Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • allround concealer
 • budget
 • catrice
 • concealer
Een MissLipgloss artikel

Catrice Allround Concealer

Catrice Allround ConcealerDe Allround Concealer van Catrice is al jaren een geliefd budget product. Nu is ‘ie er ook helemaal in de nieuwe stijl van Catrice en toen ik hem laatst weer kocht besefte ik dat ik hem nooit echt gereviewed heb. Hoog tijd, dus!

Catrice Allround Concealer – de eerste indruk

Catrice Allround Concealer

Járen geleden gebruikte ik de Allround Concealer van Catrice elke dag. Toen ik nog thuis bij mijn ouders filmpjes maakte op mijn slaapkamertje. Zo lang geleden alweer. Door de jaren heen heb ik nieuwe concealers leren kennen en vergat ik dit fijne concealer palet. Hij raakte uit het zicht. Toch maakte ik die eerste bijna helemaal op – behalve dan de kleur die niet bij mijn huid paste.

Het eerste goede aan de Catrice Allround Concealer is de prijs: het palet kost €3,59.

Ten tweede vind ik hem er mooi uitzien! Het paletje ziet er stevig uit, chic, heeft zeker geen budget uitstraling en de vorm is praktisch. Je neemt hem makkelijk mee in je toilettas. En je krijgt gewoon vijf kleuren concealer in één verpakking. Goedkoper kan eigenlijk niet.

Catrice Allround Concealer

Informatie op de achterkant van het paletje. Hier staat uitgelegd welke kleur voor welk ‘probleem’ is.

Catrice Allround Concealer

 • Groen – neutraliseert roodheid
 • Roze – camoufleert donkere kringen
 • Beige – camoufleert oneffenheden

Catrice Allround Concealer

Van de beige tint zitten er drie verschillende in. Medium, wat lichter en héél licht. Dit palet is dus niet geschikt voor donker getinte dames én er is helaas ook geen donkerdere versie. Dit is de enige kleurencombinatie die ze hebben.

Catrice Allround Concealer – testen maar!

Catrice Allround Concealer

Hier zie je swatches op mijn hand van alle kleurtjes. Zoals je meteen ziet dekken de groene en roze tint wat minder dan de beige tinten. Dat vind ik zelf juist een positief punt, omdat je ook niet wilt dat deze tinten zo enorm dekken. Dan krijg je groene en roze vlekken op je gezicht. Deze twee kleuren neutraliseren andere tinten in je huid. Groen camoufleert roodheid en roze camoufleert blauw-groene kringen.

Catrice Allround Concealer

Je kan goed zien dat de concealers vrij romig zijn. Ze smelten lichtjes als je er met je vinger in gaat en je kan er makkelijk een goede hoeveelheid product van af krijgen. Langzaam weet ik weer waarom ik vroeger zo’n fan was van de Catrice Allround Concealer!

Tijd voor de echte test: voor- en na foto’s. Onder mijn ogen gebruik ik liever niet de roze kleur, maar een mix van de twee lichtste beige kleuren. De lichtste is te licht voor mij, de middelste is eigenlijk perfect. Soms vind ik het mooi om een iets lichtere tint onder mijn ogen te gebruiken, dat geeft een frisse blik.

Catrice Allround Concealer

Ik was weer blij verrast toen ik deze foto’s aan het maken was. Nu heb ik geen dramatische kringen onder mijn ogen, maar een likje concealer kunnen ze zo nu en dan best wel gebruiken. De Catrice Allround Concealer dekt onwijs goed, brengt makkelijk aan (met deppende bewegingen!) en is ontzettend zuinig in gebruik.

Catrice Allround Concealer

Nog een close up van één oog. Soms zijn compact concealers wat droog en worden ze al snel wat cakey op de huid maar dat is met de Catrice Allround Concealer absoluut niet het geval. De concealer is romig, blend makkelijk, dekt goed en is eigenlijk onzichtbaar als je het eenmaal hebt aangebracht. Precies zoals een concealer zou moeten zijn!

P1130330

Het concealer palet is erg compleet. Zelf gebruik ik alleen die roze en de donkerste beige kleur niet, de andere kleuren gebruik ik afwisselend. Als ik veel roodheid in mijn gezicht heb pak ik nog wel eens een likje uit het groene vakje, maar meestal gebruik ik de twee meest rechter tinten.

Catrice Allround Concealer – conclusie

Na jaren allerlei concealers geprobeerd te hebben, van vast tot vloeibaar, van goedkoop tot superduur, kan ik nog steeds zeggen dat ik de Catrice Allround Concealer onwijs goed vind. Deze concealer doet wat ‘ie moet doen, is super compleet, dekt goed, brengt makkelijk aan en kost ook nog eens maar €3,59.

Absoluut een aanrader voor dames die een goede dekkende concealer zoeken en graag mengen en ook graag een groene concealer willen.

Pluspunten

 • €3,59 voor een goede concealer is niet duur, laat staan voor vijf kleuren concealers
 • Verkrijgbaarheid: bij de drogist te koop
 • Handige en mooie verpakking
 • Bevat meerdere tinten, ook groen en roze voor roodheid en donkere kringen
 • Supergoede dekking
 • Brengt makkelijk aan
 • Is zuinig in gebruik
 • Is onzichtbaar na aanbrengen
 • Blend makkelijk
 • Blijft lang zitten in combinatie met een beetje poeder

Minpunten

 • Alleen voor de lichtere huid
 • Als je geen groene of roze concealer gebruikt dan zijn die een beetje nutteloos

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een handig concealer palet met huidstinten maar ook groene en roze concealer, en als je een vrij lichte huid hebt

Skippen als… je liever een vloeibare concealer gebruikt, als je een donkere huid hebt of als je geen groene of roze concealer gebruikt

Catrice Allround Concealer is voor €3,59 bij de drogist te koop.

xxxc xxx Cynthia


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.