Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
4 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • baxshop
 • bebook
 • ereader
 • Gadgets
Een MissLipgloss artikel

Bax-shop BeBook eReader

Na heel lang nieuwsgierig te zijn geweest, moest ik hem echt zelf proberen. De eReader. Ik heb de BeBook Mini, een compacte eReader die €199 kost.

Net uit de doos…

 • Snel opstarten met de Quick Start Guide. Ideaal, binnen tien minuten kon ik een boek lezen op mijn eReader! Aansluiten met de USB kabel op de computer en je kan er supersnel bestanden opzetten. Lezen maar! Opladen doet ‘ie ook via de kabel aan je computer.

Wat ik goed vind aan de eReader

 • Ideaal voor op reis: 1000 boeken in je tas, met een gewicht van zo’n 200 gram.
 • Leest geweldig, net als gewoon papier. En met een gewoon boek kan je niet inzoomen op je tekst! Met de eReader wel.
 • Bladert snel, in ongeveer een seconde ben je op de volgende pagina. Zoeken kan ook, en je kan rechtstreeks naar bijvoorbeeld pagina 96.
 • Je kan niet alleen eBooks lezen, maar ook bestandjes die je zelf gemaakt hebt in bijvoorbeeld Word. Ik kan er mijn readers (blokboeken) van school opzetten. Ideaal, dan hoef ik die niet meer te kopen elk jaar. Maar ook uittreksels en dergelijke kunnen erop.
 • De batterij gaat ongelooflijk lang mee, je kan er 7000 pagina’s mee lezen! Reken maar dat je niet hoeft op te laden als je op vakantie bent. Opladen kan trouwens via de USB-kabel die meegeleverd wordt, een oplader voor in het stopcontact kan je apart aanschaffen.
 • Muziekje erbij? Kan ook! Je kan mp3-bestanden op de eReader zetten zodat je muziek kan luisteren tijdens het lezen. Natuurlijk gaat de batterij dan wel sneller leeg, maar wel leuk.

Wat ik minder vind:

 • Het ‘nostalgische boekenlezen’-gevoel is een beetje weg. Als ik thuis ben, pak ik toch liever een gewoon boek van papier.
 • Nederlandse eBooks zijn nog niet volop verkrijgbaar, en zijn nog erg prijzig. Je betaalt zo €10 tot €15 voor een eBook wat ik erg duur vind voor een bestandje met tekst.


Specificaties:
– scherm: ePaper, 600×800 (5 inch / E-Ink technologie)
– intern geheugen: 512MB flash geheugen (ruimte voor ca. 1000 boeken)
– input / output : 3.5mm audiojack, USB poort, ingang voor SD-geheugenkaartje (tot 16GB)
– batterij: 3.7V Li-Polymer batterij
– ondersteunde bestandstypen: ePub, pdf, doc, txt, rtf, html, ppt, lit, bmp, jpg, png, tif, djvu, fb2, wol, chm en mp3
– menu in verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Chinees, Russisch, Grieks, Oekraïens, Turks, Japans, Koreaans, Bulgaars, Pools en Estoniaans
afmetingen: 151x 05.5x10mm (LxBxH)
– gewicht: 160 g (inclusief batterij)


Ik bestelde mijn eReader bij Bax-shop. Je kan hier betalen met iDeal, creditcard, bankoverschrijving en rembours. Ze verzenden enorm snel, binnen twee dagen had ik mijn eReader in huis. En in december geldt sowieso: als je voor 20.00u bestelt, heb je je product de volgende dag in huis. Da’s dus echt ideaal! Je betaalt geen verzendkosten bij bestellingen boven €50.

Bax-shop heeft naast eReaders nog meer leuke dingen voor ons, zoals de supertoffe Skullcandy koptelefoons en de mooie Bling Affair oordopjes. Echt even de moeite van het kijken waard, misschien leuk voor kerst!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.