7 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • budget
  • Catrice HD Liquid Coverage Foundation
  • foundation
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage FoundationFoundation vind ik het belangrijkste product als ik een full face make-up draag. Als de foundation er niet goed uitziet, is de hele look niet oké. Vandaar daarom weer een nieuwe review van een foundation, en wel de Catrice HD Liquid Coverage Foundation. Betaalbaar met z’n zeven euro, en belooft een mooie dekking die niet zichtbaar is.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage Foundation, €6,99 (30ml)

Dit zegt Catrice zelf over de foundation:

Als een tweede huid. De HD Liquid Coverage Foundation heeft een goede dekking met een natuurlijke look en voelt extreem licht aan, als een tweede huid. Een egale teint met een “high definition” finish. De ultralichte vloeibare textuur biedt een hoge dekking en blijft tot wel 24 uur zitten. Deze foundation zorgt ervoor dat iedere huid er stralend en cameraproof uitziet.

Dat klinkt goed! De verpakking ziet er mooi uit: de foundation zit in een glazen flesje met een pipetje. Dat doet me denken aan deze Dior foundation! Ik ben benieuwd of de formule ook vergelijkbaar is.

Er zijn vier tinten, ik heb 020 Rose Beige. De andere kleuren zijn 010 Light Beige, 030 Sand Beige en 040 Warm Beige. De donkerste tint is alles behalve echt donker, dus niet geschikt voor getinte dames of heren. De lichtste kleur heb ik zelf niet, ik heb 020 en dat is de op een na lichtste tint.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Dit zijn de bestanddelen:

AQUA (WATER), DIMETHICONE, TALC, PEG-10 DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, POLYPROPYLENE, ISODODECANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, NYLON-12, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, HYDROGEN DIMETHICONE, GLYCERIN, MAGNESIUM SULFATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, ALUMINUM HYDROXIDE, PROPYLENE CARBONATE, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De Catrice HD Liquid Coverage Foundation is net als de meeste andere foundations op basis van siliconen. Ik zie er verder niks geks aan.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Met het pipetje haal je de foundation uit het flesje, dat geeft meteen al aan dat ‘ie heel vloeibaar is. Ik vind het een leuke manier, maar een pompje is toch altijd wel net wat makkelijker in gebruik. Dit geeft een chic gevoel, maar ook voor op reis vind ik het niet zo handig. Ik neem dan liever een foundation of BB Cream in een tube mee.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Zoals je kan zien is de foundation inderdaad heel vloeibaar, maar als ik hem uitsmeer wordt hij al snel vrij dekkend en mat.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Het resultaat op de rug van mijn hand.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Links voor, op deze foto draag ik geen make-up. Op de middelste foto draag ik alleen een laagje Catrice HD Liquid Coverage Foundation, aangebracht met een Beautyblender. Rechts heb ik de rest van mijn make-up aangebracht. Onder mijn ogen heb ik een beetje concealer toegevoegd (Kat von D Lock It Creme Concealer). Afpoederen was bijna niet nodig, alleen onder mijn ogen heb ik dat gedaan en met een grote kwast heel lichtjes de rest van mijn gezicht.

Wat me meteen opvalt is dat de Catrice HD Liquid Coverage Foundation snel heel dekkend is en ook gheel zuinig in gebruik. Het resultaat is heel mat en doordat ik maar zo weinig hoef te gebruiken is het resultaat ook vrij natuurlijk. ‘Second skin’ vind ik wat overdreven, het is niet alsof ik geen foundation draag, maar het voelt wel erg prettig aan en het ziet er mooi uit.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Met flits ziet het er ook mooi uit, mooi egaal zonder ophopingen of plekjes waar je de foundation duidelijk ziet zitten. Dat heb ik vaak op en rond mijn neus, dat is bij deze foundation niet het geval.

De houdbaarheid is goed. Zonder basis en finishing spray blijft het verrassend goed zitten. Ik ga wel wat glimmen bij mijn neus, voorhoofd en kin maar dat heb ik met alle foundations. Als ik wel een basis en spray gebruik, blijft het de hele dag bijna perfect zitten.

En, lijkt hij op de Diorskin Nude Air Serum de Teint foundation die ik al eerder aanhaalde in deze blopgost? Ja. Enorm. Ik merk zelfs bijna geen verschil. De werking is praktisch hetzelfde. De verpakking is hetzelfde. De dekking en de vloeibare textuur is hetzelfde. Een goed alternatief voor deze fijne foundation dus! Ik ben fan.

De Catrice HD Liquid Coverage Foundation is in vier kleuren bij de drogist te koop voor €6,99 (30ml). Ik heb dit product gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.