20 februari 2014 door Cynthia Schultz 88 reacties
Een MissLipgloss artikel

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base + Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof

P1270280Primers en poeders: ik kan er niet genoeg testen. Elke dag gebruik ik beide en inmiddels heb ik al tientallen verschillende soorten gebruikt. Catrice heeft twee nieuwe Prime and Fine producten: de Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base en de Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof.

P1270266

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base €4,49

Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof €4,99

P1270267

De primer zit in een platte tube. De verpakking ziet er mooi uit! Het heeft alles behalve een goedkope uitstraling. Het enige minpuntje vind ik dat er een draaidop op zit in plaats van een klikdop; die laatste werkt toch altijd net wat praktischer.

P1270268

Informatie op de achterkant van de verpakking. Deze groene primer neutraliseert roodheid en vermindert lijntjes en poriën optisch. Je kan hem alleen of onder je make-up gebruiken en de primer is vrij van olie, parabenen en parfum. In de tube zit 30ml, wat een normale hoeveelheid is voor een basis.

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, PROPYLENE GLYCOL, ISONONYL ISONONANOATE, PHENYL TRIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, GLYCERIN, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHYL METHACRYLATE COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENE MALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, HYDROGEN DIMETHICONE, DISODIUM EDTA, SODIUM DEHYDROACETATE, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Dit zijn de bestanddelen van de primer. Veel siliconen, wat meestal het geval is bij primers. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee, mits het maar niet zo siliconey plastic aanvoelt. De primer is niet verzorgend, het is puur een make-up product.

P1270269

Uit dit kleine tuutje komt het product. Even zachtjes in de tube knijpen en het komt er uit.

P1270270

Woah, groen! de primer is vrij vloeibaar en ook vrij heftig mintgroen.

P1270271

Woah… Het lijkt wel nagellak.

P1270272

En het blijft vrij groen.

P1270273

Nu is het helemaal uitgesmeerd. Het valt me op dat er een licht groenblauwe waas achterblijft én dat er kleine glittertjes in de primer zitten. Ik vind het zelf erg mooi als een primer een mooie glow aan je huid geeft, maar deze bevat echt wat grotere glitters. Ik kan alleen maar ‘Whyyyyyyy?’ jammeren. Waarom? Ze zijn vrij opvallend. Wanneer ik mijn foundation er over aanbreng zie je het niet echt meer, maar ik vind het wel erg zonde.

Ik gebruik zelf al jaren geen groene producten meer om roodheid te verdoezelen, omdat je het vaak toch wel een klein beetje blijft zien. Best spannend dus om deze vrij heftig groen gekleurde primer te gebruiken. De primer voelt erg prettig aan, als een crème: heel romig. Verdelen gaat gemakkelijk.

Toch blijf je op mijn gezicht ook die lichtelijk groene waas zien. Misschien ook omdat ik van mezelf nu eenmaal niet een heel rode huid heb. Met foundation er over zie je daar echter niks meer van. Ik denk zeker dat deze primer een uitkomst kan zijn als je echt een heel rode huid hebt en als dat nog door je foundation heen te zien is. Deze primer neutraliseert de roodheid én zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Ik zou er zeker wel make-up over heen doen, anders zie je de groene waas en de glittertjes.

P1210842

Links draag ik niks, rechts alleen de primer. Je ziet héél subtiel dat ‘ie mijn gezicht wat grauwig maakt. Roodheden verminderen niet echt – maar die heb ik dan ook nauwelijks.

P121085b3

In close up zie je de glittertjes goed…

P1270274

Dan nog een nieuw poeder! De Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof. De verpakking ziet er mooi en strak uit.

P1270275

Informatie op de achterkant. Volgens Catrice is dit een zijdeachtig, waterproof poeder voor een longlasting mat effect. Stoot vocht af en is geschikt voor elke huidskleur. Heeft een ‘soft focus effect’ en bevat vitamine A en E. Klinkt goed, Catrice. Wel bijzonder, een waterproof poeder, dat heb ik nog nooit eerder gebruikt.

