15 februari 2015 door Cynthia Schultz 70 reacties
Een MissLipgloss artikel

Aussie Miracle Dry Shampoo

Aussie Miracle Dry ShampooDroogshampoo is wat mij betreft een van de beste beauty-uitvindingen van de laatste jaren. Je lokken ogen in een paar seconden weer helemaal fris én het allerbeste: het geeft zo lekker veel volume aan je haar! Sinds afgelopen zomer heeft Aussie ook droogshampoo in haar assortiment: Aussie Miracle Dry Shampoo. Getest, getest, getest!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Er zijn drie soorten Aussie Miracle Dry Shampoo: Mega Instant (for normal or greasy hair), Aussome Volume (for fine, limp hair) en Colour Mate (for coloured hair).

De Aussie Miracle Dry Shampoos kosten €7,11 voor een grote bus van 180ml (120g). Ter vergelijking: mijn favoriete Batiste droogshampoos kosten €5,89 voor 200ml. De Aussie droogshampoos zijn dus wel een tikje duurder. Maar misschien met een reden? Let’s try.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Mega Instant

Aussie Miracle Dry Shampoo

Eerst Mega Instant! De ‘basic’ droogshampoo in deze lijn. Ik vind de verpakkingen er erg leuk uitzien, en ze zijn ook ‘stroef’, het zijn dus geen glanzende bussen en dat vind ik mooi. Ligt ook lekker in de hand!

Deze Mega Instant is voor normaal of vettig haar.

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de achterkant. Je gebruikt de droogshampoo zoals je alle droogshampoos gebruikt: je sprayt het bij je haar aanzet en dan borstel je je haar door, of je haalt je handen er even goed doorheen. Simpel!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Dit zijn de bestanddelen. Het hoofdbestanddeel is alcohol, niet zo lief voor je hoofdhuid (het werkt uitdrogend). Tapiocazetmeel neemt de vettigheid uit je haar op, dit komt uit de cassavewortel. Ook zit er wat siliconen in en ook jojoba olie, da’s dan wel weer heel lekker voor je haar.

Deze droogshampoo doet zijn werk prima! Hij laat nauwelijks een witte waas achter (alleen als je écht veel gebruikt, maar dat raad ik niet aan – dan kan je beter je haar wassen, of als je het voor volume doet, een volumpoeder gebruiken), verwijdert vettigheid meteen en geeft ook net wat meer volume en stroefheid aan mijn haar.

EN DE GEUR. Ik ben zo gék op de Aussie geur! Lekker zoet. Zo ruikt de droogshampoo ook. Yum yum yuhummm.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Aussome Volume

Aussie Miracle Dry Shampoo

Deze zou ik zelf het eerste uit het schap trekken: VOLUME. Deze Aussome Volume geeft een ‘big time root lift’. Oké dan!

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de bus. ‘Shake before use (it, not you)’.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De bestanddelen! De lijst is wat langer dan de Mega Instant. De basis is wel hetzelfde maar er zit gewoon meer in.

En: hij geeft ook meer volume dan de Mega Instant en mijn haar voelt wat stroever. Qua droogshampoo effect – dus mijn haar minder vettig maken – doet hij het precies hetzelfde. Hij laat nauwelijks een witte waas achter, alleen als je echt veel gebruikt.

Deze is mijn favoriet! Lekker veel volume. Dit gebruik ik ook als ik geen vettig haar heb, gewoon om net even wat meer oomph in mijn haar te krijgen.

Aussie Miracle Dry Shampoo – Colour Mate

Aussie Miracle Dry Shampoo

Speciaal voor gekleurd haar is Colour Mate.

Aussie Miracle Dry Shampoo

Informatie op de verpakking.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De bestanddelen! Ha, deze lijst is dan weer wat korter.  Het enige verschil met de Mega Instant is dat hier ‘hexyl cinnamal’ en ‘benzyl salicylate’ weggelaten zijn. Hexyl cinnamal is een geurstof en benzyl salicylate ook, en laatstgenoemde is ook een UV-beschermer. Waarom die er uit zijn weet ik niet, het lijkt me juist dat je een UV-beschermer wilt in een droogshampoo voor gekleurd haar. Ook zit er geen kleurtje aan de droogshampoo en ik merk geen verschil in werking met de Mega Instant. Dus. Huh? Misschien zit er van een verzorgend bestanddeel (de jojoba olie) wat meer in? Dat zou kunnen. Ik merk in ieder geval geen verschil.

