23 januari 2015 door Cynthia Schultz 27 reacties
 • alessandro
 • mango nagelserum
 • Nail Strengthening Cream
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Alessandro NailSpa Mango Nagelserum & Nail Strengthening Cream

P1150380Verzorgende nagellak zien we veel voorbij komen de afgelopen maanden. Ik ben zelf vooral gek op de échte verzorging met oliën, boters, crèmes… Alessandro heeft twee geweldig lekkere intensieve verzorgingsproducten voor je nagels en nagelriemen: Alessandro NailSpa Mango Nagelserum & Nail Strengthening Cream. Yes, crème voor je nagels!

 

P1150353

Dit zijn de producten. Beide kosten ze €19,95. Ik gebruik deze twee verzorgingsproducten graag als kuurtje in combinatie met een nagelverharder wanneer ik geen gelnagellak op heb. Ik draag heel graag en vaak gelnagellak maar geef mijn nagels tussen twee keer lakken door een week rust. Dan verzorg ik ze intensief met deze crème en het serum, meerdere keren per dag. Het serum gebruik ik ook als ik de gelnagellak op heb, want die is ook top voor je nagelriemen.

P1150354

Eerst wil ik je de Nail Strengthening Cream laten zien. Dit is echt een crème, in een potje. Hij zit verpakt in een doosje. Het ziet er netjes en luxe uit!

P1150355

Deze crème werkt vochtinbrengend voor beschadigde nagels.

P1150356

Dit zijn de bestanddelen van de Nail Strengthening Cream. Er zitten superveel verzorgende bestanddelen in. Vooral veel shea boter! Shea boter is geweldig voor een droge huid, nagels en nagelriemen. Verder bevat het onder andere glycerine, soja glycerides (een antioxidant), mangopitolie, ceramium extract (een soort alg), gerst proteïne, vitamine B6, niacinamide, allantoine, vitamine B8, wooo… Er zit wel parfum in (op de helft van de lijst) en parabenen. Mocht je dat vermijden, dan weet je dat!

P1150358

Op de glazen pot zit een vrij dik kunststof deksel met het Alessandro logo erop.

P1150359

Pretty roze!

P1150360

Het lijkt net een potje dagcrème! Ik heb zelf hiervoor nooit echt crème voor mijn nagels gehad, al smeerde ik regelmatig nagelriemolie gewoon over mijn nagels en smeerde ik mijn nagels ook in met handcrème.

P1150361

 P1150363

Dit zijn mijn nagels voor het gebruiken van de Nail Strengthening Cream. Vrij droog.

P1150366

Zo smeer je ze in, lekker dik! Neem vooral ook je nagelriemen mee, die kunnen altijd wel wat hydratatie gebruiken.

P1150368

Wanneer de crème ingetrokken is – wat vrij snel gaat – dan zien je nagels er meteen verzorgd en gehydrateerd uit. Ik merk echt verschil wanneer ik de Nail Strengthening Cream gebruik, het hydrateert mijn nagels zichtbaar, ze worden minder breekbaar en sterker. Ik gebruik dit twee keer per dag als ik geen gelnagellak op heb. Ik doe het ’s ochtends vroeg na het douchen. Een uurtje later breng ik een hydraterende lak aan. Die haal ik er voor ik ga slapen weer af en dan ga ik voor nog een laagje Nail Strengthening Cream.

Het is heel zuinig in gebruik, je hebt maar een beetje nodig voor al je nagels. Het trekt snel in en werkt meteen. Het verzorgt ook meteen je nagelriemen! Ik vind het heerlijk spul en het staat op een vast plekje op mijn bureau.

P1150370

Dan het nagelserum! Ik ben gek op olietjes voor mijn nagels en nagelriemen. Hiervoor had ik altijd alleen speciale serums voor mijn nagelriemen, nog nooit echt voor mijn nagels.

P1150371

Dit zijn de bestanddelen van het Mango Nagelserum. Het bevat veel verzorgende en hydraterende bestanddelen als isopropyl palmitate (dit wordt gemaakt van palmolie), jojoba olie, abrikozenolie, maisolie, bisabolol, macadamia olie, vitamine E, zonnebloemolie, lotusextract. Er zit geen mango-olie of extract in, terwijl het wel Mango Nail Serum heet.

Hij ruikt wel lekker naar Mango door de parfum die er in zit!

P1150372

Het serum zit in een klein potje van 14ml.

P1150375

…en heeft een schattig pipetje! IK VIND PIPETJES ZO LEUK! Ik kan echt uren met dat ding lopen druppelen. Ik doe het niet, maar ik zou het kunnen, ik ben altijd een beetje gehypnotiseerd door die kleine glazen dingetjes.

Je kan op die manier makkelijk een druppel op je nagel(riem) laten vallen. Persoonlijk had ik een standaard nagellakflesje met een kwastje wat handiger gevonden, dit werkt preciezer en een stuk zuiniger. Ik heb niet voor elke nagel een hele druppel nodig, dus dat is soms wat lastig.

Aan de andere kant vind ik pipetjes gewoon helemaal te gek.

 P1150377 2

Zowel mijn nagels al nagelriemen worden intens blij van het Mango Nagelserum. Mijn nagels gaan glanzen, droge, ruwe plekjes verdwijnen en mijn nagelriemen worden zacht en soepel.

