7 december 2016 door Cynthia Schultz 105 reacties
 • Double Dutch lingerie
Een MissLipgloss artikel

Double Dutch Lingerie: bh’s op maat

Double Dutch LingerieHeb jij een grote cupmaat en vind jij shoppen voor BH’s ook zo’n ramp? En online shoppen is ook al zo lastig, want je bestelt al snel de verkeerde maat en dan blijf je bestellen en retourneren. Nieuw is Double Dutch Lingerie: je past gratis jouw maat en drie ‘zustermaten’ en je kan ook nog eens je BH helemaal in jouw smaak laten maken.

Double Dutch Lingerie

Ik heb zelf een wat grote cupmaat (meestal 80D of E) en dat is soms best lastig met shoppen. Inmiddels weet ik bij verschillende merken wat mijn maat is, zodat ik ook gewoon online kan bestellen, maar als ik eens wat nieuws wil proberen is het meestal een heel gedoe. Ik vind BH’s passen in een lingeriezaak niet echt een feestje, maar onbekende merken online bestellen is ook wat lastig omdat je nooit precies weet wat de juiste maat voor je is omdat elk merk anders valt.

Double Dutch Lingerie lost dat probleem voor je op. Hun systeem werkt als volgt:

 • Je selecteert de maat die je normaal hebt en je bestelt de ‘Home Try-On Box’. Je krijgt dan drie zwarte BH’s opgestuurd: de maat die je normaal draagt en twee ‘zustermaten’.
 • Je betaalt alleen €9,95 voor de verzending, die je terugkrijgt als je een BH besluit te bestellen.
 • Vind je een van de zwarte BH’s in de doos perfect? Houd die en stuur de andere twee terug met het bijgeleverde retourlabel. Je koopt je eerste Double Dutch BH voor €39,95.
 • Houd je van de pasvorm maar wil je hem zelf samenstellen? Je mag de zwarte BH houden als je een customized BH besteld.
 • Passen ze niet goed? Dan mag je ze met het bijgeleverde retourlabel terugsturen. Natuurlijk mag je gratis andere maten passen.

Ik vind het een topidee: je kan in alle rust thuis passen en het is nog betaalbaar ook – de meeste BH’s die ik heb zijn minstens dubbel zo duur.

Double Dutch BH’s zijn verkrijgbaar van maat C tot en met H in de omvangmaten 60 t/m 85.

Double Dutch Lingerie

In het doosje met de drie BH’s zit een boekje met daarin info over de stoffen die beschikbaar zijn als je een customized BH wil bestellen.

Double Dutch Lingerie

De keuze in schouderbandjes. Op de website vind een uitgebreide customize tool waarmee je je eigen BH dus kan samenstellen. Je kan kiezen uit allerlei kleuren, prints, bandjes, strikjes en zelfs een BH-zakje waar je bijvoorbeeld geld in kan doen.

Double Dutch Lingerie

In het boekje staat goed uitgelegd hoe je kan checken of de BH de juiste maat heeft. Ik vind dit zelf erg handig, je kan zo goed beoordelen of de goede maat ertussen zit.

Double Dutch Lingerie

Het ziet er zo wat knullig uit, maar ik post toch maar geen foto met mijn borsten in de BH 😉 De BH is van een zachte, gladde stof gemaakt en hij zit heel erg lekker. Het is een gladde BH, dus hij is ideaal voor onder T-shirts en strakke kleding.

Double Dutch Lingerie

De bandjes kan je eraf halen of als halter of kruislings doen. Ik doe het niet zo vaak, maar het is toch handig dat het kan.

Double Dutch Lingerie

Ik vind dit echt een goede oplossing voor iedereen die moeite heeft met het kopen van BH’s. Het is handig, snel, de BH’s zijn mooi van kwaliteit en zitten lekker én het is ook nog eens heel erg betaalbaar. Wat een goed idee!

Je vindt de BH’s op de website van Double Dutch. Double Dutch Lingerie organiseert ook regelmatig events waarbij je de BH’s kan passen, waarbij je ook nog eens een leuke korting krijgt. Op 10 december is er een Xmas Bra Party in Haarlem, waar je goed advies krijgt én 20% korting op je aankopen. Check hier meer info. Ik heb mijn BH gekregen van Double Dutch.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

105 reacties
 1. Tineke

  Hebben jullie ook bh’s zonder beugels?De beugels zijn zeer irritant endoen pijn.

