Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor โ‚ฌ5
10 april 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • ask me anything
  • privรฉ
Een MissLipgloss artikel

Ask me Anything # 1

Hieronder de antwoorden op het eerste deel van de vragen van AMA. Als je nog een vraag hebt, stel hem gewoon daar bij de comments!

Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Ik shop graag bij Zara, H&M bij vlagen (soms haat ik het, soms houd ik er van haha), Lady Sting, Bijenkorf… Ik ga vaak naar Steps voor de superleuke jurkjes! Ik shop niet heel vaak kleding, haha, ik koop meer make-up. Vind ik ook leuker om te shoppen.

Waaraan kun je je helemaal misselijk eten?

Chocola, vooral witte chocola en melkchocola. En chips en patat. Heel slecht, haha.

Heb je een vriendje? :D

Nee, en ik ben ook niet verliefd.


Van welke muziek hou je? En ben je zelf muzikaal?

Ik heb een hele brede smaak, op het moment luister ik op m’n iPod veel naar Lady Gaga, Milow, Ilse deLange, Kyteman en the Wombats.

Wat drink je als je uitgaat?En hoeveel dan ongeveer op 1 avondje? (echt eerlijk ;))

Ik ben dol op Baileys, maar ik drink tijdens stappen ook graag cola, dus Baileys drink ik bijna niet (helaas). Wel ben ik dol op prosecco, rosecco, Boswandeling en het shotje Blowjob (Baileys gemixt met melk, amaretto en ijs en daarboven op slagroom. hmmm!).
Verder drink ik niet superveel, als ik iets te vieren heb dan gaat er vaak wel een proseccootje extra in, maar ik probeer het altijd binnen de perken te houden. Ik doe nogal rare dingen als ik veel drink, haha! Maar goed, iedereen overschrijdt z’n grenzen wel eens, toch? ๐Ÿ˜‰

Zijn je ouders gescheiden?

Nee, m’n ouders zijn gelukkig nog bij elkaar!

Hoe gaat het met je na het overlijden van die vriend van je? (beetje raar โ€˜die vriend van jeโ€™ maar ik kwam op niks anders)

Wat lief dat je dat vraagt! Het gaat goed, in februari is het een jaar geleden en ik ga regelmatig naar het graf. Tuurlijk is het soms moeilijk maar ik heb het wel een beetje een plekje gegeven.

Wat doe je meestal in het weekend, ga je vaak stappen?

Ik ga elke vrijdagavond in mijn woonplaats ‘stappen’, al vind ik dat je dat geen stappen kan noemen. We gaan eerst wat drinken bij een restaurant en daarna naar een cafรฉ hier. Op zaterdag ga ik niet vaak stappen, omdat ik vaak op zondag heel veel moet doen.

Klik op ‘Lees verder’ voor nog veel meer vragen en antwoorden!

๐Ÿ™‚

Hoe ziet jouw ideale toekomst er uit, wat wil je nog bereiken?

Mijn droom is om later bij een groot Nederlands magazine te werken. Op het moment ben ik een heel klein deeltje van die droom aan het verwezenlijken: ik ben een aantal dingen voor Yes aan het doen! Ik heb meegewerkt aan een artikel van drie pagina’s, in week 25 (midden juni) ligt dat nummer in de winkel. T.z.t. horen jullie daar natuurlijk meer van ๐Ÿ™‚ Dus wie weet wat daar uit voort komt, ik kijk daarom nog niet te ver vooruit. Wie weet wat er nog op m’n pad komt de komende jaren!
Verder lijkt het me super om een programma te presenteren op Nederlandse televisie. En dan niet het nieuws, maar iets jongs en ‘spannends’. Maar wat ik precies wil later, weet ik nog niet. Alle kanten van de journalistiek trekken me heel erg.
Naast al die journalistieke dingetjes is het mijn droom om een opleiding visagie te gaan doen. Op het moment heb ik daar geen tijd en geld voor (is echt onwijs duur) maar wanneer ik afgestudeerd ben en goed gespaard heb, ga ik het absoluut doen. Make-up is mijn passie, net als schrijven.

Wat is je lievelingseten?

