Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
6 oktober 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Diptyque l'Art du Soin
 • Diptyque Nourishing Cleansing Balm
 • Diptyque Protective Moisturizing Lotion
 • Diptyque Radiance Boosting Powder
Een MissLipgloss artikel

Diptyque l’Art du Soin review

Diptyque l'Art du SoinOngeveer een maand geleden vertelde ik je dat ik begon met het testen van de Diptyque l’Art du Soin huidverzorgingsproducten. In die blogpost gaf ik je een eerste indruk en alle info over de items. Vandaag vertel ik je na een maand gebruiken heel graag wat ik écht van de producten vind. Tijd voor mijn Diptyque l’Art du Soin review.

Als je alle informatie terug wilt lezen over deze producten en de lijn, check dan zeker even mijn blogpost van een maand terug. Daarin staat echt alles! Ik wil niet alles herhalen (dan denk je dat je twee keer hetzelfde artikel leest). Ik zal wel bij de producten nogmaals de productinformatie en ingrediënten vermelden voor de volledigheid.

De huidverzorgingsproducten van Diptyque bevatten veel natuurlijke ingrediënten en bevatten water waarin plantenextracten getrokken zijn. De producten bevatten geen parabenen, siliconen, sulfaten en minerale oliën.

Diptyque Multi-Use Exfoliating Clay

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque Multi-Use Exfoliating Clay, €50 (100ml)

Deze informatie geeft Skins over deze klei:

Uniek 2-in-1 product: gezichtsscrub en masker. Verrijkt met marmerpoeder (verrassend fijn en mild), kaolien (rijk aan mineralen, reinigt en zuivert) en verzachtende rijst- en haverpoeder. Deze Clay heeft een lichte geurbeleving van viooltjes en een akkoord van Mate. Door de Clay te verrijken met een paar druppels Infused Facial Water wordt de verkwikkende, verfrissende werking versterkt.

Als scrub: een kleine hoeveelheid aanbrengen op de gereinigde, vochtige huid. Licht inmasseren met de vingertoppen. Met ruim water afspoelen. Als masker: ruime hoeveelheid aanbrengen op de gereinigde, droge huid. 5-10 minuten laten intrekken, dan masseren om de exfolierende werking te versterken. Met veel warm water afspoelen. TIP: meng enkele druppels Infused Facial Water door de Clay.

Je kan dit product dus op twee verschillende manieren gebruiken, als scrub en als masker. Erg handig, zo hoef je niet tien verschillende producten te hebben. Het is een echt kleimasker en bevat dus allemaal natuurlijke kleisoorten die je huid diep reinigen.

Diptyque l'Art du Soin

Het ziet er zo een beetje uit als gips!

Diptyque l'Art du Soin

Ik gebruik de Multi-Use Exfoliating Clay het minst van de vijf producten die ik heb. Dat komt omdat ik een beetje lui ben als het op maskers aankomt én ik niet heel graag heel vaak scrub. Deze heb ik dan ook nog maar een keer of drie, vier gebruikt – en dat vind ik ook prima. Ik heb geen hele vette huid waar ik elke paar dagen wat klei tegenaan moet gooien.

Diptyque l'Art du Soin

De bestanddelen van de klei. Dat ziet er top uit, met veel verzorgende ingrediënten als glycerine, kleisoorten als kaolien, abrikozenpitolie, vitamine E, vette soorten alcohol, rijstpoeder, pinda-olie, hyaluronzuur en veel andere dingen. De ingrediënten zorgen voor reiniging, verwijdering van dode huidcellen én hydratatie.

Ik gebruik deze klei dan niet zo heel veel, ik vind hem wel erg prettig en al helemaal omdat je hem op meerdere manieren kan gebruiken. Als masker vind ik hem erg lekker omdat hij mijn huid heel goed en diep reinigt zonder haar uit te drogen (wat vaak wel gebeurt bij kleimaskers) en als scrub verwijdert hij perfect mijn dode huidcellen zonder mijn huid te irriteren. Je hebt ook maar ’n mini beetje nodig, met zo’n (dure!) pot doe je echt lang. Zeker als je hem niet elke paar dagen gebruikt, zoals ik.

