Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • clarisonic
 • mia 2
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Clarisonic Mia 2 review

P1160526 Wil je een mooie egale huid met fijne poriën en zonder oneffenheden? Dan is dagelijks je huid reinigen ontzettend belangrijk. De Clarisonic borstels zorgen voor een grondige reiniging en een mooie, egale huid. Voorheen alleen in Amerika te koop, nu ook in Nederland en België. Inmiddels gebruik ik de Clarisonic Mia 2 een maand lang dagelijks en ik vertel je er graag alles over.

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie en uitleg te geven over dit product, omdat er onwijs veel te vertellen valt en ik alles aan wil stippen; mede omdat het een kostbaar product is, maar ook omdat er veel onderzoeken naar zijn gedaan en er wel echt een gebruiksaanwijzing aan vast zit. Vind je dit allemaal niet zo boeiend? Scroll dan naar onderen, naar ‘Hoe werkt het?’, daarin geef ik in 650 woorden mijn mening!

Ik laat je in deze review de Clarisonic Mia 2 zien, ik vertel bij elke foto wat de borstel precies doet en vervolgens geef ik mijn eigen mening.

P1160503

Zo koop je de Clarisonic Mia 2! Deze kost €149 en het bevat een Clarisonic met borsteltje, meeneem-etui en een oplader. Extra borsteltjes (die je om de drie maanden moet vervangen) kan je los aanschaffen voor €25.

 P1160504

Voorop de verpakking staat korte en bondige informatie:

 • 2 snelheden
 • 1 minuut timer
 • 2 jaar garantie
 • reishoes

P1160506

Op de achterkant staat uitgelegd wat de Clarisonic doet en hoe het werkt. Volgens Clarisonic wordt je huid zichtbaar mooier als je elke dag een minuut je huid borstelt. De Clarisonic borstel is de nummer één reinigingsborstel die wordt aangeraden door Amerikaanse dermatologen.

Inmiddels zijn er al drie miljoen Clarisonic borstels verkocht en in 2001 werd deze ontwikkeld door Dr. Robb Akridge, David Giulani en Ken Pilcer uit Seattle. Deze wetenschappers en uitvinders van de sonische technologie (tegenhanger van de roterende technologie) lanceerden de Clarisonic, zonder enig marketingplan, en het werd een onwijs groot succes doordat heel veel dermatologen de borstel in hun praktijk wilden gebruiken. Clarisonic wordt inmiddels al jaren door 3.000 dermatologen ondersteund en heeft al heel veel cosmeticaprijzen gewonnen.

P1160507

Informatie op de flap van de doos over hoe de Clarisonic borstel reinigt. Er zijn onwijs veel onderzoeken gedaan naar deze manier van reinigen en het is bewezen dat Clarisonic zes keer effectiever reinigt dat je handen. Dit is gebaseerd op een onderzoek waarbij toen personen werden opgemaakt met fluoriserende make-up. De linkerkant van het voorhoofd werd op de gewone manier gereinigd, de rechterkant met Clarisonic. Clarisonic verwijdert alle make-up en viezigheid, een traditionele reiniging haalt dat niet.

Daarnaast zijn er nog meer onderzoeken gedaan, zo blijkt dat de Clarisonic de poriën minder zichtbaar maakt en de teint opheldert. Ook worden bestanddelen uit verzorgingsproducten beter door de huid opgenomen.

Clarisonic is geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige. Professor Humbert (afdelingshoofd van het Universitair Ziekenhuis van Besancon en directeur van het laboratorium voor Huidbiologie) voerde een onderzoek uit bij 15 vrouwen tussen 31 en 62 jaar oud met een gevoelige huid. Zij reinigden hun gezicht twee keer per dag met hun normale reinigingsproduct aan één kant, en met Clarisonic (met het borsteltje voor de gevoelige huid) aan de andere kant.

