22 januari 2017 door Cynthia Schultz 52 reacties
Een MissLipgloss artikel

De 10 meest gelezen blogposts op MissLipgloss.nl

Het is tijd om terug te blikken op tien jaar Miss Lipgloss. Sentiment! Als eerst het meest voor de hand liggende: de tien best gelezen blogposts van de afgelopen tien jaar. Of nou ja, zeven jaar, want mijn Google Analytics heeft alles pas bijgehouden sinds 2010. 

Ik heb natuurlijk al deze blogposts zelf weer even bezocht en bij sommigen krijg ik bijna een soort jeugdsentiment! Wat is het bloggen veranderd door de jaren heen, dat zie je wel aan de artikelen en de foto’s.

Goed, ik presenteer u: de tien best gelezen artikelen door de jaren heen op MissLipgloss.nl. Als je op de titel klikt, ga je naar het desbetreffende artikel.

1 Mijn favoriete BB Creams

Wat zijn er in al die jaren toch veel trends voorbij gekomen. De een waait na een seizoen weer over, de andere blijft echt hangen. Zo is dat zeker gegaan met de BB creams, want die worden nog steeds veel gemaakt en gebruikt. Ik gebruik zelf ook nog regelmatig een BB cream! In deze blogpost schrijf ik over mijn favoriete BB creams. Inmiddels zijn dat alweer anderen, maar dit artikel is van 2013. Ik leg ook uit hoe je een goede BB cream herkent.

2 Getest: oplossingen tegen schurende benen deel 1

Deze is heel recent, van eind afgelopen zomer. Deel 2 heb ik niet meer geschreven omdat het al snel niet meer rokjesweer was, maar deel 2 komt zeker op Cynthia.nl voor komende zomer. Ik testte een aantal oplossingen tegen het schurende-benen-probleem. Wat kwamen daar veel reacties op, ook op social media. Heel erg leuk, dit blijkt dus nog best een taboe te zijn. Tijd om die te doorbreken! Ik draag het Spanx broekje trouwens nog heel regelmatig.

3 Gelnagellak na twee maanden: wat vind ik er van? + tips

Nog zo’n enorme trend die toch aardig overgewaaid is: gelnagels voor thuis. Ik deed het elke twee weken en wat was het mooi! Het is nog steeds mooi, maar thuis doe ik het niet meer echt. Wel ga ik af en toe naar een salon voor OPI GelColor, omdat het zo lekker lang mooi blijft zitten. Nu ik deze blogpost lees, wil ik het eigenlijk wel weer gebruiken…

4 Review: essence gelnails at home

Natuurlijk kwam essence ook met een set om thuis met gelnagellak aan de slag te gaan! Ik reviewde hem.

5 Je haar blonderen: voors en tegens

In 2011 had ik blond haar en ik schreef veel over mijn kapsel. Zo ook dit artikel, over de voor- en nadelen van geblondeerd haar. Als ik terugkijk, waren er een heleboel nadelen en maar één voordeel, namelijk dat het mooi was. Ik zou dolgraag weer blond haar hebben, maar een bosje stro zie ik niet zitten dus ik ga er waarschijnlijk nooit meer naar terug. Wel leuk om dit weer te lezen!

6 Cosmetica in het vliegtuig: wat wel en wat niet?

Een artikel ramvol slechte foto’s, maar wel met leuke informatie: wat mag qua cosmetica mee in het vliegtuig?

7 Recept: Jamie Oliver Turkse Pizza

Een recept! Dat werd tijd, want ik heb zoveel recepten gedeeld. Terecht dat dit recept in de top tien staat, want het is nog steeds een favoriet: de Jamie Oliver turkse pizza’s. Zo lekker en zo makkelijk! Ik krijg er nog vaak vragen over.

8 Stap voor stap: eyeliner met wing zetten

In deze blogpost laat ik stap voor stap zien hoe je een eyeliner met wing kan zetten. Nog steeds handig, want ik doe het altijd nog op deze manier. Het werkt supergoed.

9 Garnier BB Cream: een nieuwe versie

Garnier was de eerste met een BB Cream in Nederland en ze kwamen al snel met een nieuwe variant. Slim, want volgens mij ging die eerste versie echt als een razende de toonbank over. Deze nieuwe soort vond ik heel erg fijn in gebruik en dat lees je in de review.

