Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 augustus 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • andrelon
 • budget
 • haar & hoofdhuid
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Andrélon Haar & Hoofdhuid

Nieuw van Andrélon: Haar & Hoofdhuid shampoos! Omdat gezond en glanzend haar begint bij je hoofdhuid (net als dat je je nagelriemen goed moet verzorgen voor gezonde nagels). Daarvoor zijn deze shampoos ontwikkeld. Ik heb ze getest!

De Andrélon Haar & Hoofdhuid shampoos bevatten volgens het merk intensief verzorgende bestanddelen, Nutrium 10. Dit zijn tien vitaminen en voedingsstoffen voor een gezonde hoofdhuid én voor gezond haar. Er zijn drie soorten: Sensitive, Repair en Volume Maxx en ze kosten €4,29 per stuk. Dat is ietsje duurder dan de andere shampoos van Andrélon, maar alsnog is het niet heel duur voor een shampoo. Als ‘ie goed is, tenminste!

Ik vind de verpakkingen er prima uitzien. De fles heeft dezelfde vorm als alle andere Andrélon shampoos, maar is wit gekleurd. De flessen zijn vrij ‘flexibel’, waardoor je de fles kan indrukken om de shampoo eruit te duwen. Dat vind ik handig, zo hoef je hem niet op de kop in de douche te zetten. Er zit een klikdop op, wat ook praktisch is. Zo raak je nooit de dop kwijt en hoef je hem er ook niet op te draaien (terwijl je al shampoo in je handen hebt, dat is niet handig).

Eerst de Sensitive versie. Op deze staat ook ‘Anti-Roos Shampoo’, op de anderen staat gewoon ‘Shampoo’. Deze versie is voor normaal haar en een gevoelige hoofdhuid. Normaal vermijd ik anti-roos shampoo (omdat het de geverfde kleur uit mijn haar haalt) maar eerlijk gezegd ben ik deze gaan gebruiken zonder enig idee dat het een anti-roos shampoo was. Ah well.

Op de verpakking staat wat uitleg en beloftes. Het resultaat, volgens Andrélon:

 • intensief gevoede hoofdhuid
 • werkt tegen roos en pakt de bijbehorende jeuk en droogheid actief aan
 • versterkt je haar vanaf de wortel tot in de puntjes
 • een kalme hoofdhuid

Meteen kunnen we de bestanddelen bekijken. In alle drie de shampoos zit gewoon SLES. Jammer, maar dat had ik wel verwacht. Het is lastig om bij de drogist shampoo zonder dit bestanddeel te vinden.

Qua verzorgende bestanddelen bevat het glycerine, zonnebloemolie, lysine (aminozuur), vitamine B6, Vitamine B5, citroenzuur, vitamine C, vitamine E… Fijne ingrediënten voor een gezonde hoofdhuid en gevoed haar.

Wat me als eerst opviel was de kleur van de shampoo! Die is namelijk melk-achtig roze. Dus geen transparant goedje met parelmoer (wat vaak zo is bij shampoo), maar een lichtroze substantie. Dat vond ik eigenlijk wel leuk, haha! Hij is zuinig in gebruik, schuimt goed, spoelt makkelijk uit. En eigenlijk vind ik hem heel oké! Mijn hoofdhuid reageert er goed op. Ik krijg er geen droog en trekkerig gevoel van en geen schilfertjes, wat ik bij veel andere drogisterij shampoos wel heb.

Ik heb de drie shampoos los van elkaar geprobeerd en eigenlijk merkte ik niet heel veel verschil tussen de drie. Ze werkten alledrie hetzelfde voor mij, al gaf die Volume Maxx wel ietsje meer volume. Dus ik zal bij de volgende twee geen uitgebreide review meer geven, omdat die praktisch op hetzelfde neerkomt.

Dan ‘repair’, voor droog en beschadigd haar.

Informatie achterop de ‘Repair’ fles. De shampoos lijken erg op elkaar, maar verschillen iets in de verzorgende bestanddelen. Zo bevat deze soort melk proteïne.

Als laatste de Volume Maxx voor fijn en futloos haar.

En weer de tekst op de achterkant. Als je de lijsten vergelijkt lijken ze erg op elkaar, er verschillen alleen wat kleine dingetjes. Ik vind ze dus allemaal heel prima, ik was er eigenlijk wel verrast door. Ik heb zelf best een gevoelige hoofdhuid, ik heb gauw last van schilfertjes, maar dat had ik bij deze drie shampoos niet. Gelukkig maar!

Nog wat extra tips voor een gezonde, verzorgde hoofdhuid:

 • Richt je tijdens het wassen en verzorgen onder de douche goed op je hoofdhuid. Masseer deze zodat je de doorbloeding stimuleert. Kijk wel een beetje uit als je heel snel vet haar krijgt, dan kan je beter geen conditioner op je hoofdhuid aanbrengen.
 • Spoel je shampoo goed uit! Shampooresten kunnen voor jeuk en schilfertjes zorgen.
 • Ten overvloede: krab niet aan je hoofdhuid.
 • Kijk uit met borstels en kammen met scherpe pinnen. Neem liever een zachte borstel die je hoofdhuid niet beschadigt of irriteert.
 • Je kan een keer in de zoveel tijd (bijvoorbeeld een keer in de maand) een hoofdhuidkuurtje nemen met een lekkere olie. Arganolie bijvoorbeeld! Dat is heerlijk voor zowel je haar als je hoofdhuid. Masseer je haar en je hoofdhuid goed in met de olie en was het na een uurtje uit met shampoo.
 • Als je je haar graag föhnt, doe dit dan het liefst op de koudste stand. Zo beschadig en irriteer je je hoofdhuid niet. 
 • Vermijd te heet water wanneer je je haar wast. Heet water droogt uit. Gebruik liever lauw (of nog beter: koud!) water.

Naast deze drie shampoos is er ook een Haar & Hoofdhuid masker die je een keer in de week kan gebruiken, deze kost €4,29. De Andrélon Haar & Hoofdhuid producten liggen nu bij alle drogisterijen en supermarkten.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.