Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • japan
  • tanden
  • trend
Een MissLipgloss artikel

Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het lijkt wel of iedereen in de Westerse wereld geobsedeerd is door kaarsrechte tanden. Ik hoor het zelf vaak (‘Waarom neem je geen beugel?’ ‘Wat heb je scheve tanden!’), bij ons zijn rechte tanden mooi. In Japan is er nu echt een heel andere trend: Yaeba. Japanse vrouwen betalen €150 tot €400 om hun tanden scheef te laten maken. Beautytrend in Japan: scheve tanden.

Beautytrend in Japan: scheve tanden

In Japan, en vooral in Tokyo, kan je behandelingen bij de tandarts ondergaan die je tanden een stuk minder perfect maken. Wat er over het algemeen gebeurt is dat de hoektanden langer, opvallender en een stukje schever worden gemaakt waardoor het hele gebit uit balans lijkt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het gebit ziet er daardoor niet meer recht en perfect uit, maar juist scheef en vooral een beetje kinderlijk. In Tokio is deze trend nu veel te zien en vooral in de wijk Ginza worden de behandelingen uitgevoerd. Kosten? Tussen de €150 en €400, afhankelijk van hoeveel scheve tanden je wilt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Waarom het in Japan mooi gevonden wordt? Waarschijnlijk omdat het een jonge uitstraling geeft. Iedereen doet er altijd alles aan om er jonger uit te zien, om rimpels weg te werken en een jonge uitstraling te hebben. Deze ‘yaeba’ trend geeft een beetje een kinderlijk effect, alsof je tanden nog niet volgroeid zijn en nog in de melkfase zitten. Het geeft iets schattigs, en dat is iets wat zowel Japanse dames als heren heel erg aantrekkelijk vinden – over het algemeen.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het is trouwens niet permanent. Je kan het weer weg laten halen, voor ongeveer dezelfde prijs als wat je er voor betaald hebt.

 Beautytrend in Japan: scheve tanden

Het heeft iets vergelijkbaars met de ‘gap’ trend: het is nu hipper dan jaren geleden om een spleetje tussen je tanden te hebben. Vroeger werd dat als lelijk gezien, nu zie je het meer en meer bij modellen en beroemdheden. En ook dat kan je een beetje bij laten vijlen bij de tandarts, om je spleetje nog wat meer te laten opvallen.

Je kan trouwens in deze video de procedure zien. Het is wel in het Japans:

 

Ik vind het een bijzondere trend. Waar perfectie vaak de norm is, is in dit geval juist het imperfecte wat er mooi gevonden wordt. Scheve tanden, een juist niet perfect gebit. Ik ben benieuwd of dit een trend is die echt alleen in Japan blijft en zo weer over is, of dat het iets is wat – net als de BB Creams! – ook naar de Westerse wereld overwaait.

Wat vind jij van ‘Yaeba’?

 

Bron foto’s: http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/02/01/yaeba-japanese-double-tooth-trend-expensive-crooked-smile_n_2596720.html#slide=more278174

http://www.tofugu.com/2012/04/25/why-crooked-teeth-are-straight-up-beautiful-in-japan/


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.