Dit zijn de bestanddelen:

TALC, ZEA MAYS (CORN) STARCH, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, TRIETHYLHEXANOIN, SILICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, POTASSIUM SORBATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, DIMETHICONOL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BHT, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492 (IRON OXIDES).

P1270277

In de deksel zit een spiegel. Zo handig voor onderweg! Hier ben ik echt blij mee, want Catrice poeders hadden eerder nog geen spiegel. Hierdoor is de verpakking wel wat zwaarder, maar dat maakt natuurlijk niet uit.

P1270278

Het poeder is heel licht van kleur, maar eenmaal op de huid aangebracht is ‘ie transparant. Catrice geeft aan dat dit poeder gebruikt kan worden voor elke huidskleur, maar als je een heel donkere huid hebt zou ik dit poeder toch skippen – je huid kan er wat grauw van worden. Bij lichte huidjes is het prima.

P1210858 copy

Links draag ik Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster zonder poeder, rechts met het Catrice poeder. Het valt wel op dat deze mijn gezicht toch wel iets lichter maakt, een tikje doods. De levendigheid is uit mijn gezicht en dat vind ik wel jammer, dat zou een poeder niet moeten doen. Wel vind ik dat hij mooi matteert en het blijft ook lang mooi mat, dat valt op, langer dan bij andere poeders.

Dat hele waterproof effect begrijp ik niet zo. Catrice geeft aan dat water in druppels van je gezicht af rolt met dit poeder. Ik heb het geprobeerd, en dat gebeurde niet. Dus waterproof? Nee. Een goed matterend poeder? Ja. Maar hij licht je huid wel wat op en is echt super matterend.

P1270279

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base €4,49

Aanrader als je een heel rode huid hebt en dit graag met een groen product wil verdoezelen, én als je daarover wel foundation gebruikt

Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof €4,99

Aanrader als je houdt van héél mat en als je een lichte huid hebt

 

De producten zijn nu bij de drogist te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

88 reacties
 1. Emke

  ziet er goed uit die poeder en primer!

 2. Mariëlle

  Ik heb ook een van de nieuwe primers van Carice, maar dan de andere ´anti-shine base’, deze bevalt mij bes goed en volgensmij zitten hier geen glitrtjes doorheen, als ik het goed heb.
  De poeder lijkt mij ook best fijn 🙂

  • Mariëlle

   Oops, een beetje veel typfouten, haha.

 3. Liselotte

  Onwijs goede reviews elke keer! Ik had een vraagje: ga je de anti-shine base reviewen? Ik heb hem sinds gisteren, omdat k de anti-red base net zoals jij niet fijn vond, maar ik ben erg benieuwd wat jij van die vindt! 😉

 4. lara

  ik heb dezelfde issue alleen…
  die groene primer, ik heb acne dus ik dacht dit is de perfecte oplossing. ik merkte ookal gelijk van die glittertjes, heel lelijk! ik brengde een klein beetje primer op mn gezicht er bleef een rare groene waas op zitten, en die glitters warren ook niet bepaald mooi. ik dacht dat het zou verwijnen waneer ik er foundation overheen zou doen, maar integendeel; mn foundation kreeg een hele lelijke grijze waas. dus meiden (met een rode huid) deze primer is niet top, de nieuwe all about matt primer van essence daar in tegen, daar ben ik gek op, en die is zelfs nog goedkoper ook.
  liefs :inlove: :*

 5. mariska

  ik vind prime and find , anti red , hellemaal niks, je lijkt wel shrek met dat groenen

 6. Mattania

  Ziet er opzich wel goed uit! De Matte effect is erg mooi. Ik maak nu zelf gebruik van de Essence matte poeder en die werkt wel fijn. Welke raad jij liever aan; de Catrice of Essence matte powder?

