Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
19 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • chicklit
  • Review
  • Sophie Kinsella
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Wat spook jij uit?

Eindelijk, weer een nieuw boek van mijn favoriete auteur Sophie Kinsella! Jullie kennen haar natuurlijk van de Shopaholic serie die ook van haar hand is. Haar nieuwste boek heet Wat spook jij uit? en gaat over Lara Lington. Wanneer Lara’s oudtante Sadie overlijdt, gaat ze naar haar crematie. Ze heeft Sadie nooit gekent, maar schrikt zich rot wanneer blijkt dat ze haar oudtante ziet, in de vorm van een geest!

Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien? Onlangs is Lara’s oudtante Sadie overleden en die heeft het voor elkaar gekregen om met Lara in contact te treden – in de vorm van een brutaal, veeleisend meisje dat van dansen houdt. Zij kan niet rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet voor Sadie een zoekgeraakte ketting opsporen. Alsof Lara zelf al niet genoeg problemen heeft. Haar nieuwe bedrijfje is bijna failliet, haar zakenpartner is er vandoor, en haar ex heeft een ander. Gelukkig wordt het leven met de sprankelende Sadie een stuk spannender. Hun schattenjacht zorgt voor glamour, intrige en ouderwets warme romantiek.

Het klinkt bizar, en dat is het ook. Het hele verhaal is een beetje raar, omdat het dus vooral gaat om Lara en Sadie, die simpelweg een geest is. Ik heb een aantal keren echt hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek, Sophie Kinsella schrijft zo grappig! Het boek leest – natuurlijk – als een trein en is echt erg leuk. Ik vind het niet het beste boek van Sophie, maar de moeite waard is ‘ie absoluut.

Het boek kost €17,50. ISBN 9789044324990


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.