Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
30 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • natuurlijk
  • Review
  • serena
  • Test
Een MissLipgloss artikel

African Black Soap

Het ziet er smerig uit, maar het is heerlijk. Het ruikt heerlijk en het is een geweldig product: de African Black Soap. African Black Soap is zwarte zeep uit West-Afrika. Deze zeep wordt met de hand gemaakt van onder andere shea boter, palmkern olie, as van plantain (een soort banaan) schillen, cacao schillen, bananenbladeren en bast van de Agow boom. Echt ‘zwart’ is de zeep niet, meer donkerbruin met plekjes. Ik vind het erg veel op roggebrood lijken wanneer je het in het vierkante vormpje ziet (zie foto onderaan).

De African Black Soap heeft een aantal geweldige eigenschappen. Zo schijnt het supergoed te werken tegen acne, onzuiverheden, eczeem, psoriasis, uitslag en rimpels. Je kan het voor je lichaam gebruiken, maar ook voor je gezicht en haar. En het is goedkoop! Voor een blokje betaal je €3 bij bijvoorbeeld The Secret Garden, daar heb ik het vandaan.


Maar hoe gebruik je zo’n zeepje nou? Ten eerste moet je er voorzichtig mee zijn. De zeep is erg zacht en kneedbaar, en daarom moet je hem na het gebruiken meteen goed opbergen. Voor je gezicht is het niet verstandig om de zeep rechtstreeks op je huid aan te brengen. De African Black Soap is best bobbelig en ruw, en zeep ‘zo’ op je gezicht is niet echt lekker. Ik heb mijn blokje African Soap in vieren gebroken en maak telkens een vierde nat en ‘was’ daar mijn handen mee. De zeep gaat erg schuimen en met dat schuim reinig ik mijn gezicht.

Een tijdje had ik erg last van bultjes en puistjes op mijn gezicht, iets wat ik nooit heb. En sinds ik de African Soap gebruik is het weg! Het is echt een wondermiddeltje. Zelf heb ik geen ernstige acne, maar het is dus zeker het proberen waard voor meiden die dat wel hebben. Ik gebruik de African Black Soap elke avond na het reinigen van mijn gezicht, en breng daarna een heel klein beetje pure sheaboter aan (heb ik ook van TSG). Dit is heel vochtinbrengend! De combinatie van deze twee natuurlijke producten is echt een topper!

Voor dames die niet meer weten wat ze moeten met hun huidproblemen: probeer het eens. Het is niet duur, drie euro voor een blokje van 50 gram. Doordat je alleen het schuim gebruikt, doe je er onvoorstelbaar lang mee. Het voelt in ieder geval heerlijk om een natuurlijk product op je gezicht te gebruiken in plaats van een chemisch zalfje.

Je moet wel voorzichig zijn met de African Black Soap, je huid kan er erg trekkerig en droog van worden. Wanneer je merkt dat je huid er te heftig op reageert, bouw dan het gebruik af. Begin bijvoorbeeld met twee keer per dag, ga dan naar een keer per dag, vier keer per week… Net zo lang tot je merkt dat je huid er goed op reageert.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.