Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
9 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • bb creme
 • Dior
 • diorskin nude bb creme
Een MissLipgloss artikel

Diorskin Nude BB Creme

Dior kwam vorig jaar al met een BB Creme in haar Hydralife lijn, nu heeft het merk een BB Creme in de Diorskin Nude lijn! De Diorskin Nude producten geven een natuurlijk en fris effect aan je huid, en dat kan nu ook met de BB Creme, die een kruising is tussen een verzorging en make-up.

Volgens Dior bevat de Diorskin Nude BB Creme alles wat de Koreaanse BB Cremes te bieden hebben. De BB Creme heeft een juiste balans tussen transparantie, stralende teint en perfectie. Elk product in de Diorskin Nude lijn bevat gemineraliseerd water, veel mineralen (magnesium, koper, zink) en stimulerende natuurlijke bestanddelen (jisten, malve en hibiscus) die je huid mooier maken en verzorgen. In de BB Creme zit ook een ‘schoonheidscocktail’ met een antioxiderend complex van drie theesoorten.

Diorskin Nude BB Creme heeft vier effecten volgens het merk:

 1. Het hydrateert dankzij het Jistenextract. Het stimuleert de aquaporines, de proteïnen die de passage van watermoleculen door de celmembranen activeren waardoor het vocht optimaal door de verschillende huidlagen kan circuleren en de huid diepgaand en duurzaam gehydrateerd wordt.
 2. Het maakt de huid zacht en glad dankzij de malve. Door het herstel van de epidermis te stimuleren en te reguleren wordt het huidoppervlak gladder en de huidtextuur fijner.
 3. Het egaliseert de huid dankzij de hibiscus. Het extract verwijdert dode huidcellen op een natuurlijke manier waardoor de huidtextuur en de huidskleur egaler worden en de teint gaat stralen.
 4. Het beschermt de huid dankzij een SPF en het complementaire anti-oxiderende effect van de drie theesoorten (groene, witte en rode thee). Zij verminderen de oxidatie van de cellipiden, beschermen het DNA en remmen de vorming van vrije radicalen af.

Oftewel: Diorskin Nude BB Creme is net zo goed als de Koreaanse BB Cremes. Beschermt, verzorgt én dekt, als een foundation. Je begrijpt dat ik na het lezen van deze mooie beloftes heel nieuwsgierig werd! Zoals altijd bij een nieuwe BB Creme.

De Diorskin Nude BB Creme kost een lieve duit, €42,50. Dat is een stuk duurder dan andere BB Cremes die ik heb getest, dus ik verwacht er ook wel wat van.

Dit zijn de bestanddelen van de Diorskin Nude BB Creme. Het is een combinatie van verzorging en make-up en dat zie je ook in de lijst. Het bevat veel planten extracten en een beetje oliën, maar ook bestanddelen die je huid meteen mooier maken, zoals bij make-up. Het bevat vrij veel siliconen maar ik heb daar niet echt moeite mee, dat zit in foundations meestal ook.

Informatie op de achterkant van het blauwe doosje.

Diorskin Nude BB Creme zit in een huidskleurige, glanzende tube met een zilverkleurige dop.

Op de tube zit nog een praktisch pompje. De perfecte verpakking, een kruising tussen een pompflacon en een tube. Praktisch en werkt lekker schoon. Ik heb kleur 002, er zijn in totaal vier kleuren. Ik had beter 001 kunnen hebben, maar ik heb hem natuurlijk wel gewoon getest. Hij is niet heel veel te donker.

Wat meteen opvalt is dat de BB Creme vooral heel vloeibaar is (andere BB Cremes zijn over het algemeen wat dikker en lobbiger, als een dagcrème), makkelijk uitsmeert en goed dekt. Het voelt ook prettig aan. Tijd om het op mijn gezicht te proberen.

Hier draag ik helemaal niks op mijn gezicht, alleen een heel klein beetje moisturizer.

Hier draag ik alleen de Diorskin Nude BB Creme. Hij is iets te donker voor mij, maar niet belachelijk veel. Ik was erg verrast na het eerste gebruik. Hij dekt goed, maar zonder onnatuurlijk te zijn. Moedervlekjes zie je nog, maar de meeste roodheden en oneffenheden verdwijnen. Ook glanst ‘ie niet! Ik hoef deze BB Creme eigenlijk niet af te poederen, want het effect is vrij mat, zonder dat het er nep of als een pannenkoek uitziet. Aanbrengen gaat ook heel makkelijk, ik doe het met een bufferkwast, maar met je vingers gaat ook heel prettig.

De BB Creme is zuinig in gebruik, je hebt maar een paar drupjes nodig voor je hele gezicht. Ook onder mijn ogen dekt ‘ie goed genoeg.

Hier draag ik de rest van mijn make-up.  Mascara en blush. Ik heb hier alleen mijn neus iets afgepoederd (die gaat altijd erg snel glimmen bij mij), de rest heb ik zo gelaten, het was niet nodig.

Het effect vind ik erg mooi, ik denk dat ik dit tot nu toe wel echt de fijnste BB Creme vind. Vanwege het natuurlijke effect, de vrij goede dekking en het matte effect. En natuurlijk omdat ‘ie mijn huid verzorgt.

Wel is ‘ie duur. €42,50 voor een BB Creme is wel de hoofdprijs. Het is aan jou of je dat er voor over hebt. Er zijn goedkopere BB Cremes die het ook erg goed doen, zoals die van Rimmel. Toch vind ik deze van Dior net wat beter. In gebruik, in verpakking, in werking. Maar die van Rimmel is natuurlijk een heel stuk goedkoper. Goed, ze krijgen een gedeelde eerste plek. Op prijs-gebied wint Rimmel, en voor veel mensen is de prijs natuurlijk ook erg belangrijk. Je wil ook wel eens wat anders proberen!

Mooi om te zien, hoe later merken met een BB Creme komen, hoe beter ze lijken te zijn!

Pluspunten

 • Hele mooie, luxe, praktische verpakking
 • Dior test niet op dieren
 • Bevat goede verzorgende bestanddelen voor een zachte, verzorgde huid
 • Voelt lekker aan
 • Hydrateert
 • Dekt vrij goed
 • Geeft een natuurlijk effect
 • Afpoederen is niet nodig, droogt vrij mat op
 • Zuinig in gebruik
 • Verkrijgbaarheid: bij de parfumerie te koop
 • Vier kleuren, van heel licht tot vrij donker

Minpunten

 • €42,50 is vrij veel geld voor een BB Creme

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een goede dekkende BB Creme en als je daar €42,50 voor over hebt

Skippen als… je er geen €42,50 voor over hebt of als je liever gewoon een foundation gebruikt

Diorskin Nude BB Creme is vanaf 23 januari te koop bij de parfumerie, voor €42,50.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Rimmel BB Cream

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.