Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Crystal Spring
  • deo
  • geshopt
  • merk
Een MissLipgloss artikel

Crystal Spring

Ik weet niet wat het is, maar sinds ongeveer een half jaar ‘zweet’ ik meer. Niet dat ik opeens heel veel vocht verlies, maar ik ruik mezelf. En als íets vies is, is het jezelf ruiken. Het rare is dat ik me elke ochtend douche en goed was, altijd deo op doe, en nog ruik ik zweet als ik op school kom. Zó ranzig. Ik heb van alles geprobeerd, van die Odorex Extra Dry, verschillende soorten deo’s, verschillende soorten zeep. Blegh, niks hielp. En nu heb ik eindelijk, ein-de-lijk de oplossing gevonden.

De oplossing is Crystal Spring. Crystal Spring is een merk dat natuurlijke deo maakt: Salt Of The Earth. Deze deo is gemaakt van een zoute, minerale kristal (Ammonium Alum). De deo is helemaal honderd procent natuurlijk: je spuit dus geen onuitspreekbare stoffen op je tere oksels die je poriën verstoppen. Nee, SOTE is helemaal natuurlijk. Wel zo’n fijn gevoel, toch? Door de deo aan te brengen leg je een klein laagje van deze zoute kristal op je oksels. Deze kristal vermindert de groei van bacteriën die zorgen voor de nare zweetgeur.

Crystal Spring is er in verschillende soorten: de gewone versie (het zoute kristal) en een sprayvorm. Ik heb ze allebei en het werkt super. De classic is dus de natuurlijke kristal, in een mooie vorm geslepen:

Je moet de ‘steen’ aan de bovenkant een beetje natmaken en over je oksels ‘wrijven’. Daarna weer droogmaken en klaar! Het voelt een beetje raar, omdat je niet het idee hebt dat er echt iets op je oksels zit. Ik probeerde dit en de eerste dagen rook ik mezelf nog wel een béétje wanneer ik een snif-test deed, maar na een paar dagen was de geur echt totaal, helemaal weg. Ik denk dat m’n huid er aan moest wennen. Het is zo apart! Ik ben er echt fan van, gebruik hem sinds ik hem heb echt elke dag en heb gewone deo’s uit m’n leven verbannen.

Ik heb ook de travel spray deodorant, en die werkt net zo goed als de ‘steen’. Het enige verschil is dat je hem gewoon als spray kan gebruiken! De zoute kristal is gewoon verdund met water. Ik vind hem ideaal voor ‘on the go’, wanneer je gaat logeren of op vakantie gaat. Één spuitje is genoeg. Ik heb dus eindelijk een oplossing voor de nare geur. Ik ben echt superblij met m’n Crystal Spring deo’s.

Volgend jaar (2009) komt er nog een nieuw product bij: een deo-spray voor vrouwen! Alle producten die ze nu hebben zijn unisex: er zit geen geur aan. Nu komt er dus een spray met een geurtje (petitgrain and lemongrass). Ik heb het product zelf al getest en de geur is heel lekker, superfris, een beetje citroen-achtig. Niet te aanwezig, wel heel lekker. De verpakking is hetzelfde als de gewone spray, er zit alleen een paars-roze sticker om.

Conclusie: ik kan iedereen die een zweet-probleem heeft Crystal Spring aanraden. Het werkt écht en daarnaast is het zo heerlijk dat het honder procent natuurlijk (en dierproefvrij!) is.

Een classic kost omgerekend €6,33. Dat is superweinig als je nagaat hoe lang je er mee kan doen. In reviews heb ik gelezen dat je er meer dan een jaar mee kan doen! Je bespaart dus echt, want een normale deo kost ook al zo €3, en hoe lang doe je daar mee? Een maand?
Een travel size kost €4, een spray (fullsize) kost €5,75, een travel spray kost €3,56. Je kan de Crystal Spring producten kopen in hun online shop (ik weet niet wat de verzendkosten zijn) en via eBay.

Edit: Volgens de meiden in de comments kan je Crystal Spring ook bij de Tuinen kopen! Of in ieder geval een soortgelijk product.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.