 2. Susanne

  Hier iemand die totaal heen moeite heeft met bh’s kopen. Heb 80E en er is veel aanbod en bijna alles zit prima 🙂

 3. Aboutsbstyle

  Mooi concept, ben ook erg benieuwd hoe ze zitten. Zal mij erg elf is in verdiepen. Liefs soraya

 4. Dewi

  Zo fijn merk dit! Je kunt dus je hele BH zelf customizen en het wordt dus ook in Europa gemaakt en niet in 3e wereld land onder nare omstandigheden.

 5. Diana

  Echt slecht dat ze doen alsof ze zo speciaal zijn maar niks van maat 100 oid hebben. Of heel kleine cups. Ik wacht nog op een fatsoenlijke winkel met bhs voor iedereen ipv zo half half elke keer. gemiste kans.

 6. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik ben hier dus echt wel heel benieuwd naar! Leuke actie, dat je de zwarte mag houden als je een customized exemplaar besteld. De prijzen zijn echt prima, eerder kocht ik veel Marlies Dekkers en die zijn 2 keer zo duur. Ik heb er nu een paar van Dyanne die ‘even’ goed waren, maar merk na een paar keer wassen al dat ze veel wijder zijn geworden (helaas). Ik ga dit dus echt proberen, want BH’s kopen in de winkel vind ik echt een drama. Na 2 zwangerschappen zijn mijn borsten echt enorm veranderd, en ik hoop hier een fijn exemplaar te vinden. Leuk, zo’n startende ondernemen. Ze kunnen later altijd nog uitbreiden qua maten, maar ik ben blij dat IK nu eindelijk eens in de doelgroep val (met ‘normale’ omvang en iets grotere cup), zoals ik bij een andere comment al schreef: er zijn veel merken die met cup D pas beginnen bij omvang 80, echt flauwekul! Dus bedankt voor deze tip!

 7. Lucy

  Hoi,
  Wat jammer dat je geen (pers)foto’s van de customized bh’s laat zien. De site van doudle dutch staat vol prachtige kleurrijke foto’s terwijl je het hier beperkt tot die zwarte modellen die op de foto niet goed tot hun recht komen. Ik snap dat jij niet in je bh op de foto wil (hoewel… je post ook bikini foto’s???) maar dit artikel had beter gekund.

  Een gemiste kans voor dit jonge merk, vind ik.

 8. Yvonne

  Handig! Ik heb 10 jaar geleden een borstverkleining gehad. Ik ging van 75F naar 75C/D (volle c, kleine d). Nu zit ik helaas weer op 75F. Terwijl mijn confectiemaat dus NIET is toegenomen en dus al 10 jaar maat 38/40 is (soms 36). 🙁 En nu al merk ik weer dat ik er tegenaan loop. Nooit meer gewoon bij H&M of C&A een beha kopen. Tenzij ik weer opnieuw een verkleining onderga maar dat zie ik nu niet meer zitten.

 9. Marlies

  Na m’n 2 kinderen zijn m’n borsten echt geruïneerd, haha. Ik had altijd al moeite met een goede bh vinden, maar nu helemaal. Veel zit gewoon niet lekker of te groot, te klein of te knellend ? dit ziet er goed uit! Ik ga eens een kijkje nemen op de site

 10. Mir

  Oh fijn, BH’s die vanaf omvang 60 gaan! Moeilijk te vinden altijd voor mijn dochter. Jammer dat het maar tot cup H gaat, maar dan is een diepere ongevoerde cup vaak ook beter voor.
  Voor degenen die zichzelf willen opmeten kan ik deze calculator aanraden: http://www.brasizecalculator.tk/
  Veel beter dan de verouderde calculators die overal nog gebruikt worden. Schrik niet als de maat heel anders is dan je draagt, met een goede omvangsmaat valt een D cup onder de kleinere maten, F is vrij gemiddeld.
  Zie bv dit filmpje van Freya: https://m.youtube.com/watch?v=oThfdn_Uksc

 11. Joyce

  Cynthia! Bedankt voor deze supertip! Echt helemaal voor mij. Ik heb een hekel aan bh-shoppenn, pas ook het liefst thuis. En dit is ook nog zeer betaalbaar. Ik heb ook een moeilijke maat (65F), niet te vinden, zelfs niet in de betere lingeriezaken. Daarom ga ik vaak uiteindelijk voor een bh in een verkeerde maat (verschrikkelijk natuurlijk).
  Nogmaals bedankt! Ik ga vanavond de site bekijken!

