15 november 2016 door Cynthia Schultz 34 reacties
 • curacao
 • Persoonlijk
 • reizen
 • tips
Een MissLipgloss artikel

Curacao 2016: tips en onze favoriete plekjes!

img_8113Het is je vast niet ontgaan: ik was vorige week op Curacao! Eindelijk is het tijd voor mijn vlogs en deze blogpost waarin ik je even meeneem naar tropische temperaturen, palmbomen en de mooiste stranden. 

Doordat ik afgelopen week ziek was hebben deze blogposts en video’s iets langer op zich laten wachten, ik hoop dat je het nog net zo leuk vindt om te lezen 🙂

img_8913

We kwamen naar Curacao voor werk! Sanny en ik waren allebei uitgenodigd voor Social Media Matters Curacao. Allebei gaven we een workshop en ik zat ook nog in een influencers panel. Wat een eer en wat leuk om hier deel van uit te maken! De organisatoren van Social Media Matters Curacao, Kim en Marijke, vertelden ons vooraf hoe graag de mensen en bedrijven op Curacao meer informatie en kennis willen over social media, en hoe gaaf is het dat wij dit met een groepje mensen mogen komen brengen.

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

Foto Berber van Beek

Van mijn workshop heb ik geen foto’s, maar van het influencers panel wel!

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

Foto Berber van Beek

Je ziet mij links, met naast mij Ramsay Soemanta, een bekende Curacaose vlogger. Daarnaast Christine van TUI Nederland, Michelle Yam, influencer uit de US, en Kirsten Jassies, social media expert, die het panel leidde.

 

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

Foto Berber van Beek

 

Pictures by © Berber van Beek https://www.facebook.com/studiorootzphotography/ or www.studiorootz.com

Foto Berber van Beek

We hebben heel veel kunnen vertellen over hoe wij te werk gaan en we hebben ook mega veel vragen gekregen uit het publiek. Het geeft zoveel energie om op deze manier mensen te kunnen helpen met hun bedrijf.

 

img_8170

Foto Berber van Beek

Met de hele Social Media Matters club! Wat een leuke groep mensen was dit, we zijn veel samen opgetrokken om te borrelen en te eten en dat was heel erg gezellig.

Een paar dagdelen waren we druk bezig met Social Media Matters, en natuurlijk met het voorbereiden van onze workshops, maar de andere dagen waren we vrij! Deze week was dus ook gewoon deels vakantie. We hebben erg genoten van het eiland en ik wil graag wat foto’s en tips met je delen! Hieronder zie je wat random foto’s van de week op Curacao, onderaan som ik nog even mijn tips op.

img_0446

De eerste dag gingen we al rond zes uur op pad omdat we klaarwakker waren. Dat was de moeite waard, dit uitzicht bij de Handelskade is waanzinnig.

img_6810

Dit was vrijdagmiddag na mijn workshop. Het werk zit erop! Even relaxen bij het zwembad bij Het Klooster.

img_7911

Tevreden.

img_7845

Bij Avila Beach.
img_7939

Op pad met ons turqoise monster!

DCIM100GOPROGOPR1393.

img_8072

Party bij Kura di Arte!

img_8094

Dit doe ik toch het liefst op vakantie: aan zee een boek lezen. Hier hadden we gelukkig ook genoeg tijd voor.

img_9652

Bij Karakter, wat een lekkere plek is dit.

img_8081

Het eiland exploren!

img_8077

Flamingo’s! Gaaf om ze zo in ‘het wild’ te zien.

img_7848

Proost! Thuis drink ik bijna nooit bier, maar met heel warm weer vind ik het heerlijk. Dit is na een dag zwemmen en relaxen bij Avila Beach.

img_7784

Samen op een zeilboot!

img_7764

De mooie gekleurde monumenten in Pietermaai.

img_7775

Natuurlijk moesten we een foto maken bij DUSHI!

