Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
30 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chanel
  • Review
  • rouge noir
  • swatch
Een MissLipgloss artikel

Chanel Rouge Noir Lipstick

Ik heb jullie al laten kennismaken met de Chanel Rouge Noir lipstick in dit filmpje, maar ik wilde er toch nog een apart artikel aan wijden. Ik houd van deze lipstick, ik ben er dol op! De meningen over of het me stond of niet waren erg verdeeld bij de comments, maar dat vind ik juist wel leuk. Ik vind hem zelf prachtig en ik vind hem mezelf ook wel goed staan, en dat is het belangrijkste.

Chanel Rouge Noir is een kleur die al sinds 1998 bestaat, nu 12 jaar. Er zijn een aantal producten die de Rouge Noir kleur hebben, zoals deze lipstick, een nagellak, een lippotlood en een mascara. Het is net als Chanel No. 5 een echte klassieker, hij kan altijd en bij iedereen, op elke leeftijd. Gewaagd, zeker in 1998. Chanel kwam met deze kleur toen de French Manicure hip was, het natuurlijke. Bam, Chanel kwam met een bijna zwarte lipstick- en nagellak.

De lipstick komt in een onmiskenbare Chanel verpakking, vierkant van zwart plastic met gouden accenten en het witte Coco Chanel logo bovenop de dop. Chic en tijdloos! De kleur van Chanel Rouge Noir is extreem donkerrood, tegen het zwarte aan. Wanneer je de kleur licht aanbrengt is het donkerrood, wanneer je het dikker aanbrengt is het echt bijna zwart. Dat is ook het geval bij de nagellak. De kleur is overigens echt identiek!

Je ziet mini glittertjes in de lipstick, maar deze zie je niet terug wanneer je hem op hebt. In de stick zit mooi het Chanel logo gegraveerd. Een Chanel Rouge Coco lipstick kost €28,50. Een lieve duit, maar zeker voor deze bijzondere kleur vind ik hem dat helemaal waard. Het product brengt makkelijk aan en is vrijwel meteen dekkend, het is romig en glad. Het is wel aan te raden de lipstick in combinatie met het potlood te gebruiken, maar het potlood heb ik (nog) niet aangeschaft omdat ik het anders wel een erg grote uitgave vond in één keer.

De kleur lijkt hier zoals je ziet bijna zwart. Je kan hem ook in actie zien in dit filmpje. Het is een echte in-your-face kleur, iets wat niet iedereen durft te dragen. Ik draag hem gerust overdag en heb dat inmiddels een paar keer gedaan. Ik vind hem geweldig. Wel is de kleur wat ‘lastig’, ik zit de hele dag door te checken of ‘ie nog wel op z’n plek zit en of ik niet een veeg Rouge Noir over m’n voorhoofd heb. De kleur houdt lang, na een maaltijd zit ‘ie er nog vlekkeloos op, maar aan het einde van de dag moet je wel even bijstiften. Maar ik heb eerlijk gezegd nog geen een lipstick gebruikt die echt twaalf uur lang perfect blijft zitten.

Als je deze kleur ook wil, maar je vind hem te donker voor overdag, dan kan je hem ook over een lippenbalsem heen deppen, zodat ‘ie minder donker is. Zo is ‘ie ‘draagbaarder’. Binnenkort ook een artikeltje over hoe je hele donkere lipsticks makkelijker overdag kan dragen.

Ik ben in ieder geval groot, groot fan van mijn Rouge Noir lipstick. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Het liefst draag ik hem elke dag, en stem ik mijn hele outfit en make-up er op af. Het is jammer dat het niet zo’n praktische kleur is, want je ziet elke oneffenheid en elk vlekje. Ik ben er in ieder geval echt dol op en het is echt een aanwinst voor mijn make-up collectie.

Chanel is te koop bij o.a. Douglas, Ici Paris en de Bijenkorf.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.