Dit zou wel het eerste product zijn dat ik achterwege zou laten, móest ik kiezen. Gewoon, omdat ik hem niet vaak genoeg gebruik.

Diptyque Nourishing Cleansing Balm

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque Nourishing Cleansing Balm, €52 (100ml)

Dit zegt Skins over deze reiniger:

Een witte balsem die eruit ziet als een wax en ruikt naar geranium en roos. En die door de warmte van de huid transformeert tot een fijne olie en bij contact met water tot een melkachtige emulsie. Magisch! Dit product reinigt de huid, die gezuiverd en fluweelzacht aanvoelt. Zoete amandelolie (voedend, kalmerend en herstellend) vermengd met drie essentiële wassoorten: verfrissende ylang-ylang, verzachtende mimosa en adstringerende geranium.
Neem een kleine hoeveelheid uit de pot met de spatel. Aanbrengen op de droge huid (gezicht en hals) en zacht inmasseren. De balsem wordt een olie. Sluit af met de ogen, masseer zachtjes in. Afspoelen met warm water, eventueel met een mousseline doekje. TIP: Deze balsem kan ook als masker gebruikt worden. Breng dan een dikke laag aan en laat 10 minuten intrekken. Dan met ronddraaiende bewegingen inmasseren. Verwijderen met een in Infused Facial Water gedrenkt wattenschijfje.

Sinds ik Ultrabland van LUSH gebruik ben ik helemaal gek op vette balsems om mijn make-up mee te verwijderen. Het is zo lekker rijk en zacht, het verwijdert de meest hardnekkige viezigheid én het laat mijn huid niet trekkerig en droog achter, maar juist zacht en verzorgd.

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque l'Art du Soin

Ik ben helemaal verzot op reinigingsbalsems en -oliën dus ik was erg blij toen ik begon met de Nourishing Cleansing Balm. Mijn eerste indruk was al heel goed! En het ruikt zo lekker, heel natuurlijk naar bloemen.

Er zijn een paar dingen die ik erg goed vind aan deze balsem:

 • hij is zuinig, maar echt heel zuinig. Ik heb maar een klein erwtje nodig om mijn make-up er helemaal af te halen.
 • hij voelt lekker aan op mijn huid en wordt snel ‘vloeibaar’ als een olie, waardoor het verdelen erg gemakkelijk gaat
 • hij prikt niet in mijn ogen
 • ook waterproof make-up gaat er moeiteloos af
 • wanneer ik mijn handen natmaak en de balsem verder inmasseer, verandert het in een soort melkachtige substantie die je zo van je gezicht af kan spoelen. Hierdoor blijft er geen vettig laagje op mijn huid achter
 • mijn huid voelt zacht, soepel, schoon en gehyrateerd na gebruik

 

Diptyque l'Art du Soin

De bestanddelen. De balsem is op basis van amandelolie en bijenwas. Het zit vol met heerlijk verzorgende dingen als bijenwas, hazenootolie, vitamine A, acaciabloemwas en vitamine E. Er zit wat parfum in, wel helemaal onderaan de lijst. De kans dat je hier last van hebt, is heel klein.

Ik ben zó enthousiast over de Cleansing Balm. Hij werkt gewoon zo goed en is zo zuinig! Mijn huid is hier erg blij mee.

Diptyque Protective Moisturizing Lotion

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque Protective Moisturizing Lotion, €52 (50ml)

Dit zegt Skins over deze lotion:

Veelzijdig in gebruik: als moisturizer, als serum onder een dagcrème, of over de foundation als extra bescherming. De naam Lotion geeft al aan dat de formule luchtig is, ondanks de krachtige werking van de plantaardige ingrediënten. Rozenhydrolaat is verrijkt met witte lelie-, calendula- en druivenpitextract (omega 3, 6,en 9, vitamines, sporenelementen), voor een vochtverzorgende, kalmerende, verzachtende en verhelderende werking. De geur van oranjebloesem en petitgrain geven een extra energie boost.

