Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 januari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • christian dior
  • Dior
  • eau de toilette
  • eau secrete
Een MissLipgloss artikel

Dior Hypnotic Poison Eau Secrete

Je weet dat ik regelmatig meerdere geuren in één review behandel. Soms verdient een nieuwe geur een volledige blogpost voor zichzelf. Zoals vandaag! Vanaf eind deze maand is een nieuwe Poison geur van Dior te koop: Hypnotic Poison Eau Secrete. En die is, net als de andere Poison geuren, bijzonder lekker en luxe.

Wat Dior zelf over de geur zegt:

‘Hypnotic Poison is een revolutionaire en gedurfde geur vol verleidelijkheid. Met haar mysterieuze blik en smaragden ogen is de Hypnotic Poison-vrouw een onweerstaanbare tovenares. Een Femme Fatale die over het lot beslist en de mannen met haar verleidelijkheid aan zich ketent.’

Wel een héél sexy geur, dus! Voor deze nieuwe variant van Hypnotic Poison maakte Francois Demachy een nieuwe compositie waarin het Oriëntaalse karakter van de geur gecombineerd wordt met frisheid. Zo ontstaat er een nieuwe geur, sensueel en Oriëntaals, maar met een vleugje lichtheid.

De geur opent met citrus: de pittige geur van mandarijn uit Sicilië, sinaasappel en bergamot uit Calabrië. Dit ruikt mega fris en een beetje ‘kriebelend’ en pittig in je neus. Daarna wordt de geur meer mysterieus en Oriëntaals, met in het hart sambac jasmijn de neroli uit Tunesië. De basis ruikt naar volle en warme vanille, wat je ook ruikt in de oorspronkelijke Dior Hypnotic Poison.

De geur is vooral heel apart. Anders, mysterieus, niet iets wat iedereen lekker vindt, denk ik. Het is een zware geur, net als alle Poison geuren van Dior. Het is een geur waar ik aan blijf snuffelen, waarvan ik elke keer weer denk ‘Oh, wat is ‘ie toch lekker!’, het is vooral een winterse geur, die ik graag draag als ik me hul in warme jassen, laarzen en sjaals. Deze geur past daar naar mijn mening perfect bij. Hij is warm, sensueel, sexy en perfect voor koude dagen of juist zwoele avonden.

De gewone Hypnotic Poison ken ik niet en heb ik zelf ook niet, dus ik kan ze niet vergelijken. Als je Hypnotic Poison lekker vindt of zelf draagt, is de kans groot dat je de Eau Secrete ook wel erg lekker zal vinden. Absoluut een aanrader om dan eventjes in de parfumerie te gaan ruiken!

De fles is ook bijzonder, in de vorm van alle Poison eau de parfums. De flacon is wel langer gemaakt en heeft een overloop in kleur, van zwart naar rood, naar volledig transparant. Volgens Dior is het ‘een liefdesappel die sensualiteit opwekt met zijn vurige degradés en fusieglas’. Nou, ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven. De ‘lichtheid’ en frisheid die in de nieuwe geur is verwerkt, zit ook in de fles doordat ‘ie onderaan transparant is.

Ik vind het een geweldige geur. Onwijs bijzonder, en vooral heerlijk, echt een geur die precies bij mij past. Dior Hypnotic Poison Eau Secrete is vanaf 23 januari 2013 te koop bij de parfumerie, vanaf €72,50 voor 50ml (en €103 voor 100ml).

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Filorga BB Perfect


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.