Gezond: prei of andijvie
Ongezond: patat
Verder ben ik dol op alle soorten pasta, fruit en ik ben helemaal gek van vis. Vooral zalm en tonijn… en witvis! Hmmm. Lekker en super gezond. Naast al die dingen ben ik echt DOL op chocola.

Zeggen ze nooit make-up doos of rare dingen?

Hier had ik het laatst met een meisje uit m’n klas over! Mensen zeggen het nooit, ik heb nog nooit zo’n opmerking gehad. Ik denk dat het komt omdat ik niet de hele dag met make-up in de weer ben. Alleen met lippenbalsem en lipgloss ๐Ÿ™‚

Heb je nooit eens iets vandaag doe ik lekker helemaal niks!?

Ja, best vaak, maar ik maak me toch altijd op. Ik word er ’s ochtends lekker wakker van en ik kan tegelijkertijd even het nieuws kijken, ik zet altijd op de achtergrond de televisie aan. Ik moet voor school het nieuws van de dag weten dus dat is meteen lekker handig. En ik vind het gewoon altijd weer leuk om me op te maken. Heerlijk!

Ik vraag me altijd af hoe je aan het geld komt om zoveel make-up te kopen!

Ik werk heel veel! Ik werk voor Girlscene, ik werk bij mijn ouders in de winkel (een tabakszaak in Zwolle, jaja, ik verkoop sigaretten ;)), ik pas doordeweeks op en ik verdien een beetje bij met de site.


Wat vind je het mooiste aan jezelf?

Poeh, wat een moeilijke vraag, zeg! Ik ben blij met de proporties van m’n lichaam, ik ben goed in verhouding. Ik ben ook blij met mijn haar en mijn gezicht. Kappers en visagisten zeggen altijd dat ik alles kan hebben!

Geloof je in God?

Ik ga niet naar de kerk, maar ik geloof wel dat er ‘iets’ is. Maar ik geloof niet in de Bijbel. Ik ga al wel sinds de basisschool naar christelijke scholen.

Wat doe je in je vrije tijd, buiten de site en shoppen?

Ik ga dus naar school vier dagen in de week, en ik moet daar dus altijd dingen voor voorbereiden. Stukken schrijven enzo. Daarnaast werk ik dus voor Girlscene en werk ik in de winkel van m’n ouders en pas ik op. In het weekend en na school ga ik heel graag op een terrasje zitten. Verder ben ik echt dol op lezen, vooral buiten in de zon! Als ik een beetje op dreef ben lees ik een boek per week.
Ik ben fan van Prison Break, dus dat kijk ik veel, Gossip Girl kijk ik ook veel (heb beide op m’n laptop staan, haha, kan ik het kijken wanneer ik wil). Autorijden vind ik ook heel leuk, maar heb nog geen eigen auto dus ik kan niet altijd rondrijden, haha. En ik vind het gewoon superleuk om andere beautyblogs in de gaten te houden.

Hoe heb je Mascha en Monique leren kennen, dat vraag ik me echt af ๐Ÿ™‚

Ik ken Mascha en Monique allebei van internet! Monique heeft mij ooit benaderd of ik wou schrijven voor Girlscene toen ik nog een web-log had. Toen hebben we gewoon een keer afgesproken en sindsdien werk ik voor Girlscene!
Mascha volg ik zelf al heel lang, ook op haar oude site (Sparkleysticker) en een poos geleden gingen we een keer een Girlscene-meeting doen: Mascha, Monique en ik. Het klikte echt supergoed en sinds toen spreken we regelmatig af en bellen en mailen we veel. Jammer dat we zo ver van elkaar weg wonen (zij in de Randstad, ik in Overijssel)! Mascha en ik hebben echt dezelfde intersses en als we afspreken praten we aan een stuk door. Om 4 uur ’s nachts slapen we dan nog niet :p

Hebben jullie thuis een huisdier en zo ja wat voor een hoe heet ie?

Ja, een Maltezer Leeuwtje, Kwibus heet hij (haha) en hij is 12 jaar oud.

Wat is je lievelings boek?

