Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 februari 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Aussie Miracle Dry Shampoo

Aussie Miracle Dry ShampooDroogshampoo is wat mij betreft een van de beste beauty-uitvindingen van de laatste jaren. Je lokken ogen in een paar seconden weer helemaal fris én het allerbeste: het geeft zo lekker veel volume aan je haar! Sinds afgelopen zomer heeft Aussie ook droogshampoo in haar assortiment: Aussie Miracle Dry Shampoo. Getest, getest, getest!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Er zijn drie soorten Aussie Miracle Dry Shampoo: Mega Instant (for normal or greasy hair), Aussome Volume (for fine, limp hair) en Colour Mate (for coloured hair).

De Aussie Miracle Dry Shampoos kosten €7,11 voor een grote bus van 180ml (120g). Ter vergelijking: mijn favoriete Batiste droogshampoos kosten €5,89 voor 200ml. De Aussie droogshampoos zijn dus wel een tikje duurder. Maar misschien met een reden? Let’s try.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Mega Instant

Aussie Miracle Dry Shampoo

Eerst Mega Instant! De ‘basic’ droogshampoo in deze lijn. Ik vind de verpakkingen er erg leuk uitzien, en ze zijn ook ‘stroef’, het zijn dus geen glanzende bussen en dat vind ik mooi. Ligt ook lekker in de hand!

Deze Mega Instant is voor normaal of vettig haar.

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de achterkant. Je gebruikt de droogshampoo zoals je alle droogshampoos gebruikt: je sprayt het bij je haar aanzet en dan borstel je je haar door, of je haalt je handen er even goed doorheen. Simpel!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Dit zijn de bestanddelen. Het hoofdbestanddeel is alcohol, niet zo lief voor je hoofdhuid (het werkt uitdrogend). Tapiocazetmeel neemt de vettigheid uit je haar op, dit komt uit de cassavewortel. Ook zit er wat siliconen in en ook jojoba olie, da’s dan wel weer heel lekker voor je haar.

Deze droogshampoo doet zijn werk prima! Hij laat nauwelijks een witte waas achter (alleen als je écht veel gebruikt, maar dat raad ik niet aan – dan kan je beter je haar wassen, of als je het voor volume doet, een volumpoeder gebruiken), verwijdert vettigheid meteen en geeft ook net wat meer volume en stroefheid aan mijn haar.

EN DE GEUR. Ik ben zo gék op de Aussie geur! Lekker zoet. Zo ruikt de droogshampoo ook. Yum yum yuhummm.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Aussome Volume

Aussie Miracle Dry Shampoo

Deze zou ik zelf het eerste uit het schap trekken: VOLUME. Deze Aussome Volume geeft een ‘big time root lift’. Oké dan!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de bus. ‘Shake before use (it, not you)’.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De bestanddelen! De lijst is wat langer dan de Mega Instant. De basis is wel hetzelfde maar er zit gewoon meer in.

En: hij geeft ook meer volume dan de Mega Instant en mijn haar voelt wat stroever. Qua droogshampoo effect – dus mijn haar minder vettig maken – doet hij het precies hetzelfde. Hij laat nauwelijks een witte waas achter, alleen als je echt veel gebruikt.

Deze is mijn favoriet! Lekker veel volume. Dit gebruik ik ook als ik geen vettig haar heb, gewoon om net even wat meer oomph in mijn haar te krijgen.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Colour Mate

Aussie Miracle Dry Shampoo

Speciaal voor gekleurd haar is Colour Mate.

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de verpakking.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De bestanddelen! Ha, deze lijst is dan weer wat korter.  Het enige verschil met de Mega Instant is dat hier ‘hexyl cinnamal’ en ‘benzyl salicylate’ weggelaten zijn. Hexyl cinnamal is een geurstof en benzyl salicylate ook, en laatstgenoemde is ook een UV-beschermer. Waarom die er uit zijn weet ik niet, het lijkt me juist dat je een UV-beschermer wilt in een droogshampoo voor gekleurd haar. Ook zit er geen kleurtje aan de droogshampoo en ik merk geen verschil in werking met de Mega Instant. Dus. Huh? Misschien zit er van een verzorgend bestanddeel (de jojoba olie) wat meer in? Dat zou kunnen. Ik merk in ieder geval geen verschil.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De Aussie Miracle Dry Shampoos zijn kwalitatief in orde en ze doen wat ze beloven. Vooral de Aussome Volume is te gek, die geeft zo lekker veel volume die ook echt de hele dag in je haar blijft. En de geur! Zo lekker. Wel is ‘ie net wat duurder dan andere drogisterij droogshampoos, dus of je er €7,11 voor over hebt, is een afweging die je zelf moet maken.

De Aussie Miracle Dry Shampoos zijn voor €7,11 voor een bus van 180ml bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.