28 maart 2016 door Cynthia Schultz 43 reacties
Een MissLipgloss artikel

Cycle4Girls: veel eerste keren

imageElke dag tussen de 70 en 100 kilometer fietsen, mensen ontmoeten die met verwondering mijn witte handen vastpakken en zachtjes knijpen in mijn bovenbenen, zo vies worden dat ik niet meer weet waar het zweet begint en de modder eindigt, even wachten tot een kudde buffels is overgestoken en gewoon weer op de fiets stappen na een val. Deze reis is er een met véél eerste keren.
Ik ben in Vietnam met Cycle4Girls van Plan Nederland. De afgelopen maanden haalde ik geld op voor achtergestelde meisjes hier (met heel veel hulp van jullie) en trainde ik voor de fietstocht van 300 kilometer. Zondag ontmoeten we ons sponsorkind!

Deze reis is voor mij grensoverschrijdend op zoveel manieren. Ik kan bijna niet meer bijhouden hoeveel dingen ik voor de eerste keer doe, en hoeveel dingen ik doe waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou doen. Regelmatig denk ik aan hoe ik je zou uitlachen als je me een jaar geleden had gezegd dat ik nu hier zou zijn in Vietnam. En niet alleen omdat ik hier 300 kilometer fiets.

image

Het fietsen is zo fantastisch. Vier dagen lang de hele dag op de fiets, uren door de regen (zeiknat) of juist in de fel brandende zon (ook zeiknat), met heel wat pittige klimmetjes en gelukkig ook genoeg heerlijke afdalingen, fantastisch uitzicht over rijstvelden en valleien en intense ontmoetingen met lokale bevolking. Maar ook vallen, bloeden, tranen, pijn, kan ik dit? Twijfels, waarom doe ik dit eigenlijk? Van fijne hotels naar lokale guesthouses met matrassen als steen en dekens die ruiken alsof ze nooit in de buurt zijn geweest van een wasmiddel, bij een sanitaire stop alweer de mededeling ‘er is hier geen wc’ en daar dan samen om lachen.

En na de fysieke en mentale stijle klimmen knuffels, aanmoedigingen, samen de eindstreep halen en trots zijn. Op elkaar, want ook al hebben we allemaal onze eigen doelen, we doen het samen.

imageHeel blij na 300 kilometer fietsen 🙂

 

mijn coach Marijn maakte twee filmpjes tijdens de reis:

Ik schreef deze blog op vrijdagavond 25-3 in Dien Bien Phu. Na mijn reis komt er natuurlijk een compleet verslag met veel foto’s en al mijn verhalen. Je kan op Instagram en Snapchat wat meer vinden over mijn ervaringen hier in Vietnam!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

43 reacties
 1. Karlijn

  Wat gaaf dat je dit doet! Ik heb in de zomer van 2014 6 weken vrijwilligerswerk gedaan met een studentenvereniging in Hanoi. Ik vond het zo’n prachtig land, ook in Sapa geweest waar jij een paar dagen geleden was. Af en toe heb ik nog contact met de meisjes van het gastgezin waar ik toen woonde. Super lieve mensen daar.

  Heel veel succes nog!

 2. Kiki

  Respect Cynthia!
  Ondanks je vallen ga je door. Dat moet best pijnlijk geweest zijn, je knie.

  Heel veel succes!

 3. Charmain

  Zo stoer dat je je grenzen zo verlegt! Echt heel bewonderenswaardig!

 4. Juliette – Tjuly

  Wauw… zoveel respect, en niet zozeer voor de kilometers.. Maar voor je lef!
  Ik denk dat je hier je hele leven op terug zal kijken, wat je hier geflikt hebt, zal je altijd bijblijven, maar ook geloof ik dat je zoveel over jezelf leert/heb geleerd.. En grenzen, die zijn er niet! (alleen die je zelf trekt)

 5. Bianca

  Knap gedaan!!! Geniet nu lekker van Thailand.

 6. Tessa

  Wow, wat gaaf! Heel stoer 🙂
  Ben benieuwd wat je van Vietnam vindt, ik vertrek over een paar weken..

 7. Yolanda

  WoW wat gaaf, respect hoor ! En wat een ervaringen doe je er op. Geniet ervan !

 8. Petra

  Super gaaf ben zo benieuwd naar de rest van je verhalen

 9. maris

  Echt tof! Lijkt me heeeeerlijk in zo een ander land dingen zien! Ik heb zelf niet zo hoge paycheck en geniet zo van mensen die bloggen over reizen..laat me dagdromen!