 7. Charlotte

  Woaah de primer is echt groen, haha! Mooie reviews, de poeder lijkt me erg fijn en ga ik zeker kopen

 8. Diana

  Ik heb dat ook met de glitters! Ik had de primer aangebracht en zag opeens overal dikke, blauwe glitters op mijn gezicht. Echt, bah.

 9. HoiHoi

  Ik ben lichtgetint en heb zo’n poeder van essence. Die is ook wit maar zie je echt niet, dus ik denk bij deze ook wel het geval zal zijn.

 10. Yvonne

  Ik denk dat gewoon een goed dekkende foundation in een gelige tint toch het beste werkt tegen roodheid. Groen neutraliseert dan wel rood, maar je blijft toch altijd een soort waas zien.

 11. Deborah

  Wat zonde van die glitters in de primer! Hij leek mij wel erg goed, namelijk!

 12. Jana

  Goede review, jammer genoeg ben ik niet onder de indruk 😀 x

 13. Roos

  Die glitters in de primer zijn zoooo jammer! Het viel mij ook meteen op 🙁

 14. Beccy

  De mat finish poeder van essence is net zo goed..en goedkoper;)

 15. Lies

  Hele fijne review! Dat er wat grotere glitters in de primer zitten vind ik wel erg jammer, maar gelukkig dat je het niet meer ziet als je er een foundation over aanbrengt. De poeder vind ik er wel mooi uitzien, maar ik denk dat die voor mij toch wel teveel zou matteren.

 16. Jolanda

  Ik zag dat glittertje pas toen ik thuis was. Ik geloof niet dat het erg charmant zal staan, groene glittertjes all over your face. Beetje een tegevaller.

 17. Mandy

  Ai deze sla ik over, van de Essence All About Matt powder werd ik al ‘wit’ dus ik denk dat dit hetzelfde werkt. Jammer. Wat is een andere goede budget vervanger hiervoor? Waar je niet wit van wordt.

 18. Elise

  Kan iemand me even uitleggen wanneer je een primer gebruikt?
  Gebruik je het als (vervanger voor) dagcreme, of doe je eerst je dagcreme, daarover een primer en dan pas je make up?

 19. AnnechiensBudgetBeauty

  Ik heb de primer ook. Gebruik hem nu dagelijks. De roodheid is niet helemaal weg, maar wel minder. Ik gebruik trouwens wel altijd nog een foundation erover, dan zijn de groene waas en glitters niet meer te zien. De primer zorgt er bij mij zeker voor dat foundation langer (mooi) blijft zitten.

 20. Chinouk

  Ik heb een poeder van Catrice en Essence, vind ze beide niet top. Ik sla deze variant ook maar over dan!

 21. Kiss & Make-up

  Yikes, die primer valt me echt wel tegen. Hij maakt je huid inderdaad wat grauw, en dat hij shimmer bevat is al helemaal een no no…

 22. Isabel Cristina

  Wat jammer dat er bij die antired primer een groene waas achterblijft mét glitters.. hij klonk wel goed.. maar ik denk dat ik hem nu toch niet ga kopen..

 23. Tamara

  Mijn huid is altijd erg rood. Jarenlang heb ik een groene primer van smashbox gebruikt. Deze is alleen erg duur. Ik schrok ook van de glitters van deze primer, maar eenmaal met mijn foundation erover, is er niets meer te zien. En de roodheid is weg. Voor mij werkt deze primer dus heel goed, ik heb dan ook geen last van een groene waas. Waarschijnlijk omdat mijn huid van mezelf zo rood is.

 24. Stephanie

  Haha wat vreemd die groenige kleur! Maar de poeder vind ik nog wel mooi, inderdaad wel een beetje te wit/kleurloos misschien! Maar je hebt echt een supermooie huid, I wish!!

 25. Caroline

  Hmm denk dat ik deze producten maar even skip, klinkt niet echt heel geweldig.

