7 november 2016 door Cynthia Schultz 62 reacties
 • budget
 • Catrice HD Liquid Coverage Foundation
 • foundation
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage FoundationFoundation vind ik het belangrijkste product als ik een full face make-up draag. Als de foundation er niet goed uitziet, is de hele look niet oké. Vandaar daarom weer een nieuwe review van een foundation, en wel de Catrice HD Liquid Coverage Foundation. Betaalbaar met z’n zeven euro, en belooft een mooie dekking die niet zichtbaar is.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage Foundation, €6,99 (30ml)

Dit zegt Catrice zelf over de foundation:

Als een tweede huid. De HD Liquid Coverage Foundation heeft een goede dekking met een natuurlijke look en voelt extreem licht aan, als een tweede huid. Een egale teint met een “high definition” finish. De ultralichte vloeibare textuur biedt een hoge dekking en blijft tot wel 24 uur zitten. Deze foundation zorgt ervoor dat iedere huid er stralend en cameraproof uitziet.

Dat klinkt goed! De verpakking ziet er mooi uit: de foundation zit in een glazen flesje met een pipetje. Dat doet me denken aan deze Dior foundation! Ik ben benieuwd of de formule ook vergelijkbaar is.

Er zijn vier tinten, ik heb 020 Rose Beige. De andere kleuren zijn 010 Light Beige, 030 Sand Beige en 040 Warm Beige. De donkerste tint is alles behalve echt donker, dus niet geschikt voor getinte dames of heren. De lichtste kleur heb ik zelf niet, ik heb 020 en dat is de op een na lichtste tint.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Dit zijn de bestanddelen:

AQUA (WATER), DIMETHICONE, TALC, PEG-10 DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, POLYPROPYLENE, ISODODECANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, NYLON-12, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, HYDROGEN DIMETHICONE, GLYCERIN, MAGNESIUM SULFATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, ALUMINUM HYDROXIDE, PROPYLENE CARBONATE, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De Catrice HD Liquid Coverage Foundation is net als de meeste andere foundations op basis van siliconen. Ik zie er verder niks geks aan.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Met het pipetje haal je de foundation uit het flesje, dat geeft meteen al aan dat ‘ie heel vloeibaar is. Ik vind het een leuke manier, maar een pompje is toch altijd wel net wat makkelijker in gebruik. Dit geeft een chic gevoel, maar ook voor op reis vind ik het niet zo handig. Ik neem dan liever een foundation of BB Cream in een tube mee.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Zoals je kan zien is de foundation inderdaad heel vloeibaar, maar als ik hem uitsmeer wordt hij al snel vrij dekkend en mat.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Het resultaat op de rug van mijn hand.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Links voor, op deze foto draag ik geen make-up. Op de middelste foto draag ik alleen een laagje Catrice HD Liquid Coverage Foundation, aangebracht met een Beautyblender. Rechts heb ik de rest van mijn make-up aangebracht. Onder mijn ogen heb ik een beetje concealer toegevoegd (Kat von D Lock It Creme Concealer). Afpoederen was bijna niet nodig, alleen onder mijn ogen heb ik dat gedaan en met een grote kwast heel lichtjes de rest van mijn gezicht.

Wat me meteen opvalt is dat de Catrice HD Liquid Coverage Foundation snel heel dekkend is en ook gheel zuinig in gebruik. Het resultaat is heel mat en doordat ik maar zo weinig hoef te gebruiken is het resultaat ook vrij natuurlijk. ‘Second skin’ vind ik wat overdreven, het is niet alsof ik geen foundation draag, maar het voelt wel erg prettig aan en het ziet er mooi uit.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Met flits ziet het er ook mooi uit, mooi egaal zonder ophopingen of plekjes waar je de foundation duidelijk ziet zitten. Dat heb ik vaak op en rond mijn neus, dat is bij deze foundation niet het geval.

De houdbaarheid is goed. Zonder basis en finishing spray blijft het verrassend goed zitten. Ik ga wel wat glimmen bij mijn neus, voorhoofd en kin maar dat heb ik met alle foundations. Als ik wel een basis en spray gebruik, blijft het de hele dag bijna perfect zitten.

