Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
14 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • chicklit
  • claire cook
  • helemaal mijn ding
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Helemaal mijn ding

Bella is verslaafd aan lippenstift. Dat komt goed uit want ze werkt als visagiste in een van de schoonheidssalons van haar vader, een drie keer gescheiden charmeur met een Donald Trump-kapsel. Nadat Bella’s eigen huwelijk op een spectaculaire manier is geëxplodeerd (haar echtgenoot is er met haar halfzus vandoor), is ze zó woest dat ze niks meer met mannen te maken wil hebben. De enige die ze onverwacht in haar hart sluit – en nooit meer kwijt wil – is een klein verwaarloosd hondje. Tot ze Sean ontmoet, een jonge ondernemer met sterretjes in zijn ogen. Sexy Sean is helemaal niet bang voor Bella en doet haar een spannend voorstel.

Zo leuk: een chicklit met in de hoofdrol een visagiste! Echt iets voor mij (en ik denk voor alle meiden die mijn site leuk vinden). In het verhaal wordt regelmatig tot in de details verteld hoe ze de make-up van klanten doet, en dat is zo leuk! Bella herkent van een afstand welke MAC foundationkleur iemand ‘is’, en ze weet precies welke kleur blush die persoon staat. Ze smeert elke minuut lippenstift op haar lippen – en dan wordt er ook nog even bij verteld van welk merk die lipstick is én welke kleur.
Vast overbodige informatie voor mensen die niet van make-up houden, maar ik vind het geweldig. Ook geeft ze tussendoor beautytips, zo bewaart Bella zelf haar lipglossjes in de koelkast. Zo blijven ze langer goed en smeren ze lekkerder. In het hele boek worden tips weggeven, erg leuk en super origineel! Want in welk boek krijg je nou beautytips?


Bella is een echte vrouw-vrouw (dol op cosmetica) en ook nog eens een echte carrièredame. Zo ontwikkelt ze samen met Sean een eigen make-upkit met gepersonaliseerde make-up.

Het verhaal leest ongelooflijk snel weg – in twee dagen had ik het boek uit. Het verhaal is vrij simpel, maar juist daarom ook erg leuk. En het is echt een ‘eind goed, al goed’ story. Claire Cook schrijft heerlijk snel en luchtig, echt een geweldig boek voor tussendoor.

Helemaal mijn ding
Claire Cook
ISBN
9789044324952
Uitgeverij The House of Books
Koop nu bij Cosmox voor €16,90: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.