Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 3-stappen-plan
  • clinique
Een MissLipgloss artikel

Clinique huidverzorging

Mijn huid is de laatste tijd une catastrophe. Misschien zie je het niet op fotd’s en in mijn filmpjes, maar believe me, mijn huid heeft besloten vervelend te gaan doen. Zo heb ik:

  • Overdreven droge plekken in m’n gezicht met schilfertjes waar scrubben niet tegen helpt, en zelfs mijn Philosophy Hope in A Jar niet. Zelfs wanneer ik ’s ochtends scrub, HIAJ smeer én een andere crème smeer (layeren schijnt te werken volgens Bobbi Brown), zie ik na m’n make-up nog schilfertjes. Annoying! I know trouwens dat poederfoundation niet echt het beste is voor een droge huid, ben al een tijdje op zoek naar een perfecte vloeibare, maar nog niet de perfecte gevonden 🙁
  • Rode plekjes/vlekken op m’n wangen
  • Puistjes

Ik heb gewoon ineens een hele onrustige huid! Ik snap er niks van. In ieder geval, ik besloot dat ik er wat aan moest doen. Ik hoor altijd heel veel goede dingen over het Clinique 3-stappen-plan, het schijnt echt een wonder te zijn voor mensen die huidproblemen hebben. Nu zijn er aan de andere kant ook héél erg veel negatieve reviews over, dus werd het tijd om het zelf te gaan testen! Ik heb nu het plan in huis voor huidtype 1 (zeer droog en gevoelig). Het 3 stappen plan draait om reinigen, exfoliëren en hydrateren. Alle producten gebruik je ’s ochtends en ’s avonds voor het beste resultaat.

In mijn 3-stappen-plan:

1. Facial Soap Extra MildOntworpen voor de zeer droge en gevoelige huid. Deze zeep maakt een zachte reiniging mogelijk dankzij de toevoeging van natuurlijke vochtbinders. De crèmige formule bevat geen wasvullers, die soms tot irritaties kunnen leiden. Een zuivere, comfortabele huid is het resultaat!
Ik heb de liquid versie, er is ook een ‘hard’ blok zeep. De liquid kost €18,55 voor 200 ml, de zeep kost €15,45.
2. Clarifying Lotion 1: Milde, exfoliërende Lotion ontwikkeld door dermatologen. Op maat gemaakt voor de zeer droge huid. Verwijdert dode huidcellen om een gladdere, stralende huid te krijgen.
€20,45 voor 200 ml. Hier is ook een mild versie van, waar geen alcohol in zit!
3. Dramatically Different Moisturizing Lotion: Deze luchtige lotion herstelt het verloren vocht door de exacte olie/vochtbalans te copiëren, zodat de huid de precieze hoeveelheid van beiden krijgt. Dramatically Different Moisturizing Lotion kan ook aangepast worden aan elk huidtype, indien je het enkel aanbrengt daar waar de huid er nood aan heeft.
Hiervan is een lotion en een gel, ik heb de lotion. Beiden €24,95 voor 50 ml. De gel zit in een grotere verpakking, 125 ml, en die kost €47,95.

Wel vrij prijzig in my opinion, maar ik heb ook niet de grote verpakkingen. Ik heb van stap 1 50 ml, stap 2 100 ml en stap 3 30 ml. Het zat bij elkaar in een setje en kostte €30. Valt mee dus, handig om uit te proberen. Als het echt wonderen doet voor m’n huid, ga ik wel de full size verpakkingen kopen.

Ik heb het 3 stappen systeem trouwens nu één dag gebruikt en tot nu toe voelt het fijn. Ik merk meteen dat ik minder schilfertjes heb en dat m’n huid zachter en soepeler is! Natuurlijk ga ik verder met testen, ben super benieuwd of dit op de lange termijn goed werkt. Enige negatieve tot nu toe vind ik dat stap 2 (de tonic) alcohol bevat, wat een uitdrogend effect op je huid heeft. We will see!

Zijn hier meiden met ervaring met het 3-stappen-plan? Vertel!
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.