Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bb cream
Een MissLipgloss artikel

BB Creams – welke wel, welke niet?

Ik heb de afgelopen maanden heel wat BB Creams uitgeprobeerd. Van slechte vette rommel tot fijne dekkende bijna-foundation producten. Maar welke is nu wel goed, en welke niet? Ik heb ze allemaal voor je op een rij gezet.

 

De Garnier BB Cream

De eerste BB Cream die ik probeerde en ook meteen de eerste BB Cream die in Nederland in de drogist te koop was.

Ik was er niet tevreden over. Te vet, niet dekkend. Lees hier mijn hele review.

 

L’Oreal Nude Magique BB Cream

De tweede BB Cream die ik probeerde was de L’Oréal Nude Magique BB Cream. Het effect vond ik best wel mooi (want: licht dekkend, natuurlijk), maar er zat echt niks in wat mijn huid verzorgde. Dus: geen BB Cream naar mijn mening. Maar best wel oké als je op zoek bent naar een natuurlijk dekkende foundation.

Lees hier mijn hele review.

Estee Lauder DayWear BB Cream

De Estee Lauder DayWear BB Cream was bij mij ontzettend vlekkerig, veel te donker (terwijl er maar één kleur is) en ik kon er echt totaal niks mee. Er zaten wel verzorgende bestanddelen in, maar voor de rest werkte het totaal niet.

Lees hier mijn complete review.

Dior Hydra Life BB Creme

Yesss, de eerste BB Creme die ik wel heel erg fijn vond! De Hydra Life van Dior. Mooi van kleur, fijn in het aanbrengen en vol met verzorgende bestanddelen. Wel wat duur, maar als het dan ook goed werkt betaal ik dat er graag voor. Hier werd ik blij van!

Lees hier de hele review.

Garnier BB Cream Vette tot gemengde huid

En hoe verder we in het lijstje komen, hoe meer tevreden ik word… Ik werd ook heel erg blij van de vernieuwde BB Cream van Garnier, voor de gemengde tot vette huid. Een heel stuk dekkender dan de eerste versie, dunner, minder glanzend, blijft langer zitten én verzorgt. Naar mijn mening hoe een BB Cream hoort te zijn!

Lees hier mijn hele review.

Collistar Magica BB

En YES! Nog één die écht heel erg fijn is! Wel heel anders dan de andere BB Creams die ik fijn vond, want deze is een stukje minder dekkend. De Magica BB van Collistar geeft een meer natuurlijke dekking, die hartstikke mooi is en mijn huid laat stralen! En ik kan hem als vervanger van dagcrème én foundation gebruiken, dat lukte me met de andere BB Creams nog niet, daar waren ze niet verzorgend genoeg voor. Heel blij dus met de Collistar Magica BB!

Lees hier mijn hele review.

Embryolisse BB Cream

Als laatste een BB Cream waar ik echt helemaal niet tevreden over ben, de Embryolisse Secret de Maquilleurs BB Cream. Last, but least dus. Geeft nul dekking (echt, helemaal niks) en voelt vervelend op de huid (alsof er veel siliconen in zitten, ik vind dat gevoel persoonlijk niet prettig). Is nog vrij prijzig en kan volgens het merk zelf ook als primer gebruikt worden. Tja, daar koop ik geen BB Cream voor! Ik was hier dus een beetje door teleurgesteld.

Lees hier de hele review.

 

Op een rijtje:

 

Mijn aanraders (en favorieten) zijn dus de Dior, Garnier en Collistar BB Cream. De fijnste van die drie vind ik denk ik die van Collistar, omdat die zo’n mooi natuurlijke dekking geeft. Het fijne aan de nieuwe Garnier BB Cream is dat deze zo dekkend is dat ‘ie kan doorgaan als een foundation (maar wel die verzorgende bestanddelen heeft). Het mooie aan de Dior BB Creme is dat deze een mooie natuurlijke glow aan je gezicht geeft.

Maar qua prijs-kwaliteit verhouding? Dan kies ik voor de Collistar Magica BB Cream. Omdat het een foundation én dagcrème in een is en zo’n mooi natuurlijk effect geeft.

Bedenk je trouwens wel dat dit mijn persoonlijke ervaringen zijn, het kan natuurlijk dat jij de gewone Garnier BB Cream wel heel erg goed vindt.

De komende maanden (ik denk het hele komende jaar nog wel) komen andere merken ook met hun BB Creams. Ik ben zelf ontzettend nieuwsgierig welke ik geweldig ga vinden en welke minder zijn. Ik blijf ze lekker uitproberen, want blijkbaar is het nog best wel een uitdaging om een echt goede BB Cream te vinden in de Nederlandse (en Belgische) winkels. Mijn zoektocht gaat in ieder geval gewoon door, al heb ik natuurlijk al een paar goede gevonden.

Heb jij al een BB Cream uitgeprobeerd, en wat vond je er van?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.