P1150382

Goedkoop zijn de producten niet, maar ik ben echt gek op de Alessandro NailSpa Mango Nagelserum & Nail Strengthening Cream. Als ik zou moeten kiezen zou ik voor het serum gaan omdat dat wat sneller en makkelijker werkt, maar het liefst gebruik ik ze in combinatie.

Deze Alessandro producten zijn voor €19,95 bij Douglas te koop.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

27 reacties
 1. Daisy

  Dit lijken me zeer fijne producten maar of ze mijn trouwe lemony flutter kunnen vervangen…. 😀

 2. Mariska

  Ik heb de laatste tijd dat mijn nagels gaan ‘bladderen’ helpt dit hier tegen?

 3. Carina

  Nagels an sich hebben geen voeding nodig, misschien wat olie voor de glans maar het is dood weefsel. Voor je nagelriemen is het wel goed. Jammer alleen dat er zo ontzettend veel parfum in zit 🙁

 4. Wojis

  Eigenlijk niet helemaal wat ik zoek, maar het serum klinkt goed. Ik had ooit (20 jaar geleden bijna) een rechthoekig flesje (net als de flesjes van Essie) een nagelvoeding/verharder die helemaal vloeibaar was. Rozig en geheel vloeibaar, dat deed je op je nagels liet je drogen en daarna kon ik ze gewoon lakken. Echt ideaal en het was geweldig spul, maar ik weet niet meer welk merk het was. Ooit bij de Etos gekocht, maar ik heb het nooit meer kunnen vinden. Nagels zijn zo vaak een drama, ze scheren en splijten. Het scheuren is nu onder controle, alleen het splijten wil niet zo erg, Anyway, ik ga dit misschien wel doen, ik weet het anders ook niet.

 5. Anouk

  Wauw je ziet echt duidelijk verschil na het gebruik van beide producten. Ik heb ook nog nooit een crème gehad voor mijn nagels, ben er nu wel nieuwsgierig naar.

 6. Maaike

  Dit lijkt mij heel erg fijn na het werken! Dan zijn mijn handen ook altijd extra droog en vooral mijn nagels. Super fijne review!

 7. Marloes

  Vooral het nagelserum lijkt me erg fijn! Klinkt als fijne producten!

 8. Margot

  Het lijken me fijne producten! Ik moet ook weer eens wat liever gaan zijn voor mijn nagels en nagelriemen.

 9. Yvonne

  Lijken me fijne producten! Ik heb hier nog een nagelolie van OPI en van Kruidvat. Eerst die maar even opmaken. 🙂

 10. Syl

  Ik gebruik eigenlijk altijd bio-oil voor mijn handen, nagels en nagelriemen. Werkt top! Trekt snel in en mijn nagels zijn meteen opgeknapt na het gellak afhalen.

 11. Iris | Todayslipstick

  De nagelolie spreekt me erg aan, hij ruikt lekker en doet ook nog eens goed zijn werk!
  Liefs, Iris

 12. Maaike

  Ik gebruik af en toe een mini flesje pure argan olie om mijn nagels op te peppen. Zat ook in een Miss Lipgloss Box 🙂

 13. husnapolat

  Zelf ben ik dol om mijn nagels te verwennen! Het lijken fijne producten.

 14. Manon

  Dat ziet er allemaal goed uit, de serum lijkt me wel wat!

 15. Melanie

  Oh, dit ziet er erg goed uit zeg! Ik heb eigenlijk altijd nagellak op mijn nagels dus ik weet bijna niet meer hoe mijn eigen nagels eruit zien. Maar als ik Striplac heb gebruikt, kunnen mijn nagels zeker wel verzorging als dit gebruiken.

  Fijne vrijdag!
  XoXo Melanie

 16. Kirsty

  Wat een fijne producten lijken me dit! Vooral de combinatie van het serum en de cream lijkt me erg fijn!

 17. Demi

  Wat een fijne producten! Ik vind Lemony Flutter nog steeds geniaal en 8 hour cream doet ook heel veel goeds voor mijn nagels en nagelriemen.

 18. Akosua

  Lastig dat het serum geen kwastje heeft, dat werkt juist zo fijn. Ik gebruik op dit moment een goedkope nagelriemolie van kruidvat met kwastje en dat werkt voor mij prima. Misschien zou het voor nagels waar gelnagellak op gezeten heeft niet voldoende zijn, maar ik kom er prima mee uit.

 19. Vanessa

  Lijken me fijne, verzorgende producten voor je nagels! Heb in mijn kast nog een mini handcrème van Alessandro liggen maar nog niet getest, oeps. Ik doe eigenlijk veel te weinig voor mijn nagels. Dit soort artikelen doet me er altijd aan herinneren dat ik er misschien toch meer aandacht moet aan besteden!

 20. nathalie

  Fijne review! Beide producten lijken mij fijn. Ik heb nu een kuur van Trind. Werkt ook goed. Maar wil de producten uit de review zeker ook eens proberen.

 21. Svenja

  Wat een heerlijke verzorgende producten voor je nagels! Vooral het serum lijkt mij heerlijk voor mijn nagels die nu extra droog zijn door het gure winterweer!