 12. Alba

  Ik wil alle dames met een maat vanaf cup D graag van harte Prima Donna aanraden! Dit is een fantastisch Belgisch merk, waar ze alle bh’s met de hand maken. Ze zijn absoluut niet goedkoop, maar de pasvorm is fenomenaal en je doet er jaren mee. In vergelijking met de Double dutch-bh vind ik de Prima Donna bh’s verfijnder en mooier. Waarschuwing: als je eenmaal een Prima Donna bh hebt wil je geen andere merken meer 🙂 Ze zijn gewoon te koop bij de Bijenkorf en de betere lingeriezaken. Daar vind je vaak ook fijne paskamers en vakkundige verkoopsters die je goed kunnen helpen met de juiste maat.

  • Joyce

   Prima Donna is inderdaad een fantastisch merk maar wel 2 x zo duur.

  • Alba

   Niet twee keer zo duur hoor, de prijs vd Double Dutch is rond de 70 euro, en de Prima Donna’s zijn zo’n 90 euro. Ik heb mijn meeste recente in de sale gekocht, dan kan je dus zelfs onder de 70 uitkomen. En daar doe je dan zeker 2 jaar mee.

 13. Astrid

  Het lijkt me echt een super leuk concept, ik heb namelijk ook heel veel moeite met het zoeken van een goede bh, maar ja, deze lopen maar tot omvangmaat 85, en ik heb 90. Natuurlijk zijn er veel vrouwen in Nederland die een omvangmaat van 85 of kleiner hebben, maar er zijn er ook genoeg die veel moeite hebben met het vinden van een bh, en een grotere omvangmaat hebben. Ik vind het dan een beetje onzin om ‘heb je een grotere cupmaat en heb je vaak moeite om een goede bh te vinden’ te verkopen, als ze niet groter gaan dan 85…
  Ik heb ook even op de site gekeken, en alleen de ‘kleinere’ maten worden tot omvangmaat 85 verkocht, dus de grootste maat die verkocht wordt, is 65H, en dat begrijp ik dan al helemaal niet. Zelfs cupmaat F loopt maar tot 75.
  Ik was heel enthousiast in het begin, maar nu niet meer, omdat er maar een beperkt aantal maten beschikbaar is. Dan ga ik liever naar een goede lingeriezaak (ik ga altijd naar Livera), en laat me daar opmeten.

  • Joyce

   Hoi Astrid, Double Dutch heeft hier in de comments al uitgelegd dat ze een beginnend merk zijn en wilden starten met de meest voorkomende maten. Ze moeten ergens beginnen toch?

 14. Celine

  Geweldig idee! Maar ik zie op de site dat de bh’s rond de 60 euro kosten, dat vind ik persoonlijk erg prijzig.

 15. Joyce

  Mmmm nee ik ben hier ook geen voorstander van. Werk zelf al ruim 17 jaar in een lingeriezaak en 80% draagt de verkeerde maat. Als je die bh’s besteld heb je er alsnog geen advies bij en loop je dus het risico om weer de verkeerde maat te kiezen. Vaak wordt de omvang veel te wijd gekocht. Ga je qua omvang een maat kleiner pak dan de cup een maat groter om dezelfde cupmaat te houden. Beter nog, ga naar een lingeriewinkel (Hunkemöller) en laat je opmeten en vraag advies tijdens het passen.

