20 maart 2013 door Cynthia Schultz 216 reacties
 • beauty
 • japan
 • tanden
 • trend
Een MissLipgloss artikel

Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het lijkt wel of iedereen in de Westerse wereld geobsedeerd is door kaarsrechte tanden. Ik hoor het zelf vaak (‘Waarom neem je geen beugel?’ ‘Wat heb je scheve tanden!’), bij ons zijn rechte tanden mooi. In Japan is er nu echt een heel andere trend: Yaeba. Japanse vrouwen betalen €150 tot €400 om hun tanden scheef te laten maken. Beautytrend in Japan: scheve tanden.

Beautytrend in Japan: scheve tanden

In Japan, en vooral in Tokyo, kan je behandelingen bij de tandarts ondergaan die je tanden een stuk minder perfect maken. Wat er over het algemeen gebeurt is dat de hoektanden langer, opvallender en een stukje schever worden gemaakt waardoor het hele gebit uit balans lijkt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het gebit ziet er daardoor niet meer recht en perfect uit, maar juist scheef en vooral een beetje kinderlijk. In Tokio is deze trend nu veel te zien en vooral in de wijk Ginza worden de behandelingen uitgevoerd. Kosten? Tussen de €150 en €400, afhankelijk van hoeveel scheve tanden je wilt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Waarom het in Japan mooi gevonden wordt? Waarschijnlijk omdat het een jonge uitstraling geeft. Iedereen doet er altijd alles aan om er jonger uit te zien, om rimpels weg te werken en een jonge uitstraling te hebben. Deze ‘yaeba’ trend geeft een beetje een kinderlijk effect, alsof je tanden nog niet volgroeid zijn en nog in de melkfase zitten. Het geeft iets schattigs, en dat is iets wat zowel Japanse dames als heren heel erg aantrekkelijk vinden – over het algemeen.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het is trouwens niet permanent. Je kan het weer weg laten halen, voor ongeveer dezelfde prijs als wat je er voor betaald hebt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het heeft iets vergelijkbaars met de ‘gap’ trend: het is nu hipper dan jaren geleden om een spleetje tussen je tanden te hebben. Vroeger werd dat als lelijk gezien, nu zie je het meer en meer bij modellen en beroemdheden. En ook dat kan je een beetje bij laten vijlen bij de tandarts, om je spleetje nog wat meer te laten opvallen.

Je kan trouwens in deze video de procedure zien. Het is wel in het Japans:

 

Ik vind het een bijzondere trend. Waar perfectie vaak de norm is, is in dit geval juist het imperfecte wat er mooi gevonden wordt. Scheve tanden, een juist niet perfect gebit. Ik ben benieuwd of dit een trend is die echt alleen in Japan blijft en zo weer over is, of dat het iets is wat – net als de BB Creams! – ook naar de Westerse wereld overwaait.

Wat vind jij van ‘Yaeba’?

 

Bron foto’s: http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/02/01/yaeba-japanese-double-tooth-trend-expensive-crooked-smile_n_2596720.html#slide=more278174

http://www.tofugu.com/2012/04/25/why-crooked-teeth-are-straight-up-beautiful-in-japan/


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

216 reacties
 1. Julie

  Ik heb jaren een beugel gehad om mooie rechten tanden te krijgen en vind het toch de moeite waard, wat is er nu mooi aan scheve tanden? Een spleetje tussen je voorste tanden kan je nog cute noemen,maar scheve tanden helemaal niet…

 2. Judith van der Wijst

  ik doe zoveel moeite voor rechte tanden (beugel) en hun laten hun tanden gewoon lekker scheef maken ik zou dat echt nooit in mijn leven willen!

 3. Jaleesa

  Neeeee! Begin wel vraagtekens te zetten hoe ze het effect weer terug willen draaien. Beugel?

 4. Charlotte

  Wat appart!
  Ik heb nu zelf een beugel die er bijna uit mag en ik kan niet wachten op mn rechte tanden.
  En dan in Japan… haha mensen die er speciaal voor naar de tandarts gaan om zo scheve tanden te krijgen..
  Heel gek! Al vind ik het wel bij de Japanse meisjes passen. 🙂

 5. Mariska

  Ik heb zelf scheve tanden (en wit) en krijg er leuke opmerkingen over zoals
  het ziet er lief uit en je lijkt er door jonger.

  Dus ja ik begrijp japanners wel.

 6. Yak Man

  dat vind ik echt erg, net als dat ze van die ooglidtape hebben om wallen te creëren XD.

 7. Peet

  hahaha geweldige trend. Weg met het perfecte, dat zou een stuk meer rust geven. Hoewel… als iedereen nu ineens scheve tanden gaat nastreven… dan streven we toch ook weer perfectie na? Ik heb zelf jaren een beugel gehad, en daarna zijn mijn rechte tanden toch weer wat ‘uitgezakt’ met als gevolg een klein spleetje tussen m’n voortanden. Maar gelukkig lees ik nu dat dat ook hip is, dus ik laat er lekker niets meer aan doen ;’-)

 8. Jessica

  Heel apart.. dan had ik eigenlijk ook geen beugel nodig gehad haha.

 9. Diana

  Mijn mama heeft bijna €500 moeten uitgeven om mijn tanden recht te laten krijgen. Onbegrijpelijk dus hoe ze zoveel geld uitgeven om ze SCHEEF te krijgen!

 10. lizz

  sommige van die dingen doen me echt denken aan van die vampier tanden o.0

 11. Stèphanie

  De achterliggende gedachte had ik goed geraden.. maar dan nog vind ik het een raar iets. Bij een volwassen persoon zou zoiets toch juist eerder onverzorgd staan dan schattig en jong? Ach, ieder cultuur z’n eigen ding.