Na 28 dagen werden metingen verricht om het Transepidermaal Vochtverlies te meten (indicatie voor beschadiging van de huidbarriere), de Hydratatie Index (HI), het talgniveau en de pH-waarde van de huid (bewijs van de conditie van de huidflora). Er werden aan beide zijden van het gezicht geen veranderingen geconstateerd ten aanzien van de verschillende criteria.

Daarnaast vonden de testpersonen dat de huid aangenaam voelde na gebruik van Clarisonic (54% helemaal mee eens en 33% mee eens) en dat het geschikt was voor hun huidtype (40% helemaal mee eens, 47% mee eens).

  P1160509

Er zit een boekje met heel duidelijke gebruiksaanwijzingen in de doos.

P1160510

P1160511

Eerst natuurlijk de veiligheidswaarschuwingen. Samengevat een paar belangrijke punten:

 • als je onder dokterstoezicht bent met betrekking tot je huid, of als je denkt dat je een huidziekte hebt, check dan eerst met je dokter of huidarts/dermatoloog of je Clarisonic mag gebruiken
 • gebruik niet hetzelfde borsteltje samen met iemand anders
 • gebruik van een Clarisonic Cleanser voor dagelijks gebruik wordt aangeraden
 • gebruik geen cleansers met scrubbende deeltjes met de Clarisonic
 • als je met de Clarisonic je make-up verwijdert, kunnen er vlekken in de borstel komen, maar dat maakt niet uit voor de werking

P1160512

Uitleg voor gebruik en opladen:

 • Verwijder oogmake-up met de hand en een aparte reiniger.
 • Breng je reiniger aan op het borsteltje of direct op je huid.
 • Druk op de aan knop om de borstel aan te zetten.
 • Selecteer de gewenste snelheid.
 • Volg de T-TIMER terwijl je de borstel rustig in draaiende bewegingen over je huid beweegt.
 • De Clarisonic gaat automatisch uit wanneer je klaar bent – na een minuut.
 • Reinig je huid om de cleanser te verwijderen.

De Clarisonic is waterproof en kan onder de douche of in bad gebruikt worden.

Gebruik de borstel evenwijdig aan je huid en druk niet te hard; dan gaat de Clarisonic vanzelf uit.

Opladen gaat met de bijgeleverde Plink oplader. Opladen duurt zo’n 18 uur en je kan er dan 24 minuten mee werken. Als je de Clarisonic een keer per dag gebruikt, is dat 24 dagen, als je hem twee keer per dag gebruikt, 12 dagen.

P1160513

Uitleg over hoe je voor je Clarisonic moet zorgen. Je moet een keer per week de borstel van de Clarisonic afhalen om daaronder schoon te maken met water en zeep. Elke drie maanden moet je je borstel vervangen.

P1160515

Oké, na al die tekst en uitleg is het tijd om de Clarisonic echt van dichtbij te bekijken! Dit zit in de doos. De Clarisonic met borsteltje, een doosje waar je hem in kan doen als je hem mee neemt en de oplader.

P1160516

Ik vind die hoes echt geniaal!

P1160517

Dit is hem dan, de Clarisonic Mia 2! Het formaat is prima, handzaam en hij ligt prettig in de hand.

P1160520

Het hele apparaat is volledig waterproof. Je kan hem dus perfect in bad of onder de douche gebruiken!

P1160522

Deze borstel zit erop, volgens mij is dit een gewone borstel voor de gewone huid. Er zijn ook andere borstels, voor een (heel) gevoelige huid en voor de vette huid. Deze kosten €25, maar er zit er één op als je een Clarisonic koopt.

P1160531

P1160532

Deze heb ik er zelf bij gekocht.
  P1160535

P1160536

P1160537

P1160538

De Clarisonic borstels worden gemaakt van borstelhaartjes met perfect afgeronde toppen om de huid niet te beschadigen. Er is een keuze van vier verschillende borstelkoppen voor het gezicht, voor elk huidtype en elke mate van gevoeligheid (extreem gevoelig, gevoelig, normaal, grove poriën), en elke borstel heeft een nauwkeurig afgepaste diameter, dichtheid en lengte.

