12 februari 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • clinique
 • eyecream
 • huidverzorging
 • oogcreme
Een MissLipgloss artikel

Clinique Pep-Start Eye Cream

Clinique Pep-Start Eye CreamEen oogcreme die binnen drie seconden zwellingen vermindert en je meteen een frissere, stralende en wakkere blik geeft? Check, moet ik testen. Vandaag vertel ik je mijn ervaringen met de Clinique Pep-Start Eye Cream.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Clinique Pep-Start Eye Cream, €25,90

Deze oogcreme is lichtgewicht, verfrist de vermoeide huid rond je ogen. Ook verheldert en egaliseert het en zwellingen worden binnen drie seconden vermindert zodat je oogopslag frisser en wakkerder is. Je huid is geprept voor make-up! Dat klinkt precies als wat ik zoek in een oogcreme. Ik gebruik niet altijd een speciale verzorging voor onder mijn ogen, maar ik wil wel graag iets dat mijn vochtwallen in de ochtend snel vermindert, hydrateert zodat fijne droogtelijntjes verdwijnen en een goede basis voor make-up is natuurlijk ook ideaal.

Je kent Clinique: alles is 100% parfumvrij en het merk gebruikt geen stoffen waarvan bekend is dat ze de huid kunnen irriteren. Daarnaast testen ze ieder eindproduct 12 keer op 600 mensen. Als er maar één allergische reactie is onder de 7200 testgevallen, beginnen ze helemaal opnieuw met de formule.

Clinique Pep-Start Eye Cream belooft een heleboel! Op een rijtje:

 • acetyl hexapeptide-8 en palmitoyl hexapeptide-12 helen de natuurlijke collageen- en elastineproductie die de huid weer stevig maakt. Ze helpen tekenen van vermoeidheid te verminderen zoals donkere schaduwen en verkleuringen rond de oogzone.
 • Weiproteïne is een natuurlijke polypeptide van grote kwaliteit en is rijk aan aminozuren die de tere huid rond de ogen helpt verstevigen zodat de huid van de oogzone er frisser en beter uitziet.
 • palmitoyl tripeptide-1 en palmitoyl tetrapeptide-7 helpen als ze gecombineerd worden de collageenproductie stimuleren evenals de aanmaak van hyaluronzuur en fibronectin dat ontstekingsremmend werkt.
 • trfluoracetyl tripeptide-2 is een peptide die positief werkt op de soepelheid en stevigheid van de huid omdat het de aanmaak van progerin vermindert, een toxisch eiwit dat zich opbouwt en vroegtijdige veroudering veroorzaakt.
 • sojaboonproteïne is rijk aan peptiden, glycopeptiden en polysacchariden die helpen een mooiere, gladdere en meer levendige huid te bewerkstelligen.
 • cafeïne werkt als irritatieremmer die de huid een boost geeft en zwellingen vermindert.
 • algenextract is een botanische extract met uitzonderlijke kalmerende eigenschappen die helpen de huid rustig en glad te houden zodat hij minder ontvankelijk is voor donkere kringen en irritatie.
 • phytospingosine vermindert de kans op donkere kringen omdat het vocht helpt afvoeren dat zich anders zou ophopen onder de dunne huid van de oogzone.
 • melasse exact uit suikerriet is een natuurlijk ingrediënt dat donkere kringen helpt bestrijden en de huid van de oogzone verheldert voor een frisse, uitgeruste blik.
 • magnolia officinalis bark extract is een natuurlijk ingrediënt dat de huid van de oogzone gladstrijkt en wallen en donkere kringen tegengaat.
 • sapindus mukurossi fruit extract (het extract van de zeepnotenboom) en caesalpinia spinosa gum uit Peru zijn natuurlijke bestanddelen die als ze gecombineerd worden vermoeidheid tegengaan en de aanmaak van ATP (Adenosine Triphosphate) stimuleren, dat de celstofwisseling verbetert.

Ik vind het heel leuk en interessant dat Clinique een deel van de ingrediënten zo uitlegt, dat vind ik altijd zo boeiend! En nuttig om te weten natuurlijk. Ik denk wel dat sommige dingen met een korrel zout te nemen zijn. Zo ga ik er zelf niet vanuit dat een creme donkere wallen of schaduwen minder kan maken. Dat lukt naar mijn idee meer met voeding en vocht. Wel geloof ik dat een creme ervoor kan zorgen dat vochtwallen minder worden, dat je huid er frisser en stralender uitziet, dat je een meer wakkere oogopslag hebt en dat je huid natuurlijk gehydrateerd wordt en er daardoor mooier uitziet. Zeker rond mijn ogen heb ik wel wat droogtelijntjes en die ben ik liever kwijt dan rijk. Als een oogcreme daarbij helpt ben ik al wel heel blij.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Dit is de INCI lijst met bestanddelen. Voor zover ik het kan beoordelen ziet het er goed uit, ik zie veel hydraterende bestanddelen en inderdaad de bestanddelen die hierboven uitgelegd staan.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Op de achterkant van de verpakking staat korte info. ‘3 Second eye fix’, dat is natuurlijk wel een beetje erg snel, maar dat ga ik testen. 😉 Hydrates, brightens, perks you up. Klinkt goed.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Je zag het al, de verpakking ziet er geinig uit. Ten eerste is het tubetje onwijs vrolijk en opvallend door de oranje kleur, ten tweede breng je Pep-Start aan met dit bolletje! Het is natuurlijk een gimmick, al denk ik wel dat die ‘massage’ helpt voor de bloedcirculatie én dat het ook helpt vocht af te voeren. Niet als je het drie seconden doet, ik neem er ’s ochtends en ’s avonds wel iets langer de tijd voor, maar het zal vast wel een functie hebben.

Voor gebruik moet je het balletje even omhoog trekken en dan duw je zachtjes in de tube.

Clinique Pep-Start Eye Cream

Daar komt de creme!

Clinique Pep-Start Eye Cream

Dit breng je met het balletje over de huid rondom je ogen aan. Je kan het natuurlijk daarna ook nog met je vingers wat inkloppen of uitwerken, maar ik merk dat het erg snel intrekt en dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is. De creme is erg licht van textuur, voelt niet vettig aan en bevat wat lichtreflecterende deeltjes. Glitters zijn het niet, maar het is wel een soort glans. Dat valt niet op wanneer je het hebt aangebracht, maar het ziet er wel net wat ‘frisser’ uit.

Het voelt meteen fris aan en de huid rondom mijn ogen voelt gehydrateerd en soepel en ook een tikje stroef en is daardoor een goede basis voor de concealer of foundation die ik daarna ga aanbrengen. Ideaal!

Mijn vochtwallen die ik ’s ochtends heb verdwijnen niet binnen drie seconden, maar ik merk wél dat ze wat sneller verdwijnen dan wanneer ik niks onder mijn ogen gebruik. Normaal hebben ze wel een half uurtje tot een uurtje nodig om weg te trekken, als ik Clinique Pep-Start gebruik lijkt het binnen een kwartiertje weg te zijn, waardoor ik er meteen frisser en wakkerder uitzie.

Ik merk geen verschil in donkere wallen, maar ik merk wel dat mijn droogtelijntjes minder zijn als ik Pep-Start gebruik, zeker als ik het langer achter elkaar gebruik. Het gebied rond mijn ogen ziet er frisser en strakker uit.

Ik ben blij met Clinique Pep-Start Eye Cream!

Clinique Pep-Start Eye Cream kost €25,90 voor 15ml en is te koop bij alle Clinique verkooppunten.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.