 12. Priscillia

  Ik heb van nature kaars rechte tanden en ik vind een spleetje tussen de tanden er super schattig en soms sexy eruit zien! Deze trend vind ik wel apart, het heeft wel iets…Maar ik zou dit zelf echt niet willen, staat mij ook niet ahahaha 😆

 13. BeautyNailsFun

  Wat errgg! Kan me echt niet voorstellen dat iemand dit wil…
  Mijn tanden stonden vroeger zo, maar ik ben zooo blij dat ze nou mooi recht staan! 🙂

 14. Anne

  Oh bah ik vind het vreselijk! Ik vind kaarsrechte tanden toch echt het allermooiste! Maakt je lach veel mooier. Helaas zijn mijn tanden ook niet kaarsrecht 🙁

 15. Elisa

  Veel mensen vinden dit schattig, maar dit is geen trend joh.. ze hebben gewoon scheve tanden en doen er weinig voor om het te laten behandelen want ze zijn er blij mee. Er zijn genoeg mensen in Japan die zo rondlopen, niet alleen in dat gebied die je noemde. 🙂

  • Miss Lipgloss

   Als je de blogpost leest dan zie je dat het juist een trend is dat Japanse dames hun tanden scheef laten zetten als het niet zo van nature is 🙂

 16. Stell

  Zij zien het waarschijnlijk wel als perfectie, maar ik vind de rechte-tanden-hype in NL wel wat overdreven soms..allemaal van die jonge kindjes met dikke beugels in de mond!Ik snap het als je tanden enorm scheef staan maar voor kleine imperfecties vind ik het wat onnodig 🙂

 17. Chantal

  Ik vind het verschrikkelijk..

 18. Hannah

  afschuwelijk!
  Ik ben zelf een obsessie met rechte tanden dus ik vind dit verschrikkelijk!

 19. Ber

  Ik vind het best wel mooi. Adriana Lima heeft ook zulke tanden.

 20. Edith

  Oeeh nee niks voor mij, lijkt me ook erg pijnlijk!

 21. Christy AMS

  Oh hellup….echt niet voor mij 🙁
  Meer dan 2 1/2 jaar beugel, elke keer naar de orthodontist, hele klus om alles spic-en-span te houden, etc etc. pfff! Errug blij (en dankbaar) met mijn kaarsrechte tanden.
  Iedereen zijn meug, maar ik heb moeite met ‘schattigheid’; in elk geval na een bepaalde leeftijd. In mijn werkomgeving waar direct gecommuniceerd wordt,snel en veel á la minuut beslist moet worden zou ik niet serieus genomen. Privé ook niet, vrees ik ‘-)

 22. Angel

  Not my cup of tea, ook al ben ik aziatisch.
  Ben blij met mijn orthodontistisch gemanipuleerde kaarsrechte gebit.
  Heb daar heel wat jaren pijn en vernedering voor geleden, dus ga ik zeker weten dat niet nogmaals doen.

 23. Dhini

  Bizar! Ik wil graag netjes tanden hebben

 24. Jazzy

  Bizar gewoon :S

 25. Chinouk

  Há, wat grappig! Ik had voor mijn beugel precies zo’n gebit. De voorste tanden recht en dan die snij tanden wat hoger, als een soort vampiertje. Nou ik heb drie jaar pijn geleden voor het gebit wat ik nu heb en vind ’t wel prima zo. Perfect ‘beugelrecht’ hoeft van mij ook niet (en heb ik ook niet omdat ik mijn beugel eerder liet verwijderen) maar ik vind scheve tanden zoals hierboven ook niet echt geweldig. Het moet gewoon natuurlijk zijn! De trend heeft zeker wel iets schattigs, dat klopt 😆

 26. Anouk

  Is ‘yaeba’ niet een vervormde uitspraak van ‘jailbait’? Een term die gebruikt wordt voor volwassen dames die kinderlijk ogen en op die manier door politie worden ingezet om pedofielen te pakken? 😡

  • Mipo

   Dat lijkt me niet, aangezien je ‘jailbait’ als jeerubeeto uit zou spreken en dat klinkt niks zoals yaeba. 🙂

 27. Cynthiiaa

  Ik vind het echt niet mooi, zo niet mijn ding. Misschien ook omdat ik jarenlang in de beugels heb moeten lopen. :’) Gelukkig waren mijn tanden er niet zo aan toe. Kost trouwens wel klauwen vol met geld joh, omdat even zo te fiksen. Het doet mij en beetje denken aan vampierentanden.

 28. Kelly

  Wat een vreemde trend! Mijn gebit is verre van recht maar ik zou het niet scheef laten maken.

 29. matia

  Ik vind het idee dat imperfectie juist mooi is wel een mooi idee.. zelf heb ik ook scheve tanden.. waarom ik geen beugel neem? Ik vind hier en daar wat imperfectie juist mooi! Maar iedereen moet doen waar die zich goed bij voelt..

 30. P.

  Ik vind dit echt niet mooi en een spleet tussen je tanden ook niet, het geeft een beetje een domme uitstraling. Daarnaast zijn rechte tanden veel beter voor een goede mondhygiëne..

 31. Anna

  Oke echt what the fuck, dit is echt ziek! Sowieso vind ik het onzin als mensen iets aan een gezond lichaam veranderen, zo ook met die tanden. Als je toch een recht gebit hebt, waarom zou je het scheef laten maken? Ik heb zelfs een beugel gehad en mijn tanden zijn niet eens heel recht >.<

 32. Laura

  Hmm, vampierentandjes.. Lijkt me niet erg prettig eigenlijk. Het ziet er inderdaad wel echt jong uit!

 33. Anna

  “Wat er over het algemeen gebeurd…” gebeurT :geek:

 34. Eennietdompersoon

  nu… nieuw … lol nee. Oud nieuws(echt oud). 😳

 35. nathalie

  Echt belachelijk, die Japanners zijn echt WEIRD!

 36. renoeka

  Met scheve tanden is niks mis mee maar om ze nou scheef te laten zetten door een tandarts zodat je er jonger uitziet.. Waar gaat de wereld naar toe! Ik vind het sws kinderlijk uit zien. Stel je bent 25 en dan loop je met een kindergebit, zodat mannen je aantrekkelijk vinden.
  is toch te bizar voor woorden! Ze draven echt door met dit soort dingen. Vind het ook raar dat Japanse mannen dan zulke jonge kinderlijke uitziende dames aantrekkelijk vinden. Maar Cynthia ik zie het filmpje helemaal niet.

 37. Lara

  Wat raaaar 😛
  Ik ben juist blij als m’n tanden eindelijk recht zijn 🙂

 38. Mandy

  Ik vind het een belachelijke trend haha.Als je tanden van zichzelf niet recht staan vind ik het niet lelijk ofzo, maar om ze nou bewust scheef te laten zetten!?

