Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • batiste
  • budget
  • dry shampoo
  • Review
Een MissLipgloss artikel

Batiste Dry Shampoo review

Ik was mijn haar het liefst zo min mogelijk. Schoon haar is superfijn, maar hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het weer vet is. Daarnaast maakt vaak wassen je haar ook sneller droog en pluizig. Ik probeer mijn haar niet vaker dan drie keer in de week te wassen, en wil het dan vaak nog eventjes uitstellen. Maar soms kán je gewoon niet meer. Dan is een droogshampoo een oplossing, dit is een shampoo in een spray die je zonder water kan gebruiken en je haar net even wat minder vet en frisser maakt. Ik kocht laatst bij Kruidvat een klein flesje Batiste Dry Shampoo, die kostte €1,49. Vandaag mijn review!

Ik was eerst benieuwd naar de ingredienten…

Butane, Isobutane, Oryza Sativa Starch (Rice), Propane, Alcohol Denatured, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl Benzoate, Distearyldimonium Chloride, Cetrimonium Chloride

Butane, Isobutane & Propane zijn gassen, dat is omdat het in zo’n drukflesje zit. Daarnaast zit er rijstzetmeel in, oplosmiddelen (dat is om de vettigheid weg te halen, de Limonene, Linalool, Benzylbenzoaat en Geraniol), parfum, en vochtinbrengende bestanddelen. Niet zo schrikbarend, toch?

De verpakking ziet er leuk en fancy uit, de eerste reden waarom ik het flesje uit het schap pakte. Het zit in een sprayflesje, een aerosol can, net als haarsprays en spraydeodorants.

De manier van gebruiken is heel makkelijk: je schudt het flesje, houdt het ongeveer 30 centimeter van je haar en spuit het door je hele haar heen. Niet teveel, het is een beetje uitproberen hoeveel en hoelang je moet spuiten. Dan verdeel je het met je handen door je haar, laat je het eventjes zitten en dan kam je het uit. Het voelt niet poederig en het ziet er ook niet poederig uit, en meteen wanneer je het uitkamt is het ergste vettige weg! M’n haar voelt na het gebruiken minder vet aan, dat viezige gevoel op m’n hoofdhuid is weg en ik heb het gevoel dat ik weer een dagje (of twee, als m’n haar niet heel vet was) verder kan.

Ik gebruik het niet vaak, heel soms als ik geen zin of tijd heb om mijn haar te wassen. Of als ik onderweg ben en mijn haar simpelweg niet kan wassen. Dus wel een heel handig product om in huis te hebben!

 

Pluspunten
  • Maakt het haar ‘schoon’ tussen wasbeurten door
  • Ruikt lekker ’tropical’
  • In handig klein flesje, ideaal in tas voor onderweg
  • Goedkoop, €1,50
  • Makkelijk en snel in gebruik

Minpunten

  • Geen vervanger voor een echte wasbeurt, maar dat is geen enkele droogshampoo

Iets voor jou als… je je haar niet elke dag wilt wassen en tussendoor wilt opfrissen

Skippen als… je je haar gewoon elke dag wast en dat geen probleem vindt.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja

 

De Batiste dry shampoo is ook in mijn shop te koop!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.