 26. pamela

  hmm de groene primer stelt me denk ik toch wel een beetje teleur! ik had zo gehoopt op een goede primer die echt roodheden goed wegwerkt

 27. Ruth

  Groene glitters in een primer? Haha dat snap ik niet helemaal. Ik was wel heel benieuwd naar de primer dus nu weet ik ook dat ik hem beter kan skippen 😉 De poeder lijkt me op zich wel fijn, omdat mijn gezicht nooit een hele dag niet-glimmend blijft. Fijne review!

 28. Sofie

  Wat een gek idee om glittes in de primer te stoppen :s dat verwacht ik niet en dat zoek ik ook niet in zo’n basis product.

 29. Yvonne

  Ik heb geen heel rode huid. Ik gebruik wel vaak dekkende foundations en die neutraliseren de boel genoeg. Ik heb een fijn poeder van de Hema. Die bevalt goed en is bovendien talkvrij. 🙂 Van mij mag een poeder overigens lekker licht zijn. Die levendigheid breng ik wel weer terug met blushers en bronzingpoeders. 🙂

 30. Elise

  E poeder lijkt me wel heel interessant. De red-base heb ik al van P2 die ik fijn vind werken.

 31. Manon

  Ik heb nu een prime and fine van de oude collectie en vind hem heel erg fijn, deze wil ik ook eens proberen

 32. Lien

  Je moet idd heel erg zuinig zijn met zulke poeders. Want je hebt vlug die witte waas. Als je een te donkere fond de teint gebruikt en dan poeder zie je het waarschijnlijk niet vlug. Voor mensen met roodheid is de primer wel een pluspunt tegen een mooi prijsje.

 33. Joli

  Die glitters in de primer is voor mij echt een raadsel. I zou dit product dan ook nooit kopen.
  De matt powder vind ik ook niet niet spectaculair. Wel fijn als je een lichte huid hebt.
  Wanneer komen ze nou eens op voor de donkere huid???!!!

 34. saskia

  jeetje ik vind beide producten wat tegen vallen. grote glitters inderdaad een wittige look!! jammer!

 35. Melissa

  Leuke review. Die primer lijkt me heel geschikt voor dames met een rode huid. Ik heb hier zelf gelukkig geen last van. Ik zie trouwens niet echt verschil op de voor en na foto van de primer. Oh en de poeder klinkt wel fijn! Lekker matterend. Ik herken dat ‘doodse’ wel een beetje, ik heb nu sinds kort die matte transparante poeder van Essence en die maakt m’n gezicht ook een stuk witter. Ben er nog niet helemaal over uit wat ik daar nou van vind.

 36. Eva

  Ik heb wel wat roodheden in mijn gezicht, maar dit lijkt me dan weer geen fijn product met die glitters en dergelijke.. Jammer, toch nog even verder op zoek! 🙂

 37. Anoeska

  Vooral de primer lijkt me erg fijn, wel jammer dat er zoveel aanwezige glitters inzitten.

 38. Lisette

  Bedankt voor de fijne review :). Nu weet ik zeker dat ik beide niet ga kopen!

 39. Kimberley

  Hé zie je wel dat ik niet de enige ben die precies hetzelfde dacht over de primer én poeder. Ik schrok me dood toen ik mijn gezicht vol glitters zag en ook leek ik extreem bleek in mijn gezicht door de poeder. Op zich zijn het fijne producten maar hadden ze de glitters in de primer achterwegen mogen laten. :O

 40. Linette

  Ik vind het poeder juist ontzettend fijn! Bij mij is het helemaal niet zo dat hij m’n huid doods maakt! Kan het niet aan de foto liggen?
  Ik vind de textuur heel fijn, echt heel zacht. En de verpakking is ook een uitkomst. Ik had eerst altijd die van essence (met de roze letters) maar dat doosje ging uiteindelijk altijd kapot in m’n tas…

  • Alexx – Last Minute Mom

   Bedankt voor de tip! Ik zat net nog te twijfelen omdat de review van Essence zo goed was. Maar bij mij ging vroeger ook regelmatig het e.e.a. kapot in mijn tas en nu ik weer aan het make-upen ben geslagen zit ik daar niet op te wachten. Het spiegeltje bij dit poeder maakt het idd nog aantrekkelijker!