 39. Rosalie

  Genoeg mensen die juist heel graag rechte tanden willen, en 3 jaar met een beugel rondlopen.

 40. Valerie

  Japan heeft ook echt àltijd van die gekke dingen… Nee, niks voor mij!

 41. Hester

  Nee hoor, doe mij maar gewoon rechte tanden! Schattig en kinderlijk is nou niet echt wat ik wil uitstralen… De video doet het trouwens niet bij mij, ik zie hem niet staan.

 42. Eefje

  Als het overwaait doe ik niet mee. Ik heb pijn genoeg geleden om rechte tanden te hebben.

 43. Celine

  ik vind scheve tanden eigenlijk echt lelijk, verpest een heel gezicht. kan een meisje nog zo mooi zijn maar dan moeten de tanden ook mooi recht zijn, met spleetje kan nog wel.

 44. adelina

  dit ziet er toch heel raar uit :S

 45. Nicole

  Oke, dit vind ik echt gek.

 46. Janneke

  Dat het een trend is vind ik een beetje apart.. Maar zelf heb ik het altijd al mooi gevonden wanneer iemand op die manier niet compleet perfect rechte tanden heeft. 😀 Had zelf ook al van jongs af aan zulke hoek tanden willen hebben haha 😛

 47. Maaike S

  Een apart maar ook interessant fenomeen die ‘schattigheidscultuur’ 😉 ( en ook een beetje creepy dat mannen zich aangetrokken voelen tot kinderlijk uit ziende vrouwen trouwens) Persoonlijk streef ik er nou niet echt naar om er schattig uit te zien XD Ik heb liever rechte witte tanden, dan een gebit dat er uit ziet alsof ik in mn mond ben geslagen met een knuppel o_0

  • Joleen

   Het is zeker interessant! De vraag is echter, waarmee is het begonnen? Er wordt vermoed dat het eerst de vrouwen waren die schattig en dergelijke wilden zijn en dat de mannen er uiteindelijk maar in mee moesten komen. 😉

 48. Nikki

  Ik zweer ‘t, het komt door al die vampierenfilms en series.

 49. Sterre

  En ik wilde zo snel mogelijk van mijn beugel af….
  Ik ga toch maar voor de rechte tanden, ach ja het is en blijft Japan hé!

 50. Anna

  Apart! Ik vind rechte tanden juist mooier… Volgens mij verschillen onze opvattingen echt totaal met die van hun en andersom. 😛

 51. Mady

  Ik heb zelf ooit (45 jaar geleden !) een beugel gedragen omdat ik een overbeet heb. Heeft niks geholpen, want retentiedraad kenden ze in die tijd niet en de natuur herstelt altijd de oorspronkelijke staat. Ik mijn geval gelukkig niet helemaal. Ik heb echter wel hele mooie witte tanden en hele gezonde tanden en dat vind ik nog altijd het belangrijkst. Mijn tandarts nu wil er niks aan veranderen omdat mijn gebit volgens hem perfect bij mijn uiterlijk past. Bovendien heb ik een tijdje in een tandartsenpraktijk gewerkt waar het klienteel bestond uit superrijken en BV’s en geloof me, ik heb sedertdien alleen maar een hekel gekregen aan al die ultra witte en perfecte op 1 rij staande tanden. Het ziet er allemaal zo gemaakt uit, niks mag nog natuurlijk zijn en zoals Cynthia zegt, iedereen moét maar aan de beugel ! Als het nodig is, is het nodig, want geloof me een verkeerde beet kan je onwaarschijnlijke ellende opleveren als je ouder wordt en op plaatsen waar je niet zou aan denken. Maar nu is het gewoon een commerce geworden en er wordt grof geld aan verdiend ! Cynthia, geloof me, je heb een heel fraai gebit… houden zo ! En dat ze in Japan af en toe wat teveel in de wind lopen weten we allemaal zeker ! Denk maar aan de tamagochi rage, toen moesten ze zo nodig een ei vertroetelen en eten geven. Hoe gek kan je het maken.

 52. Isabel

  Ik vind het wel wat hebben, het is heel schattig en lief.

 53. Michelle

  Ik vind het echt zonde. de meeste meisjes hadden zo’n mooi gebid.
  maarja het is dan ook een eigen keuze.. 😀 😆

 54. Gloria

  haha, wat een gekke trend!
  “gezonde” tanden zijn misschien wel mooier, maar het stoort mij niet echt als ze niet helemaal recht staan hoor. Dan lijkt het gewoon natuurlijker!

 55. Imaneburendthattoast

  Wat een lelijke trend! Maar goed, iedereen heeft zijn perceptie over schoonheid dus mensen moeten vooral doen wat hen het gelukkigst maakt. Alhoewel ik wel in een artikel las dat mannen dit heel mooi schijnen te vinden omdat ze het iets onschuldigs en jeugdigs vinden ogen.. Hmm, vind ik toch wel een vreemde reden.

 56. Suzanne

  Ik vind het een pedofiel trekje, want het is mooi want zo zie je er kinderlijk uit

  • Imaneburendthattoast

   Ja, vind ik ook! Ik heb in een artikel gelezen dat mannen het mooi vinden omdat ze het iets onschuldigs en jeugdigs vinden ogen.. klinkt heel vreemd en inderdaad iets “pedofieligs”.

  • Ratna

   Ja, vind ik ook. Bijna alle schoonheidsidealen uit Japen lijken erop om zoveel mogelijk als een jong kind er uit te zien. Ik vind het ziek. :/

  • Dunja

   Helemaal mee eens, totaal niet gepast!

 57. Bianca

  Wow wat gek, en wat lijkt me dat pijnlijk! Het lijkt wel of alles wat hier “mooi” is daar niet mooi is en omgekeerd. Ik denk niet dat dit gaat overwaaien haha, de bleke huid die daar mooi gevonden wordt is hier nog altijd niet echt gewenst…

 58. Monique

  Nou, ik heb zelf geen rechte tanden, maar om nou te betalen om ze scheef te zetten vind ik te ver gaan.

 59. lindsayverlinde

  zot zijn doet geen zeer zeker?