Mijn Curacao tips

 • img_7741
  Wij verbleven in Hotel ’t Klooster, waar ik vijf jaar geleden ook een paar nachten gelogeerd heb. Het is een mega knus en gezellig hotel in Pietermaai, een wijk waar veel leuke restaurantjes en barretjes zijn. De bedden zijn heerlijk, de kamers ruim, het ontbijt is waanzinnig en er is een klein maar erg fijn zwembad.
  Social Media Matters vond plaats in Avila Beach Hotel, ook een erg lekkere plek met een strand voor de deur. Dit hotel is wat groter en zit iets verder van Pietermaai af (een auto is daar zeker handig), maar zit dus wel echt aan het strand. Heerlijk.
  Vijf jaar geleden sliep ik ook in Lion’s Dive, een heerlijk groot resort aan het strand. De Scuba Lodge is weer wat kleiner, ligt aan zee en is in Pietermaai. Allemaal aanraders!
 • img_8113
  Huur een auto. Het eiland is té mooi om alleen dingen op loopafstand te zien! Rijden op het eiland kan prima en is veilig. Wij hadden een fantastisch leuke turquoise jeep van Mister Paradise.
 • img_8081
  Verken Westpunt. Dit is het westelijke deel van het eiland en hier vind je de mooiste strandjes. Ga op zoek naar de mooiste baaitjes, parkeer je auto en neem een drankje of plons in het water. Vanaf Pietermaai is het naar Westpunt ongeveer een uur rijden, maar je ziet onderweg zoveel moois dat de tijd voorbij vliegt.
 • img_8083
  De mooiste stranden die wij gezien hebben zijn Daaibooi, Playa Lagun, Kleine Knip en het strand bij Karakter. Bij Karakter zijn we vaker geweest en daar hebben we echt genoten van de zee, de wind en het heerlijke eten en drinken. Ook lekker is het strand bij Avila Beach Hotel, kan je ook nog een plons maken in het zwembad. Wil je lekker bij een zwembad hangen en lekker eten? Dan is St. Tropez ook een leuke plek, je betaalt wel 15 gulden voor zwembad entree.
 • img_8079
  Ga flamingo’s kijken vlakbij landhuis Jan Kok!
 • img_4510Lekker eten? Onze favoriete plekjes waren Kome, Bij Blauw, St Tropez en Karakter. Drink ook een sapje bij een van de vele karretjes die je over het hele eiland ziet staan. Of eet een pastechi bij een snek. Ook leuk is Plasa Bieu waar je overdag lokaal Creeols kan eten.
 • img_7720Je vliegt in zo’n 10 – 12 uur (afhankelijk van de tussenstop op een van de ABC-eilanden) met TUI naar Curacao. Heen is een dagvlucht, je arriveert dan in de middag op Curacao. Terug is een nachtvlucht, je vliegt einde middag van Curacao naar Amsterdam en in de ochtend land je. Het was de eerste keer dat ik met de Dreamliner vloog: wat een comfortabel en nieuw vliegtuig! Dat beviel heel goed.

Het verblijf in hotel ‘T Klooster, de Mr Paradise Jeep en de TUI vlucht hebben wij aangeboden gekregen in verband met onze deelname aan Social Media Matters Curacao.

Wat een heerlijke week was het, en wat heb ik Curacao anders ervaren dan de eerste keer dat ik er was! Wanneer mag ik weer terug? 🙂

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

34 reacties
 1. anna

  Prachtige foto’s! Ik wil zo graag nog een keer naar Curacao <3

 2. Mirte

  Wow, wat gaaf! Ik ben nu al aan het sparen om deze zomer naar Curacao te kunnen, wat lijkt het me fijn om dat gewoon aangeboden te krijgen! Maar er moet natuurlijk ook voor gewerkt worden 🙂 Goede tips, over Karakter hoor ik veel goede verhalen, dus mocht ik gaan, ga ik daar zeker even langs!

 3. Nina

  Dit artikel komt perfect uit, want ik ga aanstaande zaterdag voor een week naar Curacao! Ik woon nu in Florida met 23 graden, maar een weekje extra in de zon kan zeker geen kwaad! Leuke tips!

 4. Stephany

  Hoi! Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Even off topic, maar ik heb de laatste tijd enorm veel last van de reclames op je mobiele website. Ze scrollen mee naar beneden, waardoor ik de tekst moeilijk kan lezen en de commentaren verdwijnen daardoor helemaal. Ik heb hier zeker 8 van de 10 keer last van 🙁 geen idee of ik de enige ben hoor…

  • Michelle

   Ik ook! Comments kun je inderdaad dan niet lezen

  • Joyce

   Inderdaad! Heel vervelend!

 5. Nicole

  Ah ziet er echt zo heerlijk en mooi uit! Hier zou ik ook graag eens heen willen.

