Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 april 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chanel
  • eotd
  • oogschaduw
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Chanel Ombres Contraste Duo review

Eindelijk is het zover, de Chanel Eyes 2010 collectie is te koop! Natuurlijk heb ik voor jullie ook een product gereviewed, en wel de Ombres Contraste Duo in 10 Gris – Subtil.

‘In elk doosje zitten twee kleuren die perfect bij elkaar passen. De lichtste kleur heeft een cremetextuur die je als basis kan gebruiken, maar ook als highlighter in de binnenste ooghoek of op het wenkbrauwbot. De donkere kleur heeft een matte poedertextuur en kan volgens Chanel perfect in de buitenste ooghoek aangebracht worden om diepte aan het oog te geven. Bij de oogschaduws komen twee applicators, een foam applicator is om de kleuren aan te brengen en het kwastje is om kleuren te blenden en smoothen.’

Het mooie vierkante doosje komt in een chic fluwelen zakje zodat ‘ie niet beschadigd in je (toilet)tas. Hieromheen zit nog een kartonnen doosje. Misschien wat veel verpakkingsmateriaal, maar het ziet er wel heel erg chic uit en het geeft echt een luxegevoel, zeker dat mooie zakje wat om het paletje heen zit. Het palet zelf is helemaal zwart en vierkant, met bovenop het herkenbare Coco Chanel logo.

Eenmaal open zien we twee kleuren, donkergrijs en een soort zilverkleur. Er zitten twee applicators in het doosje, een spons applicator die ik zelf altijd erg vervelend vind, en een kwastje van dierenhaar.

Dit kwastje is kwalitatief heel erg goed en is prima te gebruiken om de oogschaduw aan te brengen. Zelf gebruik ik ook altijd nog andere soorten kwasten, bijvoorbeeld om mooi te blenden, maar voor onderweg werkt dit kwastje ook heel erg goed.

Verder zit er in het dekseltje van het doosje een spiegeltje, wat natuurlijk erg handig is. Voor de verpakking dus dikke pluspunten, evenals voor het kwalitatief goede kwastje. Laten we nu eens gaan kijken naar de kwaliteit van de oogschaduws.

Hier is duidelijk te zien dat de linker kleur niet zwart is, maar heel donkergrijs. De kleur rechts vind ik moeilijk te omschrijven, het lijkt zilver, maar eenmaal aangebracht is het meer wit met veel glittertjes. In het artikel over de Chanel Eyes 2010 collectie gaf ik al aan dat de lichte kleur een cremetextuur heeft en de donkere kleur een matte poedertextuur. Eerlijk gezegd zie ik dat niet helemaal terug… Het zijn beide gewoon poederoogschaduws, al merk ik wel dat de lichte kleur iets zachter is dan de zwarte kleur. Maar echt heel veel verschil merk ik niet. Ik ben ook wel blij dat het geen creme oogschaduw is, want ik ben daar persoonlijk niet een heel groot fan van. Doe mij maar gewoon poeder.

De swatches! Ziet er supergoed uit, vinden jullie niet? Deze zijn gemaakt zonder basis en zonder natte kwast. Ik ben er gewoon één keer met mijn vingertop over gegaan en toen een streep op mijn hand gezet. De donkergrijze kleur heeft enorm veel pigment en dekt meteen heel erg goed. De lichte kleur is heel sheer, maar dat is de bedoeling. Er zitten heel veel glittertjes in. In de donkere kleur zitten ook glittertjes, maar minder zichtbaar.

Op het oog aangebracht zien de kleuren er hetzelfde uit als op de swatch. Ik gebruik de kleuren eigenlijk altijd zo: de lichte kleur in mijn binnenste ooghoeken en de donkere kleur in mijn buitenste ooghoeken en arcadeboog. Het kan natuurlijk op nog veel meer andere manieren, maar ik vind dit het mooiste effect geven. Het is lekker smokey en de kleuren zijn echt makkelijk en goed aan te brengen en te blenden. Je hoeft niet aan de slag met duizend kwasten om het mooi zacht te maken, dat lukt al met een paar veegjes van een blending kwast. Ook blijft de kleur heel erg mooi zitten – wel in combinatie met oogschaduwbasis. Het gaat niet in de lijntjes zitten en de kleur blijft intens.

Het paletje kost €36, wat een vrij hoge prijs is voor twee oogschaduws. Wel moet ik zeggen dat de kwaliteit heel erg goed is, en dat mag je ook verwachten van Chanel. De kleur is mooi en kwalitatief goed en je krijgt ook waar voor je geld. Een mooie verpakking, een goede applicator. Het zijn twee mooie basiskleuren die je veel kan gebruiken. Ik pak dit paletje echt heel vaak, de kleuren gebruik ik ook altijd in combinatie met elkaar omdat ze zo mooi bij elkaar passen. Ik vind het dus een aanrader, maar je moet er natuurlijk wel het geld voor over hebben.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.