 60. Miss Y.

  Waarom eerst moeite doen om alles recht te krijgen met jaren aan beugels om het dan weer te “verknoeien”? Wat een rare trend zeg. Opmerking: in Japan kon je ook gebruikte meisjesonderbroeken kopen. Ik denk niet dat zij per se een voorbeeld zijn 😉

 61. Joleen

  Zelf studeer ik Japans en de Japanse cultuur en momenteel woon ik zelfs in Japan tijdelijk voor studie, maar het is hier inderdaad zo dat veel vrouwen een scheef gebit hebben.
  Het heeft niet direct iets te maken met dat ze jong willen zijn en blijven (daarentegen willen we allemaal wel jong blijven, lijkt me), maar het heeft te maken met de kawaii-cultuur, oftewel, de schattigheidscultuur. Schattigheid, en daarmee kinderlijke jeugdigheid wordt hier als schattig bevonden. Als je kawaii (schattig) bent, ben je aantrekkelijk en knapper dan de rest. Je vind het hier in alles terug, van kleding en mascottes tot aan de manier waarop de vrouwen praten. Schattigheid gaat hier gepaard met kinderlijkheid en daarmee ook scheve tanden, immers voornamelijk kinderen hebben dat. Wil je schattig gevonden worden dan is scheve tanden een pré. Zelfs mannen doen tegenwoordig mee aan de schattigheidscultuur hier (want anders vind je geen partner).
  Maar ik denk hierdoor gelukkig dat de trend niet zal overslaan en vooral in Japan (of Azië) zal blijven. 😉

  • Petra

   Ooooh vandaar! Verklaart een hoop! Die hele hello kitty trend die ze daar bijv hebben :p Of van die meisjes die rondlopen alsof ze meisjes zijn, in korte schooljurkjes enzo. Interessant om te weten waar dat vandaan komt!

  • Joleen

   Ja, klopt, het komt allemaal uit de schattigheidscultuur vandaan die hier heerst. Zodra je weet dat dat er is, is het inderdaad allemaal een stuk duidelijker waarom Hello Kitty hier zo populair is, meisjes in in hun vrije tijd vaak in een (nep) schooluniform rondlopen (maar schooluniformen zijn hier overigens wel verplicht) en waarom zoiets als Yaeba hier bestaat. 😉

 62. Maartje

  Scheve tanden vind ik niet perse lelijk, soms siert het mensen echt wel, zoals bij jou. Mijn vriend heeft ook scheve tanden en dan past gewoon bij hem ofzo. Maar om aan een recht gebit te gaan sleutelen? Nee dat vind ik echt raar!!
  Zelf heb ik rechte tanden door een beugel en ben ik daar wel blij mee. Ik moest een beugel omdat ik anders niet goed m’n tanden kon poetsen en er gaatjes zouden ontstaan.

 63. Merel

  Wat een aparte trend. Ik hoef er niet uit te zien alsof ik een melkgebit heb hoor haha

 64. Daniëlle

  Nou, nee. Ik vind het echt niet mooi.
  Het lijkt ook niet natuurlijk..

 65. Melanie

  Nee deze trend sla ik over haha! Al staat het bij sommige Japanse meisjes best mooi al zeg ik het zelf 🙂

 66. k

  neen dankje, voor mij liefst rechte tanden

 67. kim

  wat vreemd! Ik heb jaaaren met een beugel gelopen om de mijne juist recht te krijgen.. 😛
  Video doet het bij mij overigens niet 🙁

 68. Miss_M

  Wat een idiote trend! Ik heb al sinds mijn kindertijd scheve tanden en ik zou een moord doen voor mooie rechte tanden. Die scheve tanden maken me onzeker en ik heb altijd het idee dat mensen er op letten. Daarom draag ik ook nooit een felle kleur lipstick, want dan trek je helemaal de aandacht naar je gebit. Helaas kost een beugel behoorlijk wat centjes, dus spaar ik nog maar even door.

 69. patty

  ik wil juist hele rechte tanden 😛

 70. Areyoulookingclosely

  Ik vind het raar.. Maargoed, je hebt zoveel van dit soort trends.. Ik noem bijv de donut heads, dat is helemaal verschrikkelijk!!

 71. Elisabeth

  Echt hoor……die Japanners kicken op van die kinderlijke meisjes, bah.

 72. Jhemyla

  Ik vind het echt vreselijk, ik heb zelf 3jaar een beugel gehad en ik ben ontzettend blij met mijn rechte tanden.

 73. Anne-Sophie

  Oh, ik voel me (met m’n scheve tandjes) gelijk beter. 😉

 74. roos

  Ieh nee niet echt een trend voor mij. Ik heb niet voor niets 2 jaar met een beugel rondgelopen 🙂

 75. AreyouShir?

  Hahahaha! Die lui zijn ook lekker gek, he. Doen helemaal wat ze zelf willen. Aan de ene kant wel respect voor, aan de andere kant is het weer als een kip zonder kop een trend achternalopen. Ieder z’n ding I guess!

 76. Hilde

  Ik vind het maar een vreemde trend 🙂

 77. Jeanine

  Ik vind het niet per se nodig om een perfect gebid te hebben, maar waarom je expres je tanden scheef zou laten zetten voor een trend (die waarschijnlijk dus ook weer weggaat) snap ik niet zo goed. 😛 Maar als mensen het mooi vinden, houd ik ze niet tegen. Zolang ik het zelf maar niet hoef, haha 😉

 78. Jetteke

  Ieh! Nee ik vind rechte tanden veel mooier hoor. Ik snap de associatie met kinderen/tieners wel, maar je wilt er als 40-jarige toch gewoon als een volwassen vrouw uitzien? o_0

 79. Jolanda

  Zonde.. Ik heb jaren een beugel gehad en ben ontzettend blij met mijn gebit zoals het nu is. Recht 🙂 Een paar scheve tanden vind ik niet storend, maar als je eenmaal bij een orthodontist loopt wordt het ook kaarsrecht. Ik snap het ook prima als je geen problemen hebt met een paar scheve tanden, ik kijk mensen er ook echt niet op aan (zou wel heel raar zijn). Maar deze ‘trend’ waarbij je een recht gebit expres scheef laat maken, dat begrijp ik dan weer niet..

 80. Ronaldo

  Leuk blog en zeer unieke onderwerpen 🙂 ik nodig je uit op expodi.nl het Nederlands online prikbord (soort pinterest).

