Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

CC Cream: wat is het en waarom zou je het gebruiken?

P1180215De afgelopen jaren vlogen de BB Creams je om de oren. Elk cosmeticamerk heeft inmiddels wel een BB Cream. Nu komen de merken allemaal langzaam met CC Creams. Dat BB Cream voor Beauty Balm of Blemish Balm staat, weten we. Maar wat is een CC Cream nou weer?

BB Cream, even opfrissen…

BB Cream kwam een paar jaar geleden naar Europa en ontstond heel lang geleden in Duitsland en werd opgepikt in Azie. Daar werd het een mega hype en langzaam kwam het ook richting ons land. Je kan in deze blogpost precies lezen wat een BB Cream nu eigenlijk inhoudt. BB Cream is praktisch gezien een foundation met goede verzorgende eigenschappen. De dekking moet goed zijn en de verzorging en SPF ook. BB Cream kennen we inmiddels wel. Op naar de CC Cream!

Ik heb trouwens heel wat BB Creams getest, je kan hier klikken om de reviews allemaal bij elkaar te zien.

Wat is CC Cream?

000

CC Cream staat voor Collor Correcting of Color Control Cream. Praktisch gezien doet de CC Cream alles wat een BB Cream doet: hydrateren, camoufleren, beschermen, alleen heeft de CC Cream nog een extra functie: het corrigeren van je huidskleur. Zo heeft L’Oréal bijvoorbeeld twee CC Creams uitgebreid, een in een groene tint en een in een abrikooskleurige tint. De eerste corrigeert roodheid, de andere frist een grauwe huid op.

Maar er zijn ook CC Creams die net als de BB Cream en foundations een ‘gewone’ huidskleur hebben, maar die bijvoorbeeld je huid extra laten stralen of je kleur wat opfrissen.

Is het nu écht zo anders, dan?

Nou ja, eigenlijk niet. Tenminste, de meeste CC Creams die ik nu al voorbij heb zien komen lijken vooral gewoon op BB Creams en daarmee lijken ze weer gewoon op foundations met een extra stukje verzorging en bescherming (tegen de zon). Sommige CC Creams doen wel écht wat extra’s qua kleurcorrectie, maar de meesten zijn niet zo heel anders. Ja, er zit een ander label op.

Wel zijn er enkele CC Creams die meer bedoeld zijn als primer voor onder je make-up, dus die puur richten op het corrigeren van de ondertoon van je huid.

 

Ik heb wat CC Creams in huis die ik aan het testen ben, dus er komen zeker reviews aan, maar inmiddels lijkt alles toch wel gewoon op een medium tot goed dekkende foundation. Met net een beetje extra: verzorging en kleurcorrectie. Worden we al moe van de BB, CC en straks misschien wel DD en ZZ Creams?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.