  • Kris

   Hunkemuller is misschien voor een deel van de bevolking fijn, maar de bh’s daar zijn gericht op smalle borsten. Geen enkele cup bij de hunkemuller past mij en zelfs de verkopers die ik heb gesproken kunnen hun bh daar niet kopen. Ga liever naar een lingerie zaak die meerdere merken verkoopt en dus niet vastzit aan 1 merk en laat je daar opmeten

  • mandy

   Ik vind het zeker een keer proberen waard! Ik heb ook heel veel moeite met het vinden van de juiste bh, 70D en ook geen smalle borsten. Ik ben vaker opgemeten en het is niet altijd de maat die problemen geeft, ook is het vaak het model. Of het puilt er aan de voorkant uit omdat de cuprand te laag is (modieus en trendy maar niet handig met een grotere cupmaat..) of mijn halve borst hangt over de rand bij mijn oksel…Pfff…ben blij als ik na 15 bh’s passen er met 1 of 2 goed passende weer uit het pashokje kom!

  • Miriam

   Hunkemoller is niks als je een grote maat hebt. Laat je je er opmeten en kun je vervolgens niks kopen. No thank you. Ga ik liever naar een kleinere boetiek of speciaalzaak

  • Yvonne

   Ik slaag er vaak wel met 75F. 🙂 Ook voor mijn dochter met 70E.

  • Mir

   Hunkemoller heeft maar weinig maten helaas, mijn dochter en ikzelf kunnen daar niet terecht met omvang 65 en 60. Voor grote maten is er ook niets. 🙁
   Helaas ben ik daar ook in het verleden verkeerd opgemeten, waarschijnlijk om in de maten te passen die ze verkopen.

  • Yvonne

   Klopt met de omvang. Die moet bij mij echt 75 zijn. Ik heb 75F en 80 E zou dan wel kunnen voor mijn borsten, maar op de rug kruipt de band omhoog. Dus geen 80 voor mij. 75F past precies. Geen uitstulpsels en alles blijft op z’n plek. 🙂

  • Assiepoes

   Eens. Ik kan ook prima slagen bij de Hunkemöller met mijn 70F.

 16. Yolan

  Lijkt me een concept dat voor sommige vrouwen wel een oplossing kan zijn. Ikzelf pas liever nog in de winkel bij een ervaren verkoopster die me 100% de juist maat kan geven. (Ja, een kleine maat hebben is ook niet alles 😉 )

  Wel dit, Cynthia, bovenaan staat in een paragraaf: “Houd je van de pasvorm maar wil je hem zelf samenstellen? Je mag de zwarte BH houden als je een customized BH besteld.”
  Dat moet natuurlijk wel “als je een customized BH bestelT” 🙂

 17. Mo

  Wat een tof concept! Vooral fijn dat ze kleine omvangmaten hebben in combinatie met grotere cupmaten. Ik heb een 65E en in de winkels is dat vrijwel niet te krijgen.

 18. Kelly

  Leuk idee maar ik snap niet zo goed wat hier nu anders is dan wanneer je bij een andere online shop de maat bh koopt die je denkt te hebben plus nog een maat groter en kleiner..

  • Miss Lipgloss

   Dat je hier het gemak hebt dat zij alles voor je regelen en dat retourneren gratis is, en de prijzen goed zijn. En bij Double Dutch kan je dus een BH customizen.

  • Ilona

   Als je besteld bij een andere online shop (Zalando bv) hoef je eigenlijk alleen maar 2x een andere maat erbij te bestellen, betaal ik geen verzendkosten en is het gratis retourneren? Ook als ik alles terugstuur. Ik zie alleen het voordeel dat je zelf je BH kan customizen en dat er meer maten zijn voor vollere mensen, maar daar is de prijs ook naar.

 19. Nicos

  Ben zo toe aan de BH 2.0! Meer comfort please..

  Ik heb een behoorlijke scoliose waardoor ik schreef/krom ben en mijn ene borst is groter/boller dan de ander. (laat hem opvullen joh, zei de dame van een luxe lingerie winkel) Wuuutt?
  Nu heb ik een vast merk (Passionata) dat ik koop. Die passen goed en geven genoeg ondersteuning voor cup D. Maar die eeuwige beugels ben ik zo zat! Drukt in mijn ribben die een beetje naar buiten steken.
  Anyway, ik moest even mijn frustraties kwijt omtrent de BH.
  Goed passen in de winkel blijft toch de oplossing voor veel dames.

 20. Didi

  Heel fijn dat er een kleinere omvang is dan 70! Dat is bijna niet te krijgen in NL. Ik bestel ook vaak in UK.
  Maar die haakjes zijn echt niet fijn. Bij Marie Jo, mijn favoriete merk, hebben ze die haakjes vervangen door haakjes die je wel los kan maken maar toch aan 2 kanten vast zitten, dat werkt een stuk beter. Deze schieten makkelijk los.