Na de reiniging en Infused Facial Water, aanbrengen op gezicht en hals. Kan als serum onder de reguliere dagcrème of onder foundation gebruikt worden.

Dit is een luchtige dagverzorging vol met plantaardige ingrediënten die echt wat doen voor je huid.

Diptyque l'Art du Soin

Dit zei ik na de eerste week testen:

De lotion is heel erg licht en zacht en een heel klein beetje is genoeg voor mijn hele gezicht. De geur is waanzinnig: oranjebloesem. Een van mijn favoriete geuren. Maar het belangrijkste: deze lotion maakt mijn huid heerlijk zacht, soepel en gehydrateerd zonder vettig of olieachtig te zijn. De eerste indruk hiervan is top! De verpakking is ook zo fijn: een lichtgewicht flacon met een pompje.

Daar heb ik nu weinig aan toe te voegen! Het is gewoon echt een heerlijke moisturizer die erg zuinig in gebruik is. En die verpakking is echt handig, ook op reis. Als ik één puntje moet noemen: als ik het warm heb, reageert deze moisturizer daar een beetje gek op. Alsof het als een laagje bovenop mijn huid gaat liggen. Het voelt een beetje raar, alsof ik het er meteen af zweet, of zo! Als het niet warm is, heb ik daar geen last van. Gek, toch?

Diptyque l'Art du Soin

De ingrediënten van de lotion. Wat een lange lijst! Er zit veel rozenwater in, maar ook squalane, druivenwortelextract, glycerine, calendula extract, vitamine E en zink. Er zit ook wat parfum in, wederom onderaan de lijst.

Diptyque Radiance Boosting Powder

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque Radiance Boosting Powder, €45 (40ml)

Dit zegt Skins over dit poeder:

Een verrassend product… De fijne structuur van dit poeder is een duidelijke link naar het Japanse ritueel waardoor Diptyque zich heeft laten inspireren. De geur is een melange van de verkwikkende frisheid van verbena met de zachtheid van neroli. Zodra het poeder in aanraking komt met water transformeert het tot een luchtig schuim, voor een milde reiniging en een stralende gloed. De bijgesloten foam ball versterkt het schuimende effect. Witte klei herstelt het mineraaltekort in de huid en de rozenblaadjes, jasmijn en oranjebloesem infusies werken verzachtend en kalmerend. Een cocktail van vitamines E, C en A, en mineralen (natrium, magnesium, zink en mangaan) geeft een doffe, vermoeide huid energie en glans.
Bevochtig handen en gezicht met warm water. Breng een hoeveelheid van een halve theelepel in de kom van uw handpalm en laat het poeder tot schuim transformeren met behulp van de foam ball. Zachtjes inmasseren op de huid met ronddraaiende beweging, vermijd de oogzone. Afspoelen met warm water of met een –met warm water doordrenkte- mousseline doekje. TIP: voor een extra krachtig effect, meng met Infused Facial Water in plaats van water.
Toen ik dit poeder voor het eerst in handen had, wist ik even niet wat ik er mee moest. Over mijn gezicht poederen? Maar nee: mengen met water of de Infused Facial Water van Diptyque en dan als een reiniger gebruiken! Wat een goed idee: zo gaat een product ook nog eens heel lang mee omdat er geen vocht bij zit.

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque l'Art du Soin

In het begin was ik wat twijfelachtig over dit poeder. Jaren geleden heb ik wel eens een poeder van Dermalogica gebruikt, de Daily Microfoliant, en daar was ik wel heel erg enthousiast over. Dus gaf ik het natuurlijk een kans.

