Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chilly
  • intieme reiniging
  • intieme verzorging
Een MissLipgloss artikel

Chilly (gratis proberen!)

Advertorial

Je wast je haar met shampoo, je lichaam met zeep, maar hoe reinig je het gebied down under? Sinds juli is in Nederland Chilly te koop bij Nederlandse drogisterijen: producten voor dagelijkse intieme verzorging. Ze hebben drie soorten: gel (met verfrissende menthol), delicate (extra zacht voor gevoelige huid) en protect (met antibacteriële werking, voor als je op plekken komt waar meer bacterien zijn, zoals zwembaden en sportscholen). Van de drie soorten is er een pompflacon met gel voor onder de douche, en handige tissues voor onderweg. Je kan nu op de site van Chilly een gratis proefverpakking van 50ml van de frisse Chilly Gel aanvragen, waarbij je meteen €1,50 korting krijgt als je iets van Chilly koopt bij Kruidvat. Ga dus hierheen om het zelf uit te testen. Ik heb het ook getest, lees verder als je wilt weten hoe ik tegen Chilly aan kijk.

 

 


In deze versie zit SLES, in de delicate versie volgens mij niet

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit in mijn leven speciale reiniging voor down under gebruikt. Ik las altijd dat het beter is om het gewoon met water te wassen in plaats van met zeep, en ik vond het ook prettig werken gewoon met water. Maar soms heb je van die periodes (tenminste, ik wel) dat je je extra schoon en fris wilt voelen (en dat je dat ook wilt zijn). Ik heb dat bijvoorbeeld na het sporten of als ik ongesteld ben. Ik voel me dan gauw wat vies, zelfs na het douchen, en op die momenten vind ik Chilly fijn. Ik heb de Chilly Gel getest, waarin menthol zit. Toen ik dat las, dacht ik ‘Menthol? Gaat dat niet super branden?’, want dat effect heeft het wel op je lippen (van je mond, bedoel ik, als je lippenbalsem gebruikt). Je weet wel, dat verslavende tintelende gevoel.

En dus ging ik een paar dagen geleden met Chilly onder de douche. Met vrees dat ik gillend onder de douche uit zou rennen om Mascha te bellen (we hebben Chilly allebei getest, dus met haar kan ik de ervaring in ieder geval delen). Oké, eerst even haren wassen, conditioner… Ik heb nog een lekkere zeep staan, nog even proberen. Hmmm… Gezicht scrubben. En ja, goed, daar kwam Chilly voorbij! Ik pompte wat op mijn handen (een klein beetje)(het is groen!), liet het schuimen en… daar ging ik dan. Het prikte niet. Het brandde niet. Alleen geeft het een soort… fris… gevoel. Een frisse sensatie, zoals Chilly het zelf noemt. En daar kan ik wel mee instemmen. Het voelt ‘koud’. Dat gevoel blijft ongeveer een half uurtje hangen en ja, het geeft een superschoon gevoel. Ik gebruik het niet elke dag bij het douchen, maar daar is het wel geschikt voor. Ik vind het zelf niet echt nodig, ik heb het nooit gedaan, maar ik vind het dus wel fijn op die momenten, als ik bijvoorbeeld ongesteld ben of gesport heb. Of op superhete dagen, of na het zwemmen, na een dagje strand. Chilly is trouwens geen medisch product: als je problemen hebt moet je gewoon naar je huisarts gaan.

Pluspunten
  • Verpakking (stevig en praktisch met pompje)
  • Geeft een fris en schoon gevoel
  • Zuinig in gebruik
  • €4,99 voor 250 ml (en daar doe je een eeuwigheid mee)
  • Gewoon te koop bij Kruidvat

Minpunten

  • Er zit SLES en parfum in, als je een erg gevoelige huid of schaamstreek hebt, kan je beter voor de delicate Chilly versie gaan.

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een product wat je down under een fris en schoon gevoel geeft

Skippen als… je niet op zoek bent naar een intieme wasemulsie

Zou ik dit kopen? Ja, als mijn fles ooit op gaat. Ik vind het erg fijn, maar niet elke dag.

 

Wil je ook uittesten hoe Chilly werkt? Vraag dan hier je gratis sample aan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.