Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
24 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Dagcreme

Rituals Awareness Dry Skin Dagcrème, €26,50

Wat dagcrème is, lijkt vanzelfsprekend, maar toch krijg ik regelmatig de vraag of iedereen nou dagcrème moet gebruiken en wat het precies doet.

Veel meiden vinden het onzin om dagcrème te gebruiken onder het mom van: ‘Ik ben nog jong, dat heb ik nog niet nodig!’ Maar die uitspraak slaat nergens op. Je hebt heel veel verschillende soorten dagcrème. Anti-rimpel is bijvoorbeeld voor de oudere vrouw, dat heb jij nog niet nodig. Maar een gewone dagcrème zonder anti-rimpel formule kan heel goed voor je huid zijn! Lees hieronder meer over of jij nou écht wel een dagcrème nodig hebt.

Korres Olive & Rye Dagcrème, €24,40

Wat doet dagcrème
Je huid wordt elke dag blootgescheld aan schadelijke factoren: zon, vervuilde lucht, airco, kou… Je huid zelf maakt niet zelf iets aan (zoals talg op je hoofdhuid) want je huid beschermd tegen deze dingen. Dáárvoor heb je dus een dagcrème. Vaak zit er een zonnefactor in zodat het je beschermd tegen zonnestralen (=huidveroudering). Ook zorgt dagcrème voor hydratatie: het gaat een droge huid tegen. En een droge huid betekent weer: huidveroudering en rimpels. Het is dus juist heel erg goed om vroeg met een dagcrème te beginnen! Je zorgt ervoor dat je huid niet wordt blootgesteld aan schadelijke lucht en zon én je zorgt ervoor dat je huid niet droog wordt. Jij krijgt dus later rimpels dan iemand die geen crème gebruikt (dit is natuurlijk ook voor een deel erfelijk bepaald).

Soorten
Er zijn heel veel verschillende soorten dagcrème. Voor alle huidtypes (droog, vet, normaal, gecombineerd of gevoelig. Weet je niet goed wat je huidtype is? Doe dan hier een testje!) en er zijn heel veel crèmes met een anti-rimpel formule of een crème met een vleugje zelfbruiner, getinte dagcrèmes en dagcrèmes met iets extra’s, zoals speciaal tegen puistjes. Kies kritisch je dagcrème! Prijs van crèmes zeggen trouwens weinig. Ga niet af op de allergoedkoopste, maar koop ook niet de duurste omdat je denkt dat die het beste werkt. Zoek een dagcrème voor jouw huidtype uit en vraag eventueel bij de drogist wat proefmonstertjes (bij de betere drogisten en parfumerieën kan dit). Een goede dagcrème is echt belangrijk!


Vichy Normaderm tegen puistjes en oneffenheden, €19,95 bij Drogisterij

Hoe?
Dagcrème breng je direct op je huid aan, onder

al je andere beauty-producten. Smeer en masseer het echt in je huid en laat het even intrekken voordat je je make-up doet.

Kneipp gezichtscrème voor de droge en gevoelige huid, €8,99 bij Drogisterij


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.