De borstels zijn gemaakt van DuPont Hytrel Super Soft draad, een vezel met veel voordelen boven nylon dat veel wordt gebruikt in de cosmetica industrie. Het belangrijkste voordeel van DuPont Hytrel Super Soft draad is dat hij veel flexibeler is en daardoor veel zachter voor de huid. En omdat hij zes keer minder vocht opneemt dan de gebruikelijke vezels, heeft hij een kortere droogtijd, waardoor de vezels hun flexibiliteit behouden. Ook zijn de haren helemaal bestand tegen bacteriën; deze kunnen niet binnen dringen.

P1160542

En dan de beweging! De Clarisonic heet niet voor niets Clarisonic, de borstel maakt namelijk sonische bewegingen. Het borsteltje zelf draait niet rond, maar maakt 300 oscillerende bewegingen – dat wil zeggen, 300 heen-en-weergaan microbwegingen, een beweging die voor het blote oog bijna onzichtbaar is. Deze frequentie van 300 bewegingen per seconde reinigt en verzacht zonder de elasticiteit van de huid aan te tasten. Het borsteltje werkt als een zachte massage waarbij geen millimeter weefsel wordt verplaatst.

Je kan in deze superkorte video goed zien hoe de borstel beweegt. Je ziet het bijna niet! Toen ik mijn Clarisonic voor het eerst aanzette dacht ik dat hij stuk was, ik zag helemaal niks gebeuren!

De borstel werkt niet exfolierend of schurend, het verwijdert alleen wat het moet verwijderen: make-up, natuurlijke onzuiverheden, stofdeeltjes, vuil en oppervlakkige dode cellen. Het is geen alternatief voor een scrub en heeft ook niet dezelfde werking en daardoor kan je Clarisonic  twee keer per dag gebruiken. Ook stimuleert het geen overmatige talgproductie en tast het de elasticiteit van de huid niet aan.

P1160543

Jongens, zijn jullie er nog? Veel info hè! Ik wil alles gewoon zo graag delen!

P1160524

Met deze knop kan je je Clarisonic aanzetten en met het bovenste knopje kan je hem sneller laten draaien, eh, oscilleren.

P1160527

P1160528

Je kan het borsteltje extreem makkelijk van de Clarisonic afdraaien om deze schoon te maken of om er een nieuwe op te zetten. Ik spoel hem elke keer door wanneer ik hem gebruikt heb, om viezigheid te voorkomen.

P1160529

De oplader is mega cool, deze ‘plakt’ namelijk aan je Clarisonic! Er zit een magnetisch systeem in en zo kan je de Plink oplader er op ‘klikken’. Dit gaat erg makkelijk en hierdoor is Clarisonic 100% waterproof.

  P1160544

Clarisonic heeft zelf cleansers, die kosten €25. Dit is een mini die ik bij mijn Clarisonic kreeg. Deze kan je gebruiken, maar je kan ook prima je eigen favoriete reinigers gebruiken. Alle soorten gezichtsreinigers kunnen prima werken met Clarisonic, mijn voorkeur gaat uit naar licht schuimende facewashes (wel zonder SLS of SLES). Lotions en olie werkt wel, maar ik vind het niet zo handig werken.

P1160546

Na gebruik leg ik mijn Clarisonic zo neer zodat ‘ie kan drogen. Dit hoeft niet per se elke dag, ik doe dat wel.

P1160547

Mijn favoriete reinigers die ik in combinatie met Clarisonic gebruik: Origins Plantscription Anti-Aging Cleanser en Purity Made Simple. Je hebt echt maar een mini beetje reiniger nodig. Ik druppel dit het liefst middenin de borstel en dan ga ik mijn vochtige gezicht reinigen met de Clarisonic. Je kan het ook meteen op de huid aanbrengen, maar ik heb het idee dat dit zuiniger is.

Maar hoe werkt het?

