Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 augustus 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • mineraal
Een MissLipgloss artikel

Coastal Scents

Ik ben zelf een diehard minerale make-up fan en ben ook hooked on Eveyday Minerals. Natuurlijk zijn er echt nog veel meer online shops met minerale make-up, zoals Coastal Scents. Ze verkopen naast minerale foundation, blushers, lipgloss, primers en bronzers ook fijne badspulletjes, kwasten, huidverzorgingsproducten, producten voor je handen en nagels en sets om je eigen minerale make-up te mengen. Jep, ze hebben écht heel veel. Ik heb een aantal producten mogen testen van Coastal Scents! Als je een bestelling doet, krijg je het echt superlief en mooi verpakt thuis:


 

Dit is wat ik mocht testen:

Die grote zwarte potjes zijn lipgloss en oogschaduw, het grote witte potje is concealer, de kleine zwarte potjes zijn foundations, bronzers en blushers en het doorzichtige potje is oogschaduw primer (‘Eye Poxy Primer’). Ik heb ook vier penselen (de Tapered Crease Eyebrush ($2,49) , de Pink Oval Fluff Shadow Brush ($1,79), de Pink Oval Taklon Lip Brush ($1,60) en de Pink Oval Taklon Liner Brush ($1,79)) getest en vier glitter poeders.

 

Sassy blush

Ik kan helaas geen swatch-foto’s plaatsen omdat de kleuren helemaal niet goed overkwamen op de foto, maar ik kan natuurlijk wél vertellen hoe goed de producten zijn. De foundations vind ik vergelijkbaar met Everyday Minerals, mooi dekkend maar wel heel natuurlijk. Ik had trouwens Silk Cover foundations. Een grote pot daarvan kost $21,95 maar je kan ook samples kopen voor $2 per stuk, of 7 kleuren voor $9,95. De bronzers (Glo Body & Face Bronzing powder, $14,95) waren te donker voor mij, maar qua kwaliteit wel heel mooi: heel mat en daardoor geeft het een natuurlijk effect. De concealer dekt oké, niet heel erg goed zoals de concealer die ik normaal gebruik. De lip glosses (Glossi Glazes, $5) vind ik zelf niet echt super. Het zit in een potje en de gloss is nogal hard waardoor het weinig afgeeft. Daardoor zie je er niet erg veel van terug op je lippen. De face primer (Diva Defense primer, 8 gram voor $14,95) is wel superfijn! Je make-up blijft langer zitten en de substantie van de primer is super, vergelijkbaar met de EM silk dust: héél fijn wit poeder dat je heel makkelijk aanbrengt met een grote kwast. De Eye Poxy primer ($10,95) werkt ook heel goed, je oogschaduw gaat niet in de lijntjes zitten en blijft ook langer zitten.
De oogschaduws (ik had Champagne en Rose Sparks, $7,95 per stuk) hebben heel erg veel pigment (vooral Champagne lijkt wel wit als je het in meerdere laagjes aanbrengt) en blijven lang zitten, zeker in combinatie met de Eye Poxy Primer.
Zelf ben ik helemaal weg van de blushers die ik heb gekregen: ik had Cheecky en Sassy ($8,95 per stuk). De kleuren komen heel mooi uit: niet te fel maar ook niet té doorzichtig. De glitter powders (in Ocean Blue, Flamingo, Crystal Teal en Pinky, vanaf $1,50) heb ik niet getest, omdat ik zulke glitter poeder gewoon niet gebruik. Wel leuk voor een (fout!) feestje, carnaval of iets dergelijks.

 

De penselen zijn trouwens ook erg fijn en absoluut niet duur! Ze hebben ook kabuki kwasten (echt een vereiste voor minerale foundation), die zijn maar $4,50!

Ik ben zelf in ieder geval enthousiast over Coastal Scents. Zeker als je een keer minerale foundation wilt proberen is dit een aanrader! De kwasten zijn echt fijn en niet duur (dus: kwasten nodig? Hier bestellen!) en ik ben echt wég van de blushers. Have fun shopping at Coastal Scents!

 Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.