Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 september 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bindweefselmassage
 • hannah
 • rimpels
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Alles over bindweefselmassage

Je huid lekker laten aaien en masseren is heerlijk, maar je kan je huid ook laten masseren voor echt resultaat. Alweer jaren geleden maakte ik kennis met de bindweefselmassage bij hannah. Ik vertel je vandaag alles over bindweefselmassages voor het gezicht. Hierboven in de video kan je zien hoe een bindweefselmassage er uitziet. Lees meer voor de hele blogpost!

Bindweefselmassages bestaan al heel erg lang, het schijnt in het begin van de vorige eeuw ontdekt te zijn. In 1989 ontdekt Hannah Hakze (de oprichtster van hannah) de bindweefselmassage voor het lichaam en gaat zich er in verdiepen en mee experimenteren en ontwikkelt deze massage voor het gezicht. Sindsdien is de bindweefselmassage een heel belangrijk onderdeel van de hannah behandelingen. Zelf onderga ik elke zes weken een behandeling inclusief de bindweefselmassage bij een huidcoach, dus ik heb er inmiddels een beetje ervaring mee.

 

Wat is een bindweefselmassage?

bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een massage die wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen, het onderhuidse bindweefsel, om je huid mooier te maken. Doordat de huid diep wordt gemasseerd vervormen de cellen, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit van je huid wordt verbeterd.

 

Voor wie is een bindweefselmassage?

In principe voor iedereen! Bindweefselmassage is echt gericht op huidverbetering en kan hulp biedenbij acne, eczeem, littekens en huidveroudering. Veel mensen denken dat de bindweefselmassage alleen voor rimpels is, maar een bindweefselmassage kan ook erg huidverbeterend zijn als je nog helemaal geen rimpels hebt!

 

Wat kunnen de resultaten van bindweefselmassage zijn?

bindweefselmassage

Bindweefselmassage doet een heleboel voor je huid. Als eerste stimuleert het de doorbloeding (wat op allerlei vlakken heel goed is), werkt het op de verjonging van de huidstructuur en het verstevigen van het bindweefsel. Als je huid goed doorbloed is kan deze ook beter voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren. Als dat niet het geval is, kan je huidproblemen krijgen zoals acne, verklevingen en natuurlijk rimpels.

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulatie van de huiddoorbloeding
 • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Verbetering van de huidweerstand

 

Doet het pijn?

Bepaalde grepen kunnen gevoelig zijn, maar het verschilt per persoon, per plek en per greep. Ook hangt het af van of je zelf al verklevingen in je huidlagen hebt zitten. Ik heb zelf altijd wat meer last bij mijn kaken en bij mijn hals. Maar écht pijn doet het niet, en als dat wel zo is, geef ik dat gewoon aan en dan wordt er wat minder hard gemasseerd.

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig? Zie je na één behandeling al resultaat?

bindweefselmassage

Ja, je kan na één behandeling al vooruitgang zien! Ik zag na mijn eerste bindweefselmassage vooral dat mijn gezicht voller en beter doorbloed was. Voor het beste resultaat is het wel goed om vaker een bindweefselmassage te ondergaan. Je kan echt een kuur laten doen van een keer per week (zes tot twaalf weken lang) en daarna elke 4, 6 of 8 weken voor onderhoud. Je kan natuurlijk net zo vaak een behandeling boeken als je zelf wilt, als je het liever minder vaak wilt, kan dat ook.

 

bindweefselmassage

Al meer dan een jaar onderga ik elke paar weken een bindweefselmassage en ik vind het altijd erg prettig. De massage is super ontspannend en voelt heerlijk – op sommige plekjes na 😉 Meteen na de massage is mijn huid altijd wat voller en roder, maar dat trekt weg na een paar uur. Al met al merk ik dat de bindweefselmassage bij mij vooral werkt op de doorbloeding en daardoor problemen ‘oplost’. Ook heb ik het idee dat kleine acne littekentjes een stuk minder zijn gewordend door de massages, maar ik heb er geen voor en na foto’s van.

In het begin moest ik er wel heel erg aan wennen, ik dacht altijd dat je nooit aan je huid moest ’trekken en duwen’, maar ik merk dat mijn huid heel veel baat heeft bij dat ‘getrek en geduw’, haha!

Als je nog meer vragen hebt over bindweefselmassages, stel die dan zeker, dan zal een expert op dit gebied de vragen binnenkort beantwoorden!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.