  Ik zie ook het probleem met passen in een winkel niet zo?? Nu moet je eerst wachten tot ze binnenkomen, dan evt. nog ruilen en sowieso weer terug naar het postkantoor om terug te sturen. Wat een gedoe.

  • Miss Lipgloss

   Ik vind het gewoon ‘vervelend’ om in een pashokje met lelijk licht te staan, met knellende BH’s, en tien keer passen voor er iets goeds bij zit. Dan sta ik liever in m’n eigen slaapkamer 🙂

  • Yvonne

   Dat vind ik ook zo vreselijk! Kan daar ech chagrijnig van worden. Sta ik daar met mijn borsten in een te kleine beha, zodat het geheel eruitziet als een overvolle prullenbak die nodig eens geleegd moet worden. ?

  • Yvonne

   *echT*

 21. Janine

  Leuk concept! Wel vraag ik me af of die prijzen kloppen. Ik geloof jou wel, maar op hun website staat het niet. Daar staat alleen dat, wanneer je de BH houdt, de verzendkosten eraf gehaald worden. En de BH zelf staat voor 60 euro los op hun site. Toch raar dat je van tevoren niet de kosten van 40 euro daar kan vinden?

 22. rachel

  hele fijne oplossing dit in plaats van passen in een winkel

 23. Ingrid

  wel een slim concept.
  Ik heb gelukkig in mijn dorp een speciaalzaak zitten (waar ik mij prettig bij voel 🙂 ), want bij hunkemoller en livera slaag ik ook nooit.

 24. Eva

  Ik vind het concept echt heel goed! Alleen jammer voor de minderbedeelden onder ons. Ik heb juist moeite om een goede BH te vinden die en mooi zit en goed past terwijl ik een kleine maat heb. Dus als een bedrijf dit leest. Graag ook voor de kleine maatjes dit concept! Lijkt mij ideaal!

  • Petra

   Ik heb zelf ook een klein maatje. De “plunge”bh’s van Hunkemöller passen mij altijd perfect en hebben een klein beetje push up effect. Misschien is dat ook iets voor jou.

 25. Bente

  Ik had ook altijd een hekel aan BHs passen, tot ik een paar weken geleden een pashokje van de Victoria’s Secret in Amerika in ging, wat een verademing!

  Handig concept dit, al weet ik niet of ik overtuigd ben van hoe de BH eruit ziet..

 26. Ann

  Wat handig voor dames met een grotere cupmaat. Ik heb zelf juist een hele kleine cupmaat (en vergis je niet, dat kan ook héél lastig zijn, vooral qua pasvorm)

 27. Heleen

  Handig! Maar jammer dat het tot 85 gaat, mijn omvang is helaas groter.
  En wat vervelend, geen foto van borsten in bh 😉 (ok nu klink ik als een creep)

 28. Elisa

  En toch wil ik het liefst naar een lincheriezaak. Ik ga altijd naar een speciaalzaak, Hunkemöller en Livera heeft geen bh’s met de steun en kwaliteit die ik zoek.

 29. Linda

  Wat een ideaal concept, want ik vind het ook een ellende om in winkels te passen, mijn rolstoel past ook vaak niet in de pashokjes en om van alles uit te zoeken, thuis te passen en weer terug te brengen, is voor mij ook niet haalbaar en online bestellen lukt soms wel, soms niet, omdat ze vaak toch weer wat veranderen als je éénmaal een fijne beha hebt gevonden. Dit is echt een goede oplossing, klein beetje jammer dat ze niet verder dan omvangmaat 85 gaan.

 30. Svenja

  Wat fijn dat je ze gewoon in alle rust thuis kunt passen, en de maten die niet goed zijn gewoon weer terug kan sturen, dat is wel echt een top concept!

 31. Lousaa

  Belachelijk dat er geen kleinere maten zijn. Er wordt altijd gedaan alsof je met kleinere borsten alles wel past. Dikke bullshit. Ook in kleine borsten is veel variatie, zo zijn bij mij de beugels bijna altijd te klein terwijl ik op de borst ruimte overhoud. Echt een gemiste kans.