10 Je haar minder vaak wassen

Hier krijg ik nog zo vaak vragen over: hoe zorg je ervoor dat je haar minder snel vet wordt zodat je het niet zo vaak hoeft te wassen. In deze blogpost leg ik dat eens even haarfijn (…) uit! Ik was mijn haar ongeveer een keer per week en ik geef je daar een heleboel tips voor en uitleg over.

 

Leuk én heftig tegelijk om deze blogposts eens terug te lezen: het is een trip down memory lane. En confronterend: ik ga echt wat anders doen. Gelukkig kan ik nog steeds over beauty schrijven, ik vind het nog steeds zo leuk!

Laat me weten als je nog een specifieke terugblik op de afgelopen tien jaar wilt zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

52 reacties
 1. Josianne

  Ik wilde je artikel over minder vaak je haar wassen lezen, maar net die titel is niet klikbaar 🙁

 2. Tamara

  Ik ben zo benieuwd naar je nieuwe site! Blijft het weekoverzicht wel terugkomen? Dat is denk ik toch wel mijn favoriete soort blogpost!

 3. Ingrid211

  He Cynthia, bij de laatste over je haar minder vaak wassen, is geen doorklik linkje 🙂
  Ik dacht: geef het even door.
  XX

 4. Jessica J.

  Ik kan goed geloven dat je hier sentimenteel van wordt. Het gaat over zo’n groot deel van je leven! Een ideetje: ik zou graag een lijstje zien van je favoriete kansen, al dan niet materieel, die je dankzij je blog gekregen hebt. Werkt namelijk erg motiverend!

 5. Mireille

  Wat onwijs dapper dat je een nieuwe uitdaging aangaat! Zelf ben ik een grote fan van je recepten, maar ik vroeg me af of deze (en natuurlijk de andere artikelen) gewoon blijven bestaan en terug te vinden zijn?

 6. Mireille

  Wat onwijs dapper dat je een nieuwe uitdaging aangaat! Zelf ben ik een grote fan van je recepten, maar ik vroeg me af of deze (en natuurlijk de andere artikelen) gewoon blijven bestaan en terug te vinden zijn?

  Ik kijk erg uit naar de nieuwe website!

 7. Mireille

  Hee Cynthia!

  Wat onwijs dapper dat je een nieuwe uitdaging aangaat! Zelf ben ik een grote fan van je recepten, maar ik vroeg me af of deze (en natuurlijk de andere artikelen) gewoon blijven bestaan en terug te vinden zijn?

  Ik kijk erg uit naar de nieuwe website! 🙂

 8. Mireille

  Hee Cynthia!

  Wat onwijs dapper dat je een nieuwe uitdaging aangaat! Zelf ben ik een grote fan van je recepten, maar ik vroeg me af of deze (& natuurlijk de andere artikelen) gewoon blijven bestaan en terug te vinden zijn?

  Ik kijk erg uit naar de nieuwe website! 🙂

 9. Lien

  Idd die eyeliner met wing. Daar heb ik zitten op vloekken! Maar jij stelde me gerust dat je het alleen maar kan door veel te oefenen! Nu kan ik het. Leuk om terug te blikken.

 10. Alina

  Heel leuk!! Ik volg je al lang en verhuis zeker mee:)! Wat gaat er eigenlijk gebeuren met de content op Misslipgloss?? Nu ik deze artikelen zo zie zitten er echt leuke en handige artikelen tussen, denk dat ik er nog maar een paar ga opslaan haha!

  • Miss Lipgloss

   Alles blijft, er komt een archief op de nieuwe site!

 11. Benthe

  Wat bijzonder om te zien! Ontzettend leuk, je gaat vast ook heel veel goed-gelezen artikelen schrijven op je nieuwe website. Heel veel succes met de voorbereidingen ?!

 12. Luna

  Ik heb die BB cream van Maybeline nog gehad. Maar al snel stapte ik over op de CC-cream, die beviel mij een stuk beter. Nog steeds heb ik een tubetje CC-cream in de kast liggen. En de Essence gelnails… o wat moest ik daar lang op wachten bij Kruidvat en wat viel de kwaliteit tegen haha. Heel kort daarna kocht ik de set van Sensationail en vorig jaar kocht ik de opvulkit, want ik gebruik deze nog steeds regelmatig.

  Leuk die terugblik en de bijbehorende herinneringen.

