Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 februari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base + Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof

P1270280Primers en poeders: ik kan er niet genoeg testen. Elke dag gebruik ik beide en inmiddels heb ik al tientallen verschillende soorten gebruikt. Catrice heeft twee nieuwe Prime and Fine producten: de Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base en de Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof.

P1270266

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base €4,49

Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof €4,99

P1270267

De primer zit in een platte tube. De verpakking ziet er mooi uit! Het heeft alles behalve een goedkope uitstraling. Het enige minpuntje vind ik dat er een draaidop op zit in plaats van een klikdop; die laatste werkt toch altijd net wat praktischer.

P1270268

Informatie op de achterkant van de verpakking. Deze groene primer neutraliseert roodheid en vermindert lijntjes en poriën optisch. Je kan hem alleen of onder je make-up gebruiken en de primer is vrij van olie, parabenen en parfum. In de tube zit 30ml, wat een normale hoeveelheid is voor een basis.

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, PROPYLENE GLYCOL, ISONONYL ISONONANOATE, PHENYL TRIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, GLYCERIN, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHYL METHACRYLATE COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENE MALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, HYDROGEN DIMETHICONE, DISODIUM EDTA, SODIUM DEHYDROACETATE, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Dit zijn de bestanddelen van de primer. Veel siliconen, wat meestal het geval is bij primers. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee, mits het maar niet zo siliconey plastic aanvoelt. De primer is niet verzorgend, het is puur een make-up product.

P1270269

Uit dit kleine tuutje komt het product. Even zachtjes in de tube knijpen en het komt er uit.

P1270270

Woah, groen! de primer is vrij vloeibaar en ook vrij heftig mintgroen.

P1270271

Woah… Het lijkt wel nagellak.

P1270272

En het blijft vrij groen.

P1270273

Nu is het helemaal uitgesmeerd. Het valt me op dat er een licht groenblauwe waas achterblijft én dat er kleine glittertjes in de primer zitten. Ik vind het zelf erg mooi als een primer een mooie glow aan je huid geeft, maar deze bevat echt wat grotere glitters. Ik kan alleen maar ‘Whyyyyyyy?’ jammeren. Waarom? Ze zijn vrij opvallend. Wanneer ik mijn foundation er over aanbreng zie je het niet echt meer, maar ik vind het wel erg zonde.

Ik gebruik zelf al jaren geen groene producten meer om roodheid te verdoezelen, omdat je het vaak toch wel een klein beetje blijft zien. Best spannend dus om deze vrij heftig groen gekleurde primer te gebruiken. De primer voelt erg prettig aan, als een crème: heel romig. Verdelen gaat gemakkelijk.

Toch blijf je op mijn gezicht ook die lichtelijk groene waas zien. Misschien ook omdat ik van mezelf nu eenmaal niet een heel rode huid heb. Met foundation er over zie je daar echter niks meer van. Ik denk zeker dat deze primer een uitkomst kan zijn als je echt een heel rode huid hebt en als dat nog door je foundation heen te zien is. Deze primer neutraliseert de roodheid én zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. Ik zou er zeker wel make-up over heen doen, anders zie je de groene waas en de glittertjes.

P1210842

Links draag ik niks, rechts alleen de primer. Je ziet héél subtiel dat ‘ie mijn gezicht wat grauwig maakt. Roodheden verminderen niet echt – maar die heb ik dan ook nauwelijks.

P121085b3

In close up zie je de glittertjes goed…

P1270274

Dan nog een nieuw poeder! De Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof. De verpakking ziet er mooi en strak uit.

P1270275

Informatie op de achterkant. Volgens Catrice is dit een zijdeachtig, waterproof poeder voor een longlasting mat effect. Stoot vocht af en is geschikt voor elke huidskleur. Heeft een ‘soft focus effect’ en bevat vitamine A en E. Klinkt goed, Catrice. Wel bijzonder, een waterproof poeder, dat heb ik nog nooit eerder gebruikt.

Dit zijn de bestanddelen:

TALC, ZEA MAYS (CORN) STARCH, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, TRIETHYLHEXANOIN, SILICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, POTASSIUM SORBATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, DIMETHICONOL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BHT, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492 (IRON OXIDES).

P1270277

In de deksel zit een spiegel. Zo handig voor onderweg! Hier ben ik echt blij mee, want Catrice poeders hadden eerder nog geen spiegel. Hierdoor is de verpakking wel wat zwaarder, maar dat maakt natuurlijk niet uit.

P1270278

Het poeder is heel licht van kleur, maar eenmaal op de huid aangebracht is ‘ie transparant. Catrice geeft aan dat dit poeder gebruikt kan worden voor elke huidskleur, maar als je een heel donkere huid hebt zou ik dit poeder toch skippen – je huid kan er wat grauw van worden. Bij lichte huidjes is het prima.

P1210858 copy

Links draag ik Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster zonder poeder, rechts met het Catrice poeder. Het valt wel op dat deze mijn gezicht toch wel iets lichter maakt, een tikje doods. De levendigheid is uit mijn gezicht en dat vind ik wel jammer, dat zou een poeder niet moeten doen. Wel vind ik dat hij mooi matteert en het blijft ook lang mooi mat, dat valt op, langer dan bij andere poeders.

Dat hele waterproof effect begrijp ik niet zo. Catrice geeft aan dat water in druppels van je gezicht af rolt met dit poeder. Ik heb het geprobeerd, en dat gebeurde niet. Dus waterproof? Nee. Een goed matterend poeder? Ja. Maar hij licht je huid wel wat op en is echt super matterend.

P1270279

Catrice Prime and Fine Anti-Redness Base €4,49

Aanrader als je een heel rode huid hebt en dit graag met een groen product wil verdoezelen, én als je daarover wel foundation gebruikt

Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof €4,99

Aanrader als je houdt van héél mat en als je een lichte huid hebt

 

De producten zijn nu bij de drogist te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.