  • Lousaa

   Enn als ik de reactie hierboven lees denk ik: dit is dus allesbehalve een oplossing voor iedereen die moeite heeft met het vinden van passende bh’s.

  • julie

   Ik heb hetzelfde probleem. Mij passen enkel de 80A’s van Hunkemoller. Ms moet je daar ook eens gaan passen?

  • Lesley

   Helemaal eens. Ik met maatje 75A kan nergens terecht… Hunkemoller is bijna alles vanaf cup B en zelfde geldt voor Primark en H&M etc.. Ik zou me ook graag eens sexy willen voelen in een passende bh. Wie heeft de gouden tip?!

  • Mir

   De gouden tip die ik kan geven, meet jezelf op volgens de methode van Abrathatfits. Grote kans dat je een kleinere omvang en grotere cupmaat nodig hebt zoals bij veel vrouwen het geval is. 😉 Ik ging van 75AA/70A naar 65D, dit zit veel beter en mooier, blijft gedurende de dag beter op zijn plek zitten.
   http://www.brasizecalculator.tk/about.html
   Kijk ook naar de informatie, de vorm is net zo belangrijk als de maat van een BH.

  • sandra

   Van AA/A naar D, dat is wel een hele grote overgang, klopt dat wel?

  • Mir

   Ja hoor, kijk voor de gein eens op het bijbehorende forum, de meeste vrouwen hebben grotere cups en een kleinere bandmaat nodig. Je kan daar ook veel tips krijgen over welke merken en modellen mogelijk passen. En check the Bra Band Project om te zien hoe een juiste maat eruit ziet: http://www.brabandproject.com/
   In tegenstellig tot wat veel mensen denken, D is geen grote maat, BH maten gaan heel veel verder dan dat. 😉

  • Mir

   Ja hoor dat klopt. Zo’n grote overgang is het niet, het is 2 cups groter. (75AA is dezelfde cupgrootte als 70A en 65B).
   Kijk voor de gein eens bij The Bra Band Project, daar zie je hoe een juiste maat eruit ziet: http://www.brabandproject.com/
   Een D cup is zeker op een kleine bandmaat een vrij kleine maat in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De maten gaan heel veel verder dan dat, een F is vaak vrij gemiddeld. 😉
   Hier zie je hoe een D cup eruit ziet met verschillende bandmaten: http://www.brabandproject.com/gallery/search/cup/D

  • Sabien

   Ik draag zelf bh’s van het merk Cosabella, prachtig voor de kleinere borsten onder ons, wellicht het proberen waard?

  • Vera

   Mee eens!! Zelfde probleem hier.. ik heb een kleine maat en zou inderdaad ook wel eens een mooie passende bh willen dragen.

 32. Leoni

  Hoi Cynthia, ik kan ook alleen maar slagen als ik duurdere merken aanschaf. Dus dit klinkt als een fijne oplossing! Ik heb alleen nog wat vragen…
  – De lijn die over de cup loopt, zie je die nog als je een heel strak en glad shirt aanhebt?
  – Zoals een aantal voor mij al typen, schieten de bandjes los tijdens het dragen?
  – En een beetje een gekke vraag, maar ik ga hem toch stellen, zit de cup zo om je borst dat je geen “dubbele borst” krijgt? Je weet wel, zo’n stuk dat er bovenuit puilt…
  Groetjes en een fijne dag!

  • Nina

   De lijn zie je wel, maar enkel onder hele strakke shirtjes van dunne stof.

   Als je een “dubbele borst” krijgt in een bh, dan is de cup te klein, ongeacht het model. Sommige bh’s hebben meer de neiging om dat effect te geven, ook als ze redelijk goed passen, probeer toch echt een cup groter, eventueel met kleinere omvang.

   De bandjes schieten alleen los als ze een te groot deel van het “gewicht” moeten dragen. Dan heb je ze ofwel te strak afgesteld, of je omvang is te groot, waardoor de band niet het grootste deel van het draagwerk doet. De band van je BH moet eigenlijk al het draagwerk doen, de bandjes zouden zo goed als overbodig moeten zijn.