En, lijkt hij op de Diorskin Nude Air Serum de Teint foundation die ik al eerder aanhaalde in deze blopgost? Ja. Enorm. Ik merk zelfs bijna geen verschil. De werking is praktisch hetzelfde. De verpakking is hetzelfde. De dekking en de vloeibare textuur is hetzelfde. Een goed alternatief voor deze fijne foundation dus! Ik ben fan.

De Catrice HD Liquid Coverage Foundation is in vier kleuren bij de drogist te koop voor €6,99 (30ml). Ik heb dit product gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

62 reacties
 1. Mireille

  Ik heb deze gisteren ook gekocht. Sommigen plekken op mijn huid zijn droog, maar ik gebruik ook de primer van Catrice en ik heb wel het idee dat dat goed werkt samen. Door deze primer is ie niet super super mat, maar dat vind ik erg mooi. ? Een primer kan echt veel verschil maken.
  Ik ben er echt tevreden over.

 2. Alyssa

  Ik blijf met de LOreal eau de teint Nude Magique en de Chanel Perfection Lumiere Velvet. Geen dikke foundations meer voor mij.

  • hilda

   Het is tijd voor nieuwe foundation, dus ik kwam (natuurlijk) terecht bij jou.

   En… wat ziet je nieuwe site er mooi uit Cynthia! Helemaal van nu, ik vind hem echt geweldig. E
   n nu ga ik lekker verder kijken tussen je founation reviews…
   Misschien kun je nog eens een artikel wijden aan foundation voor een 35+ huidje (help)?
   Fijne dag vandaag en veel succes! Groet, Hilda.

 3. Romy

  Ziet er mooi uit! Ik ben alleen gewoon niet zo’n foundation meisje..

 4. Hanna

  Ben ik de enige die deze foundation niet mooi vind? De kleur is oke, maar hij ziet er heel onnatuurlijk uit en doordat die zo mat is slaat je gezicht een beetje dood. Je ziet te overduidelijk dat je foundation op hebt..

 5. Daniëlle

  Wat een mooie foundation voor een leuke prijs. Ga hem dan ook eens proberen!

 6. Yolanda

  Ik heb ‘m meteen gekocht, het maakt bij mij wel verschil hoe ik de foundation aanbreng. Ik heb er meteen een real technique make up spons bij gekocht en dat werkt voor mij veruit het beste !

 7. R.

  Zo jammer dat merken zoals Catrice, Essence etc. (Eigenlijk alle drogisterij merken) nog steeds denken dat alleen blanke meisjes make up dragen en er nooit een optie is voor getinte dames. En als er wel een optie is, is er 1 tint. Jammer.

 8. Iris

  Fijne review!

 9. joan

  Ik vind deze foundation zo fijn dat onlangs nog een paar flacons erbij heb gekocht. Ben nu al als de dood dat ze op een gegeven moment uit het assortiment halen :’D Het is echt mijn meest favoriete foundation die ik gebruikt hebt, en normaal gebruik allerhande high-end merken.

 10. Stephanie

  Deze foundation ziet er echt heel fijn uit, en zeker voor de prijs!
  Maar ik vind het wel heel jammer dat er zo weinig kleurkeuze is. Ik ga hem een keer testen, maar ik heb al het vermoeden dat ze allemaal niet bij mijn huidskleur zullen passen.

 11. Norma

  O wat fijn gebruik de bbcream vd action in de zomer. Maar in de winter ga ik altijd achteruit (chronisch ziek) en dan krijg ik zo ziek gezicht en dat wil ik niet. Ga m gelijk halen

 12. Natalie

  Ik gebruik hem nu ook ruim 2 maanden en dit is echt een groot favoriet geworden!

 13. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wauw! Een dupe dus van de Dior! Ik ben hier erg benieuwd naar. Ben vooral benieuwd welke kleur voor mij goed zou zijn. Binnenkort maar eens testen, voor de prijs hoef ik het zeker niet te laten!

 14. anna

  Oeh, fijne review! Heb hier al meerdere positieve reviews over gelezen, maar vind het toch lastig. De laatste foundations van Catrice vond ik namelijk niet heel prettig, ze slibden mijn huid echt dicht, het voelde vettig en de kleur was het ook vaak net niet.