Qua chicklit Shopaholic! Verder ben ik de laatste tijd gek op pyschologische boeken. Ik lees nu Een Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle (op aanraden van Mascha) en Emotionele Intelligentie van Daniel Goleman. Echt SUPER interessant, je staat echt versteld van heel veel dingen in ons ‘hoofd’.


Zou je op kamers willen wonen of blijf je voorlopig lekker thuis?

Voorlopig blijf ik thuis wonen, tenminste, voor zover ik nu vooruit kan kijken. Ik woon qua reistijd een kwartiertje van m’n school af, dus daarvoor hoef ik niet op kamers. Ik ga denk ik wel tijdelijk op kamers als ik stage ga lopen en/of als ik na het HBO naar de Vrije Universiteit ga. Ik wil namelijk erg graag bij een groot Nederlands tijdschrift stage lopen en die zitten allemaal in de Randstad.

Hoeveel tijd besteed je per week aan je site?

Ik kan het niet precies zeggen, maar als je uitgaat van vier uur per dag, werk ik 28 uur per week aan de site. Maar soms zit ik er ook een hele dag aan, en dan een dag weer nauwelijks. Maar sowieso elke dag eventjes. Ik moet sowieso elke dag m’n mail checken, want als ik een dagje ‘vrij’ neem, heb ik de volgende dag heel veel mail te beantwoorden en reacties te checken.

Verdien je veel aan je site, of kost het je meer?

Ik verdien er een beetje mee ๐Ÿ™‚

Zijn er mensen in je omgeving die het onzin vinden dat je zoveel met make-up etc bezig bent?

Niet dat ik weet. Ik weet wel dat er mensen zijn die het niet begrijpen, die snappen niet dat ik zoveel met make-up bezig ben. Maar dat is oke, want ik snap het niet dat zij er niet mee bezig zijn ๐Ÿ™‚ Maar er is nog nooit iemand geweest die tegen me gezegd heeft dat ze (of hij) het stom vond dat ik zoveel met make-up bezig ben. En als het wel zo is, so be it, haha! Iedereen heeft zo zijn hobby’s.

Waarom heb je voor zwolle gekozen voor je school?

Omdat ik daar dichtbij woon en omdat Zwolle qua Journalistiek heel hoog aangeschreven staat. Niet omdat ik Zwolle zo geweldig vind, hoor.

Kun je school en , je site en girlscene enzovoort, nog goed gescheiden houden? hihi
Als ik bezig ben op internet vergeet ik altijd me huiswerk. :blush:

Ja, dat is soms wel lastig. Als ik voor school een stuk moet schrijven dan word ik vaak snel afgeleid door m’n site en m’n mail. Ik doe ook altijd vijf dingen tegelijk, wat natuurlijk niet echt efficient is… Als ik het bliepje van m’n mail hoor, moet ik gewoon even kijken. Gelukkig ben ik wel goed in plannen en prioriteiten stellen dus het komt bijna nooit voor dat ik deadlines niet haal.

Vind je het niet eng dat iedereen jouw leven kan volgen?

Een beetje, helemaal omdat ik best vaak herkend wordt! Maar echt mijn leven volgt niemand, alleen mijn familie en vrienden ๐Ÿ™‚ Deze site gaat vooral over beauty enzo en veel minder over m’n privรฉleven.

Krijg je geen enorme ego van al die complimentjes die je hier krijgt?
En andersom, ben je ooit gekwetst of onzeker geweest door beledigingen op je site?

Ja, het doet me echt supergoed dat ik al die lieve reacties krijg! Daar doe ik het echt voor, dat is zo leuk. Jullie zijn allemaal zo lief! Daarnaast zijn er natuurlijk ook negatieve reacties, al zijn die er de laatste tijd echt superweinig, erg fijn Soms zijn er periodes dat ik op andere sites/fora belachelijk wordt gemaakt of iets dergelijks (en op de site zelf zijn soms ook beledigende reacties te vinden), maar ik heb wel geleerd om daar mee om te gaan. Eerst vond ik het heel erg, nu kan ik er wel om lachen. Blijkbaar ben ik interessant genoeg om over te praten ๐Ÿ˜‰ En publiciteit is publiciteit, he!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.