 10. Lenneke

  Ik vind je zo SUPERstoer. Maar echt. You rock!

 11. inaya

  Nie normaal 300 kilometer!! echt indrukwekkend!

 12. Vera

  Toppertje dat je bent!! Heel knap hoor en wat super mooi om te zien dat jullie elkaar er allemaal doorheen hebben gesleept! Ben heel benieuwd naar je volledige verslag.

 13. Rosanne

  Wat moet dit een grensverleggende ervaring zijn. Dit zal de rest van je leven bij je blijven! Vind het echt bijzonder knap dat je zo buiten je comfort zone bent gestapt.

 14. anna

  Heel gaaf Cynthia, wauw! Leuk dat je dit met ons deelt. Respect!!! En ben benieuwd naar meer foto’s en je verhalen 🙂

 15. Ise

  Wat stoer dat je dit doet. Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verhalen!

 16. Wies

  Ik ben heel benieuwd naar hoe je reis gaat verlopen. Ik vind het echt zo tof dat je dit doet Cynthia, respect voor jou!

 17. Elisabeth

  Geweldig!!!! Ik kijk uit naar je verslag, geniet nog zolang je daar bent, wat een ervaring.

 18. Marieke

  Geweldig, you did it! Wat een bijzondere ervaring moet dit geweest zijn. Respect hoor!

 19. Assiepoes

  Leuk!
  Klopt het dat de video’s niet werken?

 20. Aboutsbstyle

  Heb echt respect voor je hoor. Knap dat je dat allemaal gedaan hebt en een overwinning voor je zelf. Liefs soraya

 21. Eva

  Jeetje zo knap dit! RESPECT!

 22. Margot

  Heel gaaf en knap! Ik ben benieuwd naar al je verhalen!

 23. Syl

  Deze ervaring pakt niemand je meer af.

 24. Claudia

  Ik heb er echt respect voor dat je echt vol voor deze uitdaging gaat! Volgens mij worden niet alleen zij er daar beter van, maar groei jij er persoonlijk ook heel erg door! 🙂

 25. Nathalie F

  Respect, vrouw! Respect!!! ?

 26. Maaike

  Wat een reis! Niet alleen voor het goede doel maar ook voor jezelf. 300 km in vietnam fietsen lijkt me toch wat anders dan 50 km door de polder. Knap gedaan hoor!

 27. Nathalie | WantForWellness.com

  Ik vind het zo tof dat je dit doet! En ik ben ook heel benieuwd naar je verhalen, niet alleen over het fietsen maar ook over Vietnam en de mensen daar!

 28. Saskia

  Wat onwijs gaaf zeg en zo knap al die kilometers, echt geweldig!

 29. Femke

  Wat een bijzonder iets dat je dit mee hebt gemaakt.. Tof filmpje, die 2e kan ik jammer genoeg niet afspelen.

 30. Daniëlle

  Echt petje af hoor! Wat onwijs knap dat je dit doet. Het lijkt mij in alle opzichten een zware, maar ook mooie reis! Super!

 31. evelien

  Wat ontzettend gaaf! Tijdens deze reis ervaar en leer je dingen waar je de rest van je leven profijt van hebt! Wat een ervaring:) xxxx

 32. Yneke

  Super dat je dit doet! Ook een heel bijzondere ervaring lijkt me. Zo te lezen geniet je ook volop, ondanks de soms pittige omstandigheden. Heel veel succes gewenst op je verdere reis!!

 33. Varenka W

  Wat lijkt mij dit ondanks het afzien een fantaschtische tijd.
  Bloed zweet & tranen, maar echt zoooooo bijzonder.
  Hoe dan ook, dit kan niemand je meer afpakken.
  Denk daar aan op zwaare momenten, straks heb je iets onbeschreifelijk moois op persoonlijke geschiedenid lijsje staan.
  Ontzettend knap en gun mooi doel waar jullie voor strijden.
  Chapeu!

 34. Kelly Caresse

  Wauw petje af dat je dit doet! Echt respect, dat lijkt me zowel lichamelijk als mentaal een zware maar ook zo’n mooie reis! Veel succes gewenst

 35. demallemolenmoeder

  Wauw, onwijs gaaf! Wat een respect dat jij al die kilometers fietst. Wat een ervaring. Succes en nog heel veel plezier.

 36. MamaOnderneemt

  Wow wat gaaf! Wat tof dat je deze bijzondere ervaring mee mag maken! En al die kilometers fietsen, ik doe het je niet na. Petje af! Zet hem op en vooral genieten!