 41. Mariska

  O nee! Gisteren net de primer gekocht en lees nu de review. Ik had in de winkel niet gezien dat het zo glitterig was! Net op mijn gezicht gesmeerd en zelfs met een laag foundation ben ik 1 grote glitterbal. He bah! Ik ga het er snel weer afhalen. Toch maar weer de primer van NYX gebruiken die prima is alleen mij iets te glibberig.

 42. Fleur

  Goede reviews! Dit zullen geen producten voor mij worden 🙂

 43. Ingeborg

  Ik heb de andere Catrice Prime and Fine tube, en die vind ik heel erg fijn!

 44. robin

  die poeder lijkt mij wel fijn door het matterende effect. 🙂 dat die de huid iets lichter maakt maakt mij opzich niet zo veel uit XD heb toch al een doodse kleur hahaha

 45. Esmay

  Ik hoorde al dat er glitters in die primer zaten ja, heel erg jammer anders was ’t wel een goed product geweest denk ik. Sowieso zijn er niet veel primers die echt budgetproof zijn, dus het was een kans maar helaas. Die poeder klinkt ook goed, alleen dat waterproof snap ik ook niet nee haha!

 46. Kim

  Ik ben wel benieuwd naar dat groene spul! Ik kan rond m’n neus weleens last hebben van roodheden 😡

 47. Jana Vmh

  Ik was heel benieuwd naar de primer! Jammer van die glitters! Ik laat hem toch maar liggen denk ik 🙂

 48. winkie

  Als je niet rood bent, kun je hem eigenlijk niet goed testen, dus misschien niet zo heel nuttig. Het poeder lijkt me wel oké, voor zover poeders oke kunnen zijn, want vaak is het toch een beetje raar spul dat je zo weer kwijt bent. Ik kan me niet voorstellen dat ze met waterproof bedoelen dat je een waterafstotende laag op je gezicht krijgen, misschien wel dat het spul niet met de waterdruppels mee stroomt? Misschien eens testen wat voor kleur water er vanaf komt als je met een plantenspuit op je gezicht spuit?

  • Miss Lipgloss

   Dat heb ik getest, het ‘trekt’ gewoon in je huid. De druppels rollen niet van de huid af, maar versmelten als het ware met de make-up. Catrice zegt zelf dat de druppels van je huid af zouden moeten rollen, maar dat gebeurt niet.

  • Bella

   Hi cynthia! Ik vroeg mij af waarom je de andere variant niet hebt uitgeprobeerd.. Er zit namelijk ook een ‘gewone’ anti-shine variant in de collectie.

  • Bella

   De basis/primer. Die zit in een witte tube. Wellicht is dat wél een smashbox dupe! Ik dacht dat je die samen met deze twee zou reviewen, maar helaas. Ga je die nog apart reviewen?

  • Emma

   ben ik ook benieuwd naar!

 49. Saskia

  De poeder lijkt me wel fijn, de primer sla ik over

 50. Lotte

  Huh, wat gek dat die primer echt grove glitters bevat! Je ziet wel vaker primers met lichtreflecterende deeltjes, maar glitters?! Nah, niet zo handig. De poeder lijkt me op zich prima, maar inderdaad wel erg licht. Goede review!

 51. Felicia Rodrigues dos Santos

  Je ziet inderdaad niet echt veel verschil, maar jij hebt echt zo’n mooie gladde huid. Waarschijnlijk zal je bij mij meer effect zien 😉

 52. Fleur

  Hmm beide producten sla ik over. Word er niet heel enthousiast van na deze review.

 53. Danielle Springer

  Die primer probeerde ik ook in de winkel, maar vond dat er wel hele grote glitters in zaten. Dus heb ik de andere variant geprobeerd. Die poeder klinkt nog wel goed, maar wel verleidelijk om hem te kopen als die waterproof is. Jammer dat hij dat dan niet is.

