Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 november 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Bitterzoet

Bitterzoet – Roopa Farooki
ISBN: 9789032511531
Uitgeverij: De Kern
Koop bij Cosmox voor €7,50: geen verzendkosten!

Henna had haar man gevangen in een web van leugens, die even verfijnd en schaamteloos waren als de gouden borduursels op de rode sari waarin ze getrouwd was.
Henna Rub, een bijdehante maar onhandelbare tiener, heeft begin jaren ’50 in Calcutta de rijke, romantische Ricky Karim weten te strikken met bedrog en leugens om bestwil. Ricky denkt dat hij de huwelijksnacht gaat doorbrengen met een belezen en sportieve zielsverwante en groot is dan ook zijn afschuw als hij erachter komt dat zijn bruid veel te jong blijkt te zijn en bovendien lui, analfabeet en de dochter van een ritselaar. Halfslachtig accepteren Henna en Ricky hun liefdeloze verstandshuwelijk, dat de basis vormt voor een dubbelleven vol misleiding en bedrog. Hun dochter Shona houdt deze onuitgesproken familietraditie in ere, als zij er met haar geheime liefde Parvez vandoor gaat naar Londen, om terecht te komen in een appartementje boven een Indiase snoepwinkel. Er gaan nog een generatie en vele verwikkelingen overheen voordat Shona ontdekt dat hun leugens en halve waarheden de familie niet bijeen hebben gehouden, maar juist uiteengedreven.

Dit is geen traditionele chicklit. Het gaat wel over de liefde, maar het leest meer als (tussen haakjes) echte literatuur. Het verhaal gaat over de liefde, leugens, relaties en ruzies. In dit verhaal zit een mooie levensles en dat is eigenlijk wel iets wat de meeste chicklit missen.

In het begin is het even wennen dat de tijd snel gaat, opeens is er 20 jaar voorbij na 10 pagina’s. Het is soms een beetje verwarrend omdat er meerdere liefdesparen in het verhaal voorkomen, maar als je je hoofd er een beetje bijhoudt is het goed te volgen.

Ik vind het zelf een heerlijk boek: eens een keer wat anders dan de zoete verhalen (no offense, want ik ben dol op ze!). Heel anders maar wel héél erg leuk. Het is wel even inkomen, maar als je er eenmaal inzit wil je niet stoppen met lezen. In het verhaal zit een erg mooie levensles en aan het eind van het verhaal vallen alle puzzelstukjes op de goede plek. Een mooi, emotioneel, maar ook grappig boek.

Echt een aanrader, zeker nu hij maar €7,50 is!Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.