 13. Femke

  Hey Cynthia, de link naar het tiende artikel werkt niet / is nog niet gekoppeld. Ik moet zeggen dat ik je Turkse Pizza recept heel vaak geraadpleegd heb 🙂

 14. Priscilla

  Leuk om te zien! Ik kan me veel van deze artikelen nog herinneren. De Jamie Oliver Turkse Pizza maken wij trouwens nog regelmatig naar aanleiding van jouw blogpost.

 15. Cindy

  Volgens mij heeft nummer 10 geen link erachter zitten :)!

 16. Loes | Gewoon iets met Loes

  Super leuk o te zien zo allemaal. En wat leuk, al die verschillende artikelen op een rij. Die Turkse pizza is hier in huis ook favoriet, die maken we regelmatig. Zo lekker! En dat artikel over de BB-creams heb ik nog maar weer eens een keer gelezen, leuk! Die winged eyeliner krijg ik overigens nog steeds niet voor elkaar, haha.

 17. Mariska

  Ik ken die artikelen volgens mij allemaal nog wel! Tenminste, ik zal ze niet allemaal woord voor woord hebben gelezen, maar ze komen me zeker bekend voor 🙂

 18. Chantal

  Ik weet trouwens nog goed toen ik in de kruidvat stond een paar jaar geleden en echt niet wist welke BBcream ik wou kopen omdat er zóveel keuze was en je ze niet altijd kon testen. Ik zocht jouw blogpost op om te kijken welke jij ookalweer fijn vind en wat de + en – punten waren van deze BB’s. Dit heeft mij wel geholpen! haha

 19. Yvonne

  Ik maak door jou nu zeer regelmatig de Turkse Pizza en mijn vriend en zoontje zijn je héél dankbaar! Heerlijk!

 20. Chantal

  Het lijkt me wel leuk om te zien wat je nu van je favorieten vind van favorietenvideo’s van jaren geleden! Of je ze nog gebruikt of niet 🙂

 21. Britt

  Leuk artikel, ik heb weer wat te lezen! Ik moet zeggen dat het BB-cream artikel mij wel een hele hoop heeft geholpen, dus het is een verdiende eerste plek!

 22. Natalie

  Heel leuk om te lezen, herken ze ook allemaal! Zag in de reactie´s een vraag met top 10 ooglooks, dat lijkt me ook super leuk om terug te lezen en zien!

 23. Yvonne

  Leuk om te zien zeg! Die ‘nieuwe’ bb-cream van Garnier vind ik nog steeds een topper! En in mijn geval vind ik blond haar makkelijker bij te houden. Ik ben van nature ook vrij licht en een lichtere uitgroei dan de rest van mijn haar vind ik geen optie. 😉 Nu hoef ik alleen uitgroei bij te werken en de rest met rust te laten.

 24. Petra

  Mocht je ooit nog van gedachten veranderen, blond haar kan tegenwoordig ook zonder bosje stro!!
  Ben zelf blond, maar heb het nog wat blonder dan mijn eigen kleur. En tegenwoordig zijn de technieken zo goed ontwikkeld en de producten echt niet meer slecht voor je haar. Hier een mooie bos blond glimmend haar!
  Alleen van rood naar blond is geloof ik niet zo makkelijk. Maar deze kleur staat je ook prachtig!!

 25. Anne

  Ik vond nummer 1 zo leuk om te lezen omdat ik toen wat jonger was en volop BB creams gebruikte! Die blogpost over de winged eyeliner (nr 9) was ook erg handig voor mij in die periode!

 26. Lenneke

  Ik wil heel de tijd zeggen dat ik zo een zin heb in cynthia.nl en alle content die daar zal verschijnen. :’) Moet je nagaan hoe excited jij moet zijn! Woehoe!

 27. Nikki

  Haha, ik gebruik het Turkse pizza-recept regelmatig, maar ik heb hem niet gebookmarked, waardoor ik hem elke keer via Google opzoek. Ik ben dus een van de mensen die regelmatig via de google search “misslipgloss turkse pizza” op je blog komt 😉

  • Miss Lipgloss

   Haha, dat doe ik zelf ook met veel van de recepten die op mijn blog staan!

  • Lieke

   Haha, same here, vaak gegoogled op Turkse Pizza Misslipgloss. En een goede reminder om deze weer eens te maken!

 28. Mariëlle

  Heel leuk om te zien, zeker in zo’n tijdsbestek 😀

 29. Irina

  Wat leuk om te zien! Het zijn wel echt handige artikelen waar inderdaad jaren later nog altijd op gezocht wordt. Grappig om te zien!

