Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
3 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • tip
Een MissLipgloss artikel

Depotting cosmetica

Doe jij dat wel eens, producten depotten? Ik kan geen perfecte uitdrukking er voor vinden in het Nederlands, maar depotten betekent dat je het uit de oorspronkelijke verpakking haalt en in een andere verpakking doet.

Sommige producten zijn echt geweldig maar komen in de onhandigste en stomste verpakkingen. Ik had zelf een aantal van die producten en ben ze gaan depotten.

Als eerste mijn Rituals Silky Glow, een supermooi glanspoeder in een vreselijke verpakking:

De verpakking is heel mooi, don’t get me wrong, maar hij werkt gewoon niet fijn. Je moet met het sponsje het product op je huid aanbrengen. Resultaat: ‘cirkeltjes’ van de glanspoeder op je gezicht, wat je dan met een kwast moet ‘uitvegen’. Vaak lukt dat niet goed en ontdek je later op de dag in de spiegel rondjes op je gezicht. Door deze verpakking gebruik ik de poeder nooit, zo zonde! Ik besloot hem dus in een leeg EDM bakje te doen.

Ik dacht dat het heel lastig zou zijn om de verpakking open te maken. Ik dacht er aan om het sponsje eraf te snijden of de bovenkant te breken. Je kan hem namelijk niet zo losdraaien van de onderkant… Maar ik zette een mesje onder de zilveren rand en hij klikte er zo af! Hup, in een leeg EDM bakje en het is veel handiger te gebruiken:

Daarnaast had ik twee Suivez Mon Regard’s van Bourjois. Ik vind ze zelf érg mooi, heb de groene al heel lang en hij was bijna leeg. Maar ik kreeg er niks meer uit! Het is zo’n onhandige rotverpakking. Ook is het kwastje wat er bij zit niet fijn, ik wil gewoon m’n eigen kwasten gebruiken! Dus: in een ander bakje ermee! Het was lastig om hem open te krijgen, omdat aan de onderkant er een soort plastic sluiting zit. Met een mesje heb ik hem weten los te wrikken.

Zo! In de groene ziet zoals je zit niet veel meer, de roze zit nog helemaal vol (heb hem nieuw, geswapt via MUA 🙂 ). Nu kan je met een mesje of kwastje het product er uit halen en in een ander bakje doen.

Ik heb ze in lege bakjes van oogschaduws (of samples van foundations e.d.) gedaan. Niet alles pastte erin, dus heb gewoon het plastic dekseltje er weer opgedaan, dan kan ik de doorzichtige bakjes zo weer bijvullen. Zo zie je maar dat het superhandig is om lege bakjes e.d. te bewaren, ze komen later altijd wel weer van pas.

Zo! Ik weet zeker dat ik deze producten nu veel sneller zal gebruiken, omdat ze gewoon veel handiger zijn nu!

Je kan praktisch alle cosmetica depotten. Je moet gewoon goed uitzoeken hoe je het product het makkelijkst uit de verpakking krijgt. En je wilt natuurlijk niet teveel product verspillen of beschadigen… Soms zijn de ‘naden’ goed verstopt, zoals bij de Suivez Mon Regard hierboven. Gewoon even zoeken! 🙂

Doe jij je cosmetica ook wel eens in een andere verpakking?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.