En een maand later ben ik er echt verzot op. Zal ik weer zo’n lijstje maken met wat ik er zo fijn aan vind? Goed, komt-ie.

 • het is zo lichtgewicht! Ik vind dat dus zo handig voor op reis. Dat flesje met poeder weegt letterlijk bijna niks.
 • doordat het poeder is en er geen vocht bij zit, kan je dit praktisch gezien eindeloos bewaren.
 • je kan het onbezorgd in het vliegtuig meenemen.
 • zodra er water bij het poeder komt, verandert het in een zacht, vloeibaar schuim.
 • het ruikt lekker! Fris, een beetje citrusachtig.
 • het brengt makkelijk aan en is ook erg makkelijk weer te verwijderen.
 • mijn huid gaat hier van strálen! Niet normaal. Mijn huid voelt zo zacht en soepel en vooral schoon, zonder droog of trekkerig te zijn.

Ik gebruik het poeder het liefst ’s ochtends onder de douche, en ook niet elke dag. Ik denk dat ik het drie tot vier keer in de week gebruik. Ik gebruik daarna dan geen lotion meer, dat is echt niet nodig: mijn huid is zó schoon als ik dit poeder heb gebruikt. Heerlijk.

Diptyque l'Art du Soin

De bestanddelen. Deze lijst is vrij abracadabra, maar ik zie meteen dat er poeders van bloemen inzitten. En onderaan salicylzuur, vitamine E en pinda-olie. En wat parfum, ook. Maar wat is de basis? Het eerste bestanddeel is een reiniger gemaakt van aminozuren. Daarna zie je kaolien, een natuurlijke kleisoort. Dan nog een reiniger (cocamidopropyl betaine) gemaakt van kokosolie. Reinigers dus, maar wel zachte en goede voor de huid. En dat voel ik.

Diptyque Infused Facial Water

Diptyque l'Art du Soin

Diptyque Infused Facial Water, €42 (150ml)

Dit zegt Skins over het Infused Facial Water:

Een veelzijdig, multifunctioneel product. Boordevol vitamines, mineralen en vochtverzorgende ingrediënten. Op basis van een rozenhydrolaat (84%), een infusie van waterkers (laat de huid stralen) en een melange van negen planten en bloemen. Verfrissend en mild reinigend, vochtverzorgend en met het effect van een toner. De huid straalt! Infused Facial Water kan gebruikt worden als toner en geeft de werking van de crème of moisturizer die daarop volgt een superboost.

Ieder product in deze collectie bevat Infused Facial Water in plaats van gewoon (gedistilleerd)water!

Na de reiniging is dit stap 2. Doordrenk een wattenschijfje met Infused Facial Water of breng aan als een splash (kleine hoeveelheid in de handpalm, met de vingers van de andere hand aanbrengen door over het gezicht te deppen). TIP: Gebruik in plaats van water na gebruik van de Exfoliating Clay, Boosting Powder of Cleansing Balm. Het voedingsrijke Infused Water versterkt de ingrediënten en werking. Kan ook gebruikt worden als verfrissend masker: doordrenk (grote) wattenschijfjes met Infused Water en leg op het (gereinigde) gezicht. 10 minuten liggen en uw huid voelt herboren!
Hier was ik benieuwd naar: dit product kan je met allerlei Diptyque producten mengen maar je kan het ook op zichzelf gebruiken. Het is een bijzonder product op basis van rozenhydrolaat wat heel goed voor je huid is.

Diptyque l'Art du Soin

Dit zei ik na een week over het Infused Facial Water:

Het is een heel vloeibaar product, zo dun als water. Ik gebruik het hoofdzakelijk als toner na het reinigen. Het ruikt heerlijk! Heel natuurlijk naar kruiden en planten. Ik vind hem als toner erg fijn werken: hij reinigt mijn huid én laat haar zacht en gehydrateerd achter. Verder meng ik hem dus hier en daar met de andere producten uit deze blogpost, zoals met het kleimasker en het poeder. Dat werkt top! Niet per se nodig, maar ik vind het wel een erg leuke en nuttige toevoeging.