Aussie Miracle Dry Shampoo

De Aussie Miracle Dry Shampoos zijn kwalitatief in orde en ze doen wat ze beloven. Vooral de Aussome Volume is te gek, die geeft zo lekker veel volume die ook echt de hele dag in je haar blijft. En de geur! Zo lekker. Wel is ‘ie net wat duurder dan andere drogisterij droogshampoos, dus of je er €7,11 voor over hebt, is een afweging die je zelf moet maken.

De Aussie Miracle Dry Shampoos zijn voor €7,11 voor een bus van 180ml bij de drogist te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

70 reacties
 1. Manu

  Goede review! Ik heb zelf de groene en vind m ook erg fijn :)… Alleen vind ik de geur hiervan niet zo lekker. Ik weet niet wat het is… Het ruikt niet zoals mijn Aussie shampoo en conditioner. Beetje oudbollige geur ofzo. Maar ja misschien heb ik wel een verkeerde productie gepakt 😛

 2. Gaby

  Jammer dat er geen voor en na foto’s zijn. Zeker omdat ze prijzig zijn had ik graag het effect willen zien. Ik ben nu niet overtuigd ook al was ik hier heel benieuwd naar!

 3. Iris

  Jammer dat er geen foto’s bijzijn hoe je het product test en dat we ook daadwerkelijk resultaat zien.. dit geeft voor mij dan net geen doorslag om een product te kopen.

 4. Amys

  Ik heb de groene en die bevalt erg goed, volume blijft er lang in zitten, hij ruikt superlekker en het is een goede dryshampoo!

 5. Daisy

  Kan echt niet wachten tot deze in BE te koop zijn !

 6. Fleur

  Haha ik wist dus helemaal niet dat er drie soorten droogshampoos waren van Aussie! Ik heb dus de Mega Instant gekocht, terwijl ik hem eigenlijk alleen voor volume gebruik en hij dat niet heel erg geeft.. Volgende keer dus de Volume kopen!

 7. D

  Is dit de droogshampoo waar je het onlangs op Instagram over had? Daar zat je haar echt perfect!

 8. Amber

  Ik had graag voor- en nafoto’s gezien!

 9. Rachelle

  Ik gebruik deze droogshampoo ook sinds kort, en ik moet zeggen dat ik hem erg fijn vind! Eén ding scheelt, Aussie is erg vaak in de aanbieding (bij Kruidvat of Etos) dus dan gewoon inslaan! 😉

 10. Ilona

  Je review is erg positief, maar ik word toch een beetje bang voor de kwaliteit als ik de reacties lees. Het klinken in ieder geval wel als hele fijne producten en ga ze zeker nog eens een kans geven. X

 11. Jana

  Hier was ik al een tijdje benieuwd naar 😀 Je review heeft mij zeker wel overtuigd om de volume variant aan te kopen. Ik vind ook de geur van Aussie zo heerlijk! De prijs is inderdaad wel wat duurder dan een andere droogschampoo maarja voor die heerlijke bubbelgum geur neem ik dat er wel bij 😀

 12. Rianne

  Ik heb deze droogshampoo’s ook gebruikt, de roze en de groene versie. De eerste keer werkten ze prima en erg fijn. Maar toen ik ze nog eens wilde gebruiken werkten elke keer de spuitdop niet meer of kwam er ineens een straal met droogshampoo uit, waardoor mijn haar juist nat werd. Heel raar, ik heb ze ook meerdere keren geprobeerd en bij verschillende winkels gekocht. Maar ik moest steeds volle bussen weggooien omdat ze niet meer werkten, dat vond ik echt heel zonde.

  • Nikita

   Veel mensen hebben hier last van! Als je naar de klantenservice belt, krijg je je geld terug. Voor het nummer zie een paar berichten hierboven.

 13. saskia

  Ze lijken me heel fijn maar vind ze wel wat aan de dure kant zeker omdat er voor minder ook goede droogshampoo’s te krijgen zijn.

 14. Fabienne

  Leuke review en ik zou willen dat het werkte maar als mijn haar vettig is dan blijft het er onfris uitzien, ook met droogshampoo. Ik heb de Mega instant maar deze laat een erg witte waas achter.

