Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
23 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • chicklit
  • nikki grahame
Een MissLipgloss artikel

Boek: Dodelijk Dun

Ik lees zelf bijna alleen maar boeken van uitgeverij The House Of Books. Ze hebben ontelbaar veel chicklits uitgegeven en komen bijna elke maand weer met nieuwe. Maar deze keer gaat het om wat serieuzers, het boek ‘Dodelijk Dun’ van Nikki Grahame.

Nikki Grahame is pas zeven jaar oud als ze zichzelf te dik vindt en begint met afvallen. Op achtjarige leeftijd weegt ze nog maar achttien kilo en wordt de diagnose anorexia gesteld. De tien daaropvolgende jaren brengt Nikki in verschillende instituten door en voert ze een strijd op leven en dood met de eetstoornis, die allesbepalend is. Ze doet twee zelfmoordpogingen en wordt regelmatig onder dwang gevoed via een sonde. Op een bepaald moment is haar gewicht zelfs zo laag dat ze in coma raakt. Artsen brengen een slang rechtstreeks in haar maag aan waardoor ze voeding toegediend krijgt. Maar ook daarna gaat Nikki door met haar wanhopige pogingen om slank te blijven. Het fanatisme waarmee Nikki voedsel blijft weigeren en allerlei manieren vindt om calorieën te verbranden, verbijstert zelfs de meest ervaren artsen.

Ik vond de beschrijving van dit boek alleen al aangrijpend, en nu heb ik het boek in huis. Ik heb net een paar pagina’s gelezen en het is echt een bizar verhaal dat je met open mond zit te lezen. Ik heb geen ervaring met anorexia dus ik vind het erg boeiend om een boek te lezen geschreven door een ex-anorexiapatiënte.

Nikki Grahame is in 1982 geboren in Engeland. Door haal deelname aan Big Brother 7 werd ze bekend in Engeland en daarbuiten. Ze hoopt dat ze met haar verhaal andere slachtoffers van anorexia kan helpen.

Dodelijk Dun
Nikki Grahame
ISBN 9789044325287

Koop nu bij Cosmox voor €17,50: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.