Het mengen doe ik uiteindelijk toch erg weinig. Ik merk dat ik dat teveel ‘gedoe’ vind, maar als toner gebruik ik hem elke dag na het reinigen met de cleansing balm. Of ’s ochtends als ik het poeder niet gebruik, dan reinig ik alleen met wat Infused Facial Water op een watje.

Echt zo fijn vind ik dit product! Het is gewoon een super verzorgende toner, vol met plantenextracten en dingen die goed zijn voor je huid. Mijn huid reageert er erg goed op!

Diptyque l'Art du Soin

Dit zijn de ingrediënten. Het hoofdbestanddeel is rozenwater, verder zie je water, glycerine, lavendelwatel en heel veel andere plantenextracten en -waters. Parfum staat onderaan de lijst. Wel zit er muntextract in, en munt en lavendel staan bekend als irriterende bestanddelen. Ik moet zeggen dat ik er geen last van heb: voor mij voelt dit juist als heel zacht en kalmerend.

Diptyque l’Art du Soin: conclusie

Diptyque l'Art du Soin

Dit zei ik een maand geleden over de producten:

De eerste indruk van de Diptyque l’Art du Soin huidverzorgingsproducten is héél goed. Ik ben verrast! De ingrediënten zijn goed, verzorgend en zacht voor de huid. De verpakkingen zijn mooi én praktisch én hygiënisch. Mijn huid reageert goed op de producten: stuk voor stuk maken ze mijn huid mooier. En dan die geuren… Die zijn zonder synthetisch te zijn echt geweldig. Wel zijn de producten prijzig, maar het valt me nu op dat ze ook wel erg zuinig zijn, zuiniger dan andere huidverzorgingsproducten die ik tot nu toe heb gebruikt. Zeker het masker, de reinigingsbalsem en het poeder zijn zó zuinig, daar ga ik maanden mee doen.

Ik blijf in deze positieve sfeer, want ik ben echt erg tevreden over de Diptyque l’Art du Soin producten. Ik ben na een maand nog meer onder de indruk dan na een week! Mijn huid reageert zo goed op deze producten, ik heb nauwelijks oneffenheden, mijn huid straalt, is op geen enkele manier droog of schilferig (ook niet na acht uur in een vliegtuig en dagenlang in een airconditioning) en ziet er gewoon goed uit.

Diptyque l'Art du Soin

De cleanser en de lotion in kleine flesjes gedaan, ik heb de cleanser een week elke dag gebruikt en heb het kleine potje niet eens halfleeg gemaakt.

Toen ik naar New York ging, nam ik de producten allemaal mee, op de klei na. Ik deed de balsem in een klein potje en de toner in een kleiner flesje. Het poeder ging gewoon zo mee, die weeg toch niks. Op reis pak ik toch vaak sneller een reinigingsdoekje omdat ik dan geen zin heb om mijn huid te reinigen met allemaal producten, maar dat heb ik dus geen één keer gedaan. Omdat deze Diptyque producten zo fijn en snel in gebruik zijn en zo’n mooi resultaat leveren. Ik gebruik ze echt met plezier!

Mocht je dit nou lezen en denken: ja, ik wil ze ook, maar ik moet toch echt kiezen uit de producten, het geld groeit me niet op mijn rug! Dan heb ik wel een tip voor je. Ga sowieso voor de Cleansing Balm en de Radiance Boosting Powder. Hier doe je eeuwen mee en ze zijn zo fantastisch. Koop een goede toner bij LUSH (bijvoorbeeld Breath of Fresh Air) en zoek daar nog een goede moisturizer bij. Ik vind de toner en de moisturizer namelijk niet per se músthaves, al zijn ze wel echt fijn.

Deze producten heb ik gekregen. De Diptyque l’Art du Soin producten zijn via Skins te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.