 81. Een japanner

  Je zit hiermee helaas best wel heel erg fout, dit was namelijk al meer dan 10 jaar geleden (inmiddels) ‘in’, en allang weer ‘uit’. Als je een paar japanse magazines opzoekt zie je ook hoe iedereen daar gewoon ‘normale’ rechte tanden heeft. Jammer.

  • Miwako

   Hier ook een halve japanner, en inderdaad… Ik vind scherpe hoektanden wel schattig (ookal ben ik heel blij met mijn rechte tanden en zou ik het nooit veranderen), maar het tijdperk van laten scheeftrekken en valse hoektanden op je echt gebit plakken (heeft ook bestaan) is toch wel voorbij. 🙂

 82. Savitri

  Haha, ik wou dat dit jaren geleden, toen ik kind en tiener was, hip was. Had ik nooit aan een beugel hoeven te beginnen, mijn tanden stonden schots en scheef.

  Ik snap de trend overigens wel, ik vind het ook vaak juist wel charmant als iemand een beetje een imperfect gebit heeft. Geeft veel meer karakter dan zo’n rijtje rechte tanden. Het ziet er inderdaad wel schattig uit zo, dus ik snap dat het in Japan een soort van hip is nu. Denk alleen niet dat het snel naar het westen zal overwaaien. (Zeker niet nadat ik snel even de rest van de comments heb gelezen, hahah!)

  Wel ben ik blij met mijn eigen rechte tanden. Bij mij heeft het veel onzekerheid weggenomen toentertijd (die overigens ook alleen maar door anderen erin is gebracht eigenlijk).

 83. Sabje

  Ik krijg een beetje een raar idee hierbij, want er zit toch wel een verschil in er jonger uitzien of er kinderlijk uitzien. Dit is echt een Ik-heb-een-melk-tanden -look. En ik snap echt dat vrouwen er jonger uit willen zien. Maar om met dit kinderlijke look aandacht te willen trekken van mannen, geeft mij wel een raar beeld. (Vind dit erg ver gezocht om er jonger uit te zien)

 84. Nanda

  Het is in het Westen niet alleen een trend om je tanden recht te laten zetten, het zorgt er ook voor dat je je gebit makkelijker schoon kan houden, dat je prettiger eet, dat je je lippen kan sluiten etc.

  • Jeanine

   Inderdaad 🙂

 85. Jaqueline

  Ik vind het inderdaad schattig, maar zou het bij mezelf niet laten doen.

  Ik ben gelukkig gezegend met een prachtig recht gebit, dus heb nooit een beugel hoeven hebben. Ik ga dit dus ook niet opzoeken.

 86. Raf

  Het is wel apart dat het daar dan als iets moois wordt gezien terwijl het in het Westen juist als onverzorgd wordt gezien. Ze gaan daar wel wat ver hoor, je gebit om laten bouwen, in principe de andere kant op, om wat mooier te zijn. Daarentegen wordt het hier juist rechtgetrokken met beugels etc. en dat wordt hier weer als iets moois gezien. Dus al met al, ieder z’n eigen natuurlijk.
  Ik vind het zelf niet echt mooi. Het is wel schattig inderdaad, als iemand van die hoektandjes heeft. Maar om de boel nou te laten verbouwen daarvoor… no thanks.

 87. Kelly

  omg.. afschuwelijk!!!! Ik ben zo blij dat ik van dat hazentandengebit af ben sinds mijn 12e… nu nog laten bleken. Ik vind een mooi mond/tanden echt een visitekaartje voor je gezicht! 😆

 88. Sofie

  Als dit bij ons een trend wordt, ben ik alvast superhip! Mijn tanden staan megascheef, ook nadat ik 6 jaar een beugel droeg :s
  Maar neen, mooi vind ik het niet 🙂

 89. Alexandra

  Ik vind japanners maar een eng volkje… Het is trouwens ook slecht voor je maag, want je kan niet goed kauwen en dus moet je maag grotere stukken verteren.

 90. Rosa

  pff.. af en toe heb ik het idee dat ze in Japan echt flippen wat betreft trends..

  Geef mij maar een goed verzorgd recht gebit:)

 91. Eva

  Zo tragisch dat mensen zo meedoen aan hypes.. bleh :S

 92. Merin Veronique

  Vind het wel iets schattigs (inderdaad een beetje kinderlijks) hebben, maar ik zou het zelf niet blijvend laten doen. Daar heb ik toch te veel Westerse nuchterheid voor. Als je 60 bent wil je toch ook niet meer zo’n kindergebitje? Dat ligt er natuurlijk wel aan of je überhaupt je eigen tanden dan nog hebt, maar toch..

 93. Joanne

  Ik vind het er wel schattig uit zien. Maar gelukkig is het niet permanent, want dan zou ik het wel zonde vinden. Recht vind ik toch wat mooier! Ik denk dat er heel wat moet gebeuren voor dit overwaait naar het westen.

 94. Linda

  Ik ben heel blij dat ik een beugel heb gehad en nu mooie rechte tanden heb 🙂

 95. Melissa

  Nou, mijn gebit zag er ook ongeveer zo uit voor m’n beugel! Lekker is dat 🙂 Maar nee, ik ben blij dat ik niet meer zulke tanden heb. Ben ontzettend blij met m’n rechte gebit! Ik vind het maar een vreemde trend, ik denk ook niet dat dit gaat overwaaien naar het westen.

 96. Desiree

  Ik vind het wel iets hebben eigenlijk, maar vind het wel te ver gaan dat mensen zich ook hier weer voor willen laten behandelen. Denk ook niet dat deze trend overwaait.

 97. DiANA

  Maar in Japan is het ook een trend om een onderbroek over je gezicht te dragen. Pff.xd

 98. Amand

  Ik vind het zelf niet zo mooi, maar er zijn wel meer landen die rare trends hebben waarvan ik denk: totaal niet mooi!

 99. Joyce

  Ik vind het echt niet mooi en een rare trend! Jonger eruit willen zien begrijp ik, maar waarom dan op een kind?

 100. Rachnel

  Nee, niet mooi. Een spleetje vind ik wel mooi, dat heb ik zelf ook een beetje. Had het vroeger nog meer maar door mijn beugel is hij zo goed als weg gegaan!

 101. Marieke

  Gatsie, die vrouwen lijken ineens een kind van zes ofzo! Bibber, ik hoop niet dat het pedofilie uitlokt bij de mannen. OK, het blijkt al: ik vind dit he-le-maal niks!