 15. Justine

  Ik heb deze foundation gekocht en nu krijg ik last van die kleine bobbeltjes op mijn huid, met die van revlon colorstay heb ik dezelfde probleem, heeft iemand anders daar problemen mee? Of de oorzaak?

  • Priscilla

   Klopt helemaal. Heb hetzelfde probleem. Doodzonde want buiten deze bijwerking vind ik het een heel goede foundation. Maar mijn huid voelt nu overal grof aan door deze tientallen bultjes.

 16. Jana

  Nooit gedacht dat deze budget foundation zo fijn is! Het ziet er ook heel mooi uit op je gezicht 🙂 x

 17. mieke | mieksmind

  ziet er helemaal prima uit! ik was al benieuwd naar deze foundation, toevallig heb ik hem liggen om uit te proberen. Ben benieuwd naar de kleur of deze matcht. Goede prijs ook!

 18. Tessa

  Na jouw eerdere positieve berichten over deze foundation, heb ik ‘m vorige week zelf ook gekocht. Geweldig product!

 19. Margot

  Deze ga ik onthouden, hij klinkt goed!

 20. Nicole

  Wauw ik ben echt heel erg onder de indruk. Hoe meer reviews ik hierover lees hoe meer ik de neiging krijg hem te kopen en uit te testen. Hij ligt zo mooi op de huid!

 21. Nicole

  Klinkt als een erg fijne foundation! Het effect vind ik erg mooi.

 22. Sandra

  Voor deze foundation heb ik al een aantal keer gestaan in de Kruidvat, maar heb hem nooit meegenomen. Het resultaat vind ik prachtig, wellicht dat dit mijn volgende foundation is!

 23. Daphne

  Ik heb deze foundation ook, ben er blij mee. Soms mix ik hem met beetje dagcreme en oogt hij wat minder mat en droog.

 24. marleen@burgertrutjes

  Super mooi! Ik vind dat je sowieso al een mooie huid hebt dus ik ben benieuwd hoe ie werkt op een gevoelig huidje zoals die van mij! Als mn Clinique flesje op is ga ik deze eens aanschaffen! 🙂 Voor de prijs hoef ik het niet te laten 😉

 25. aboutsbstyle

  oh mij heb je overtuigd hoor, als ik weer te been ben ga ik zeker even langs om deze foundation te scoren. zeker voor die prijs een mooie foundation. liefs soraya

 26. Roosmarijn

  Ik vond deze foundation verschrikkelijk. Zelf had ik ook de 020 kleur, maar bij mij werd hij heel oranje als ik hem op deed. Waardoor het komt, geen idee.

 27. Diana

  Supergoede review. Je hebt me overtuigd, ik draag nooit foundation maar je hebt wel gelijk, een mooie basis is belangrijk voor een mooie look. Lekker betaalbaar ook, love catrice!

 28. Marloes

  Ik gebruik hem ook en hij is inderdaad ontzettend fijn en de dekking is top! Aanrader!

 29. femketje

  deze is mijn favo foundation van dit moment 😀

 30. Vlindertje

  Ziet er mooi uit maar persoonlijk kies ik toch liever voor een foundation zonder parfum

 31. Emilie

  oehhh, deze lijkt me fijn! Hij ziet er ook chique uit voor die prijs!

 32. Dineke

  Ik hoor echt heel goede verhalen over deze foundations! Als mijne op is weet ik waar ik moet kijken, haha!

 33. Saskia

  Ik draag geen foundation, maar als ik het zou dragen zou ik hem zeker kopen! Wauw zo mooi en een goede prijs!

 34. Katrien

  En hoe zit het met de ingrediënten?

 35. Nicole

  Ik ben ook zo dol op deze foundation echt een favoriet!

 36. Romy

  Ik mis even welke kleur jij gebruikt hebt. En of de andere kleuren lichter en of donkerder zijn?

 37. Julie Tina

  Hij staat je inderdaad best mooi! Zelf ben ik niet zo’n fan van matte foundations en zeker niet als het kouder wordt, meestal benadrukken die dan elk droog plekje op m’n huid..

 38. Lien

  Vola si daarop zat ik te wachten. Een goede betaalbare foundation!

 39. rachel

  mijn dochters hebben deze en vinden hem ook erg fijn!! zeker een aanrader ja!

