Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 september 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Aloxxi Volumizing & Strengthening Shampoo & Conditioner

----Dat gekleurd haar extra verzorging nodig heeft, is vast niks nieuws voor je. Geverfd haar is brozer, droger en je wilt de kleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Aloxxi is een merk met haarverf voor in salons én ze hebben een verzorgingslijn. Ik heb de shampoo en conditioner getest.

P1170001

Aloxxi kende ik voorheen nog niet, dus ik heb me even verdiept in het merk. Het is opgezet door George Schaeffer, hij is ook de oprichter van OPI! Aloxxi heeft een uitgebreide lijn met haarkleuringen en speciale verzorging voor gekleurd haar. Zowel voor thuis als in de salon.

Alle verzorgingsproducten zijn vrij van sulfaten, parabenen en sodiumchloride en ze bevatten een voedende rijke mix van tien anti-oxidanten. Alle Aloxxi producten zijn PETA Friendly en koosjer.

De shampoo en conditioner van Aloxxi bevatten appel stamcellen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de Zwitserse Uttwiler Spatlaubers appels; deze blijken een genezende werking te hebben. De meeste appels verschrompelen als ze van de boom vallen, de Spatlauber blijft mooi gaaf en glad door de goede genen van deze appel. Aloxxi gebruikt de stamcellen van deze appel in hun verzorgingslijn.

Wat de producten beloven:

  • Bevat een mix van tien anti-oxidanten en natuurlijke bestanddelen voor glanzend, sterk en gezond haar, mét volume
  • Meer elasticiteit
  • Bevat phyto-nutrients, proteïnen en langlevende cellen die UV-straling tegenhouden

Goedkoop zijn de Aloxxi producten niet, de shampoo kost €21,85 en de conditioner €22,90. Beide zijn alleen bij salons te koop die Aloxxi in hun assortiment hebben.

P1170002

De flessen zien er vrij strak en basic uit. Maar niet op een slechte manier, het heeft juist zo’n ‘kappers uitstraling’, heel serieus of zo. Haha! Beide flessen zijn vrij groot, 300ml. Allebei hebben ze een klikdopje, wat erg handig is onder de douche; geen gedoe met dopjes die kwijtraken of verdwalen in je douchegordijn.P1170005

Dit zijn de bestanddelen van de shampoo. Geen SLS of SLES, wel andere milde schuimende reinigers. Bij het wassen merk ik niet dat er geen SLS of SLES in zit, de shampoo schuimt vrij goed, je moet gewoon iets meer geduld hebben. Verder zitten er onwijs veel verzorgende bestanddelen in die ik al eerder even noemde en natuurlijk de appel stamcellen. Ook antioxidanten, maar ook bijvoorbeeld olijfolie, druivenpitolie, beredruifbladextract, ginsengwortelextract en een hele hoop meer. Het bevat geen parabenen, geen siliconen, geen sulfaten. Dit is mijn droomshampoo qua bestanddelen! Het bevat precies niet wat ik er niet in wil hebben, dus dat is wel heel relaxed. En vol met verzorging.

De shampoo is in gebruik net als andere shampoos, alleen moet je zoals ik al aangaf wat meer moeite doen om hem goed te laten schuimen. Gewoon een kwestie van je haar goed nat maken en even de tijd nemen; zeker niet teveel shampoo pakken, want dat is absoluut niet nodig, de Aloxxi shampoo is juist heel zuinig in gebruik.

Wat ik erg prettig vindt aan de Aloxxi shampoo:

  • de bestanddelen (check mijn tekstje hierboven)
  • de geur (niet heel aanwezig, maar het is zo’n lekkere kappersgeur)
  • ik merk echt dat hij mijn haar hydrateert in plaats van uitdroogt, dit is een van de weinige shampoos die ik heb gebruikt die ik zonder conditioner kan gebruiken en dan nog glanst mijn haar en ziet het er goed uit

Ik gebruik de Aloxxi shampoo in combinatie met de conditioner en die combi is echt top.

P1170006

Dit is de conditioner!

P1170009

En de bestanddelen. Geen parabenen. Er zitten wel wat siliconen in (amodimethicone) maar minder dan in gangbare conditioners. Verder? Heel veel verzorging, zoals dat zou moeten in een conditioner. Er zit alcohol in, maar schrik niet, dit zijn vette, verzorgende alcoholsoorten en deze zijn niet uitdrogend voor je haar en hoofdhuid. Verder bevat het onder andere olijfolie, druivenpitolie, groene thee extract, dropextract… Er zit parfum in (op de helft van de lijst) en de conditioner ruikt daardoor net zo lekker als de shampoo.

Verdeelt prettig, is zuinig in gebruik, maakt mijn haar meteen zachter en klitvrij en is makkelijk uit te spoelen. Ik merk echt verschil met de conditioner. Ik heb veel meer glans, mijn haar is niet pluizig en de producten samen zorgen er voor dat mijn haar wat meer volume heeft. Als ik een kapsel met volume wil, is dit duo top, dan kan ik daarna met de fohn en wat extra volumeproducten er lekker veel volume in maken.

Ik verf mijn haar al jaren en heb veel verschillende producten voor geverfd haar gebruikt en deze van Aloxxi bevallen heel erg goed. Ik merk echt dat mijn kleur lang houdt en lekker fel blijft, en vooral glanzend en verzorgd. De kleur wordt niet grauw of dof en mijn haar ziet er top uit. Ik merk echt verschil en ben erg tevreden over dit Aloxxi duo!

Je kan hier de Aloxxi verkooppunten vinden.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.