Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • arretjescake
 • recept
Een MissLipgloss artikel

Arretjescake!

Bijna vier jaar geleden postte ik een recept voor arretjescake hier op MissLipgloss. Dat recept gebruik ik nog steeds, en arretjescake is mijn favoriete ongezonde snack en zo makkelijk om te maken. Als ik er over Twitter, wil iedereen altijd een recept… Dus. Oké!

Mijn favoriete simpele en o zo ongezonde maar superlekkere recept: Arretjescake!

Veel mensen weten niet wat arretjescake is, volgens mij. Ik weet niet of het iets typisch Nederlands is (ik denk het wel?) en bij bepaalde streken in het land hoort. Dat zou best kunnen… Het is in ieder geval een cake die je koud maakt, je hoeft hem dus niet te bakken. Het is supersimpel en gemaakt van gebroken biscuitjes met een chocolade-boter-suiker-ei mengsel. In tien minuutjes heb je het in elkaar geflanst en na een nachtje in de koelkast opstijven heb je de lekkerste chocoladecake ooit. De koekjes worden zacht, het mengsel iets harder, waardoor je er plakjes van kan snijden. En oh… wat is dit lekker. Ik maak dit soms en kan er dan niet van af blijven. Een superchocoladesnack is dit. Te. Lekker. En daarom wil ik het nog een keer met je delen, omdat het gewoon onweerstaanbaar (makkelijk) is. Dit kan gewoon niet mislukken.


Check mijn gezicht… Ik wilde het gewoon allemaal al opeten!

Wat heb je nodig:

 • 350 gram roomboter
 • 400 gram suiker
 • 4 eieren
 • 400 gram biscuitjes
 • 10 eetlepels cacao
 • optioneel: een zakje vanillesuiker

Wat moet je doen:

 1. Smelt de boter in een pannetje. Doe dit op laag vuur en zorg dat het niet bruin wordt of gaat borrelen.
 2. Meng de suiker met de eieren en cacao. Meng dit goed, dit gaat het makkelijkst met een garde. Niet met een elektrische, want je hoeft het niet te kloppen. Alleen door elkaar roeren is genoeg. Als het maar glad wordt! Als je ook vanillesuiker erbij doet, kan je dat ook hier doorheen gooien.
 3. Breek de koekjes in kleine stukjes. Ik doe dit zelf altijd in een theedoek, maar er is een makkelijkere manier: gewoon in de verpakking van de biscuitjes. Wel zorgen dat die niet knapt (en dat je overal stukjes koek hebt).
 4. Meng de gesmolten boter met de suiker-ei-cacao mix.
 5. Doe nu de koekjes erbij. Het is het makkelijkst om dit beetje bij beetje te doen. Dit kan je beter met een spatel doen, niet met een garde. Als je het met een garde doet, gaat alles in brokken in de garde zitten.
 6. Pak nu een bakblik. Neem eentje die je zelf praktisch vindt. Je kan een cakeblik doen, ik doe het vaak in een brownieblik, dan krijg je vierkantjes. Net als brownies! Bekleed het blik met huishoudfolie, meng het mengsel erin, druk het iets aan en zet het dan in de koelkast. Laat het een nachtje opstijven.
 7. Keer het blik om op een groot bord en snijd stukjes, vierkantjes of plakjes van de arretjescake. Het is heel erg machtig dus een klein stukje voldoet.


Net in het blik…


De volgende dag, in stukjes gesneden. Hmmmmmm!

En… geniet. Het is o zo ongezond maar zo ontzettend lekker. Ook lekker als toetje met een bolletje vanille ijs.

Elke keer als ik dit maak en ik deel het uit aan collega’s, buren of familie vindt iedereen het zo lekker! En dat terwijl het zo simpel is. Echt een aanrader om eens te maken, het is super snel, kan niet mislukken en echt goddelijk – als je van chocola houdt in ieder geval.

Enjoy! En als je het hebt gemaakt, twitter dan even een foto naar me (@misslipgloss). Vind ik leuk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.