 15. mar

  Klinkt goed! Alleen jammer dat je er geen foto’s van je haar voor en na bij hebt geplaatst, had ik zelf wel fijn gevonden.

 16. Vera

  Deze wil ik ook eens proberen. Ben fan van Batiste maar sta altijd open voor nog meer verbetering. Wat raar dat er bij die voor gekleurd haar niks extra’s inzit.

 17. Shirley

  Is dit die goede waar je die Instagram foto van plaatste? Daar zat je haar zo mooi!

 18. Madeline

  Ik ben echt dol op Aussie en was al benieuwd naar de droogshampoos. Het proberen waard dus! Helaas zie ik ze (bijna) nooit staan in de winkels waar ik vaak kom (Etos, Kruidvat)…

 19. Teddy

  Deze wil ik ook nog een keer proberen, vooral de volume variant lijkt me fijn!

 20. De Blogster

  Ik heb laatst die van Batiste gescoord voor €2,- bij de DA, ik heb daar dus genoeg van ingeslagen 😉

 21. Karin

  Ik heb de volume variant al een tijdje en zal blij zijn als hij op is. Normaal vind ik de geur van de gewone Aussie shampoo heerlijk maar die van de droogshampoo vind ik echt vies. Ook vind ik hem nogal waterig. Geef mij maar baptiste!

 22. Miriam

  Hmmm…misschien toch maar een keertje proberen

 23. Claire

  Toen ik enthousiast over droogshampoo vertelde (wat voor mij nieuw was)
  zei mijn moeder dat zij het al in de jaren 70 gebruikte haha.

  Het is dus niet echt de uitvinding van de laatste jaren maar wel erg fijn spul!

 24. Karen

  Een tikje duurder is een subjectief begrip, want ik vind ‘m fors duurder dan Batiste! Hopelijk doet hij z’n werk dan dus echt beter.

 25. Yelda

  Ik heb nooit last van vettig haar maar voor een frisse geur is t een prima product!

 26. Jacqueline

  Hoe lang gebruik je ze al Cynthia? Ik vind ze namelijk echt kwalitatief NIET in orde (en ben niet de enige). Ik had 2 bussen gehaald en eentje zat na 3 keer gebruiken al verstopt en met de andere kon ik er ongeveer 2 weken mee doen. Zo jammer, gezien ze wel fijn werken…

 27. Beautyjuf

  Haha, wat toevallig! Ik heb gisteren de ‘Mega Instant’ gekocht. Ik had eigenlijk het merk Batiste al in mijn handen, maar was stiekem erg nieuwsgierig naar dit merk. Als ik jouw review zo lees, moet het een toppertje zijn. Bij Kruidvat is ‘ie trouwens iets goedkoper. Ik betaalde er € 6,99 voor. Scheelt toch weer €,012, haha 😉 Persoonlijk vind ik ‘m dan nog steeds vrij prijzig, maar ja…

 28. Eva

  Hee, goede review! Ik heb zelf helaas niet zulke hele goede ervaringen met deze droogshampoo’s…ik had er tijdens een actie van kruidvat waarbij je ze voor vijf euro kon kopen een gekocht, met veel plezier twee keer gebruikt, maar nu is de spuitmond ineens verstopt (terwijl ik er niks geks mee heb gedaan) en als er dan wel wat uitkomt dan is het een waterachtige stof. Bovendien lijkt het alsof de verpakking leeg is, terwijl hij echt vol was toen ik m kocht. Bummer, maar dat gebeurt kennelijk alleen mij haha, ben blij dat hij bij jou wel goed werkt.

  Liefs!

  • Lisa

   Nee! Dat gebeurt niet alleen jou! Ik had 3 flessen gekocht, en bij alle drie is hetzelfde gebeurd! Na 1 keer gebruik wilde ik hem de volgende dag weer gebruiken, maar was de spuitmond verstopt en kwam er alleen nog een soort van waterige substantie uit. 1 van de flessen had ik neergelegd en die was helemaal leeggelopen, mijn hele kast rook naar Aussie!

   Ik heb aussie gecontacteerd (het moederbedrijf wat erboven zit zegmaar) en ik heb het aankoopbedrag van alle 3 de flessen terug gekregen. En aussie koop ik dus niet meer!

