Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 juli 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • borstel
 • haar
 • tangle teeze
 • tangle teezer
Een MissLipgloss artikel

De Tangle Teezer: onmisbaar of overrated?

P1140968

Vriendinnen van me gebruiken hem al jaren en op blogs zie je hem ook regelmatig voorbij komen: de Tangle Teezer. Een haarborstel uit één stuk plastic met flexibele plastic pinnetjes. Ik geloofde er nooit zo in en vond het overrated. Ik gebruik nu zelf een paar maanden de Tangle Teezer en vandaag ga ik de volgende vraag beantwoorden: De Tangle Teezer: onmisbaar of overrated?

Tangle Teezer – wat is het?

P1140956

De Tangle Teezer is niet zomaar een borstel. Het is een borstel zonder handvat, van plastic gemaakt en hij is geweldig goed in het ontklitten van je haren, op een pijnloze manier. Het is geschikt voor elk soort haar (krullend, kort, lang, stijl, afro) en doordat je haar minder snel breekt als je de Tangle Teezer gebruikt, zal je haar op den duur gezonder en langer worden.

Dit is tenminste wat de Tangle Teezer belooft! Ik heb hem de afgelopen maanden gebruikt, was een beetje sceptisch en deel nu graag mijn ervaringen. De Tangle Teezer die ik heb kost trouwens €14,95. Ik vind dat best veel geld voor een stuk plastic… Dat is ook iets wat me al die tijd tegenhield. Ik gebruik al jaren vrij goedkope borstels van een paar euro van HEMA en die bevallen prima! Ik heb nooit de behoefte gevoeld andere borstels te kopen, maar was wel erg nieuwsgierig naar de Tangle Teezer.

Tangle Teezer – testen maar!

P1140957

Op de zijkant van de verpakking staan de voordelen van de Tangle Teezer:

 • Revolutionaire tanden configuratie voor dubbele werking. Pijnloze ontklitting
 • ‘Memory flex technology’ voor snelle en zachte resultaten. Ideaal op droog en nat haar
 • Innovatieve ‘holle’ vorm waardoor je optimale resultaten hebt van wortels tot punten
 • Ergonomisch design, ligt prettig in de hand

P1140959

Informatie op de zijkant over de bedenken van de Tangle Teezer.

P1140960

Dit is hem dan. Het is een prettig in de hand liggend hard stuk plastic met vrij flexibele plastic pinnetjes in twee verschillende lengtes.

P1140962

Als je goed dichtbij kijkt, ziet de Tangle Teezer er best goedkoop uit. Ik denk serieus dat de productiekosten van dit product nog geen vijftig cent is. Ik bedoel, het is gewoon een stuk plastic. Met plastic pinnetjes. Maar oké, als het goed werkt dan vind ik dat nog niet eens zo’n probleem.  P1140969

De afgelopen maanden gebruiken hebben me een paar dingen doen opvallen. Als eerste het gewicht. De Tangle Teezer weegt letterlijk bijna niks. Dat maakt dat ik het een geweldig ding vind om mee op reis te nemen. Niet dat mijn gewone borstel kilo’s weegt, maar het verschilt toch wel, en als je licht wilt reizen is zo’n verschil toch wel prettig.

Verder komt ‘ie zijn beloftes na. Waar het borstelen met een gewone borstel echt pijn kan doen als ik flink klitten heb, met de Tangle Teezer heb ik dat probleem zeker niet. Borstelen gaat zacht, makkelijk en pijnloos. Mijn haar ziet er niet per se beter uit, maar het gaat een stuk sneller en makkelijker. Nadeel vind ik wel dat de Tangle Teezer niet in combinatie met hitte gebruikt mag worden, je kan je haar dus niet samen met de Tangle Teezer in model föhnen. Nu is dat sowieso niet zo praktisch omdat er geen handvat aan deze plastic ‘borstel’ zit.

P1140973
Hallo? Is daar iemand?

Tangle Teezer – conclusie

Al met al ben ik enthousiast over de Tangle Teezer. Het borstelt echt makkelijk, veel makkelijker en pijnlozer dan een gewone borstel, en is extreem lichtgewicht. Licht lekker in de hand. Ik gebruik hem graag, zeker op reis. Ik vind hem alleen nog steeds wel duur. Vijftien euro voor een goedkoop stuk plastic vind ik mega overpriced, maar het is wel een erg handig product… Het is aan jou of je het er voor over hebt! Het is wel echt een andere ‘borstel ervaring’ dan een gewone borstel.

Tangle Teezer: onmisbaar of overrated?

Tijd om dé vraag te beantwoorden. Écht onmisbaar vind ik de Tangle Teezer niet, maar ook zeker niet overrated. Ik snap wat iedereen er zo goed en fijn aan vind en zelf gebruik ik hem ook veel, hij belandt altijd in mijn toilettas als ik op reis ga. Ook thuis gebruik ik hem vaak. Eigenlijk altijd als ik mijn haar niet fohn (en dus niet met hitte werk) borstel ik mijn haar met de Tangle Teezer. Dat zegt toch wel een hoop, dat ik niet mijn gewone borstels pak.

Zeker niet overrated dus, de Tangle Teezer, maar ook niet écht onmisbaar. Gewoon een heel handig en prettig product!

Pluspunten

 • Ligt lekker in de hand
 • Is super lichtgewicht; ideaal voor op reis
 • Ontklit mijn haar pijnloos en makkelijk
 • Is op nat en droog haar goed te gebruiken
 • Werkt zacht en voorzichtig

Minpunten

 • Vijftien euro voor een stuk plastic vind ik wel heel erg duur
 • Is niet in combinatie met hitte te gebruiken

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een borstel die je haren pijnloos ontklit, en als je het lichtgewicht aspect ook zo handig vindt voor op reis

Skippen als… je genoegen neemt met je gewone borstel

De Tangle Teezer is voor €14,95 bij webshops en kapsalons te koop.

xxxc Action MAX Mascara

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.