 102. Lieke

  Ik heb mijn ‘wtf’ momentje ook weer gehad voor vandaag, haha!
  Wow wat is dit vreemd zeg, echt, Japan is raar 😛

 103. Romaysa

  In 1 woord afschuwelijk! Gatverdamme wat een rare mensen op de wereld!

 104. lisanneleeft

  Een tijdje geleden was het daar toch ook hip om een nep-beugel te nemen omdat je dan rijker leek ofzo?
  Gekke trends van die Japanners altijd 😛

 105. Nadia

  Ja haha, dit heb ik inderdaad op internet gelezen. Echt raar hoor, deze trend. Ik heb laatst nog mijn tand een paar milimeter langer laten maken, omdat het ongelijk was. Maar ik heb echt een beetje last van beauty ijdelheid :s!!

 106. Kim

  Het lijkt er meer op dat deze Japanse dames op een katachtige willen lijken, in plaats van dat het scheve tanden zijn. Daar doet het mij aan denken. Wat je natuurlijk wel vaak ziet in Japan is Cosplay en dergelijke.

 107. Marijke

  👿 heb ik jaren voor niets met beugels gelopen …
  Wat zou ik dan beauty geweest zijnin Japen!
  Nee niet mooi, echt zonder van hun rechte tanden.

 108. Joyce

  Echt!? Wat raar zeg! Zonde van de meiden die super mooie tanden hebben. Ik snap het wel, aangezien ze daar inderdaad heel graag jong eruit willen zien. Daar zorgt dit ook wel voor, maar toch… Zonde!

 109. Amina

  Brrrr ik krijg hier zo een pedo gevoel bij, Japanners vind ik over het algemeen freaky en dit dus ook.

 110. Milou

  Ze gaan er jonger uit zien, dat wel! haha. Al weet ik niet hoe oud de meiden zijn op de foto. 😉
  Ik vind het maar een rare trend hoor hahaha. Ik sla over. Ben al hysterisch als ik denk dat één tand IETS verschoven is. haha

 111. sparkles

  Nou dan ga ik maar emigreren, haha! MIjn tanden staan echt schots en scheef. Ik heb wel spijt dat ik geen beugel heb genomen vroeger, maar omdat mn tanden ook niet allemaal de juiste lengte hebben had dat toch niet super veel uitgehaald jammer genoeg..

 112. beau

  Ik vind het eigenlijk wel leuk staan.
  Ik zou het alleen niet doen.
  Ik vind natuurlijke tanden mooi staan.
  mijn tanden zijn ook niet natuurlijk gegroeid maar ik had jammer genoeg geen keus. Destijds 5 x een beugel gehad en nog staat het niet recht! omdat ik prutsende ortho’s had pff !
  Ik vind het schattig scheve tandjes

 113. Merve

  Hmm ze zien er wel jonger uit..
  Ik heb liever rechte tanden en ik krijg vandaag me beugel ik wil rechte tanden!

 114. Wendy

  Het heeft wel iets. Alleen wonen we in het Westen en vinden we rechte tanden mooi. Het zou heel anders zijn als we in Japan zouden wonen. Ik vind het wel schattig, maar zelf zou ik voor rechte tanden kiezen.

 115. Nieke

  Grappig! 😛 Ik heb er 4,5 jaar beugel op zitten, dus voor mij.. Zeker niet. Vind het een beetje een gekke trend, inderdaad imperfecties creeeren.. Ik vind het niet zo’n succes.

 116. Fay

  Jakkie, het is prima dat als je scheve tanden hebt je er niets aan laat doen (hoewel ik daar zeld niet voor zou kiezen), maar om ze nou scheef te laten MAKEN!?

 117. EliseJoanne

  Mmm… Expres imperfecties creeeren? Tja, niet mijn keuze!

 118. Sevgi

  Verschrikkelijk, dit is niet te geloven :geek:

 119. debby

  OMG, ik kan er niets aan doen, maar nee wat erg!

 120. Joyce

  Ik vraag me altijd weer af hoe zulke trends ontstaan… De dames hebben allemaal op de before foto prachtige tanden. Maargoed, zoals met alles geldt: As long as it makes you happy! :blush: En het is niks permanents of schadelijks, dus ach!

 121. Esther

  Hahaha ergens moet het toch positief zijn!

 122. Leen

  Typisch Japan om zo’n trend te hebben. Daar gebeuren wel meer rare dingen. Denk niet dat we schrik moeten hebben dat deze trend komt overwaaien naar de westerse wereld.
  Nu heb ik zelf ook nog een melktandje en vind het enorm storen. Ooit laat ik het toch weghalen.
  Geef mij maar een mooi recht gebit

 123. Meike

  Ik vind het ook wel wat weg hebben van vampiertanden. Extremevorm van de Twilightrage? Ik ga voor de rechte(re) tanden.

 124. A.

  Dit is best al oud nieuws hoor.

 125. Selma

  Hahaha, dat lijken mijn tanden wel voordat ik een beugel had (alleen stonden die van mij nog net iets schever). Inmiddels is mijn beugel er al jaaaaren uit, maar staan mijn tanden nog steeds niet helemaal recht (maar wel bijna). Ik vind het wel prima zo.

 126. tina

  sorry maar wtf 😮

 127. Isabella

  Ik snap dus echt gewoon niet waarom je je tanden scheef zou laten zetten?

 128. marjolein

  Ik vind het maar een beetje vreemd die obsessie met de jeugd… Oké dat je er uit wil blijven zien als 20 of 25, maar die tanden lijken me meer iets van 12 jarige. Bijna een soort van ziekelijk ofzo (Niet dat er wat mis is met natuurlijke scheve tanden, ik heb zelf 3 spleetjes tussen mijn voortanden en ik zou ze niet weg willen hebben. Ze horen bij mij :))

 129. Roelie

  Ik zie geen filmpje…

 130. Anneke

  Ik vind het gewoon het mooist als je een ‘eigen’ gebit hebt. Niet dat neppe scheef van hierboven of het kaarsrechte beugelrecht.

  • Felicia

   Precies dit!