   Veel meiden dragen een te grote omvang. Ik zelf ook. Ik heb maat 34-36 en droeg altijd omvang 75. Een aantal keer opgemeten door consulentes van Freya en een goede lingeriezaak, en sindsdien draag ik omvang 60-65 afhankelijk van het model. De strakke band is even wennen in het begin, maar geeft uiteindelijk zo veel meer steun en de bh zit gewoon veel mooier. Wel schrikken de eerste keer, want je cup gaat behoorlijk omhoog.

  • Marjolein

   Hoi Nina,

   Ik ben van Double Dutch en de lijn (naad) op de bh zit er omdat alle onze bh’s handgemaakt worden en geen massa-productie zijn. Bh’s zonder naad kunnen namelijk alleen met de machine gemaakt worden.
   – We hebben de naad zo gemaakt dat je deze alleen zit als je inderdaad een heel dun strak shirtje aan hebt, maar onder de meeste T-shirtjes zie je deze niet.
   – De verwisselbare bandjes zijn speciaal voor de grotere cups gemaakt zodat ze niet losschieten. We hebben nog geen klanten gehad waar ze bij zijn losgeschoten.
   – En een dubbele borst zou je niet moeten krijgen in de bh als je de juiste maat hebt. Maar dat kan Cynthia je vast beter vertellen :).
   We gaan ook kijken naar de kleinere maten en ook een grotere omvang maar we zijn nog een startend merk en BH-cups maken is heel duur, dus we zijn begonnen met de maten waar de meeste vraag naar was.

  • Charlotte

   Wat leuk dat er hier een artikel aan wordt gewijd!
   XX Frits 😉

  • Marjolein Double Dutch

   Heee Frits, wat leuk je hier te zien, dankjewel!! 🙂 Wij zijn er ook superblij mee omdat we als startend lingerie-merk ons plaatsje nog moeten veroveren en we heel blij zijn met alle enthousiaste reacties!

  • Ben

   Heee Frits! Jij ook nog steeds een trouwe lezer van M.LG? 🙂

   Goed om te zien dat DD ook Zwolle en omgeving gaat veroveren! Leuk artikel Mo! Super! Ik wacht nog steeds rustig af tot er kleinere maten beschikbaar komen… 😉

 33. Anneke

  Hmmm, jammer dat het maar tot maat 80 loopt.

 34. Onne

  Leuk idee, maar 85 H zie ik er niet tussen staan. Of kijk ik eroverheen?

 35. jonna@burgertrutjes

  Oh dit lijkt mij wel een fijn concept! Ik slaag niet zo snel bij de Hunkemoller dus dit is wel wat voor mij

 36. Mariëtte

  Goed initiatief! Helaas wel weer 40 euro. Dure bh’s zijn er wel genoeg te krijgen, zelfs in mijn maat (70F/65G). Een aanvulling op het assortiment zou juist een betaalbare bh zijn. Nu koop ik ze als ik in Engeland ben voor max 35 euro van Freya en dan neem ik gelijk wat sale items mee voor 15 euro. Ik zou het fijn vinden als ik in Nederland ook gewoon 25 euro zou kunnen betalen voor een bh.

  • Illilise

   Ik heb ook 70F en vind 40 euro een koopje! Ik heb maar een bh die goedkoper is, en dat merk ik ook gelijk.. die bh blijft veel minder mooi en stevig dan mijn bh’s waar ik wat meer voor heb betaald. Wel vind ik het erg jammer dat het uiterlijk zo vreselijk goedkoop is.. zelfs de goedkoopste Sapph bh’s zien er chiquer uit 🙂

 37. Charlene

  Wat een goed idee! Ik heb 70f en een ramp om een mooie goede bh te kopen. Al snap ik dat je foto plaatst had ik hem toch graag “aan” willen zien.

 38. Bo

  Fijn dat ze grote maten hebben!

 39. Evy

  Leuk concept. Wel jammer dat ze alleen grotere maten bieden. Erg kleine borsten is vaak net zo lastig, maar daar is heel weinig voor op de markt.

 40. Syl

  Handig, alleen jammer dat de bandjes los zitten met zo’n haakje. Bij mij schieten die altijd los. En dan draag ik hem niet meer omdat ik dan bang ben dat ze op ongelukkige momenten losschieten.
  Ik wil al tijden bij Victoria secret bestellen, maar ik durf dat niet omdat de maatvoering anders is dan hier in NL.
  Dus ik weet ook niet welke maat ik moet nemen.

