Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

De lelie

Ik ben gek op bloemen in huis, maar ben wel kieskeurig. Mijn favoriete bloem is de pioenroos, maar helaas is die op dit moment niet meer te koop. Op een heel goede tweede plaats staat de lelie. Wat een prachtige bloem en wat geeft een bos lelies een heerlijke natuurlijke geur in huis!

Hier op MissLipgloss.nl laat ik regelmatig interieur inspiratie zien, en wat past daar nu beter tussen dan bloemen? Ze geven kleur aan je huis, het ziet er gezellig uit, het is iets van korte duur – de meeste bossen bloemen staan tot tien dagen, dus het is iets wat je lekker kan afwisselen – en sommige bloemensoorten ruiken ook nog eens heel lekker. Sinds de lelies in mijn huis aan het bloeien zijn, ruik ik ze al als ik door mijn voordeur loop. Veel mensen vinden lelies stinken, maar ik vind de geur echt heerlijk. Ik heb altijd geurstokjes en geurkaarsen in huis, maar een bos lelies geeft een natuurlijke licht zoetige bloemengeur in huis. Ik ervaar het als ontspannend en gezellig, en ik geniet er volop van.

Maar zijn het ook niet gewoon prachtige bloemen? Die combinatie van wit, fel roze en het oranje in de stampers met de felgroene bladeren, en ze zijn zo lekker groot! Als je vijf takken lelies hebt, ziet het er al geweldig uit als de bloemen open gaan. Zelf koop ik vaak een bos van tien takken, wat ook nog eens goedkoop is. Mijn grote bos – je ziet hem op de volgende foto – kostte vijf euro. En staat nu al een week, en zal zeker nog wel een halve (of misschien wel een hele) week staan! Je kan je bloemen trouwens een handje helpen zodat ze langer mooi blijven. Altijd goed schuin afsnijden (en dat mag wel een lang schuin stuk zijn), de bladeren die aan de stengel zitten die in de vaas zitten, eraf halen en om de paar dagen het water verversen. Zet je lelies niet in de felle zon achter het raam, maar iets meer in de schaduw.

Toen ik ze kocht zaten alle knoppen nog dicht, de helft is nu open. Er zitten wat bladeren in het water, die moeten eruit, want daardoor kan de waterkwaliteit achteruit gaan waardoor de lelies slap gaan hangen. Schoon water is belangrijk voor een mooie bos bloemen. Een drupje chloor in het water helpt trouwens ook.

Wat een prachtige bos bloemen, toch? Ik ben er zo blij mee dat ik het gewoon even wilde delen. En ze zijn nu zo lekker goedkoop! Heerlijk om ze in huis te halen of om ze cadeau te geven, aan je moeder, een vriendin of een collega. Lelies zijn geweldig én geven zo’n heerlijke geur.

Wat is jouw favoriete bloem? En houd jij ook zo van bloemen in huis?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.