 131. Barbara

  Ben blij dat scheve tanden eindelijk hip zijn! 🙂 Maar toch ga ik mijn eigen scheve tanden binnenkort recht laten zetten met een beugel. Naast cosmetische redenen ook wegens medische redenen. Maar ben wel blij dat ik over 3 jaar ook rechte tanden heb 8)

 132. Malou

  Ik vind het niks. Hoewel ik een kaarsrecht gebit ook altijd heel onnatuurlijk vind. Ik heb wel een beugel gehad, maar mijn tanden staan ook niet meer kaarsrecht. Ik vind het niet erg, niets hoeft van mij perfect te zijn! X

 133. Sabien

  Wat bijzonder! Omgekeerde wereld, haha! Xoxo

 134. Kelly

  Ik vind het belachelijk dat mensen hun tanden scheef laten zetten, als je van jezelf een beetje scheve tanden hebt is het een ander verhaal.

 135. Lousaa

  Als je er maar mee kunt eten.

 136. Laura

  Wat een rare trend. Only in Japan :*) Ik zie trouwens geen filmpje van de procedure, ben ik de enige?

 137. Mariet

  Niet mijn ding ze is net een vampier. Geloof nooit dat mensen hier in ons land dat mooi vinden haha.

 138. Kimberly

  Wat een trend haha! Ik vind het een beetje op vampiertandjes lijken op sommige foto’s eigenlijk. Wel fijn dat het perfecte nu niet meer in is, maar overdreven scheef en gemaakt scheef is ook niet echt mooi vind ik zelf

 139. Melissa

  Scheelt me dus een hoop geld! Ik heb al kleine tandjes van mezelf 😀 Die ook nog eens niet perfect recht staan, ondanks dat ik vroeger een beugel heb gehad..

  Vreemde trend weer, gekke Japanners 😉

 140. Amber

  Wat een gekkenwerk..

 141. Wieke

  Precies mijn gebit voor m’n beugel. Ofja, die hoektanden kunnen nog wat meer slagtandachtig!

 142. Cynthia

  Ik vind het echt raar! Zonde van die mooie tanden.

 143. milou |Shimmer-Pie

  Als je het van jezelf hebt vind ik het niet leleijk en dit ziet er ook niet lelijk uit, maar waarom zou je dit in gods naam laten doen als je al mooie tanden hebt? Ik snap het niet! Haha

 144. Beautytalk

  En ik die van plan was in de toekomst een beugel te laten plaatsen.. ha.. blijkbaar niet nodig! Ik zal mijn geld aan iets anders besteden dan 🙂 NOT!
  Ik vind het niet mooi!
  Eefje

 145. Charlotte

  Ik vind het idd wel kinderlijk staan.
  En al zou die trend hier heen komen, ik heb gelukkig rechte tanden van mezelf en ik zou dat niet gaan verpesten haha;D

  • Charlotte

   Denk dat deze soort style ook te maken heeft met de (manga).
   Er zijn er ook veel in japan die zich zo kleden, maar ene kant in japan zijn zoveel mensen het is moeilijk om op te vallen.
   🙂

 146. Stefanie

  Ik zou het persoonlijk niet doen. Ik van mezelf door mijn beugel nu mooie tanden en dat wil ik graag zo houden. Bij sommigen staat het wel leuk…maar nee, ik vind het niet echt geweldig.

 147. Demi

  Het laat weer zien hoe ziek we in de maatschappij kunnen zijn… Jeugdig is 1 ding…, maar kinderlijk..? Ik ga er alleen maar rare dingen van denken.. Net zoals met waxing daar beneden… ook kinderlijk als je erover nadenkt.. pfff.. Wanneer wordt de mens wakker en vooral..wanneer gunt de vrouw zichzelf rust…?

 148. Eline

  ik vind het wel leuk, maar zou het nooit laten doen 🙂

 149. Tugce

  Heb vele euro’s uitgegeven aan de orthodontist dus dat gaat hem zeker niet worden. Een vreemde trend, niks voor mij haha.

 150. Silvia

  Nou ja,het moet ook niet gekker worden hoor,wat erg.
  Groetjes silvia

 151. Fleur

  Het is wat overdreven in mijn ogen. Neem dan gewoon geen beugel denk ik dan. Effect wat minder extreem maar wel goedkoper en natuurlijker. Ik had een spleetje tussen mijn voortanden. Die viel best wel op. Vond het niet mooi en ben blij dat ‘ie weg is dankzij de beugels die ik heb gehad. Jij hebt geen beugel nodig. Het is alleen een beetje je onderste rij tanden maar dat valt mij echt totaal niet op. Te rechte (perfecte) tanden is ook weer niet mooi 🙂

 152. Fenemine

  Bedoel natuurlijk hoektanden

 153. Fenemine

  Vreselijk…. Ik heb zelf ook geen kaarsrechte tanden, maar juist als iemand boekhandel zo uitsteken, vind ik niet mooi. Het komt idd kinderlijk over en vind het vaak erop lijken alsof de tanden bijna niet in de mond passen als hoektanden zo uitsteken

 154. Kimmetje

  Ik vind het echt idioot, hoor.

 155. Annika

  Wat bizar! Als je nou al scheve tanden hebt oké, maar om er voor te betalen om ze scheef te laten zetten vind ik wel heel ver gaan voor een ‘trend.’ Die trend gaat weer over en dan ben je er niet bepaald mooier op geworden…
  Verder vind ik dat je deze trend ook niet echt kunt gaan vergelijken met de trend van BB creams, dat is iets van een heel andere niveau, en daarvoor hoef je niks aan je lichaam/gebit te laten doen… als snap ik wel wat je er mee wilde zeggen hoor.

 156. Eline

  Ik vind het wel weer iets dat echt in Japan moet ontstaan, omdat daar alles schattig (kawaii!) moet zijn. En ik snap dit daarom ook wel, want het geeft inderdaad een jongere uitstraling. Ik denk alleen niet dat het overwaait naar de EU of VS 😉 Ik hoef in ieder geval geen scheve tanden haha…

 157. Daphne

  Verschrikkelijk! Ik moest inderdaad ook meteen denken aan die gap trend die ik ook al niet snapte.

 158. Wendy (B)

  Op die ene foto is het net vampierachtig.
  Ik zit met 1 scheve tand maar er niks aan te doen.
  Of misschien wel maar dan ben ik veel geld kwijt en is het niet blijvend.

