Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 februari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • catrice
  • prime & fine
  • prime and fine
  • translucent loose powder
Een MissLipgloss artikel

Catrice Prime & Fine Translucent Loose Powder

Er zijn maar weinig budgetmerken die fijne losse poeders hebben om je foundation mee te matteren. Catrice heeft er nu één in haar assortiment, de Prime and Fine Translucent Loose Powder. Ik was heel benieuwd, want ik ben gek op dit soort poeders!

Het poeder kost €5,49 voor dit potje. Er zit 11 gram in, wat vrij veel is. Verder ziet de verpakking er mooi uit! Mooi strak en zwart, van stevig plastic. Niks mis mee, prima potje!

De informatie op de achterkant.

Wat Catrice zelf over het poeder zegt:

De microfijne poederdeeltjes zorgen voor een langdurig mat effect en bieden de juiste basis zodat make-up perfect blijft zitten. Ze absorberen overtollig talg en matteren de huid zonder deze uit te drogen. Translucent Loose Powder zorgt voor een perfecte, fluweelzachte en stralende teint.

De ingredienten staan niet op het potje zelf, maar heb ik wel kunnen vinden op de site van Catrice. Dit zit in het poeder:

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, TALC, DISODIUM EDTA, SODIUM DEHYDROACETATE, ETHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN.

Laten we dat even vergelijken met mijn favoriete poeder, de MAC Prep + Prime Transparant Finish Powder:

Het grote verschil en meteen het nadeel is dat er erg veel talk in het Catrice poeder zit. Talk is een heel goedkoop ingrediënt wat vocht opneemt en mat maakt. Maar het probleem met talkpoeder is dat het de poriën kan verstoppen en het zorgt er ook voor dat je huid zelf meer vettigheid gaat aanmaken. Het maakt dus wel even mooi glad en mat, maar ik heb zelf liever een poeder zonder talk. Ik snap wel dat Catrice talk in het poeder gebruikt, het effect is namelijk mooi en het is een goedkoop bestanddeel. Verder zitten er veel parabenen in het poeder. Als je parabenen wilt vermijden dan is dit poeder niet echt wat voor jou.

Als je het dekseltje van potje draait zit er eerst nog een stickertje op de siftergaatjes. Die kan je er makkelijk aftrekken en laat geen lijmresten achter.

Het poeder is héél erg fijn en brengt daardoor heel makkelijk aan. Qua substantie lijkt het wel erg op mijn MAC poeder, maar qua werking is ‘ie wel iets anders. Hij maakt mijn make-up en gezicht mooi glad en subtiel mat, zonder een poederig effect te krijgen. Nice! Wel gaat mijn huid na een paar uurtjes glimmen, sneller dan bij mijn MAC poeder. Nu vind ik dat niet zo heel verbazingwekkend, gezien dit Catrice poeder heel veel goedkoper is.

Foundation (Rimmel Wake Me Up) zonder poeder

Mét de Catrice Prime & Fine Translucent Loose Powder. Alles is mooi mat, maar niet te poederig of cakey.

Op zich werkt hij prima, het is vooral fijn omdat hij geen poederig effect achterlaat, maar heel erg onder de indruk ben ik niet doordat ik er vrij snel weer doorheen ga glimmen. Maar als je niet een heel vette huid (of T-zone) hebt, dan is dit wel een poeder voor jou!

Catrice Prime & Fine Translucent Loose Powder kost €5,49 en is bij de Kruidvat te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.