Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
25 augustus 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Beauty onzin

Op internet (op fora, maar ook op sites) en in magazines worden soms de mafste dingen verteld op beautygebied. En dus kan ik me voorstellen dat je soms niet meer weet wat of wie je moet geloven! Miss Lipgloss onthuld de meest voorkomende beauty mythes – en ik vertel je meteen wat er niet waar aan is.


  • Als je je haar regelmatig laat knippen (en dan vooral de dode punten) zal je haar sneller groeien.

Onzin, onzin, onzin. Je haar ziet er gezonder en waarschijnlijk mooier en verzorgder uit, maar je haar zal er echt niet sneller van gaan groeien. Helaas!


  • Veel water drinken helpt tegen een droge huid.

Niet waar! Datgene wat je huid gehydrateert houdt is olie, niet water. Veel water drinken is goed voor je lichaam, maar ook al drink je twee liter water op een dag, dan nog gaat je droge huidje niet weg.


  • Als je vaak met je benen over elkaar geslagen zit, krijg je sneller spataderen.

Of je snel spataderen krijgt, is genetisch bepaald. Ga maar lekker met je benen over elkaar zitten, want daar krijg je echt geen spataderen van!

  • Puistje? Doe er tandpasta op en de volgende ochtend zie je er niks meer van.

Nooit doen! De menthol in de tandpasta droogt je puistje misschien wel uit, maar er zitten andere ingrediënten in die de huid irriteren. Dus misschien is je puistje grotendeels weg, maar dan heb je wel een rode, geïrriteerde huid er om heen. Not so smart.


  • Van chocolade en mayonaise krijg je puistjes.

Nee, er is geen directe link tussen chocolade en mayonaise en het krijgen van puistjes. Indirect kan het wel

(het zou bijvoorbeeld je spijsvertering kunnen beïnvloeden en dat kan weer voor puistjes zorgen), maar je krijgt van veel chocolad eten echt niet meer puistjes.


  • Als je haar wegscheert, komt het donkerder en dikker terug.

False. Het lijkt misschien alsof het dikker terugkomt, omdat stoppeltjes dikker zijn dan lange haren die taps toelopen. Maar het is niet zo!


  • Als ik één haar met een pincet verwijder, komen er twee voor in de plaats.

Wees maar niet bang, want dat is niet waar. Uit één haarzakje kan maar één haar komen. Punt!

  • Met veel maskers en andere verzorging kan ik m’n gespleten haarpunten weer repareren.

Nope, c’est impossible. Helaas! Enige remedie: naar de kapper gaan en je punten laten knippen. En hier gaat je haar dus niet sneller van groeien 😉


  • Doe een rauw ei in je haar als kuurtje, dat werkt heel goed, want er zit lecithine in!

Klopt, de lecithine gaat uitdroging tegen, maar als je je bedenkt dat het ei gaat stollen als je het uit wilt spoelen dan ben je minder blij. Niet doen dus!


Conclusie: eet lekker veel chocola, scheer je benen, sla ze vervolgens fijn over elkaar, haal die vervelende haar lekker weg met een pincet, bespaar geld op de kapper en gebruik je tandpasta alleen voor je tanden en eieren alleen om op te eten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.