Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Budget mascara reviews: 2x Essence, 2x Catrice

P1170582Vandaag heb ik weer vier mascara reviews voor je, en wel van vier nieuwe budget varianten! Ik behandel er twee van Essencen en twee van Catrice. De goedkoopste is €2,59, de duurste €4,59. Mooie prijsjes. Ook mooie wimpers?

Essence Lashes Go Wild Volume Mascara €2,59

P1170584

Essence Lashes Go Wild Volume Mascara heeft een bijzondere verpakking: een tube! Ziet er geinig uit. Kost weinig: nog geen drie euro. Het borsteltje heeft een soort ‘bolletjes’ maar is wel van gewone haartjes gemaakt. Ik ging er mee aan de slag.

tubee

TubeDeze foto’s maakte ik voor ik mijn extensions kreeg.

En… oei. Dit vind ik een van de minst prettige mascara’s die ik in tijden heb gebruikt. Geeft klontjes, mijn wimpers plakken aan elkaar, krult nauwelijks. Oftewel: ik kan hier niet mee overweg. Ik denk dat het niet echt aan mijn mascarakunsten ligt, maar meer aan de kwaliteit van de mascara. Nee, ik ben niet bepaald enthousiast!

Catrice Glamour Doll Mascara €3,99P1170585

Deze waterproof Glamour Doll mascara van Catrice is iets meer dan een euro duurder en belooft volume én het moet blijven zitten tijdens een flink huil- of regenbui. Het borsteltje is van vrij stevig plastic en heeft korte ‘haartjes’ – eigenlijk meer een soort pinnetjes.

glamourdolll

Deze mascara maakt me wat blijer! Geeft lengte, krul en maakt mijn wimpers goed zwart. Met het borsteltje kan ik mijn wimpers vrij goed van elkaar scheiden en je kan er ook precies mee werken doordat het borsteltje vrij dun is en taps toeloopt. Waterproof is ‘ie ook, douchen, zwemmen en huilen overleeft Glamour Doll prima.

Ik ben zelf geen superfan van de borstel, maar ik houd gewoon meer van ‘normale’ borstels. Wel is het formaat erg prettig en werkt deze mascara gewoon goed!

Essence Lash Mania Reloaded Mascara, €2,89

P1170586

Nog een mooie goedkope van Essence; de Lash Mania Reloaded mascara. Heeft een wat groter en dikker borsteltje met lange en korte plastic ‘haartjes’.

lashmaniaa

lashmania1

Hmmmmmwah. Ik krijg hier een klein beetje het spinnenpoot effect van, haartjes plakken vrij snel aan elkaar. Ik kan wel goed met het borsteltje overweg en de mascara geeft ook een vrij goede krul, wat ik mooi vind. Niet mijn favoriet, maar is voor deze prijs best wel oké!

Catrice Better Than False Lashes Mascara €4,59

P1170587

Here he is, mijn favoriet van deze review. Helaas ook de duurste, maar nog geen vijf euro is een mooie prijs voor een goede mascara, toch? Deze mascara heeft als enige een vrij normale borstel met gewone haartjes. Hij is alleen wat aan de grote kant. Ik kan niet wachten tot deze ‘grote borstel trend’ eindelijk een keer over is: het doet niks voor je wimpers en je kan er alleen maar mee smeren. Maar goed, kwestie van tijd!

falsee

false01

Het is niet mijn perfecte mascara, maar ik vind hem wel de beste van deze vier. Geeft volume, werkt makkelijk en snel, separeert mijn wimpers, geeft krul en draagt prettig. Goede mascara voor een mooie prijs. Verwacht geen wonderen, maar de kwaliteit is prima!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.