  • Lisa

   Misschien een tip om bij het artikel te zetten. Vele mensen hebben problemen dat na weinig gebruik de druk van de spuitmond verdwijnt (of iets anders mysterieus) waardoor de droogshampoo onbruikbaar wordt. Ik heb 3 keer los een droogshampoo gekocht en 3 keer is het bij mij gebeurd. Ik heb dus ook 3 keer Proctor & Gamble gebeld en 3 keer heb ik mijn aankoopbedrag terug gekregen (dat is dan weer wel netjes). Ik lees nu dat meerdere mensen het probleem hadden.
   Hun klantenservice nummer is: 0800-0223922

  • Marie

   Je bent inderdaad niet alleen! Ik heb het zowel met een Aussie droogshampoo gehad als met Herbal Essences. Ik was zo enthousiast bij het eerste gebruik, en de dag erna werkte de spuitmond gewoon niet meer. Heel frustrerend!
   Het is niet in me opgekomen om de klantenservice te contacteren..

   Ik heb de fles rechtop bewaard. Ik vraag me dan af wat ik verkeerd doe, want ik was heel enthousiast over het product zelf en vind het nu zonde dat ik het niet kan gebruiken.

  • Deborahschrijft

   Ik had hetzelfde probleem bij Aussie en Herbal! Super jammer, want als het nog wel werkt is het een heel fijn product!

 29. Kirsty

  Dit klinkt wel erg goed! Vooral de Mega Instant en de Aussome Volume lijken me erg fijn!

 30. Caro

  Ik heb al veel droogshampoo’s geprobeerd maar deze van Aussie nog niet, was wel al erg benieuwd! 🙂

 31. Andjena Prins

  Ik vind het zo grappig hoe enthousiast iedereen is over droogshampoo’s. Zelf vind ik het niet zo’n geweldige uitvinding, maar misschien komt dat omdat ik niks boven het gevoel van frisgewassen haar vind gaan. Mijn haar is ook al redelijk stug van zichzelf en gelukkig ook genoeg volume, dus echt nodig is een droogshampoo niet…maar voor de liefhebbers is deze dus wel een aanrader 🙂

 32. Lisa

  Lijken me fijne droogshampoo’s. Ik gebruik al jaren Batiste, maar die laat wel een witte waas achter.

 33. Maaike

  Ik heb ook een droogshampoo, maar dan van de Andrelon. En die geur is echt…. vies. Daarom ben ik zo benieuwd naar deze!

 34. Iris | Todayslipstick

  Deze droogshampoo klinkt erg fijn, vooral omdat hij een lekkere geur heeft! Ik zou voor de mega instant of de volume gaan, ik ga ze zeker een keer proberen!
  Liefs, Iris

 35. Lucinda

  Droogshampoo lijkt op mijn haar voor geen meter te werken, maar ik blijf het proberen. Deze van Aussie ken ik inderdaad al een tijdje, maar het lijkt alsof het hier in de regio gewoon niet in de winkel te vinden is. Ik heb ooit 1 variant gezien, maar niet alle 3. Super raar. xxx Lucinda

 36. 4Balou

  Ik vind droogshampoo echt ideaal. Dit merk ken ik alleen nog niet.

 37. lonneke

  Gebruik de volume variant al een tijdje met onwijs veel plezier! Echt heerlijke droogshampoos.
  Liefs Lonneke

 38. Michelle

  Goed om te weten dat ‘ie de typische Aussie geur heeft, want die vind ik vreselijk haha. Ik heb wel een nieuwe droogshampoo nodig en wil over op geheel dierproefvrij, ik denk dat ik toch voor Batiste ga!

 39. Margot

  Alleen al door de geur zou ik ze kopen 😉 En dit is inderdaad een briljante uitvinding op beauty gebied.

 40. Kim

  Ik heb juist een eeeenorme witte waas bij deze! 🙁

 41. Suus

  Is Aussi eigenlijk dierproefvrij? Ik weet dat Batiste niet op dieren test.
  Mooie uitgebreide recensie!

 42. Mariska

  Aussie shampoo is mijn lievelings, dus ik wil deze ook graag nog eens proberen. DIE GEUR!

