28 maart 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Cycle4Girls: veel eerste keren

imageElke dag tussen de 70 en 100 kilometer fietsen, mensen ontmoeten die met verwondering mijn witte handen vastpakken en zachtjes knijpen in mijn bovenbenen, zo vies worden dat ik niet meer weet waar het zweet begint en de modder eindigt, even wachten tot een kudde buffels is overgestoken en gewoon weer op de fiets stappen na een val. Deze reis is er een met véél eerste keren.
Ik ben in Vietnam met Cycle4Girls van Plan Nederland. De afgelopen maanden haalde ik geld op voor achtergestelde meisjes hier (met heel veel hulp van jullie) en trainde ik voor de fietstocht van 300 kilometer. Zondag ontmoeten we ons sponsorkind!

Deze reis is voor mij grensoverschrijdend op zoveel manieren. Ik kan bijna niet meer bijhouden hoeveel dingen ik voor de eerste keer doe, en hoeveel dingen ik doe waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou doen. Regelmatig denk ik aan hoe ik je zou uitlachen als je me een jaar geleden had gezegd dat ik nu hier zou zijn in Vietnam. En niet alleen omdat ik hier 300 kilometer fiets.

image

Het fietsen is zo fantastisch. Vier dagen lang de hele dag op de fiets, uren door de regen (zeiknat) of juist in de fel brandende zon (ook zeiknat), met heel wat pittige klimmetjes en gelukkig ook genoeg heerlijke afdalingen, fantastisch uitzicht over rijstvelden en valleien en intense ontmoetingen met lokale bevolking. Maar ook vallen, bloeden, tranen, pijn, kan ik dit? Twijfels, waarom doe ik dit eigenlijk? Van fijne hotels naar lokale guesthouses met matrassen als steen en dekens die ruiken alsof ze nooit in de buurt zijn geweest van een wasmiddel, bij een sanitaire stop alweer de mededeling ‘er is hier geen wc’ en daar dan samen om lachen.

En na de fysieke en mentale stijle klimmen knuffels, aanmoedigingen, samen de eindstreep halen en trots zijn. Op elkaar, want ook al hebben we allemaal onze eigen doelen, we doen het samen.

imageHeel blij na 300 kilometer fietsen 🙂

 

mijn coach Marijn maakte twee filmpjes tijdens de reis:

Ik schreef deze blog op vrijdagavond 25-3 in Dien Bien Phu. Na mijn reis komt er natuurlijk een compleet verslag met veel foto’s en al mijn verhalen. Je kan op Instagram en Snapchat wat meer vinden over mijn ervaringen hier in Vietnam!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.