Nu komen we bij mijn ervaring. Al jaren ben ik bekend met Clarisonic maar nooit schafde ik er een aan: ik vond het erg duur en ik vroeg me af wat het zou bijdragen aan mijn dagelijkse reiniging. Ik gebruikte ook al eerder een reinigingsborstel van Philips, de VisaPure – die wel totaal anders werkt – en na een paar weken gebruiken vergat ik hem en miste ik hem niet echt. Ik was dus benieuwd hoe Clarisonic mij zou bevallen.

Gebruiken is echt heel erg makkelijk. Er zit een timer in de borstel. Ik begin altijd met mijn kin en neus, die borstel ik 20 seconden. Dan ‘buzzt’ de borstel zachtjes en dan ga ik naar mijn voorhoofd, 20 seconden. Buzz! Linkerwang 10 seconden. Buzz! Rechterwang 10 seconden en dan gaat de Clarisonic uit. Je hoort hem zachtjes trillen en op de huid voel je het ook lichtjes ‘bewegen’, en je maakt zelf ronddraaiende bewegingen. De eerste dagen moest ik erg aan het gevoel wennen, in het begin had ik het idee dat het too much was, maar ik wilde het een kans geven en probeerde het een maand lang. Ik had eerst het idee dat het mijn huid uitdroogde en soms vond ik het ’trillende’ gevoel op mijn huid niet prettig maar daar wende ik snel aan. En dat uitdrogende zat tussen mijn oren, want ik hoefde niet meer te smeren en hydrateren dan normaal en van droge plekjes en schilfertjes was absoluut geen sprake.

Na een paar dagen merkte ik dat ik verkocht was. Twee keer per dag gebruikte ik het en ook ’s avonds ging ik er mee aan de slag. Ik nam hem mee op reis en het werd echt onderdeel van mijn dagelijkse routine. Mijn huid voelt na het reinigen met Clarisonic super schoon, zacht en prettig aan. Zeker niet geïrriteerd. Ik heb zelf droge plekken op mijn gezicht en ik was bang dat Clarisonic dit zou accentueren, maar dit was juist niet het geval.

Ik moet zeggen dat ik hooked ben, ik houd echt heel erg van mijn Clarisonic. Ten eerste merk dat het echt intens reinigt. Als ik nadat ik Clarisonic heb gebruikt met een reiniger nog even met een lotion/tonic over mijn gezicht ga, dan komt er praktisch niks meer vanaf. Dat heb ik wel als ik mijn huid met mijn handen en een cleanser reinig.

Hoe ik reinig met Clarisonic laat ik in mijn video met mijn avond beauty routine zien die aanstaande week online komt. Het is voor mij geen extra stap, maar een stap die ik anders doe (met de borstel in plaats van mijn handen).

Zo ziet mijn huid eruit (vlak na het reinigen, na een maand tweemaal daags Clarisonic gebruiken):

P1160552b

P1160556

P1160556b

Ik ben echt heel enthousiast. Ik merk dat mijn huid schoner is, meer straalt, poriën worden inderdaad kleiner en mijn huid blijft wat meer vetvrij gedurende de dag. Ik mis mijn Clarisonic als ik hem om wat voor reden dan ook een keer niet gebruik. Mijn huid voelt zo heerlijk na gebruik en mijn huid heeft er nog nooit zo goed uit gezien zonder make-up. Ook heb ik merkbaar minder onzuiverheden. Nu heb ik nooit heftige acne gehad, maar ik heb altijd wel ergens een plekje, puistje of oneffenheid. De laatste tijd heb ik deze niet meer. I love it!

 

De Clarisonic Mia 2 kost €149. Dat is veel geld, maar je kan er jarenlang mee doen en je hebt drie jaar garantie. Losse borsteltjes kosten €25 en daar kan je drie maanden mee doen. Voor mij is het de investering waard – al heb ik deze Clarisonic gekregen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik hem al veel eerder had gekocht als ik had geweten hoe goed dit werkt!

Binnenkort vergelijk ik in een video de Clarisonic Mia 2 met de Philips VisaPure.

De Clarisonic Mia en toebehoren zijn bij ICI Paris XL te koop.

 

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.