 43. Ilse

  Ik heb nog nooit droogshampoo gebruikt, maar als je er meer volume door in je haar krijgt, moet ik het misschien weleens een kans geven, want wat meer volume kan mijn haar momenteel goed gebruiken. 🙂

 44. Suzanne

  Ik hou ook echt van droogshampoos, echt een fijne uitvinding. Voor mij doet het echt heel veel, geeft net meer volume of structuur zodat je er meer mee kan. Fijne review Cynthia.

 45. Melanie

  Fijn dat je dit met ons deelt! Zat er laatst toevallig erover te denken een te kopen, maar had het toen niet gedaan. Volgende keer gaat de groene mee!

 46. Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Ai ai ai, jammer ik kan ze allemdrie niet gebruiken. Ik kan niet tegen alcohol denat op mijn hoofdhuid (ook niet op mijn gezicht trouwens).

  Mijn hoofdhuid droogt er direct van uit en krijg de rest van de week, heel onsmakelijk, schilfers.

 47. Yvonne

  Ik zag de Batiste-droogshampoo in Tropical Blush staan bij Kruidvat voor maar 2 euro, dus daar heb ik een voorraadje van. Die vind ik fijner dan de Batiste volume-versie (die laatste vind ik het haar veel te stug en droog maken). Ik ben ook benieuwd naar deze droogshampoos!

 48. nocturne

  droogshampoo bestaat al tientallen jaren. Het is juist uitgevonden in de tijd dat niemand een badkamer had en je toch je haar moest wassen… mijn oma gebruikte het al toen ze kind was.

 49. Nadia

  Iedereen is altijd zo enthousiast over de geur van Aussie dat ik nu erg nieuwsgierig ben, ga de volumevariant halen!

 50. Carina

  Ik gebruik gewoon kruidvat volume poeder als ik wassen een dag wil uitstellen. Werkt net zo goed en heeft geen parfum of alcohol,veel beter voor mijn haar en hoofdhuid.

 51. Saskia

  De volume variant zou ook wel iets voor mij zijn. Leuk dat aussie nu ook droogshampoo’s heeft.

 52. Griet

  Ik ben ook gek op droogshampoo! Deze wou ik nog meenemen een tijd terug, volgende keer ga ik dit zeker doen 🙂

 53. Liset -Beautydagboek

  Fijne review! Ik gebruik zeker 1 keer in de week droogshampoo om een wasbeurt uit te stellen. Die van Batiste vind ik het allerbeste, welke ander merk ik ook probeer; Batiste is the best! Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar die van Aussie, maar hij moet wel van goede huize komen, haha.

 54. Kelly Caresse

  Wat een fijne review, ik ben dol op droogshampoos, ze geven een heel fris effect en tevens volume in het haar. Ik heb van aussi de roze variant en gebruik deze graag

 55. Maaike

  De volume versie staat hier in de kast zodra kijn Batiste op is ga ik doe proberen. Ben benieuwd.

 56. Madsel

  Droogshampoo gebruikte mijn oma al, het is niet iets vd laatste jaren. Schwartzkopf heeft al zo lang ik leef (33jr) droogshampoo in haar assortiment. Maar de review is super, zoals altijd. Duidelijk en uitgebreid, dankje!

  • Renate

   Jaaa! Ik had dat in mijn puberjaren ook wel eens. Blauw met wit was die bus geloof ik. Maar klopt, is al heel oud (Ik niet hoor;-) mijn moeder en oma kennen het ook. Tegenwoordig wel veel meer keus en betere kwaliteit. Leuke review!

 57. Anniek

  Oeh, klinkt erg fijn, vooral die volume variant! Ik heb enorm stijl haar, en uit zichzelf wil het nog weleens nogal plat op mijn hoofd liggen. Droogshampoo of volumepoeder is dan ideaal, echt mijn redmiddeltje. Op dit moment gebruik ik er een van Batiste, maar wie weet dat ik als die op is eens een van Aussie ga proberen! Fijne review Cynthia!

 58. Linda

  Leuk, misschien toch maar eens naar kijken. Helaas werkt de Batiste voor mij niet goed en ziet m’n haar er binnen 20 minuten meteen weer vet uit 🙁

  • Merel

   Ja dat had ik ook! Deze werkt echt een stuk fijner bij mij. Ik zou ze gewoon proberen als ik jou was