Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

CND Vinylux Weekly Polish

P1200242Hot: gelnagellak. Blijft minimaal een week goed zitten en kan je zelf thuis doen. Het merk CND heeft al jaren Shellac, maar heeft nu ook Vinylux Weekly Polish. Geen lampen, geen gel, maar wel een lak die zo’n zeven dagen perfect op je nagels zou moeten blijven zitten. Getest!

 CND Vinylux is in principe een ‘gewone’ nagellak in twee stappen – eerst de kleurlak en daarna de topcoat – die zo is geformuleerd dat dit een week goed op je nagels blijft zitten. Zonder het gebruik van lampen of gelproducten. Het is een compleet nieuwe kijk op nagellak.

Je gebruikt geen basecoat en de kleurlak geeft niet af op je nagels, het verkleurt je nagels dus niet. De lak droogt in 8,5 minuut en is daarna compleet uitgehard, je kan na die paar minuten gewoon alles doen, vergelijkbaar met wanneer je je gelnagellak onder een lamp droogt en dat het dan meteen hard is. Dat is met Vinylux ook het geval na 8,5 minuut drogen. Met gewone nagellak is dat niet zo, dan heb je wel wat langer nodig voor je echt weer bezig kan met je handen en nagels. De topcoat wordt harder en sterker naarmate je hem draagt; deze hardt namelijk uit wanneer het wordt blootgesteld aan natuurlijk UV-licht.

CND Vinylux is 5-Free (dus vrij van formaldehyde, DBP, toluene, formaldehyde hars en kamfoer).

De belofte is dus dat CND Vinlux een week goed blijft zitten. Nu werd me wel meteen verteld door CND Nederland dat het ook afhangt van de conditie van je eigen nagels. Heb jij nu hele slappe, breekbare nagels met scheurtjes er in, dan houdt de lak het minder lang en kan je uitgaan van vier dagen. Heb je gezonde nagels die het met gewone lak ook vrij goed doen, dan kan je er prima een week mee vooruit. De richtlijn? Stel, lak bladdert bij jou binnen een dag al af. Dan heb je een nagelconditie die slecht is óf je hebt ‘vette’ nagels. Dan kan je Vinylux ongeveer 4 dagen dragen. Heb je gewone gezonde nagels waar gewone lak het 3 – 4 dagen (of langer) goed op doet? Dan kan je van Vinylux ook een week verwachten.

Er zijn 62 kleuren Vinylux, dus enorm veel om uit te kiezen en ze kosten €14,95 per flesje, de topcoat heeft dezelfde prijs. Ik vind dit een prima prijs voor een lak die een week op je nagels blijft zitten.

P1200251

Dit is de topcoat die je over de Vinylux lak heen aanbrengt.

P1200252

Informatie op de zijkant.

P1200253

De bestanddelen.

P1200256

Er wordt geadviseerd voor het aanbrengen van de Vinylux lak je nagels schoon te maken met CND ScrubFresh. Nu bestaat dit uit alcohol en aceton, dus je kan ook prima pure alcohol gebruiken hiervoor. Dit doe je op een watje en je reinigt je hele nagel en ook onder je nagel als je langere nagels hebt. Zo ontvet en reinig je de nagel perfect waardoor Vinylux gewoon beter hecht. Echt een stap die ik kan aanraden, dit maakt echt verschil in hoe lang je lak blijft zitten.

Dan: lakken maar. Je gebruikt geen basecoat. CND raadt dit ook echt af omdat Vinylux zich gaat hechten aan je natuurlijke nagel en dit ook echt nodig heeft. Ik lees hier en daar bij Amerikaanse bloggers dat ze het toch probeerden met een CND basecoat maar dat het niet heel veel uitmaakt. Zelf doe ik het zonder basecoat. Dan breng je net als normaal twee laagjes aan van de gekleurde lak. Zo dun mogelijk. Hoe dunner de laagjes, hoe beter Vinylux blijft zitten. Van de kleur die ik gebruikte had ik drie dunne laagjes nodig. Het lakt prettig, maar je merkt wel dat de formule anders is dan van gewone lak. Het droogt enorm snel en je krijgt er snel ‘gaten’ in als je nog een keer over een al gelakt stukje heen gaat. Maar verder lakt Vinylux prima.

Als laatste stap breng je de topcoat aan en vooral bij het uiteinde van je nagel besteed je hier wat meer aandacht aan. Dan: 8,5 minuut laten drogen en dan kan je verder gaan met je bezigheden. Met gewone lak kan je dan echt nog niet je spijkerbroek open knopen om naar het toilet te gaan, dat kan met Vinylux wel.