 40. Nora

  Whaaa, hij staat je ZO mooi! Ik heb hem meermaals in de winkel geprobeerd, maar voor mijn spierwitte huid is de lichtste kelur helaas veel te roze en te donker – superjammer vind ik dat.

 41. Elise

  Geweldige foundation! Ik heb nummer 010 en die is bijna licht genoeg voor mijn bleke huid met gele ondertoon. Ik heb een vrij droge huid, dus voor de winter is hij iets te mat en nét iets te donker, dus dan mix ik hem met een klein beetje van de Etos hydrating foundation in de lichtste kleur en gebruik ik een voedende dagcrème en primer. Ik kan hem iedereen aanraden! 🙂

 42. patricia

  stop aub niet met bloggen (als anderen wel doen)! ook dit artikel, top!

 43. xAmber

  Ik heb voor de zomer de donkerste kleur, en ik heb rood haar en normale huid. Is de kleur die jij gebruikt niet erg roze?

  • Ingrid

   Ik heb ook rood/rossig haar en ik heb inderdaad de 010 gepakt omdat ik de 020 te roze vond voor mij.

 44. Vanessa

  Wauw, deze foundation geeft een mooie en goede dekking. Het pipetje vind ik zelf ook niet zo handig, maar dat neem ik er graag bij als de foundation verder zo goed is.

 45. Malu

  Bij jou vind ik het prachtig, maar bij mij accentueert deze foundation elk droog plekje en dat is echt niet mooi (zelfs met primer of moisturizer). Minder geschikt voor meiden met een droge huid.

 46. Liset – Beautydagboek

  Jee, deze dekt echt prachtig! Ik vind hem je heel goed staan, alleen twijfel ik een beetje door de matte finish. Ik heb een erg droge huid en ben bang dat hij te mat voor me zal zijn. Wel heel fijn dat hij zo lijkt op de Diorskin. Wat een goed budgetalternatief!

 47. Susan

  Oh wauw deze moet ik testen nu! Ben heel erg benieuwd geworden.

 48. Josianne

  Ziet er goed uit! Ik heb er nu een van Kiko waar ik ook best tevreden over ben, maar deze wil ik ook wel eens proberen.

 49. Yvonne

  Wat gaaf dat je deze kunt zien als een dupe van Dior! Ik heb deze ook (in dezelfde kleur) en afeglopen zomer veel gedragen. Ik zweet dan snel en toch bleef de foundation goed zitten. Ik vind het ook een topper. Voor nu zou ik eigenlijk de lichtste moeten hebben.

 50. Lousaa

  Ik vind hem erg droog aanvoelen, hij accentueert ieder velletje of droog plekje dat zonder foundation niet te zien is. In de winter niet de beste eigenschap. En ik vind dat de lichte kleuren veel te roze zijn. Jammer, want ook ik vind de dekking wel prima. En met een spray na afloop is hij wel mooi.

 51. Maaike

  Ja deze is fijn he!? Ik vind de kleurkeuze wel een beetje tegenvallen. Catrice kan zulke goede, hele lichte foundations maken, maar hiervan is zelfs de lichtste kleur net een tikkeltje te donker voor mij. Zelfs net na de zomer wanneer ik toch wel iets van een kleurtje heb gekregen. Bij mij oxideerde de foundation ook heel erg als ik hem niet heel goed afpoederde, dus toen sloeg ie nog donkerder (en met name oranje) uit. Maar verder is het echt top spul.

 52. Syl

  Zo te zien is hij iets te droog en mat voor mij.

 53. Marije

  Deze foundation heb ik ook en ik vind ‘m fantastisch. Eindelijk weer eens een lowbudget foundation die mijn vette huid aan kan!

 54. Suzanne

  Ik hoor zulke goede verhalen over deze foundation dat ik zelf ook onwijs benieuwd ben geworden

 55. Mieke

  Ohhh MOOI! Wat een mooie dekking en fijne finish.
  Grappig om te lezen dat de meningen over deze foundation verdeeld zijn. Binnenkort even langs Kruidvat om te kijken welke kleur goed zou zijn voor mij; ik ben wel enthousiast gemaakt!

 56. Femke

  Over deze foundation heb ik al heel veel goede dingen gelezen en gehoord. Ik ben er zelf erg nieuwsgierig naar, deze wil ik nog wel eens gaan testen!