Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 februari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chene
  • diptyque
  • geurkaars
Een MissLipgloss artikel

Diptyque Chene

Oké. Een artikel over een geurkaars. Hello, Miss Huisvrouw! Ik had nooit gedacht dat ik dat zou doen, maar ik móet hier gewoon iets over schrijven omdat ik er zo ontzettend blij mee ben. In Parijs kocht ik mijn eerste Dyptique geurkaars. Al heel lang stond er één op mijn verlanglijstje, maar ik vond ze elke keer te duur. Bijna vijftig euro voor een geurkaars, ik ben gekke Henkie niet. Vaak ging ik langs bij Skins om even te snuffelen en dacht ik ‘Nee, te duur,’ en ging ik weer weg. Tot ik in Parijs bij Galleries Lafayette een Diptyque store-in-store zag. En daar kocht ik hem dan, de Chene geurkaars. En my goodness, wat ben ik er blij mee!

Diptyque bestaat sinds 1961 en is opgericht door drie vrienden. Ze begonnen met het verkopen van gekleurde en geparfumeerde dinerkaarsen, die als warme broodjes over de toonbanken gingen. In 1963 werd de eerste echte Diptyque kaars in het glas gemaakt en in 1968 begon het merk met parfums. Diptyque is inmiddels wereldberoemd en ze hebben 54 interieurgeuren ontwikkeld. De kaarsen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit was en paraffine, en de geur wordt er zo in gemengd dat de geur helemaal verdeeld is door de kaars, zodat elk stukje even sterk ruikt. En… elke lont wordt met de hand in de kaars gezet.

Ik heb Chene (oak tree), die wordt omgeschreven als een bosgeur, de geur van vers gezaagd hout en mos. Een frisse, gezellige geur. Ik wilde geen zware geur omdat ik bang was dat ik hem dan gauw zat zou zijn. De kaars heeft zestig branduren, wat enorm veel is. Vanwege die branduren en de kwaliteit van de geur kocht ik hem (en wilde ik hem al heel lang). Ik ben gék op geurkaarsen en kocht vaak goedkope van bijvoorbeeld Ikea en Xenos, maar die waren na twee avonden branden op en de geur rook ik niet eens in mijn grote woonkamer. Daarnaast zijn dat vaak wat fantasieloze geuren zoals vanille en appel-kaneel. Ik ben dat wel een beetje zat.

En hoe is dat met Chene? Als ik hem een uurtje aanheb, ruikt mijn hele huis naar de geur. Als vriendinnen langskomen zeggen ze meteen hoe lekker het ruikt. Ook als ik hem niet aan heb staan, ruik ik hem als ik er langs loop. En de geur is goddelijk, ik vind hem zo lekker!

Naast dat ik de geur en de kwaliteit heel fijn vindt, is de verpakking ook mooi. Strak, simpel, en niet veel veranderd sinds de eerste Diptyque kaarsen in 1963. De kaars zit in een zwaar glas met een Diptyque label, en komt in een mooi wit doosje. Ik heb die gewoon bij de kaars staan, het past mooi bij mijn lichte interieur.

Tja, €48 voor een kaars. Vind ik het waard? Ja. Ik geniet van elk moment dat ik de kaars aan heb, en dat is niet elke avond. Ik doe het alleen als ik echt even zit te relaxen met een boek of een mooie film, of wanneer ik bezoek heb. Het is een kaars om van te genieten, en dat doe ik echt! Ik ben er echt gek op. Natuurlijk is het veel geld voor een kaars, en ik snap ook zeker dat veel mensen het er niet voor over hebben, maar ik vind het een heerlijk cadeau voor mezelf. Echt, hier geniet ik meer van dan van een normaal parfum!

Diptyque is in Nederland trouwens te koop bij Skins.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.