Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • cerami
  • ceramic
  • chi
  • haarshop
Een MissLipgloss artikel

CHI Digital Ceramic Spring Iron (Krultang)

P1240650Toen ik net mijn extensions had, had ik één Remington tang die ik elke dag gebruikte. Hét moment om eens wat andere tangen te proberen. Ik was erg benieuwd naar die van CHI en op Haarshop vond ik een voordeelset van drie tangen. Nu al maanden aan het gebruiken, vandaag mijn review!

P1240635

Ik heb deze set. Dit is een voordeelset met de CHI Digital Ceramic Spring Iron krultang in drie maten. 1,5cm, 2,2cm en 3,5cm. Los kosten deze tangen €129, deze set kost €369. Dat is dus een stukje goedkoper dan dat je de tangen los aanschaft. Natuurlijk kan je ook gewoon één tang kiezen die ideaal is voor jou.

Ik gebruik al járen een CHI stijltang en deze wordt door vele kappers en consumenten geroemd als de beste stijltang die te koop is. Ik hoor ook enorm veel goeds over deze krultangen, dus die moest ik gaan proberen.

  • Diameters: 1,5 cm, 2,2 cm en 3,5 cm
  • Warmte instelbaar (80°C tot 200°C)
  • Instelbare tijdsduur
  • 2 jaar garantie op het keramische gedeelte

 Inmiddels gebruik ik de drie tangen afwisselend zo’n drie maanden. Een paar keer in de week krul ik mijn haar, soms is dat drie keer, soms elke dag. Ik heb ze in ieder geval al veel gebruikt.

P1240636

Wat informatie op de doos.

P1240637

Tadaaa.

P1240638

Dit is de kleinste. Zo komt ‘ie uit de doos.

P1240639

De tang is van keramiek en het uiteinde is van kunststof, dus dat kan je gewoon aanraken als de tang aan gaat. Hij gaat tot 200 graden, maar je kan zelf de temperatuur instellen. Ook zit er een timer op.

P1240641

De drie tangen naast elkaar. De dikste tang gebruik ik het meest en daarna de middelste. De dunste gebruik ik het minst vaak, die maakt ook de kleinste en strakste krulletjes. Ik vind losse krullen of golven zelf mooier.

P1240643

Kijk hoe dik!

P1240644

Bij elke tang zit een klepje. Zo kan je je lok vastklemmen, dat werkt makkelijk. Nadeel is wel dat je snel ‘vouwtjes’ in je haar krijgt. Als je dat niet wilt, kan je je haar ook met je vingers om het klepje heen wikkelen – zo gebruik je de klep dus niet. Wel voorzichtig doen, je brandt je gemakkelijk.

P1240645

P1240646

P1240647

Onder elke tang zit dit voetje. Zo kan je de tang veilig neerleggen.

P1240649

De knopjes voor temperatuur, tijd en aan/uit. Dit werkt prima en je kan op het schermpje zien hoe heet de tang is. Tijdens het opwarmen loopt de temperatuur op.

P1240650

P1240651

Ten eerste moet ik zeggen dat deze CHI tangen robuuste rakkers zijn. Ik heb ze allemaal wel een keer laten vallen (en de grootste het vaakst), uit onhandigheid. Heel stom natuurlijk, ik schrok me elke keer kapot. De tangen niet. Ze doen het nog als zonnetjes. Gelukkig maar. Ze kunnen tegen een stootje.

De snoeren zijn lekker lang en de klepjes zitten lekker strak, als je er een pluk haar omheen doet, valt deze er niet zomaar uit. Dat is prettig. De kunststof bovenkant blijft goed koel, dus die kan je steeds blijven vastpakken. Bij sommige tangen wordt zo’n uiteinde alsnog heel heet, dat is bij deze CHI krultangen gelukkig niet zo.

Ze zijn snel heet, de timer vind ik erg prettig (hoe vaak is het wel niet gebeurd dat ik onderweg was naar een afspraak en me ineens afvroeg of ik mijn krul- of stijltang wel uit heb gezet…) en ze doen hun werk gewoon echt heel goed. De krullen worden stevig en vooral héél glanzend en met wat stylingproducten (haarlak) blijven de krullen prima zitten. Bij mij verschilt het per keer. Soms blijven ze drie dagen in vorm (en dan zijn ze dag twee en drie meer golven dan krullen), soms zijn ze ’s middags al uitgezakt. Ligt denk ik aan de stylingproducten en hoe schoon/glad mijn haar is.

1,5 inch (3,5 cm):

Met de grootste tang krijg je de meest losse, grove krullen. Deze gebruik ik graag.

 1 inch (2,2 cm):

P1240428

P1240439

Ook heel mooi is de middelste maat. Hiermee krijg je wat kleinere, strakkere krullen. Het voordeel hiervan is dat het wat langer ‘houdt’. De krullen die je met de grootste tang maakt zakken natuurlijk ook uit, en bij deze middelmaat houd je dus langer een mooie slag na een tijdje. Beide effecten vind ik erg mooi.

P1240921

Dit maak ik met de kleinste tang. Hier heb ik de krullen niet uitgeborsteld, dan heb je vrij kleine pijpenkrullen.

P1240934

Hier heb ik ze uitgeborsteld. Ik vind dit echt heel mooi, je krijgt een beetje een seventies effect zo.

Ik heb maanden heerlijk gespeeld met deze tangen, ik vind ze echt top in gebruik. Of ik veel verschil merk met mijn goedkopere tangen? Ja, ik merk vooral verschil in glans en houdbaarheid. Maar het is maar net wat je zoekt en hoeveel je over hebt voor een krultang.

Ik heb dus de set van €369 met de drie CHI tangen, maar bij Haarshop hebben ze alle tangen ook los voor €129. Vandaag gaan mijn extensions er uit, bye bye mega lange lokken, maar ik zal de krultangen zeker blijven gebruiken bij mijn schouderlange eigen haar! Daar krijg je later zeker foto’s van te zien.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 

 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.