 30. Liset – Beautydagboek

  Leuk om terug te zien wat nou echt populaire artikelen zijn. Ik moet zeggen dat ze ook wel heel handig zijn, zoals die cosmetica die je mee mag nemen in het vliegtuig of over je haren wassen. Ik ga zeker die gelnagels van Essence nog even doorlezen, ben benieuwd!

 31. jill

  Ik heb dankzij jou de sensationeel kit gekocht haha. Had stiekem verwacht dat de broccoli soep er ook tussen zou staan. Mijn persoonlijke recepten fav.

 32. Malou | Blonde Blossom

  Wauw er zit al zo’n verschil tussen de foto’s! Maar wat leuk om dit te zien zeg, het eyelinerartikel ga ik snel lezen (want het lukt me nog steeds niet). Malou x

 33. Mar

  Super leuk om dit te zien!
  Misschien ook een leuk idee om de 10 mooiste ooglooks volgens jou te posten van de afgelopen jaren? Of de leukste dingen die je dankzij misslipgloss hebt mee gemaakt zoals events of reizen of gekregen dingen?

  • Michelle

   En de tien lekkerste recepten!

  • Bella

   Jaaaaaaaa!!! Ik vond de falafel hummus wraps zoooo fijn!!! En de paddenstoelen risotto!

 34. Femke

  Leuk om terug te zien en geweldig om te zien hoe je blog dan ook weer verandert is in de loop der jaren!

 35. Kate

  Jaaaaa! De Turkse Pizza. Hier een über favoriet. Heb de spullen alweer in huis voor komende week! Yum!!

 36. Heleen

  Leuk, wat een verschillende artikelen! En grappig dat er zo’n recent artikel bij zit, had ik niet verwacht. Dat bewijst weer eens dat bloggen niet dood is!
  Nu ben ik wel nieuwsgierig: Hoe vaak is de nummer 1 gelezen?

 37. Susan

  Oh bijna alles ken ik hier van! Vooral die Essence gel nagel set review vond ik toen heel handig haha.

 38. lisette

  De bbcreame heb ik toen ook aangeschaft naar aanleiding van je artikel. En de Turkse pizza staat hier ook wel eens op tafel, alleen dan niet uit de oven.

 39. marije

  Oooh de turkse pizza van Jamie Oliver .. dankzij jou ben ik die toen gaan maken en vond hem heerlijk. Blijft een favoriet. Leuk zo’n overzicht en mooie manier om het af te sluiten.

 40. Romy

  Zo leuk om terug te zien en heel bijzonder dat je alweer zo lang blogt en daardoor ook echt een stukje in de geschiedenis van jouw leven gaat door terug te blikken. Ik ga het artikel over je haar minder vaak wassen even teruglezen 🙂

 41. Daniëlle

  Wat een mooie top 10. De hele oude berichten ken ik nog niet. Leuk om ze eens te lezen.

 42. Milou

  Leuk zeg! Leuk dat het toch veel beauty artikelen zijn!
  Ik kan me alle artikelen ook nog goed herrineren!

  Ik volg je al heel lang en 1 artikel wat mij nog steeds bij staat (geen idee waarom haha) is over die thee hartjes die je die toen had. Ik werd daar zo enthousiast van. Soms vind ik het ook leuk om terug te scrollen in je site en juist die hele oude artikelen te bekijken!

 43. Milou

  Leuk zeg! Leuk dat het toch veel beauty artikelen zijn!
  Ik kan me alle artikelen ook nog goed herrineren!

  Ik volg je al heel lang en 1 artikel wat mij nog steeds bij staat (geen idee waarom haha) is over die thee hartjes die je die toen had. Ik werd daar zo enthousiast van. Soms vind ik het ook leuk om terug te scrollen in je site en juist die hele oude artikelen te bekijken! ?

 44. Danielle | Mama Lifestyle Blog

  Wat leuk Cynthia dat je de komende anderhalve week met ons terugblikt op 10 (!) jaar Miss Lipgloss. Wat een tijd zeg! Ik zei het al op je eerdere post, maar super goed dat je deze stap waagt. Ik vind het echt heel dapper van je! Je maakt toch een sprong in het diepe. Ik weet zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken, want ik denk dat de meeste lezers gewoon lekker mee verhuizen naar je nieuwe site. Ik in elk geval zeker weten! Fijne zondag Cynthia en heel veel plezier en succes met het afronden van Miss Lipgloss en het voorbereiden voor Cynthia.nl.