Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector
  • dark spot corrector
  • pigmentvlekjes
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

P1190621Nooit had ik er echt last van, van pigmentvlekjes. Tot na afgelopen zomer! Ineens ontdekte ik er wat op mijn gezicht. Yes, mooi moment om Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector te proberen, ik was al jaren benieuwd of dat nu echt wat zou doen.

P1190622

Wat Clinique zelf zegt over Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector:

Dermatologisch ontwikkeld voor een veilig, comfortabel gebruik. In klinisch onderzoek moest ons serum niet onderdoen voor een leidinggevend, door artsen voorgeschreven ingrediënt bij het creëren van een egalere huidkleur-een verbetering van 53%. Voor alle huidtypes.
Resultaten zijn binnen vier weken reeds zichtbaar. Binnen twaalf weken, is een zichtbare afname van donkere vlekken, ouderdomsvlekken en littekens van puistjes merkbaar. Werkt ook op de handrug en op de borst.

Tweemaal per dag aanbrengen op het hele gezicht na het 3-Stappen Huidverzorgingssysteem, vermijd gebied rondom de ogen. Kan ook worden gebruikt op handen en borst. Vergeet nooit zonnebrandcrème. En resultaten zijn gegarandeerd.

 P1190623

P1190624

Ik was altijd al onwijs benieuwd naar de Clinique Dark Spot Corrector, maar had nooit een reden om hem te proberen omdat ik geen pigmentvlekjes heb. Na afgelopen zomer had ik deze wél, kleintjes over mijn hele gezicht. Je zou het sproetjes kunnen noemen, maar in principe zijn sproetjes pigmentvlekjes. Ik wilde hier wel vanaf, én ik wilde Clinique Dark Spot Corrector proberen. Zou het doen wat het belooft?

Ik besloot alvast de reviews op Makeupalley te checken en die zijn niet heel erg goed. Wat vooral opvalt is dat schijnt dat het wél werkt op kleine littekentjes, bijvoorbeeld van acne, maar dat het verkleuringen door de zon niet oplicht. Er zat niks anders op dan het zelf te testen!

P1190625

P1190626

P1190627

Twee keer per dag heb ik Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector gebruikt, elke ochtend en avond na het reinigen, voor mijn andere verzorging. Het is een vrij transparant ‘melkachtig’ serum dat gemakkelijk uitsmeert en heel snel intrekt. Het voelt prettig aan en ik had er geen reactie op, ook niet na weken smeren. Prima dus, al weet ik niet of dat bij alle huidtypes het geval is.

Na acht weken gebruiken besloot ik weer foto’s te maken. De foto’s verschillen iets qua lichtinstelling, maar verder kan je goed de pigmentvlekjes vergelijken. Ze zijn niet dramatisch hoor, maar duidelijk genoeg aanwezig om eventueel verschil te kunnen opmerken. Elke bovenste foto is voor het gebruiken van Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector, elke tweede foto is na acht weken tweemaal daags gebruiken.

P1170646

P1180802

Mijn gezicht van voren.  Wat meteen opvalt zijn de plekjes op mijn kin, maar dat waren geen pigmentvlekjes, maar puistjes. Op deze foto valt verder niet op dat donkere vlekjes minder zijn geworden.

P1170647

P1180804

De linkerkant van mijn gezicht. Voor onder mijn ogen, onder mijn wallen, heb ik lichte pigmentvlekjes en boven mijn lip rechts. Ik zie geen verschil.

P1170649

P1180805

De rechterkant van mijn gezicht. Het lijkt of ik hier íets verbetering zie in de vlekjes op mijn jukbeen, maar echt een groot verschil is het niet.

P1170650

P1180806

Voorhoofd en neusbrug. Ik hoopte vooruitgang te kunnen zien op mijn neusbrug waar ik wat meer vlekjes heb. Ik zie geen verschil.

P1170653

P1180803

Kin. En… geen verschil.

Ik had zelf na acht weken tweemaal daags smeren het idee dat ik vooruitgang had geboekt met Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector en ik voelde me best enthousiast, maar na het vergelijken van de foto’s bleek er eigenlijk geen verschil te zijn. Gek hè, hoe je iets in je hoofd kan hebben omdat je het graag wíl zien, maar dat het eigenlijk helemaal niet zo is.

De reviews op Makeupalley kloppen met mijn ervaring. Ik merkte dat oneffenheden sneller verdwenen, alsof wondjes sneller heelden, dat was echt opvallend. Littekentjes heb ik niet, dus die kon ik ook niet zien vervagen. Pigmentvlekjes zijn bij mij niet veranderd, terwijl het product daar natuurlijk voor is bedoeld. Ik heb de foto’s al vaak vergeleken en heb na het maken van deze foto’s nog een paar weken gesmeerd en weer foto’s gemaakt, maar er gebeurt niks. Ik ben oprecht teleurgesteld in dit product, ik had zó gehoopt dat het zou werken en was er eigenlijk ook gewoon van uit gegaan.

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector kost €62,50 voor 30ml en €90 voor 50ml, niet goedkoop. Je doet hier ongeveer 8 – 10 weken mee, en in die periode zou je zeker vooruitgang moeten zien. Helaas was dat bij mij niet het geval.

 

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.