Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • How To
 • stash
 • tip
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Beginnen met een ‘stash’

Ik krijg regelmatig mailtjes van (jonge) meiden die nog niet zoveel make-up hebben, maar wel hun stash willen gaan uitbreiden. Laatst kreeg ik een mailtje van Lisa. Zij ging op kamp met haar klas, en de jongens hadden al haar make-up kapot gemaakt. En nu moet ze dus helemaal opnieuw beginnen en ze weet niet waar. Voor mij een aanleiding om een artikel te schrijven hierover!

Je moet niet meteen de ambitie hebben om kasten vol met make-up in je kamer te hebben staan. Ik heb bijvoorbeeld heel veel make-up, maar dat heb ik niet allemaal in een jaar gekocht. Sinds m’n dertiende ben ik bezig met cosmetica, dus ik doe er nu al zes jaar over. Dus neem de tijd en koop niet alles in een keer, want dan ga je dus dingen kopen die je niet  gebruikt.

Begin gewoon met de basics. Bedenk je wat je nodig hebt. Wil je concealer, foundation, poeder, bronzer? Ja? Koop het dan. En dat hoeft heus niet allemaal in een keer, verdeel het over de weken (of maanden), anders is je geld zo op. Ga op internet op zoek naar goede merken en reviews (bijvoorbeeld op MakeupAlley) en beautyblogs. Orienteer je, ik vind dat altijd het leukste deel. Bijna altijd voor ik een item aanschaf, bekijk ik het alvast op internet. Heerlijk vind ik het!

Ga daarna verder met alle ‘gebieden’ make-up. Blush, lipgloss, lipstick, highlighter, wenkbrauwproducten, oogschaduw, oogpotloodjes… Er is echt heel veel wat je kopen kan. Ga eerst weer voor basic kleuren en producten. Vooral aardetinten kunnen altijd, dus ga daar eerst voor. Je kan later altijd je stash uitbreiden!

Handig is om een lijstje te maken van dingen die je nodig hebt. Je kan zelf een lijstje maken, maar je kan ook deze uitprinten:

 • foundation
 • concealer
 • bronzer
 • blusher
 • highlighter
 • poeder
 • oogschaduwbasis
 • oogschaduw
 • oogpotlood/vloeibare eyeliner
 • wenkbrauwpotlood/wenkbrauwpoeder
 • mascara
 • wimperkruller
 • lipgloss
 • lipstick
 • lippenbalsem

Dit zijn zo’n beetje de basic ‘soorten’ make-up die er zijn. Als je nou begint met van alles één of twee (bijvoorbeeld van blusher twee, maar van foundation natuurlijk één), kan je het later uitbreiden. En als je dingen niet hebben wilt, als je bijvoorbeeld geen concealer nodig hebt, streep je hem gewoon door.

Het is superleuk om te beginnen met je stash! Ga lekker op onderzoek uit en koop mooie producten waar je jaren wat aan gaat hebben.

Nog een keer mijn stash bekijken? Klik. Dit is wel alweer een tijdje terug, dus er is vanalles bijgekomen…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.