  • Laura

   Dat heb ik nou ook altijd met die haakjes! Vorig jaar een bikini gekocht met dat systeem en die schoten mij ook op de gekste momenten los 🙁

  • Aukje

   Er is tegenwoordig een Victoria’s Secret in Nederland. Op het CS van Amsterdam 🙂
   En eentje op Schiphol.

  • Iris

   Volgens mij kun je bij die winkels alleen cosmetica, onderbroekjes en strings kopen, correct me if i’m wrong 😉

  • Assiepoes

   die verkopen geen bh’s.

  • Assiepoes

   je kunt de nlse maat omzetten he naar de USA maat. Dat hoort goed te gaan.

  • Fleur

   Leuk dat je hierover schrijft! Ik heb al een Double Dutch bh en dacht ook dat die haakjes snel los zouden schieten maar ze zijn juist super-stevig en nog geen last van gehad. Fijne bh’s zijn het!

 41. Lisa

  Leuk concept, alleen heel jammer dat het vanaf cupmaat C is. Niet voor iedereen dus.

 42. Hilde

  Ik werd nieuwsgierig, maar helaas vanaf cup c.

 43. Rosalie

  Ik prefereer toch wel een winkel om te passen. Zeker omdat je dan veel keuze hebt en gelijk ziet of het wat is. En wat raar dat de omvang maar tot 85 gaat. Ik kan me voorstellen dat veel dames een grotere omvang hebben.

 44. Bianca

  Ik ga toch liever naar de winkel om mijn maat te laten meten als ik twijfel. Jammer, dat wij geen Victoria Secrets hebben, daar is het heel gewoon om je maat te laten opmeten. Nadat je de juiste maat hebt, komt de assistente met een paar bh’s in jouw stijl en kleuren naarvhet pashokje.

  • Marjan

   Wanneer ik hier naar Hunkemöller ga kan ik ook altijd mijn maat laten opnemen. En wanneer je naar een luxere zaak gaat is het helemaal normaal om dat te doen. Misschien moet je het nog een kans geven.

 45. Nina

  En vanaf omvang 60, hulde! Hier word ik blij van!

 46. Iris

  Wat leuk dat je hier over schrijft! Ik heb zelf niet zo’n probleem met bh’s passen en kopen in de stad, maar kan me voorstellen dat veel meiden baat hebben bij dit concept 🙂
  Nu ben ik wel benieuwd geworden waar jij normaal gesproken je bh’s koopt! Deze zijn een stuk duurder dan ik normaal aanschaf. Waarom vind jij de duurdere bh’s beter? Maar dat is natuurlijk een persoonlijke vraag, dus kan me goed voorstellen dat je die niet wil beantwoorden.

 47. Henrieke

  Bh’s passen is echt vreselijk, gelukkig kan ik altijd nog goed terecht bij h&m 🙂

 48. Maaike

  Het concept is echt super. Zeker omdat je de bh aan je eigen wensen kan aanpassen. De bh zelf vind ik er dan vrij goedkoop uitzien. Vooral de naad die recht naar beneden over de cup loopt vind ik niet flatteus en is bij mij altijd erg goed te zien onder strakkere tops.

 49. Jet

  Leuk idee, maar je kan toch hetzelfde doen bij bijv Wehkamp? Dan betaal je €5 minder aan verzend kosten.. Ook jammer dat de omvangmaat maar tot 85 gaat, niks voor de stevige meiden onder ons.

  • Barbara

   Dat de omvang maar tot 85 gaat is pech gehad. Ook meiden met een A of B cup vallen hier buiten de boot. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen en altijd zijn er meiden die om wat voor reden dan ook niks aan de producten hebben. Ik vind het een tof concept en ze spreken hier wel een grote doelgroep mee aan!

  • Loes | Gewoon iets met Loes

   Ik ben juist blij dat er ook ‘smalle’ (lees: normale) maatjes met grote cup te krijgen zijn. Bij een aantal BH-merken begint cup D pas bij omvang 80 en dat is voor mij veel te wijd.

 50. marije

  Wat een slim concept. Heb zelf echt een hekel aan bhs passen maar zo is het een stuk makkelijker