Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Het leven is te kort om cakejes te glazuren

Ten eerste: is die kaft niet geweldig? En de titel? Echt zoals een chicklit hoort te zijn. Roze, meisjesachtig, perfect! Ik was erg benieuwd wat voor verhaal hier achter zou zitten…

Alice heeft een vaste baan bij een platenmaatschappij in Londen, ze woont samen met de degelijke Stephen en houdt heel erg van schoonmaken. Op een maandagochtend krijgt Alice van haar nieuwe baas een droombaan aangeboden. In New York! Ze moet de ooit succesvolle popzanger Wyatt Brown zo gek zien te krijgen een nieuw album op te nemen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste durft Alice niet te vliegen. Ten tweede blijkt Wyatt helemaal niet in New York te wonen maar op een ranch in een uithoek van Ohio. En ten derde wil hij nooit, maar dan ook nooit meer zingen. Alice kan die onaardige Wyatt niet uitstaan. Ze wil meteen weer terug naar huis. Maar dan gaat het stormen in Ohio.

Dit boek is echt een absolute aanrader! Vaak heb ik een soort ‘mwah’-gevoel als ik een boek uit heb, maar na dit boek had ik een ‘joepie!’-gevoel. De titel begrijp je wanneer je op ongeveer een derde van het boek zit, en ik vind hem erg grappig gekozen! In het begin snap je echt niet waar het heen gaat, en dat is erg leuk.

Het is ook tof dat deze chicklit een keer niet gaat over een ‘perfecte dertigjarige vrouw’, maar juist over een dertigjarige vrouw die nogal veel angststoornissen heeft, een vriendje heeft met minstens zoveel angststoornissen, rare tics en lelijke kleding. Wanneer ik een chicklit lees, zie ik normaal gesproken een knappe, lange, slanke vrouw voor me. Maar Alice is zo anders, en dat is wel een keer lekker verfrissend. Het verhaal is origineel, fris en zit vol leuke wendingen.


Het leven is te kort om cakejes te glazuren
Rosie Wilde
ISBN 9789044325027
Uitgeverij The House Of Books

Koop nu bij Cosmox voor €17,50: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.