 159. Syl

  Ik vind rechte tanden veel mooier. Het lijkt optisch zelf schoner en frisser. Ik heb zelf een beugel gehad en inmiddels rechte tanden. Maar ik heb nog steeds een tand aan de voorkant (2e vanaf het midden) die eigenwijs gedraaid blijft en ondanks de beugel terug schiet. Dat ene tandje vind ik wel grappig, dat maakt mij uniek.

  • Syl

   Ik zeg overigens niet dat scheve tanden lelijk of vies zijn. Ik geef alleen mijn voorkeur aan.

 160. Lola

  Haha ik zat vorige week nog te denken, misschien moet ik weer een beugel nemen want mijn spleet groeit weer helemaal open. Maar vind het ook een beetje stom staan om op mijn 27e nog met een beugel te gaan lopen. En kost veel geld.
  Maar hoeft dus niet meer, als het straks als mooi gezien wordt;)

  • Re

   Is niet gek hoor. Ik ben er op mijn 25e aan begonnen. Heb zo’n twee jaar een slotjesbeugel gehad en alles staat nu keurig recht 😀 Ben er erg blij mee.
   Heb zelfs mijn vriend leren kennen met beugel 😀

 161. Ashleey

  Dit is zo raar! Ik met mijn 18 jarige beugelbekkie en dan hahaha geniaal eigenlijk!

 162. Ilse

  Ik vind het maar niets. Ik heb zelf scheve tanden, maar ik zou veel liever mooie, rechte tanden hebben. Moest je hier je tanden recht kunnen laten zetten voor hetzelfde prijsje waarvoor je ze daar scheef kan laten zetten of lijken, ik zou het direct doen. 😉

 163. Judith

  Zonde en zo niet functioneel!

 164. Ester

  Ik vind het heel vreemd dat je juist je tanden scheef wil hebben haha.
  Ik had altijd een spleetje tussen mijn tanden, en dat was nog in de tijd dat het nog niet mooi was.
  Ik heb een cosmetische operatie ondergaan, zodat ik geen spleet meer had, maar perfecte rechte tanden.
  Ben er super blij mee! Zou niet anders willen, dus ik vind deze trend helemaal niks.

 165. Maureen

  Ik vind het niets, kaarsrecht hoeft het niet te staan, maar dit is overdreven.
  Zelf heb ik net mijn beugel eruit laten halen na twee jaar,
  en ik vind mijn tanden recht dan ook een stuk mooier!

 166. Yara

  Wat vreselijk lelijk zeg! Zonde ook van je geld

 167. Ina

  Ik vind het echt overdreven, sommige zouden perfect meekunnen spelen in een vampieren film zo.

 168. Norma

  Heb ik voor 6000 gulden van,alles gerenoveerd om mijn spleetje te laten verwijderen.
  Vind t nu toch mooier

 169. Malou

  Wat raar, ik zou het echt niet laten doen!
  Een gebit hoeft echt niet perfect te zijn, maar je tanden scheef laten zetten? Nee dank je.

 170. Mai

  Ze hebben willen gewoon jong blijven, maar ik vind het echt te ver gaan…

 171. Lotte

  Haha, nee dankje. Ik ben blij dat mijn beugel er over een paar maandjes uit mag en dat ik dan éindelijk (weer) rechte tanden heb! Vreemde trend. Al geeft het inderdaad een jongere uitstraling, daarin moet ik ze gelijk geven.

 172. Kelly Caresse

  Haha echt omgekeerde wereld dit haha! Dan bespaar ik mijn centjes door mijn tanden te laten zoals ze zijn haha

 173. Cathelijne

  Wat bijzonder! Wel leuk om te zien hoe wij hier allemaal honderden euro’s betalen voor een beugel, terwijl ze daar juist meer van scheef houden. Grappig!

 174. Lindsey

  Wij als Westerlingen doen ook mee aan een trend, namelijk je tanden recht laten zetten. Dat zullen ze in Japan misschien weer vreemd vinden. Punt blijft denk ik toch dat je blij moet zijn met hoe je er uit ziet. Iedereen is op zijn eige wijze bijzonder 🙂 Ik zelf zou er na 3,5 jaar beugelen niet voor kiezen om het weer scheef te laten zetten, schattig of niet. Rechte tanden zorgen bij mij voor minder gaatjes (en stiekem ook voor zelfvertrouwen). Ben benieuwd of de trend inderdaad over zal waaien.

  • Suus

   Ik ben het er niet mee eens dat rechte tanden een trend zijn..Rechte tanden makkelijker schoon te houden, waardoor je in de loop van je leven minder problemen hebt aan je gebit en dus langer met je ‘eigen’ tanden kunt doen…Dat is in elk geval waarvoor ik een beugel heb gehad.

  • Marjo

   Ja, en heel scheve tanden zorgen ervoor dat je je lippen niet prettig op elkaar kunt doen lijkt me…

 175. Sofie

  Ik ben best ruimdenkend, maar ik vind dit echt een bizarre trend. Je moet juist blij zijn met rechte tanden en dan ga je ze weer scheef zetten. Ik vind het niet zo mooi staan, haha 🙂

 176. Lisa

  Apart, het geeft wel een schattig effect. Zelf vind ik rechte tanden mooier, maar ik denk dat ik daar aan gewent ben. Als dit naar Nederland komt zijn al die beugeljaren voor niets geweest… (als ik er al aan mee doe 😉 )
  xxx

 177. Joyce

  Wat opvallend zeg, grappig! Ikvind het zelf niet zo, maar dat komt denk ik mede doordat het er heel erg in zit dat tandenrecht horen te staan:)

 178. Naomi

  Wat raar.. Ik vind het niet mooi en ik vind het eigenlijk ook zonde als je mooie rechte tanden hebt om ze dan scheef te laten zetten voor veel geld. Een perfect gebit hoeft natuurlijk niet maar het is natuurlijk mooi meegenomen. Ook zou ik juist liever niet kinderlijk lijken als ik volwassen ben.

 179. Emilia

  Jeetje haha, wat een trend. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo mooi. Een perfect gebit vind ik ook niet nodig, maar om je tanden scheef te laten zetten, vind ik wel een beetje overdreven haha.

 180. Laura

  Ik vind het niet zo. Rechte tanden vind ik veel mooier!