 54. Anouk

  Jammer dat de primer je huid een beetje grauwig maakt. Ik heb zeker roodheden dus dit was een leuke geweest maar ik houd het toch bij mijn andere primer!

 55. Syl

  Die groene primer vind ik best freaky en uiteindelijk niet eens mooi.

 56. Marissa

  Die poeder lijkt me wel fijn! Misschien dat ik die ga halen voor onderweg 🙂

 57. Miranda

  Ik was ontzettend benieuwd naar de groene primer. Ik heb veel rode plekken in mijn gezicht ( waaronder ook onzuiverheden) Dus ik was erg benieuwd naar de primer. Maar ik skip heb absoluut, wat zonde dat er glitters in zitten. En ik wil het risico niet nemen dat je de glitters toch ziet. De poeder ziet er wel goed uit. Waarom die waterproef moet zijn ? i don’t know. Voor de rest lijkt hij me wel erg fijn, aangezien ik zelf een hele lichte huid heb.

 58. Hester

  Ik heb op zich wel wat roodheden in mijn gezicht maar ben niet meteen heel enthousiast over die primer ofzo. De poeder vind ik wel mooi matteren maar op je neus vooral vind ik het effect echt te heftig, word je inderdaad een beetje ‘doods’ van. Al had je daar natuurlijk ook nog geen andere make-up op, dat scheelt ook.

 59. melissa

  Fijne review, maar nu twijfel ik nog steeds of ik die anti redness base zou kopen of niet.
  Had eigenlijk ook graag aan foto gezien met full face makeup
  De poeder ga ik wel kopen 🙂

 60. Natascha

  Ik was heel benieuwd naar deze producten! Dank je voor de review, denk niet dat ik ze ga kopen.. Er zit ook nog een “gewone” primer in deze collectie. Wellicht dat ik die ga proberen

 61. Maxime

  Een goede review! Waarschijnlijk ga ik de Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base wel aanschaffen.
  Nog een vraagje trouwens! Ik weet dat je in Maart (ik heb het even opgezocht) het tekenen weer had opgepakt. En je hebt toen ook wat tekeningen op je blog gepost. Ben je daar nu nog mee bezig? Of heb je daar geen tijd meer voor? Ik vond je tekeningen erg leuk om te zien!

 62. Esther

  Jammer dat je de primer niet heel goed kan testen omdat je geen extremen roodhedem hebt, daar mag je blij mee zijn:) ik denk dat de poeder voor vele een favoriet gaat worden want iedereen klaagt over te donkere poeders!!

 63. kim

  Mij lijkt de poeder wel fijn ik ben ook niet zo een fan van groene basissen. Heb er een van p2 en die werkt ook niet zo..

 64. femke

  welke poeder vind je fijner? die van catrice of die van essence?

 65. Healthy Mommy

  Neuh.. Deze laat ik even liggen. Ze hebben zo nu en dan echt leuke en goede dingen maar soms…. Snap ik er helemaal niks van.

 66. Jitske

  Ik heb de primer ook en schrok me ook dood van de glitters. Verder prima primer maar roodheid verbergt ‘ie niet.

 67. Saskia

  Ik denk dat ik beide producten maar oversla. Heb nu soortgelijke producten waar ik voorlopig tevreden mee ben 🙂

 68. Martina

  De poeder ijkt me wel handig, maar dat waterproof verhaal heb ik niet zoveel mee 😉

 69. Daphne

  Hmm, die primer lijkt me niet echt mijn ding…

 70. Budgetproof.nl

  Jij hebt al echt een hele mooie huis van jezelf dus een groot verschil zie ik niet, behalve dat het ook je gezonde blosjes al gelijk camoufleert :). Wel fijn dat het heel matt blijft.

  • Budgetproof.nl

   *huid, je huis is ook mooi maar daar had ik het niet over 😉

  • Lau

   Hahaha

  • nisha

   lol 😆