Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 1-minuut-masker
  • andrelon
  • conditioner
  • haar
Een MissLipgloss artikel

Andrélon Natuurlijk Puur

Andrélon Natuurlijk PuurIk ben gek op de ‘less is more’ trend wat beautyproducten betreft. Andrélon gaat daar in mee met haar Natuurlijk Puur lijn. In deze nieuwe collectie zitten namelijk geen siliconen, parabenen en kleurstoffen. Da’s een goede stap vooruit, zeker voor dames die hier altijd naar op zoek zijn!

Andrélon Natuurlijk Puur

Natuurlijk Puur bestaat uit zes verzorgingsproducten in twee verschillende lijnen: Zuiver & Zen met groene thee extract en vitamine C, voor fris, vol en gezond uitziend haar. De tweede lijn is Zijdeglans & Zen met avocado- en amandelolie, voor prachtig verzorgd en glanzend haar. Beide lijnen zijn dus zonder siliconen, parabenen en kleurstoffen. Alleen in het 1 Minuut Masker zit siliconen, de gewone conditioner bevat geen siliconen.

Andrélon Natuurlijk Puur

De verpakkingen zien er mooi uit. Heel herkenbaar in de Andrélon stijl, allemaal wit met paars en sommige flessen zijn transparant. De prijzen variëren van €3,69 tot €4,99, fijne prijzen dus.

Andrélon Natuurlijk Puur Shampoos

Andrélon Natuurlijk Puur

Eerst de shampoos! Links zie je Zuiver & Zen, rechts Zijdeglans & Zen. Deze kosten beide €3,69.

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de verpakking van Zuiver & Zen. Deze bevat groene thee extract en vitamine C. Het bevat wel SLES, wat ik wel had verwacht, maar wat er wat mij betreft wel uit had gemogen. Verder bevat het ook nog kamille, wat kalmerend werkt. En: geen parabenen, siliconen of kleurstoffen.

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de verpakking van Zijdeglans & Zen. Deze shampoo bevat amandel- en avocado-olie. Ook deze shampoo bevat SLES. Ik vind beide shampoos prettig werken, ze schuimen lekker, reinigen goed en laten mijn haar zacht en schoon achter. Ik vind ze niet heel bijzonder, ik heb niet het idee dat ze iets extra’s doen voor mijn haar, maar ik vind ze wel goed werken.

Andrélon Natuurlijk Puur conditioner & 1 minuut masker

Andrélon Natuurlijk Puur

Dan een product waar veel vrouwen blij mee gaan zijn: de Zijdeglans & Zen conditioner waar geen siliconen in zit! Deze kost €3,79. Het 1 Minuut Masker kost €3,99 en bevat wel siliconen.

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de verpakking van de conditioner. Deze conditioner is volgens Andrélon speciaal ontwikkeld voor dof haar dat er vermoeid uitziet. Er zit amandel- en avocado-olie in.
De ingrediëntenlijst checkend, zie ik inderdaad geen siliconen. Wel verzorgende oliën! Deze conditioner vind ik lekker werken, maakt mijn haar zacht en glanzend zonder dat hij mijn haar verzwaart door siliconen. Top conditioner zonder siliconen, ik weet zeker dat daar veel meiden naar op zoek zijn!

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de achterkant van het 1 Minuut Masker. Hierin zitten wel (veel) siliconen. Deze vind ik ook wel goed werken, maar ik snap nooit heel goed waarom Andrélon in hun lijnen altijd een conditioner én zo’n 1 minuut masker heeft. Ze werken praktisch hetzelfde en in de conditioner in de Natuurlijk Puur lijn zit ook nog eens geen siliconen. Maar goed, wel fijn voor dames die wel graag siliconen willen gebruiken.

Andrélon Natuurlijk Puur Haar Opfrisser

Andrélon Natuurlijk Puur

Nieuw: de ‘haar opfrisser’. Dit werkt praktisch net zo als een droogshampoo: het frist je haar op tussen wasbeurten door, maar zonder je haar stroef te maken zoals een droogshampoo doet. Dit is een soort schuim dat je kan verdelen bij je haarwortels (waar je haar vettig is) en het maakt je haar meteen wat frisser en ‘schoner’. Ik vind zelf het effect van droogshampoo altijd wel fijn omdat het wat meer volume geeft en je haar wat stroever maakt, maar dit is dus ideaal voor meiden die dat juist niet prettig vinden.

Kost €4,99.

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de achterkant van de Haar Opfrisser.

Andrélon Natuurlijk Puur Anti-Klit SPray

Als laatste in de Natuurlijk Puur lijn: de Anti-Klit Spray. Deze kost €3,79 en is ideaal na het wassen om je haar beter doorkambaar te maken. Je sprayt gewoon wat op je handdoekdroge haar en dan glijdt je borstel of kam door je haar. Ik gebruik zelf praktisch altijd na het wassen zo’n product en vind deze erg goed werken, en ik vind het helemaal prettig dat er geen siliconen in zitten, want juist in dit soort producten zit dat vaak.

Andrélon Natuurlijk Puur

Informatie op de achterkant van de Anti-Klit Spray fles.

Andrélon Natuurlijk Puur – conclusie

P1120067

Ik ben al met al best enthousiast over de Andrélon Natuurlijk Puur lijn. Ik had het nog geweldiger gevonden als de shampoo geen sulfaten had bevat (en de ‘opfrisser’ ook), wat mij betreft heb ik liever geen sulfaten dan geen parabenen omdat ik daarbij het verschil echt merk aan mijn haar en hoofdhuid. De anti-klit spray vind ik top werken, de opfrisser is even wennen, persoonlijk ben ik meer van de ‘gewone’ droogshampoo. Het 1 minuut masker is ideaal als je toch graag siliconen gebruikt en nodig hebt, voor wat meer glans en minder pluis. Het is maar net waar je eigen voorkeuren liggen!

De Andrélon Natuurlijk Puur collectie is nu te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.