Ik vergat de eerste dag foto’s te maken, dus deze foto’s zijn van dag 2:

P1200236

 P1200237

 Ziet er onwijs mooi uit. Je ziet op mijn rechterhand twee witte ‘vlekjes’, dit komt door de topcoat. Ik weet niet wat het is, maar het verscheen gewoon op mijn nagels. Ook heeft de ringvinger van mijn rechter hand een heel mini chipje, die bijna niet te zien is. Het ziet er eigenlijk uit als gewone lak. Het is niet dikker – eerder dunner! – en het glanst net zo mooi als een gewone topcoat. Wel vind ik dat de lak je nagels niet heel mooi glad maakt. Als je deukjes en beschadigingen in je nagel hebt, dan zie je dat er duidelijk doorheen. Nu heb ik daar niet zoveel last van. De eerste indruk: goed! Normaal begint mijn gewone nagellak er na twee dagen al wat minder goed uit te zien, dat is bij Vinylux zeker niet het geval.

Na dag 2 heb ik elke dag een foto gemaakt van mijn nagels.

Dag 3:

dag3

dag3b

Geen verandering met dag 2. Ziet er top uit.

Dag 4:

dag4

Links blijft mooi en is niet veranderd.

dag4b

Twee chips erbij: mijn ringvinger en wijsvinger.

Dag 5:

dag5a

Je ziet dat de topcoat wat doffer wordt en dat er bij mijn wijsvinger wat tipwear ontstaat, maar geen chips op de nagels van mijn linkerhand.

dag5b

dag5c

Rechts chipt steeds iets meer. Mijn pinknagel is beschadigt en mijn ringvingernagel wordt ook steeds wat minder mooi.

Dag 6:

dag6

Een chip bij de wijsvinger van mijn linker hand! De eerste bij links. Verder zitten er steeds meer krasjes in de lak, het wordt wat minder mooi.

dag6b

Rechts beschadigt steeds erger. Chips brokkelen nog verder af.

Dag 7:

 P1200659 P1200661

Tijd om het er af te halen na een week dragen.

Verwijderen gaat heel gemakkelijk, dit kan gewoon met een nagellakremover met aceton. Je verwijdert de lak net als gewone nagellak en je nagels beschadigen daar niet door.

Hierna droeg ik een oranje kleur, en die zag er zo uit na een week:

P1200786

P1200787

Een week blijft het bij mij niet zitten, maar het blijft echt wel veel langer zitten dan gewone lak bij mij. Gewone lak houdt het twee tot vier dagen uit bij mij. Soms ligt het er na twee dagen al af, het ligt een beetje aan de kwaliteit van de nagellak die ik gebruik. Tot en met dag vijf vond ik het er nog vrij goed uit zien (op één chip na) maar op dag zeven vond ik het niet zo mooi meer, teveel beschadigingen. Voor de site wilde ik het natuurlijk graag een hele week testen, maar ik zou het zelf normaal gesproken na vijf dagen verwijderen. Inmiddels heb ik Vinylux al vaker getest en ik heb toch wel elke keer dat het na vijf, zes dagen gedaan is en dan haal ik het er af.

Gelukkig gaat verwijderen dus ook heel simpel, gewoon met nagellakremover met aceton, dus dat is geen gedoe en dan kan je meteen je nagels weer lakken als je dat zou willen.

 

Bij mij doet CND Vinylux niet wat ‘ie belooft, maar ik ben er toch wel enthousiast over. Het blijft een stuk langer zitten dan gewone nagellak, de formule is een stuk sterker en ik vind het zelf wel erg handig dat het na acht minuten drogen compleet uitgehard is en je alles weer kan doen met je handen. €14,95 voor een flesje nagellak is niet goedkoop, maar het ligt in de lijn van OPI en gel nagellakken, een prijs die ik wel wil betalen voor een flesje, zeker als ik weet dat het vrij lang blijft zitten, in ieder geval langer dan gewone lak.

Pluspunten

  • Aanbrengen gaat vrij snel doordat je geen basecoat hoeft te gebruiken
  • De lak is heel dun aan te brengen en lakt prettig
  • Na 8,5 minuut droogtijd is de lak helemaal hard en je kan dan meteen alles weer met je handen doen
  • Keuze uit 62 kleuren
  • Verwijderen gaat gemakkelijk: gewoon met nagellakremover met aceton
  • Blijft absoluut langer zitten dan gewone nagellak. Bij mij houdt gewone nagellak het 2 – 3 dagen en dan is het zeker beschadigd, Vinylux houdt het zo’n vijf dagen mooi
  • Makkelijk verkrijgbaar in hun eigen webshop 

Minpunten

  • €14,95 voor een flesje nagellak is niet goedkoop
  • Blijft niet bij iedereen écht een week zitten (dus de belofte wordt niet nagekomen)

CND Vinylux is voor €14,95 per flesje te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.