 6. hillybillybeauty

  Wow, wat een gave werk-reis zeg! Ik kan mij voorstellen dat zoiets ontzettend veel energie geeft. Super leuk dat wij op deze manier even mochten meegenieten!

 7. Orrine

  Ahhhhh Dushi Korsow. Love it, al drie keer geweest, hopelijk straks weer over 1,5 jaar voor de 4e keer…

 8. Sandra

  Wauw wat prachtig zeg! Dat was vast en zeker genieten! Fijn dat de workshop ook goed ging 🙂

 9. Margot

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, ik heb helemaal zin om in het vliegtuig te stappen!

 10. aboutsbstyle

  wat een prachtige foto’s weer zeg, ik snap dat jullie het naar jullie zin gehad hebben. Heerlijk warm weer, heerlijk relaxen tussen het werk door. Wat wil een mens nog meer toch? liefs soraya

 11. Karen

  Ik ben zo benieuwd naar het boek ‘Judas’… is het de moeite waard om te kopen Cynthia?

 12. Sanne

  Wat een lekker eiland he en wat is het mooi groen nu! Wij wonen zelf op Aruba, een stuk kleiner en rustiger maar ook heerlijk. Ben je van plan om ook hier weer eens langs te komen?

 13. Danique

  Leuk te zien en te lezen! En ik zie dat je Judas hebt gelezen 😉 Hoe vond je het boek? (of komt hij nog voor in een boek review?) ik ben er echt niet van los te maken, jeetje! Curacao staat ook wel op mijn wensenlijstje, gelukkig gaat een vriendin erheen emigreren dus nu nog meer reden om haar op te zoeken 🙂

 14. Joyce

  Dank je, nu wil ik terug…;) (Was er al 2x)
  Je beschrijft het allemaal heel goed vind ik: ik vind ook dat je er best veilig kan rijden. Natuurlijk moet je uitkijken maar dat is overal. En het etenn..yum!

 15. Svenja

  Wauw, wat is het daar toch een paradijsje! Heel tof ook dat je op Curacao een workshop hebt gegeven. Gelukkig was er genoeg tijd om te relaxen, want die strandjes zien er adembenemend mooi uit! Ik kijk al uit naar de vlogs!

 16. Petra

  Ziet er uit als een fijne week! Waarin verschilt Curacao met Sint Maarten?

  • Miss Lipgloss

   Op zoveel vlakken! De taal natuurlijk ten eerste, maar ook de sfeer op het eiland, de grootte, de hoeveelheid plaatsen waar je heen kan, de stranden, het landschap (St Maarten is veel heuvelachtiger), het eten, zooooveel!

 17. Jeanine

  Wij vonden het auto rijden niet altijd veilig. Er word veel rechts ingehaald. Niemand heeft voorrang en drukt zich er tussen. En iedereen stapt met alcohol op achter het stuur (ook Nederlandse studenten). Hier schrok ik best van, en zie je een auto rijden met de alarm lichten aan .. dan zijn ze dronken. Ongelofelijk !

  Maar het is er zeker mooi!

  • Miss Lipgloss

   Oh ik heb dat helemaal niet zo ervaren! Maar overal geldt, en al helemaal in het buitenland: op je hoede zijn, zelf voorzichtig rijden en super goed oppassen.

 18. Saskia

  Wauw, wat een mooie foto’s, echt zo lekker zomers.
  Ik kijk al uit naar de vlogs 🙂

 19. marije

  Jullie vlogs en blogs zijn zo leuk geworden! Heerlijk om te zien! Curaçao staat hoog op mijn lijstje om nog een keer te bezoeken en als ik ga dan neem ik deze tips zeker mee.

 20. Dionne

  Wat is het mooi en wat een fijne tips! Ik ga het onthouden!

 21. Eline

  Wat is het er mooi! Het ziet er uit als een super gave reis.

 22. Susan

  Curacao is prachtig! Ik wil zeker nog eens terug.

 23. Maaike

  Heerlijk zon, zee en strand. Zeker omdat het hier zo guur is geweest de laatste paar dagen. Ziet er uit als een top tijd.

 24. Femke

  Wat een geweldige foto’s. Klinkt echt als een geweldige reis. Fijn dat je zo veel vrije tijd had en dit goed kon combineren met je werk daar, wat ook weer super leuk klonk!