Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chanel
  • Review
  • reviw
  • soleil identité
Een MissLipgloss artikel

Chanel Soleil Identité Face Self Tanner review

Mijn gezicht is lastig in de zomer. Mijn lichaam word namelijk vrij snel mooi bruin, maar mijn gezicht blijft altijd achter. In de zon wordt het namelijk nauwelijks bruin, ik heb denk ik minder pigment in m’n gezicht dan in m’n lichaam. Ik hoor mensen wel eens zeggen ‘dan moet je minder make-up op doen’ maar als ik naar het strand of zwembad ga, of op vakantie ben in een warm land, draag ik niet eens gezichtsmake-up! Dus daar ligt het niet aan. Nu zorg ik gewoon dat m’n gezicht een kleurtje krijgt door gezichtszelfbruiner te gebruiken, en na de fail van L’oréal heb ik nu een perfecte gevonden: van Chanel!

Verpakking
De verpakking van de zelfbruiner vind ik mooi en praktisch. Het zit in een platte tube met zwarte dop met Chanel logo, en er zit een soort gouden glans over de tube. Deze komt als je hem koopt in een chic doosje. Ik vind het gewoon een mooie, chique verpakking die handig is in het gebruik en erg hygienisch.

Werking
Ik gebruik de Chanel zelfbruiner als ik gedouched en gescrubt heb, dan werkt ‘ie het beste. Je hebt maar een klein erwtje product nodig voor je hele gezicht en wat me eerst opvalt is dat de geur heerlijk is! Vaak ruiken zelfbruiners een beetje vreemd, maar deze geur is echt heel lekker. Het smeert goed uit, trekt snel in en is echt voedend. Een heel groot pluspunt, je hebt na het gebruiken van de zelfbruiner geen dagcreme meer nodig. Nog een pluspunt is dat er SPF inzit, factor 8. De zelfbruiner is niet getint, maar gewoon wit en zonder gekke glitters of glansjes.


En wanneer ik de volgende dag wakker word… Ben ik mooi bruin! Na twee, drie dagen achter elkaar gebruiken is m’n gezicht net zo bruin als m’n lichaam en dat is precies wat ik wil. Als je het goed bijhoudt (een keer tot twee keer in de week smeren) blijft je gezicht mooi getint. En het is niet oranje, maar echt mooi bruin.

Zo bruin ben ik als ik de zelfbruiner gebruik:

En zo wit als ik hem niet gebruik:

Het komt echt puur van de zelfbruiner, in de zon word ik niet bruin. Amazing, he?

Prijs
Chanel is een echte luxe merk en de Soleil Identité is niet heel goedkoop, €33 voor een tube van 50 milliliter. Ter vergelijking: de L’oréal zelfbruiner was €17,99 voor dezelfde hoeveelheid. Maar dan betaal ik liever bijna het dubbele voor een product dat echt heel goed werkt, dan de helft voor aan product dat gewoon helemaal niks doet…Daarnaast is deze zelfbruiner heel zuinig in gebruik.

Conclusie
Een wat duurder product dat écht z’n werk doet en het geld absoluut waard is. Een gezichtszelfbruiner die goed verzorgt en beschermt en doet wat ‘ie moet doen: mijn gezicht bruin maken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.